🐸 Inderesin SIJOITUSmeemiketju 🐸

136 tykkäystä

Hajulla olin, vaan silti en osannut tehdä rahaa.

18 tykkäystä

Täällä puhutaan paljon Hesulin pörssin “menestyksestä”, mutta moniko tietää, mistä kaikki sai alkunsa? Unhoittuneen legendan mukaan Hesulin pörssin edeltäjän, 1800 luvun alussa perustetun Turun kauppakamarin, eli Åbörsenin perustaja oli vauras saksalais-ruotsalainen Wilhelm Sösses. Hän oli menestynyt kauppamies, jolla oli laajaa kokemusta kaupankäynnistä Saksassa ja Ruotsissa, satumaisen paljon omaisuutta ja hyvät suhteet aatelistoon. Hän kuitenkin halusi päästä tekemään jotain merkittävää, joka jäisi historiankirjoihin. Täten hän päätti muuttaa Turkuun (Suomen sen aikainen tärkein kaupunki) ja käyttää hyväkseen luomaansa omaisuutta ja kaupankäyntitaitojansa perustaakseen tänne uuden Pohjois-Euroopan kaupankäyntikeskuksen, josta tulisi niin menestynyt että historia tuntisi hänet Sösses Suurena. Hän päätyi perustamaan Åbörsenin, jonka mahtipontisista avajaisista tehtiin maalaus, joka on nähtävissä alla.

Hänen harmikseen vastoinkäymiset alkoivat jo ennen kuin kaupankäynti pääsi edes alkuun. Hän päätti hyödyntää paikallista halpatyövoimaa säästääkseen rakennuskustannuksissa, mutta rakennuksen suunnittelija ei tuntenut kirjaimia ö tai å, jonka seurauksena rakennukseen kaiverrettiin nimi muodossa Aborsen. Vuosi Åbörsenin perustamisen jälkeen hänen omaisuudestaan oli haihtunut puolet. Seuraavaan vuoteen mennessä hänet oli haastettu oikeuteen kuudesti, hän oli menettänyt suurimman osan kauppasuhteistaan ja aatelisto lähinnä nauroi hänelle. Neljän vuoden kuluttua hän menetti loputkin omaisuudestaan, sillä Venäjä valtasi Suomen ja koko rakennus purettiin turhaksi käyneenä, kun Helsingistä tehtiin pääkaupunki. Suuret tavoitteet ja omaisuus olivat haihtuneet ilmaan, ja ainoa asia mikä hänestä jäi muistiin historiaan on termi “Sössiä”.

Seuraavaksi voisin kertoa toisen legendan Helsingin pörssin alkuajoilta henkilöstä nimeltä Olaf Löfgren omaa sukua Inko (Olaf Löfgren o.s. Inko), mutta jätän sen myöhempään ajankohtaan.

Yhteenveto

Disclaimer: En vastaa legendan historiallisesta paikkaansapitävyydestä

34 tykkäystä

Hyvää Juhannusta kaikille :beers:

75 tykkäystä

59 tykkäystä

image

On kyllä ihan kunnolla longina :muscle:

49 tykkäystä

57 tykkäystä

Vain koska täällä edelleen liian vähän Neste -meemejä.

27 tykkäystä

gren-wojak-flexing-bullrun-thumbnail

29 tykkäystä

En ole ajatellut, että Neste-meemejä on liian vähän. Laitetaan sitten tämä, joka jäi sisäisen meemitarkastuksen haaviin:

8 tykkäystä

Omakohtaisella kokemuksella:

49 tykkäystä

Vanha kansa sanoo “älä lyö lyötyä”.
Samaan aikaan tässä ketjussa.

mike_inde

46 tykkäystä

Uusi nimiehdotus kuvaamaan paremmin nimeltä mainitsemattoman yhtiön strategiaa ja mennyttä menestystä.

20 tykkäystä

“Se oli 300:n dollarin osake”

“Kolmensadan osake”

image

“Oli varmana”

image

26 tykkäystä

image

Voiko olla meemi jos kuvaa ei ole muokattu?

17 tykkäystä

Videolla on myös ämpärisota, joka tapahtui Tokmannin logistiikkakeskuksessa maaliskuussa 2023.


Kuvassa tämä ei näytä sodalta. 2023 jaettiin tuttujen punaisten ämpärien sijaan sinkkoämpärit.

8 tykkäystä

11 tykkäystä

27 tykkäystä

37 tykkäystä

Piilotettu totuus, miksi Aragorn oli köyhä samoaja ennen kuninkaaksi kruunaamista.

28 tykkäystä