Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Lisätty Intrumia taas tänä päivänä @34,30
Melkosta rallia🫣

6 tykkäystä

ACRE:n tilalle päätyi toisessa yhteydessä ostettavaksi suunniteltu :us: Runway Growth (RWAY) @ 12,92 ja 13,01, irtoamisdipistä sopivaan aikaan. Kvartaaliosinkoa maksava pieni BDC, jota on hehkutettu sekä analyytikkojen että Seeking Alphan puolesta.

5 tykkäystä

Ostin Aallonta…Aallonia…Aallon grouppia, kenties koska kevensin Talenomia aiemmin mutta haluan edelleen altistua tilitoimistoille.

Myöskin omasäätöpankkia ostin, hetken mielijohteesta tietenkin kuten kaikki ostokseni, mutta mietin kuinka kenkku prosessi on vaihtaa pankkia. Ja p/e jotain 6 (ja osinkoakin!).

7 tykkäystä

Eilen oli pakko lisäillä Fortumia 10% osinkotuotolla.

Viimeisen kuukauden aikana muutenkin tullut osinkopuolueen ostoksia tehtyä pitkällä tähtäimellä: Elisa, Sampo ja Mandatum.

Jos kaikki ylläolevat korkkaa ja osoittautuvat virhesijoituksiksi (tuotto osinkoineen jää alle 5-7% pitkällä aikavälillä) niin voi todeta että tämä osinkosalkun rakentelukaan mihinkään vie.

31 tykkäystä

Kaikki 300kpl Harvioita pihalle reilun 100% tuotolla ja rahoilla 1000kpl Cityconia ja 600kpl Nokian renkaita. Eli rahat kalliista laatuyhtiöstä halpoihin osinko-osakkeisiin. Perusteluna se, että näen näissä yhtiöissä vähemmän laskuvaraa kuin Harviassa. Uskon korkojen laskun myös hyödyttävän näitä yhtiöitä Harviaa enemmän. Citycon on varsinkin yhtiö, joka laskenut paljon korkojen nousun takia mutta ei ole reagoinut vielä ollenkaan korkojen tulevaan laskuun.

14 tykkäystä

Tarvitsin viime viikolla likviditeettiä, joten piti laittaa salkun rivitä järjestykseen sen mukaan, missä vähennä/myy-suositus (eli voi saada luvan myydä). Vaihtoehtoja ei ollut hirveästi muita kuin Nokia. Analyytikkoaikana taisin pysyä erossa tästä osakkeesta jopa 8 vuotta, mutta kun analyysi siirtyi Atelle niin taas mentiin. Nyt irtautuminen tapahtui ilman tappioita. Toivon yhtiölle kaikkea hyvää. Palaan ehkä omistajaksi jos saan luottoa siihen, miten nykyiset houkuttelevan matalat kertoimet korjaavat korkeammalle tasolle.

100 tykkäystä

Nestettä avauspositio. Markkinat arvottavat yhtiön mielestäni tällä hetkellä kovin lyhytnäköisesti.

34 tykkäystä

Avasin position Mandatumiin viimein. Kappalehinta noin 4,13€. Jos yhtiö maksaa seuraavat kolme vuotta ennusteltua korkeaa osinkoa niin mielestäni tuotto-riskisuhde on hyvä. Syksyllähän tämä olisi ollut liki 80snt halvempi, mutta käteistä oli silloin vähän ostoa varten.

Huomenna tulee tulos julki. Varasin pienen käteisposition vielä sitä varten. Tällä tuloskaudella on saatu hurjia liikkeitä suuntaan taikka toiseen.

25 tykkäystä

30% Incapista pois. En keksinyt mitä myydä. Incap joutui nyt uhriksi, ei siksi että yritys olisi huono vaan siksi, että käteisen puutteessa jostain oli luovuttava, jotta toista saisi tilalle.

Long entry Neste 27,20

20 tykkäystä

Evolutionin kevennystä 20 kpl verran. Hieman voittojen kotiutusta useamman vuoden pidon jälkeen ja tämä kevyehkö kotiutus laitetaan pelaamaan Intrumiin.

E. Päädyinkin Intrumin osalta myymään loputkin, koska en ehtinyt tankille ennen kovaa nousua. Pieni voiton kotitutus siis tuosta ja pelikassaa enemmän tuleville päiville.

5 tykkäystä

Harvian kevennystä puolella, kun minulla OST tarkoitettu lähinnä jauhamaan osinkoja ja tuottoa oli onnekkaan ajoituksen ansiosta ehtinyt tulla 116%. Näistä irronneet tarkoitus asettaa “vähemmän heiluntaa” tarjoaviin kohteisiin OST:lla, mutta en vielä osaa päättää että mihin. :slight_smile: Aika näyttää, että olisiko kannattanut vaan antaa olla. :smiley:

9 tykkäystä

“Sijoitan sijoitussuunnitelmani mukaisesti vain vähäkuluisiin indek…” tuulipuvun kahahdus kuulaana maanantaiaamuna

Ostin:

  • Nordea 100 kpl 10.6
  • Kesko 100 kpl 17.595

Oletan, että näillä suorituksilla ilman erillistä pyyntöä postiluukkuuni kolahtaa tämä aivan lähipäivinä?

87 tykkäystä

Kevennetty 25% Hexatroniccia aamun pomppuun. 35.25sek.

11 tykkäystä

Uudelleen sijoitin Titaniumin osingot hintaan 15,95 euroa. Nyt sitten odotellaan maksaako Titanium osinkoa ja miten paljon, sekä milloin.

9 tykkäystä

Valmet positio tuplattu, keskikurssi nyt 26,49EUR.

17 tykkäystä

image

68 tykkäystä

Olen pysytellyt koko talven tylsällä, varovaisella linjallani. Yhden Disney-treidin tosin tein 35% tuotolla välissä, mutta muuten olen pysytellyt Keskossa, Sammossa, Valmetissa sekä Cityconissa.

Ainiin, ja hyppäsin myös OMASP:n kelkkaan jälleen, joltisenkin tauon jälkeen.

Myös rahastopuolella jatkan sijoituksia OP Maailmaan, Nordnet Suomeen sekä uutena HB USA:an. Kaikki siis indeksirahastoja.

Tänä vuonna sijoitusintensiteettini tulee erittäin todennäköisesti hiljenemään radikaalisti, sillä verottaja muisti useamman tuhannen euron maksusuoritusvaatimuksella. Köyhälistöön kuuluvana tuonkin kokoinen maksusuorite sotkee budjetit pitkäksi aikaa. Jatketaan taas isommin kunhan siitä selvitään.

11 tykkäystä

Mandatumia 180kpl lisää huomista Osaria varten. Odotan että ihan hyvän tuloksen julkaisevat huomenna.

20 tykkäystä

Lisäsin myös Terveystaloa tänään 350kpl hintaan 7,68€. Ostin Terveystaloa ensimmäisen kerran aivan samoihin aikoihin kuin Mallisalkkukin. Uskon että kannattavuusparannus jatkaa hyvin alkanutta matkaansa. Uskon myös vahvasti yksityiseen terveyedenhuoltoon tulevaisuudessa.

Myös Terveystalon osari tällä viikolla. Jännät paikat salkussa.

15 tykkäystä

Cibus palasi salkkuun, OST:n puolelle tällä kertaa.

5 tykkäystä