Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Nikotiini on todennäköisesti pahempi myrkky kuin jengi kelaa, muuten meillä ei niin moni nuuskaisi.

Suoraan THL sivuilta:

Nuorena nikotiinille altistuminen aiheuttaa pysyviä muutoksia aivojen rakenteessa ja toiminnassa. Muutokset saavat aikaan pitkäkestoista tarkkaavaisuuden vajetta sekä altistavat nikotiiniriippuvuudelle, ahdistus- ja masennusoireille ja muiden päihteiden käytölle. Nikotiini häiritsee sokeriaineenvaihduntaa ja vähentää insuliiniherkkyyttä ja lisää siten kakkostyypin diabeteksen riskiä. On viitteitä siitä, että nikotiini edesauttaisi sekä solujen muuttumista syöpäsoluiksi, että lisäisi syöpäsolujen jakaantumista ja pitäisi yllä syöpäkudoksen kehittymistä. Nikotiini vaikuttaa raskauden aikaiseen terveyteen, niin äidin kuin sikiönkin osalta. Sikiön veressä nikotiinipitoisuus voi olla jopa 15 prosenttia suurempi kuin äidin verenkierrossa.

23 tykkäystä

Kunnianloukkauksella, tai minkä nimiseksi Suomen eduskunta onkin sen mahdollisesti
päättänyt uudelleen nimetä, on vastinparina tämä yksityisyyttä loukkaava tiedon levitys. Erona on, onko tieto totta vai ei.

Onneksi sentään somen nimimerkeillä ja firmoilla ei ole kunniaa, jota voisi loukata!

Miten niin taas? Näyttivät lisäksi saaneen homman nopeasti kuntoon.

8 tykkäystä

Esimerkiksi jos Juurikki on nyt perjantai-iltana kännissä ja oksentaa kadulle todella nololla tavalla, niin saan ottaa tästä videon ja saan näyttää sitä myös kavereilleni tai vaikkapa esihenkilöllesi puhelimeltani, vaikka kokisit videon yksityiselämääsi loukkaavana. Mutta jos laitan sen vaikkapa nettiin tai whatsappiin lukuisten ihmisten saataville, niin silloin toiminta olisi selvästi rikollista.

1 tykkäys

Aika monet asiat taitaa mennä ensin kahden ihmisen välisen sopimisen kautta.

Sen jälkeen aletaan katsomaan lakikirjaa,

Kannattaa olla aika tarkkana yksityishenkilöihin kohdistuvassa toiminnassa, koska vaikka luottamusvirassa toimivista henkilöillä esimerkiksi poliitikoilla on alentunut yksityisyydensuoja, en lähtisi leikkimään tulella noilla asioilla.

Tiedän jokusen lapsen, jotka hieman tahattomasti ovat pilailleet netissä kaverinsa kustannuksella. Ovat yrittäneet olla jotenkin vitsikkäitä ja yrittäneet kohottaa itseään. Päätyneet maksamaan sakkoja ja korvauksia, vaikka asioista on ehditty jo sopimaan.

Aikuisten nyt luulisi korostuneemmin olevan vastuussa ja tietoisia omasta toiminnastaan. :sweat_smile:

Luulisi…

1 tykkäys

Osta = osinkotuotto yli 8 %
Lisää = osinkotuotto yli 6 %
Pidä = osinkotuotto yli 4 %
Vähennä = osinkotuotto alle 4 %
Myy = osinkotuotto alle 2 %

70 tykkäystä

Kyllä joo luulisi, aikuiset ne sodatkin ovat aloittaneet…

1 tykkäys

Nythän on jo keskiviikko. Menikö viikonloppu pitkäksi?

Ei saa vihjailla, kun laittamassasi lainauksessa sanottiin, että:

Onko johtopäätös, että kun nimimerkeillä ja firmoilla ei ole kunniaa, jota voisi loukata, ei myöskään toden tiedonkaan levittämisestä rangaista, koska somen nimimerkit ovat lainsuojattomia myös tässä mielessä?

Onkohan somen hahmot kokonaan vailla lain suojaa? Pitääkö olla rekisteröity tuotemerkki? Onko olemassa vakiinnuttamalla tapahtunutta lain suojaa somen nimen ja hahmon käyttöön?

1 tykkäys

Minä. Lenkkari on lenkkari ja trikoo on trikoo. Viimeisimmät ostamani bränditennarit ja -paita oli valmistettu Kiinassa. Mulla ei ole mitään tietoa, missä olosuhteissa kommunistimaassa tehdään hommia, kun ostan arvostetun merkin kenkiä ym. kuteita. Siispä Pirkka on ihan yhtä hyvä ja arvokas jalassa. Tai parempi, mikäli Pirkka on edullisempi kuin rekin/hyllyn muu tuote.

Ja vielä helpompaa Pirkkaa on pitää jalassa, jos salkussa on Keskoa ja muiden hämmentyneet katseet eivät haittaa :grinning:. Edelleen, parempi, jos tulee halveksivia silmäyksiä. Stealth wealth nääs.

4 tykkäystä

Oliko tää jossain, että somehahmolla ei olisi lainsuomaa suojaa?

En näe kovinkaan loogisena, etteikö olisi. Vaikka joku pukeutuisi maskottihahmoksi kadulla, ei kai häntäkään saisi ihan miten vain kohdella?

Onko lakiin määritelty, että ihmisen oikeusturva alenee silloin, kun ihminen pystyy suojautumaan maskin taakse?

Jeps.

Joskus ne aikuiset on lapsia pahempia.

1 tykkäys

Sehän tässä mielenkiintoista onkin.

Olisi kiva kuulla, miten laki tulkitaan oikeusturvan suhteen. Ovatko somen nimimerkit erilaisessa asemassa lain edessä sen mukaan, esiintyykö 1. omalla nimellä, 2. nimimerkillä joka viittaa omaan nimeen, 3. nimimerkillä, joka on näennäisen piilossa, mutta julkinen salaisuus, 4. nimimerkillä, jonka itse luulee takaavan anonymiteetin vai 5. …

1 tykkäys

Vai 5. Riittääkö, että tuotat tuskaa tarkoituksellisesti henkilölle tai toimit muutoin lainvastaisella tavalla henkilöä kohtaan, joka tiettävästi on Suomen kansalainen ja saman oikeuslainsöädännön piirissä. Oli tietoa varsinaisesta henkilöllisyydestä.

Onko inhimillinen kärsimys keskiössä.

Tuskin voit kaapata kadulta tuntematonta ihmistä ja olla päästämättä tätä vapaaksi, vaikka tätä ei huvittaisikaan kertoa, kuka hän on. :sweat_smile:

Jaahas, uutta Atlasta (videon kesto 40 sek). :robot: :scream:

4 tykkäystä

Mielikuvitushenkilöt eivät ole lain suojassa. Mielikuvitushenkilöille ei voi tuottaa tuskaa tai kärsimystä. Ne eivät osaa tuntea. Somen nimimerkit taitavat olla lain edessä vailla suojaa esim. tässä kunnianloukkaus/“n"tai-ei"n”-suhteessa.

Somen nimimerkkien taustalla on aina ihminen tai ihmisen virittämä tekoäly. Tämä lisää problematiikkaan yhden lisäkerroksen. Jos nimimerkin kunniaa on loukattu, onko loukattu 1. nimimerkkiä (ei voi), 2. nimimerkin taustalla olevaa henkilöä (tuskin) ja 3. entäs henkilön luomaa tekoälyä (ei varmasti)?

Voiko edes esim. Pikku-Myyn rekisteröidyn tuotemerkin juridiset omistajat laittaa Pikku-Myyn kunnian loukkaajaa vastuuseen lain edessä? Tuskin. Silti Pikku-Myyhyn liittyvälle bisnekselle aiheutuneesta, ei mahdollisesta, mutta kylläkin toteen näytetystä vahingosta ehkäpä sittenkin?

Bisneksellä on parempi lainsuoja kuin meillä somen mielikuvitushahmoilla.

2 tykkäystä

Some -hahmojen pitää sitten kaiketi järjestäytyä ja ryhtyä lakkoon vaatiakseen itselleen oikeuksia.

Luulen kyllä, että somebrändätyt hahmot, jotka eivät ole todellisia vaan keksitty, mutta liikuskelevat rekisteröidyillä nimillä, todennäköisesti pilkkaavat some-hahmoja lakkoilusta.

Heikentävät vaan lopulta omia mahdollisuuksiaan yrittäessään osoittaa, että some-hahmoillakin on merkitystä ja heilläkin on oikeus samoihin juttuihin.

Ohhoh…

Meni jo sellaiselle sometasolle, että luulen, että vain minä ja Juurikki ymmärretään.

Takaisin sorvin ääreen ihmettelemään.

1 tykkäys

Jäämme suurella mielenkiinnolla odottamaan ensimmäistä lakijuttua, jossa kunnianloukkauksesta halutaan kiemurrella vapaaksi, että enhän minä sitä sanonut, vaan minun tekoäly - tai somehahmo. Missä ero?

Vastuu ja lain suoja eroaa tässä isosti.

1 tykkäys

57 tykkäystä

Tämä Katajan ja Hirviniemen firman konkurssi on aika ikävä juttu:

Mutta täytyy ihmetellä että miten ovatkin saaneet aikaiseksi noin mielettömän suuret velat, melkein 8 miljoonaa euroa. Suurimpina velkojina mm OmaSp ja Nordea. Lelukauppabisneksen lisäksi on ilmeisesti osteltu ”halvalla” liiketiloja ja yritetty niitä vuokrata. Kysyn vaan että onko lainaa saanut pankista helpommin kun on ollut julkkikset hakemassa niin pankissa on vähän joustettu vakuuksien kanssa? Tuosts jutusta ei selviä mitä omaisuutta yhtiöllä on, mutta tuskinpa sitä kovin merkittävästi suhteessa velkoihin on.

8 tykkäystä

Jos haluaa sijoittaa nikotiinipussien valmistajiin, niin onko jotain muuta vaihtoehtoa pörssissä kuin Philip Morris?

1 tykkäys