Pörssien suunta (Osa 3)

The broader CSI 300 index fell 1.2% by early afternoon trading, weighed down by property stocks.

4 tykkäystä

Goldman Sachsin makropäällikön mukaan olemme siirtymässä uuteen supersykliin eli pitkään ajanjaksoon, jota leimaa vankka talous ja kohoavat BKT-luvut sekä tuotteiden hyvä markkinakysyntä vahvalla työllisyydellä.

Kyseessä on todella merkittävä käänne, sillä edellinen supersykli heräili 1980-luvulla ja vauhdittui sitten mm. globalisaatiosta ja alhaisista koroista.

Tässä uudessa supersyklissä pärinää syntyy deglobalisaatiosta ja globaaleista riskeistä eivätkä korot enää laske pohjalle. Mutta niitäkin voimakkaampina ovat AI ja siirtyminen vähähiiliseen talouteen. Ne ovat puskeutumassa vahvasti talouksiin ja syntyy mm. tuottavuushyötyjä.

60 tykkäystä

Hyvä nosto!

GS on aiemmin arvioinut, että AI voisi kiihdyttää tuottavuuskasvua jopa 1,5 %-ysikköä vuodessa.

“As tools using advances in natural language processing work their way into businesses and society, they could drive a 7% (or almost $7 trillion) increase in global GDP and lift productivity growth by 1.5 percentage points over a 10-year period.”

Vaikutus on merkittävä, ottaen huomioon miten tuottavuuden kasvu on pääosin heikentynyt Yhdysvalloissa ja maailmalla viime vuosina (vaikka sen mittaaminen ei olekaan kovin suorasukaista).

Tuo huomio AI-firmojen maltillisesta arvostuksesta vs. kuplat on ihan kurantti. Vaikka esim. konkreettisin AI-voittaja Microsoft treidaa 36 kertaa tuloksensa verran, kerroin kalpenee It-kuplan tai muidenkin kuplien kuplaosakkeiden kertoimiin nähden. Toki firman absoluuttinen kokoluokka on jo melkoinen…

Talouskasvun kiihtyminen ja valtavat investoinnit ilmastonmuutoksen torjumiseen sekä talouksien vahvistaminen deglobalisaation takia (esim. toimitusketjujen ja tuotannon tuonti takaisin omalle tontille) tarjoavatkin sijoittajalle moninaisia mahdollisuuksia sekä bittien (softafirmat) että atomien (fyysisen maailman investointibisnekset) saralla.

Lisäys: katsokaa esim. miten teollisuuden rakennusinvestoinnit ovat kehittyneet Yhdysvalloissa! :smiley: Tätä kylläkin muistaakseni osin ajaa valtavat puolijohdeteollisuuden investoinnit, mutta silti.

61 tykkäystä

Barrons 8.1.2024

Soft Landing or Recession? Bulls May Want to Look at More Than Numbers.

Optimists faced with similar circumstances have been burned in the past. Or as Jim Reid, Deutsche Bank’s head of global economics, put it on Monday:

  • “Everything points to a soft landing except history.”

For the first camp, it is easy to see why hopes of a soft landing swelled through the end of 2023, fueling the big end-of-year rally. As Barron’s has noted, employment remains strong, however imperfect an indicator that is. It has allowed consumers to remain remarkably resilient in the face of inflation—itself finally cooling.

There is also the fact that while we have so far avoided a recession, it doesn’t preclude one from materializing. After all, the yield curve—a classic recessionary signal that speaks to investor near-term pessimism—is still inverted.

Googlen Suomi. ——>

Pehmeä lasku vai taantuma? Bulls voi haluta katsoa muutakin kuin numeroita.

Samankaltaisissa olosuhteissa joutuneita optimisteja on poltettu aiemmin. Tai kuten Jim Reid, Deutsche Bankin maailmantalouden johtaja, sanoi maanantaina:

“Kaikki viittaa pehmeään laskuun paitsi historia.”

Ensimmäisellä leirillä on helppo ymmärtää, miksi toiveet pehmeästä laskusta paisuivat vuoden 2023 loppuun asti, mikä ruokkii suurta loppuvuoden rallia. Kuten Barron’s on todennut, työllisyys on edelleen vahvaa, vaikka se onkin epätäydellinen indikaattori. Se on antanut kuluttajille mahdollisuuden pysyä erittäin joustavina inflaation edessä – itse viimein jäähtyä.

On myös se tosiasia, että vaikka olemme toistaiseksi välttäneet taantuman, se ei estä taantuman toteutumista. Loppujen lopuksi tuottokäyrä – klassinen taantuman signaali, joka puhuttelee sijoittajien lähiajan pessimismiä – on edelleen käänteinen.

11 tykkäystä

Tässä on kyllä myös erinomainen mahdollisuus todellisen kuplan syntymiseen sen osalta, mitkä oikeat toteumat tulevat olemaan suhteessa odotusarvoihin. En oikein jaksa uskoa, että pelkkä kielimallien kautta saavutetaan noin suurta tuottavuuden kasvua kun ottaa huomioon, mitä tämä tulee maksamaan. Mikään ei synny ilmaiseksi. LLM:n ominaisuudet pitäisi saada myös yritysten omiin tietolähteisiin.

Joka tapauksessa yritysten tietojenkäsittely tulee perustumaan nykyisten ohjelmistojen käsittelyyn/hyödyntämiseen vielä pitkään ja tässähän voi käydä hyvin niin, että niiden kehittämiseen varatut rahat siirtyvät nyt AI-ratkaisujen kehittämiseen yrityksissä ja kohta voidaan nähdä sitä, että nykytoimintojen häiriöt lisääntyvät.

Pankit on mielellään ennustamassa kaikkea hyvää lähitulevaisuuteen, koska se lisää talouden aktiviteettiä ja sitä kautta heidän rahavirtoja. Kuka pankkien tietolähteinä toimii? Ohjelmistoyritysten asiantuntijat ja viestintävastaavat. Heillähän on omat intressit tietysti myydä uusia avusteita ja ominaisuuksia nykyohjelmistoihin tai lisäpalikoina. Tänä vuonna nähdään varmaan monenlaista volatiliteettiä aiheuttavaa uutista suuntaan ja toiseen.

53 tykkäystä

Jep, tässä on hieman Internetin odotetun tuottavuusloikan kaltaisia 90-luvun kaikuja. :smiley:

Kuten viime Vartissakin muistutin, historiallisesti tuottavuuden kasvu on ollut melko tasaista ja viime vuosina hidastuvaa. Sellaiset nopeat loikat ovat harvinaisia. Huom. lineaarinen asteikko tässä Yhdysvaltain muuta kuin maataloustyön tuottavuutta kuvaavassa asteikossa.

Sen lisäksi tekoäly on vain työkalu vaikkakin meille softaa ei niin hyvin tunteville siinä on paljon mystiikkaa.

Lopulta kyseessä taitaa olla melko sama asia, kuin infratyömiehille joku kehittäisi vähän tehokkaampia lapioita ja jossain vaiheessa ehkä lapiot tekisi jopa itse työtä kuopassa heiluen. :smiley:

Sen lisäksi (tämä oli hyvä huomio muistaakseni jossain YLEn jutussa) softa-asiantuntijoilla ja tekoälyhypettäjillä on tendenssi aliarvioida muiden alojen monimutkaisuutta: oma työ nähdään työhierarkian huipulla ja kuvitellaan, että kaikki muu on helppoa automatisoida. Jos näin tosiaan olisi, miksi meillä on esimerkiksi ihmissiivojia edelleen olemassa. Todellisuus on rosoisempi.

53 tykkäystä

Materiaalin saattaminen vaikkapa Open AI:n mallien luettavaksi on jo aika helppoa ja voihan malleja tosiaan jo kouluttaa omallakin materiaalilla.

Pikkuisen tuossa AI-hypessä nimenomaan se hype haiskahtaa. Koodarienkin tuottavuudesta puhuttaessa olisi ihan hyvä ymmärtää, että iso osa on kaikkea muuta kuin sitä koodin vääntämistä. Ja yhä taitaa olla totta se fakta, että suurin osa koodista on vanhan koodin korjaamista milloin nämä nykyiset mallit eivät oikein loista.

Olen aika skeptinen siihen, että AI tuottaa semmoista tuottavuusloikkaa kuin hype sisältää. Onhan se mahdollista, koska oma ymmärrykseni noiden teknologioiden kehitysputkesta on rajallinen, mutta nähdäkseni vaaditaan enemmän ja parempaa kuin nyt saatavilla olevat mallit ja työkalut.

13 tykkäystä

Puhtaasti historiaa katsoen, tuottavuuteen merkittävästi vaikuttaneet asiat, kuten teollistuminen ja internet, ovat vaatineet paljon fyysistä infraa pohjalle. Näiden tuottavuutta parantavien tekijöiden pohjatyö, etenkin globaalilla tasolla, oli suht hidasta ja vaati paljon pääomia, minkä vuoksi hyöty ulosmitattiin pidemmällä aikajaksolla. AI-työkalujen rakentaminen tietenkin ottaa myös aikansa, mutta uskon sen olevan huomattavasti nopeampaa. Globaali jakelu ja implementaatio eivät myöskään kohtaa vastaavia rajoitteita, joten tulevaisuus näyttää jos tästä muodostuisi poikkeus historiaan peilaten.

6 tykkäystä

Lukaisin aamutuimaan Jussi Ahokkaan (joka vieraili Inderespodissa syksyllä 2022, huomatkaa Inderesin etusivun hakupaneelissa voi nykyä hakea sisältöä nimillä, aiheilla ja sisällöillä :stuck_out_tongue: ) tuoreimman katsauksen keskuspankkikapitalismista. Jussi ennustaa vuodesta 2024 rauhallisempaa, kiitos Yhdysvaltain lavean finanssipolitiikan. Korkojen laskua hän ei niinkään odota kuin napsun verran. Kuten kaikki fiksut ihmiset, hänkin kyllä myöntää ettei hänellä ole kristallipalloa ja vuoden 2023 ennusteet menivät pieleen. :smiley:

Nykytiedon valossa tolkullisia näkemyksiä, kunnes toisin käy. :smiley:

11 tykkäystä

Ja vielä pessimistisemmän kuvan tuottavuuden kehittymisestä saa, jos katsoo “total factor productivityn” (en osaa linkata kuvaa enkä jaksa opetella) kasvua eli sitä osaa tuottavuudesta, joka selitetään teknologisella kehityksellä (vaikka toki kyseessä residuaali eli sisältää kaiken tuottavuuden, joka ei synny työvoiman ja pääoman määrän kehittymisestä).

Tämän tfp:n heikko kehitys dot.com aikaan oli keskeinen syy, miksi kasvumallien kehittelýn grand old man Robert Solow oli niin skeptinen silloisesta puheesta uudesta taloudesta ja sen ihmeellisyydestä.

5 tykkäystä

Näin hyvinkin, varsinkin mikäli tosiaan 1990-luvun dotcom-kupla asetetaan historian oppitunniksi tuottavuusloikkaan liittyvien odotusten suhteen. Varsinkin koneiden ja laitteiden valmistuksessa tuottavuus on tähänkin asti jäänyt melko matalaksi digitalisaatiosta riippumatta, mikä itseltäkin pääsee aika ajoin unohtumaan mm. näissä sijoitushommissa, vaikka jonkinlainen teknointoilija olenkin.

Kielimalli itsessään tuskin on vielä mikään kultamuna yrityksille. Tekoälyn merkittävimmät hyödyt saataneen vasta siinä vaiheessa, kun tekoälyä voidaan joustavasti ja skaalautuvasti yhdistää robotiikkaan ja muuhun automatiikkaan. Siihen on vielä matkaa. Väliin voi mahtua vielä 1-2 pörssiromahdustakin ennenkuin siinä ollaan.

Vielä suurempi mullistus tulevaisuuden taivaanrannassa lienee teköälyn ja kvanttitietononeen yhteiset mahdollisuudet, mutta siitäkin on vasta lähinnä visioita. Asiat etenevät oikeasti hitaasti ainakin yhden ihmissukupolven aikaperspektiivissä.

7 tykkäystä

Jos katsotaan viimeisen 10 vuoden tuottoja, on Hesuli mainittaan parempi pörssi. Tämä slaidi tulee seuraavaan Varttiin, mutta en malta vilauttaa sitä jo nyt. Jos huomioidaan osingot, pärjäsi Hesuli jopa SP500-indeksille 2019 alkuun asti ja pandemian aikana ero on leventynyt. Sama tarina muualla, mutta Hesuli lyö mennen tullen muun Euroopan sekä maailman ilman Yhdysvaltoja.

Huom. kuvaaja on indeksoitu eli kaikki indeksit lähtevät arvosta 100 tammikuussa 2014.

8 % nimellinen kokonaistuotto ei ole huono, joskaan ei kovin ihmeellinenkään. Silloin rahat tuplautuisi osakkeissa karkeasti yhdeksässä vuodessa.

Kuten Joulu-Vartissa huomautin, etenkin jenkkipörsseissä tuottoja on avittanut arvostuskertoimien venyminen. Jos katsotaan tuloskasvua, on vähemmän yllättävästi käppyrät samassa järjestyksessä mutta kun tuloskasvu indeksoidaan lähtemään satasesta voi helposti havaita, miten pörssit ovat laukanneet tuloksia nopeammin Yhdysvalloissa. SP500 tulokset ovat tuplanneet pörssin triplatessa. (Huom. osinkojen takia pörssin kokonaistuotto on tietysti muutenkin enemmän kuin tuloskasvu ja ajan kanssa ero vain paisuu).

Muun maailman olematon tuloskasvu on kyllä huikea saavutus, siellä taitaa esimerkiksi Kiina ja britit painaa indeksissä.

43 tykkäystä

AI ei lisää tuottavuutta vain kielimalleilla. Lisäksi todennäköisesti tuottavuutta lisäävä AI:n käyttö ei synny AI-sovelluksilla (AI-työkalut, ChatGPT…) vaan siten, että AI on integroitu tuotteeseen, yrityksen järjestelmiin jne.

Itse olen ollut “innoissani” AI:sta vuosia, koska yhteiskunnassa on ilmiselviä AI:n sovelluskohteita.

Esimerkkinä jokin iso logistiikkafirma, josta on hieman kokemusta. Liiketoiminta on sitä tuottavempaa, mitä optimoidummin tavarat voi kuljettaa paikasta A paikkaan B.
Tämä vaatii, että kaikki tavarojen kuljetusdata liikkuu reaaliaikaisesti vastaavassa tietomallissa kuin reaalimaailmassa. Eli tiedetään, mikä rekka vie mitäkin pakettia ja koska se saapuu terminaaliin, miten se liikkuu terminaalissa jne.
Lisäksi vastaava historia data on saatavilla tekoälymallien opetukseen.

Näin pakettien kuljetus voidaan ajan saatossa optimoida täysin. Ennen kuin rekka saapunut terminaaliin, voidaan terminaaliprosessit optimoida, valita seuraavat kuljetusrekat sekä optimoida rekan tavaratilan täyttö AI:lla.

Lisäksi myynnin tarjoukset asiakkaalle voidaan optimoida, kun reaaliaikaisen ja historiadatan avulla kyetään AI:lla ennustamaan järkevät hinnat ja katteet.

Suomen tasolla saman optimoinnin voi tehdä liikenteeseen ja moneen muuhun.

Kun olen joidenkin IT-palvelufirmojen AI-kehitystä seurannut, olen ollut huolissani pinnallisesta tiedosta. Yritetaan keksiä lähinnä LLM sovelluksia, jotka lisäävät tuottavuutta.

Mielestäni hyvin johdettun Silo.AI johdon kommentit ovat lähes aina olleet loistavia.
Tässä Silo.AI:n COO:n 2019 blogikirjoitus IT-kehityksen organisoinnista, jonka jokaisen IT-palvelufirman tulisi lukea.

Silo.AI:n mukaan on 2 keskeistä roolia
AI-Mentor
Ymmärtää oikeasti sen miten neuroverkkomallit toimivat. Osaaminen ei ole vain sitä, että kykenee AI-kirjaston mukaan tekemään koodia. Kykenee siten pysymään kehityksessä kartalla ja sparraamaan yrityksn muita AI-osaajia

AI Solutions Strategist
Omaa kyvyn ymmärtää, miten AI:ta voi soveltaa liiketoiminnan prosesseihin siten, että ne oikeasti tuottavat lisäarvoa.
Myös tämä henkilö sparraa yrityksen muita alueen osaajia.

29 tykkäystä

Neuroverkkojen integroiminen osaksi olemassa olevaa järjestelmää on varmasti se tuottavin tapa saada liiketoiminnalle hyötyjä. Valitettavan moneen yritysohjelmistoon se vaan ei ole mahdollista tai on ainakin hyvin kallista. Ja on toisaalta juuri kiinni siitä, mikä on toimittajan kyky tehdä näitä muutoksia. Helposti päädytään kokonaan uuden ohjelmiston hankintaan, joka hyödyntää olemassaolevan tietokannan dataa mallin luomiseksi. Tässä tullaankin sitten siihen, että missä vaiheessa yritykset alkaa tekemään näitä investointeja.

Kuvaamiasi asioita on aikaisemmin tehty ihan perinteisin menetelmin, mutta tuo ennustettavuus on varmasti kehittyneempää neuvoverkon kautta, jos dataa on riittävästi ja se on oikeassa muodossa. Menee vähän varmaan ketjun aiheen ohi jo nämä kommentoinnit. Mutta lähinnä varmaan se pointti näistä, että ei se AI ihan itsestään yritysjärjestelmiin synny. Onko sinun esimerkissäsi työvoimaa vähennetty tai siirtyneet uusiin tehtäviin?

6 tykkäystä

AI:n eräs haaste on se, että ylätason terminä sen alle mahtuu monenlaisisa asioia, toisaalta joitain sen sovellusalueita voidaan tehdä ilman AI:takin. Yritysten kohdalla ainakin minua kiinnostaa tietää konkreettisemmin mitä ne tekevät mainitessaan AI:n (jos olennainen osa toimintaansa), pelkkä AI kun ei paljoakaan kerro.

2 tykkäystä

AI:sta toiseen teemaan…

Hyvä ketju Pettisillä X:ssä protektionismista ja globaalista ”teollisuuskriisistä”: yhä useampi maa, erityisesti Kiina, yrittää kasvattaa talouttaan viemällä teollisuushyödykkeitä muille.

BKT:n laskukaavassa vienti on plussaa, tuonti miinusta.

Kiinan ongelma on monelle foorumin aktiivilukijalle ja Vartin katsojille tuttu. Maa tuottaa enemmän kuin kuluttaa.

Mutta moni muu maa yrittää samaa oman talouden kasvaessa hitaasti. Yhdysvalloille tämä on keino vähentää omaa vaihtotaseen vajetta ja rakentaa ruostunutta teollisuuspohjaa uudelleen.

Maailmantalouden väkirikkain maa Intia aikoo rakentaa teollisuuttaan vahvaksi.

Toisaalta Eurooppa, joka on hyvin vientivetoinen, tuskin seisoo tumput suorina loputtomasti kunnes Brysselin etanasopan ja vohvelien ääreltä poliitikot heräävät rakentamaan suojatulleja.

Seurauksena on kiihtyvää kauppasotaa ja protektionismia alá 30-luku. Tämä kehitys inahti liikkeelle jo finanssikriisin aikoihin 15v sitten joten uusi trendi ei ole kyseessä.

19 tykkäystä

Heräsi mielenkiinto siitä, että minkälaiset yritykset pärjäsivät parhaiten 30-luvulla? Mietin myös, että pitääkö deglobalisaation myötä alkaa keskittymään enemmän absoluuttisesti suuriin yrityksiin (omissa maissaan), jos vienti vähenee.

6 tykkäystä

Merkantilismin (vienti hyväksi, tuonti pahaksi, oltava omaa tuotantoa) paluun lisäksi maailmankauppaa myllertää ja jakaa leireihin yksi hanke: EU:n hiilitullivero 2026 alkaen. Käytännössä se pistää firmat ympäri maailman epäsuorasti osallistumaan EU:n päästökauppaan monilla aloilla.

Kiina & Venäjä kauhuissaan, mutta UK, Australia, Japani, USA mahdollisesti seuraavat perässä omilla malleillaan. Muiden on sopeuduttava. Hiilitulleissa on toimeenpanohaasteita, mutta silti saastuttavan tuotannon kilpailuetu on haparoitumassa ja maailmantalouteen syntyy isojakoa tällä perusteella.

Vahva lukusuositus FT:n tän päivän jutulle aiheesta.

Ps. @Kaptah5 kysymys, mitkä firmat pärjäävät protektionistisen merkantilismin pyörteissä mitä mielenkiintoisin. Ainakin ne, jotka sijoittavat tuotantonsa markkina-alueilleen

18 tykkäystä

Hyvä, mutta vaikea kysymys @Kaptah5! Ja tärkeä.

Jos mietitään ensin 30-lukua, on maailma siitä hieman muuttunut. Meillä oli kyllä jo jokseenkin kehittyneet osakemarkkinat muutamissa paikoissa, mutta talouden rakennemuutos on selkeä jo katsomalla vaikkapa aikakauteen sijoittuvia sarjoja: ukkelit käy töissä tehtaissa, naiset puuhailevat kotona lasten parissa (ja enemmissä määrin toimistotöissä). Yhteiskunta oli paljon teollisempi. Yhdysvallat oli laman kourissa. Toisaalta monet eurooppalaismaat pystyivät harrastamaan protektionismia siirtomaidensa turvin, esim. Britti-imperiumi Intian kruununjalokivensä kanssa pystyi hyvin suosimaan omiaan kun neljäsosa tai mitä lie maapallon pinta-alasta oli kartassa sitä Britannian pinkkiä.

Useat firmat toimivat myös paljon paikallisemmin: talouden globalisaation ensimmäinen aalto oli hajonnut jo ensimmäiseen maailmansotaan parikymmentä vuotta aiemmin.

@PorssiPatruuna kommenttiin on helppo yhtyä: isot firmat (ja niiden liepeillä häärivät pienet) jotka toimivat kotimarkkinoillaan pärjäävät.

Yhdysvalloilla on nyt, kuten myös 30-luvulla, valtava etulyöntiasema: raaka-ainerikas, vahva kotimainen kulutus ja kaksi valtamerta suojaamassa mikäli kauppasota eskaloituukin kuumiksi konflikteiksi. Jenkkimarkkinasta elävät firmat toimivat siis kohtuullisesti.

Eurooppa on valitettavan vientivetoinen ja heikko sisäiseltä kysynnältään, mutta kyllä täälläkin on varmasti aloja jotka pärjäävät.

On myös firmoja, jotka ovat asemoituneet hyvin mikäli länsi eriytyy muusta maailmasta enemmän. Sijoitin itse Outokumpuun (kamala toimiala, tämä ei ole mikään suositus :smiley: ) syksyllä ja osasyy on näkemäni mahdollisuus sille, että suojatullit yhdistettynä lännen uudelleenteollistamiseen (enemmän kysyntää) tekevät pääomaintensiivisestä toimialasta hieman tuottavamman, mitä se on ollut viimeiset 15 vuotta. Outokummulla on tuotantoa sekä Euroopassa että USA:ssa missä se on suuri peluri. Se on toki vain yksi esimerkki.

Toisaalta sellaiset firmat, jotka kärsivät nyt vaikka Kiinan halpatuonnista voivat pärjätäkin paremmin sitä mukaan kun muureja nousee maailmankaupassa ylös.

Luulen, että avotaloutta ja avointa maailmaa pitkään ajanut Eurooppakin joutuu lopulta muuttumaan protektionistisemmaksi. Tämä tukee sitten myös meidän kotimarkkinafirmoja, joskin Eurooppa on alueena raaka-aineköyhä ja siten maailmantalouden pirstaloituminen osuu tänne väkisinkin enemmän.

Raaka-aineet voisi kenties olla mielenkiintoinen hajautuskohde, mikäli jos kun niistä on pulaa ja niitä halutaan myydä vähemmän naapuriin?

Sellaiset ultraglobaalit firmat jotka nojaavat kompleksisiin toimitusketjuihin ja joiden loppukysynnän ajuri tulee muurin väärältä puolelta taas olisivat ilmeisiä häviäjiä.

52 tykkäystä

Painavaa asiaa liittyen korkosyklien historiaan ja siihen mitä voimme siitä oppia. Lukiessa on hyvä hetki reflektoida omaa tämänhetkistä sijoitusvarojen allokointia ja niihin sisältyvää riskiä / tuottopotentiaalia. Teksti on aika pitkä, joten tämä ei sovellu kaikille.

In his latest memo, Howard Marks considers what financial history can teach us about periods of easy money, the impact they have on investor behavior, and what happens when they end. He analyzes macroeconomic trends using insights from Edward Chancellor’s latest book The Price of Time: The Real Story of Interest to argue that we’re unlikely to soon see the return of the permissive investment climate that prevailed in recent decades.

https://www.oaktreecapital.com/insights/memo/easy-money

10 tykkäystä