Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Miksiköhä ei ole omaa aluetta foorumilla PREMIUMeille? Siinä olisi lisäarvoa sekä asiakkaille ja mahdollisesti toisi hieman eri näkökulmaa keskusteluihin.

2 tykkäystä

Kokeilemisen arvoinen ajatus. Taitaa vain olla vaikea saada sekä free- että premium-puoli pysymään elossa. Tuskin monikaan jaksaa molemmilla puolilla aktiivisesti jutella. Jos taas premium haukkaa liian ison osan keskustelusta autioittaen ilmaisen puolen kuolee premium samalla itsekin, kun uusia asiakkaita ei enään tule.

8 tykkäystä

“Scanfil Q4 & CMD: Inside sells not worrying” videon teksti saa hymyn huulille. Näen jo uudet meemit silmissäni.

2 tykkäystä

Hajauttaminen laskee tuottoa, pätenee myös tässäkin tapauksessa. Kun ostin ensi kerran 1,14 eurolla(Lisäyksiä sen jälkeen aina 3€ saakka) katselin historiaa ja 32euron huippukurssia ajattelin että en myy ennen kuin 10x täyttyy, tuskin pitää mutta siksi kymmenkertaistujia ei ole salkkuuni eksynyt ainuttakaan, ainakaan vielä. Mutta pidän tätä yhtenä potentiaalisimmista, kun kuluttajaluottamus virkoaa ollaan jo eri tasoilla, hiukan jos vielä hypeä päälle niin eiköhän tavoite täyty.

1 tykkäys

Nyt on pelattu varman päälle, jotta saadaan kuvaajasta juuri sopivanlainen. 1000 ekr :smiley:

12 tykkäystä

Katselin uunituoretta ja laadukasta Terveystalo-haastista. Terveystalon kasvunäkymiä enemmän minua alkoi huolestuttaa studion pieni pyöreä pöytä. Siinä kiikkuu ehkä 2-4k€ arvosta tietokonetta noin 60-70% ulkona pöydän reunan yli. Onko studiolla käytössä kaksipuolista teippiä läppäreiden alla vai pitäisikö päivittää pöytä isompaan ennen kuin läppärin hajoamisen vaihtoehtoiskustannus nousee pöydän hintaa isommaksi? kyselee “huolestunut”

image

92 tykkäystä

On.

Lisäksi joukoissamme liikkuu myös ekstroverttiä sakkia, jonka mielestä avokonttorit ovat oikeasti ihan kiva juttu. Vaikka viimeisen sadan vuoden ajalta, noin suurinpiirtein, kaikki tutkimukset ovat osoittaneet, että avokonttorit ovat huono juttu noin keskimäärin. (En paljoa edes kärjistänyt.)

Lisäksi meillä on tämä julkisuuden kirous, eli avokonttorien kannattajia tuntuu olevan erityisesti toimittajien keskuudessa, tämä on tosin oma vahvistamaton teoriani, jolloin avokonttoreita kannustetaan enemmän, kuin mitä olisi oikeutettua. Hah. Kerran vajaat 30 vuotta sitten otin kilarit, kun lehdessä luki, että avokonttori on hyvä juttu. Soitin haastatellulle asiantuntijalle raivosta puhkuen, kas kun omassa firmassa pohdittiin juuri samoihin aikoihin avokonttoriin muuttamista tms. No asiantuntijahan olikin ihan mukava tapaus ja selosti, ettei lehdessä kirjoitettu ollut ollenkaan se, mitä hän oli haastattelussa sanonut. No mitä tutkija sitten oli sanonut? Hän oli todennut, että jos avokonttorissa on oltava, niin on parempi, että on tasainen kohina, joka peittää alleen keskustelut, kuin että olisi ihan hiljaista, niin että kuulisi muiden keskusteluja, jotka väistämättä vetävät huomion puoleensa häiriten ajattelua.

Toinen avokonttorivääristymä on sitten tämä nykyajan muoti-ilmiö monitoimitila, tai kombikonttori, mitä noita nyt on. Alkuperäinen tutkimuksessa havaittu ideahan siis on, että paras konttori on sellainen, missä jokaisella on oma huone, ja keskellä on yhteinen tila, esimerkiksi tulostimen ympärillä tai jotain, jossa voi kokoontua kahvin merkeissä spontaaneihin jutusteluihin. Eli työrauha ja se paljon puhuttu sosiaalisuus yhdistettynä. No montakos sellaista konttoria on rakennettu, niinqu tosielämässä. Aiiiivan.

16 tykkäystä

No tämän nyt vielä sietäisi. Mutta kun oikeasti se menee silleen, että käytät viikkotolkulla kaiken maailman analyyseihin ja vatulointeihin ja ties vaikka mihin strategioihin ja suunnitelmiin. Ja sitten massit kerää joku, joka ostaa bumtsibumia ihan vaan siksi, että se AI nyt vaan on kiva juttu ja telkassakin sanottiin.

13 tykkäystä

Stockmannin (Lindexin) huippukurssin aikaan yhtiön osakemäärä oli huomattavasti nykyistä alhaisempi, joten siitä ei kannata tavoitehintaa laskea.

4 tykkäystä

Hmm, en tiedä paljonko näitä on, mutta omalla työpaikalla on juuri näin. Toimiston reunat täynnä työhuoneita - tosin kaikki eivät ole yhden hengen, vaan jotain väliltä 1-4 henkeä - ja sitten näiden keskellä on avointa aulatilaa jossa on miittaripöytää, sohvaryhmää ja videotykkiä. Ja tämän päälle sitten pari pienempää erillistä neukkaria kokouksiin jotka ovat virallisempia. Toimii oikein hyvin - on tilaa keskusteluille ilman että tarvitsee suolata tiimikaveria itse työhuoneessa, mutta huoneet pysyvät varsin rauhallisina ja ne jotka ehdottomasti haluavat oman yhden hengen huoneen ovat järjestään sellaisen saaneet ja ne joille on hyötyä saada pieni tiimi samaan huoneeseen ovat näin.

Ehkä tämä on anomalia, en tiedä :smiley:

Toimistorakennus on suhteellisen uusi, ehkä 10v sitten rakennettu.

4 tykkäystä

Jos tuo onkin kuuluisa bumtsibum-sijoittajapöytä? :wink:

4 tykkäystä

Tässä logaritmisesti esitettynä väestön kasvu. Ihan selvästi 1700 luvulla alkaen väestön kasvu on nopeutunut.

3 tykkäystä

En tiennyt että illan huuhkaja matsi pelataan hiekalla. Aivan karsean näkönen on stadikan perunapelto.

5 tykkäystä

Niin ja tuohon nurmeen oli kulutettu järkyttävät määrät energiaa. Muistelin väärin mutta…

Edit. Näin luki ylen uutisessa:
"KUUDEN VIIKON lämmitysurakka on vienyt myös runsaasti sähköä ja energiaa. Rautakivi kertoo, että lämmitykseen on kulunut 500 megawattituntia ja sähköön 190 megawattituntia.

Määrää voi verrata siten, että saman verran sähköä menee 70 asunnon kerrostalossa vuodessa."

8 tykkäystä

Mielestäni et kärjistänyt laisinkaan. Avokonttorit ovat huono keksintö ajalta, jolloin oli pakko tehdä lyhytnäköisiä päätöksiä.

Tunnen yhden toimittajan, joka on vielä introvertompi kuin Taavetti. Joku voisi pitää sitä introverttiuden tasoa jopa hoitoa vaativana ongelmana. Hän ei todellakaan kannata avokonttoreita.

Joudun kanssa työskentelemään ajoittain tuollaisessa. Siellä on sinne puhelikopin taakse laitettu tuoleja. Olen joskus nähnyt jonkun siellä jopa istuvan. Ylimmässä kerroksessa on lepotiloja ja ties mitä. Omasta työlähipiiristä en tiedä yhtäkään, joka olisi niitä käyttänyt sitten yhteisen tutusmiskierroksen.

Tarkoitus oli hyvä noissa uudistuksissa: houkutella porukkaa käymään enemmän toimistolla yms. HR-johtaja, joka veti uudistusta, taitaa olla tuon extroverttipuolueen kannattaja eikä tainnut ymmärtää, mistä viihtyisä konttori syntyy.

4 tykkäystä

Puoli miljoonaa euroa lämmitys- ja valohoitoon yhtä ottelua varten ja tuollainen on lopputulos. Miksi? No kun UEFA on päättänyt, että Suomessa on kesä maaliskuusta marraskuuhun.

25 tykkäystä

Kyllä se oikeaoppinen kombikonttori on anomalia. Hyvin harvinaista herkkua. Että lucky you!

Sen verran annan periksi avokonttoreille, että kun nykyään saa tehdä etätöitä aika vapaasti, niin hyväksyn, että toimistopäivinä mennään säästöt edellä, sillä turhahan se sellainen toimisto on, jossa ei ole koskaan juuri ketään.

3 tykkäystä

Joo olempa sen joskus itsekin laskenut, unohtui vaan, nyky osakemäärällä historian ATH on noin 14€. On siinä siltikin osalla salkussa olevilla 10x mahdollisuus joka oli tavoite, nyt on noin 3x kasassa.
Aika monessa Hex lapussa on viime aikoina ostetuilla realistinen kymmenkertaistumisen mahdollisuus lähivuosina, niin alas on myyty.

Elä hyvä ihminen vielä luovuta!

Kyseessähän on klassinen kana-muna-ongelma: ehkä siellä toimistolla kävisi väkeä, jos jokaisella olisi nimetty oma huone, missä taatusti olisi enemmän tilaa kuin mitä oman asunnon siivouskomeroon tehdystä ergonomisesta työpisteestä ikinä löytyy.

3 tykkäystä

https://twitter.com/keisarijokinen/status/1772700954959216887


:blush:

27 tykkäystä