Hexatronic Group AB - Johtoja maailmalle

9 tykkäystä

New Base Case SEK67 (87)

10 tykkäystä

Bear 20, Base 67 ja Bull 124 SEK. Aika rajua nousuvaraa, mikä ei tietysti yllätä.

5 tykkäystä

Alle vuosi sitten kurssi oli n. 165 sek. Nousussa Redeye oli koko ajan kurssia jäljessä jopa bull teesinsä kanssa.
Tämän kanssa kyllä ei jää kylmäksi.

4 tykkäystä

Eipä ollut tätäkään tullut seurattua, ihan mielenkiintoinen yritys.

Selvästi tuotteille on ollut kysyntää hyvällä katteella, en ole vielä ihan päässyt perille minkä verran länsimaiden rakentamisen hyytyminen tähän vaikuttaa. Eli kuinka syklinen tämä oikeasti on.

Tuo yritysostelu on mielestäni myös hieman karannut käsistä, osa voi olla toki strategisia markkinallemenoja, osa puhdasta kapaa jne. mutta ei tuosta ihan selvää strategiaa välity vielä nopealla tutustumisella. Tosin tämän vuoden ostokset olleet maltillisia kooltaan.

Melkein tekisi mieli ostaa jo vähän, tämän pitäisi kyllä selvitä ilman anteja helposti tuonne H2/24, mihin toimari ajoittaa markkinan kääntymiseen nousuun. Minusta tämä on kyllä aika kevyt arvaus, annetaan työrauhaa, ja sitten keväällä voidaan päivittää tilannetta. Kukapa tietää tulevasta, mutta minä olen hieman skeptinen että vielä silloin tulisi isoa käännettä tähän sykliseen toimialaan.

Velkaa on siis aika maltillisesti, kovaa on nyt lyöty, varmasti tässäkin arvostus karkasi käsistä, mutta harkitaan. Pre-koronaan vielä tuplat, joten vaikka lasku on ollut kovaa niin jos onkin enemmän syklinen kuin luullaan niin ehkä tuossa vielä olisi tilaa alas. Ehkä vain olen liian ahne. Mutta jos orgaaninen kasvu jämähtää tuonne -10-20% tasoille jopa vuodeksi niin pieni sauma on saada halvemmalla myöhemminkin.

8 tykkäystä

Olen uusi ketjussa ja vasta nyt kurssin kovasti korjattua alustavasti kiinnostunut tästä firmasta, joka on jonkin verran tuttu näin telealalla leipänsä tekevänä. Edellisen kommentin syklisyysepäilyyn haluan omat pari penniä heittää

Selvästi tuotteille on ollut kysyntää hyvällä katteella, en ole vielä ihan päässyt perille minkä verran länsimaiden rakentamisen hyytyminen tähän vaikuttaa. Eli kuinka syklinen tämä oikeasti on.

Hexatronic tuottaa materiaalia infran rakentamiseen. Infrastruktuuri-investoinnit kulkevat irrallaan normaalista rakentamisen syklistä ja en näe Hexatronicia ollenkaan syklisenä yhtiönä. High-speed laajakaista tullaan seuraavan 5-10 vuoden aikana rakentamaan jokaisessa länsimaassa Suomi mukaanlukien käytännössä jokaisen kotitalouden saataville (markkinaehtoisesti tai valtioillisten tukiohjelmien kautta). Tällä mainitulla aikavälillä ei mikään sykli tule materiaalin kovaa kysyntää heilauttamaan, kun hommaan on niin kova strateginen intressi joka maassa. Veronmaksajien rahaa tulee peliin sitä enemmän, mitä nihkeämmin pankit lainoittavat kalliita projekteja.

Sitä mitä Hexatronicille sitten käy, kun nämä hankkeet saatu maaliin en osaa sanoa ollenkaan. Kuitenkin vahvaan ja lähivuosina kovasti kasvavaan kysyntään (Hexatronicin) FTTH-tuotteille mainitulla aikavälillä olen täysin varma.

37 tykkäystä

Ei nyt suoraa hexaan liittyvää mutta Valokuitunen höpöisemässä @_neuvottelija_Sami_M vieraana.

Tarkoitit sanoa “Arvostettu toimitusjohtaja luotaamassa miksi Valokuitusen toimintamalli luo lisäarvoa asiakkaille, rahoittajille sekä suomalaiselle yhteiskunnalle tubettavan investointipankkiirin kanssa” :sweat_smile:

2 tykkäystä

Mjaa, nythän liikevaihto on kääntynyt syklillisille tyypillisesti vaihteeksi laskuun, ja toimarin mukaan kasvuun päästään vasta ensi vuoden kesällä -silloin ajurina olisi tukipäätösten aktivoituminen. Eli elämme matalasykliä juuri nyt ja tuokin on siis toimarin arvaus.

Toki pitkänajan trendin ennustetaan olevan kasvava kiinteiden yhteyksien rakentamiselle, mutta trendillekin mahtuu erilaisia syklejä investointiympäristöstä riippuen.

1 tykkäys

Syklisten ja superdefensiivisten liiketoimintojen väliin mahtuu paljon erilaisia bisneksiä. Ei Hexatronicin bisnes nyt kovin syklistä ole, mutta ei mitään superdefensiivistäkään. Suhteellisen vakaata, mutta silti investointivetoista bisnestä eli kärsii tietysti myös epävarmuudesta markkinoilla. Orgaaninen kasvu% tosiaan H2 negatiivista, mutta ei tuossa liikevaihto kuitenkaan nyt kovin paljon oletettavasti sukella. Kasvuun palataan kyllä taas ilman mitään tukipäätösten aktivoitumistakaan kun luottamus markkinoilla palautuu.

Hexatronicissa tosiaan ehkä eniten mietityttänyt nyt viime aikoina tuo kassavirran tilanne. Tase ei mikään pommi ole, mutta ei kyllä haittaisi jos tuota velkaa olisi vähemmän. Lisäksi FCF on aika heikkoa, kun capexit on aika korkeita suhteessa operatiiviseen kassavirtaan ja siten tulos ei ehkä ihan vastaa sitä oikeaa tuloksentekokykyä / “omistajien rahaa”. Saa nähdä paljonko nuo rahoituskulut tulee H2 ja H1/24 heikentämään vielä tulosta.

Yhtiön strategiasta ja johdon tavasta kirjoittaa esim. vuosikertomukseen pidän kyllä paljon. Tuossa on paljon kvalitatiivisia hyviä merkkejä nähtävissä, mutta toisaalta taas vapaa kassavirta on aika heikko ja siitä ei kovin paljon puhuta. Epävarmuuksia on ja osittain varmasti ne hinnassakin näkyy ansaitusti.

13 tykkäystä

Clearfieldin conf callista:
“Based on these assumptions, we expect to see increased demand and to recognize initial revenue for BEAD related programs sometime late in the second half of calendar 2024.However, fiscal year '25, is the point in which we believe BEAD will make a meaningful contribution to our revenue. We expect BEAD to expand our total available market as fiber connections between homes will be longer in underserved and unserved rural environments that BEAD target and which align with our community broadband market.”

200w

11 tykkäystä

Vaikka en ole tämän BEADin historiaa ja taustoja tutkinut, niin mielenkiintoista tässä se, että näinkin pitkällä aikavälillä ohjelma näyttää de facto toimivan tasan tarkkaan toisin päin, mitä oli ainakin juhlapuheissa tarkoitus.

BEAD mitä ilmeisimmin on lamaannuttanut ellei peräti pysäyttänyt (toimivan?) markkinan. Onko muuten kukaan perehtynyt näihin verukkeisiin: “lompakkoon tulee rahaa, mutta vasta vuoden eikun kahden päästä”. Siis siihen miten näitä viiveitä ja viiveiden viiveitä on perusteltu?

Sitä voi sitten sielunsa silmin kuitenkin miettiä, mikä oli oikeasti BEADin tarkoitus. Tai vaikkapa Black Rockin ja AT&T:n yhteisyrityksen tarkoitus.

Edellä heitin näitä Viceroyn tavoitetasoja. Nythän 25 on ollut vastustasona jo kotvan aikaa, mutta itse kyllä uskon että 15 SEK käydään vielä hakemassa. Ja uskon myös, että hedgeillä oli alun pitäen vähän parempi BEAD-näkemys kuin muilla.

3 tykkäystä

Tuskinpa näitä Viceroyn targetteja kannattaa todesta ottaa. Eiköhän he sulje shorttinsa sitten, kun parhaaksi näkevät, ja todennäköisesti karhuilevat lisää samalla, että pääsevät sulkemaan mahdollisimman hyvällä hinnalla. Tiedä vaikka sulkisivat parasta aikaa.

Ei 15 sek tienoilla näytä olevan edes mitään sopivaa tukitasoa. Aivan hatusta heitetty luku todennäköisesti.

6 tykkäystä

Hatusta tai ei, niin metkaa kyllä että juurikin tähän 25:een ollaan jämähdetty.

Pointtini edellä oli oikeastaan se, että eniten hatusta on ollut mielestäni kaikki se “argumentaatio”, millä Viceroy on perustellut H:n yliarvostusta. Sehän on miltei kaikki ollut täyttä faabelia kuten nyt vaikka ostettujen yritysten todellinen kunto ja arvo.

Mutta jotakin nämä hedget tiesi. Jotakin, mitä eivät halunneet / halua markkinoille suoraan kertoa. Oma arvaus siis, että
tämä tieto liittyi tavalla tai toisella tähän BEADiin ja että hedget pystyivät hyvin arvioimaan tiedon merkityksen Hexatronicille. Jolloin nämä 25/15 eivät olisi ns. hihasta.

5 tykkäystä
10 tykkäystä

Jaahas, mikään ei kyllä enää yllätä tämän firman kanssa. Vielä vähän aikaa sitten tuon EBITA marginaalin piti olla 15-17 %, eli en tiedä kyllä mitä tolta TJ:ltä voi enää odottaa.

3 tykkäystä

Just. Tämä vuosi on ollut melkoista negatiivisten uutisten tulvaa. Saa taas Redeye hieman tarkistaa alle kuukausi sitten annettua Base- tasoa, johon on jo reilu 230% nousuvaraa.

7 tykkäystä

Mitähän niille noksun BEAD harjoituksille kuuluu? Tai vaikkapa Kempowerin amerikanvalloituksille. Ainakin omasta mielestäni tässä on kyse vähän isommasta kuin pelkästään hexatronicista.

Ja saksa on myös paska maa.

2 tykkäystä

Vara-tj Åberg ostoksilla:

12 tykkäystä

Osaako joku selittää ummikolle mikä on BEAD ja siihen liittyvä kuvio?

1 tykkäys

Lukaiseppa täältä lisää: Broadband Equity Access and Deployment Program | BroadbandUSA

Luulisi sisäpiirin tankkailevan sellainen reaktio saatiin tänään negariin.