Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Helppoa tämä top 10% kuuluminen, kun salkussa vain kuukausisäästö-ETFeja. Toki nämä lasketaan riskikorjatusta tuotosta.

image

19 tykkäystä

Noi väestödemografiat on kumman politisoituneita, kun oikeasti kyseessä pitäisi olla aika kuiva aihe. Jotkut uskovat noihin ylhäältä ohjattuihin salaliittoihin, mutta se on mielestäni varsin helppo osoittaa virheelliseksi katsomalla itänaapuriin. Nuorimmat foorumilaiset voivat hyvin elää aikana, jolloin muslimien määrä Venäjällä yrittää ortodoksikristittyjen määrän. Tämä väite voi yllättää, mutta kyseessä on ihan yksinkertaista tilastomatematiikkaa ja näissä keskusteluissa näkee heti, että kuka ymmärtää sitä ja kuka huutelee vaan tunteella.

Ortodokseja muuttaa maasta pois Länteen, he luopuvat uskostaan ja eivät saa lapsia, kun taas sisään muuttaa Keski-Aasiasta muslimeita, jotka eivät luovu uskostaan ja he saavat suhteessa paljon enemmän lapsia. Tuohon päälle valtava väestöahtauma hartaita etnisiä venäläisiä, jotka tulevat lähes kaikki kuolemaan seuraavan 40 vuoden aikana pois. Jäljelle jää demografisesti hyvin erilainen Venäjä.

Venäjä on kaikista vähemmistövihamielisin ja nationalistisin maa mitä tiedän ja siellä Putin huutaa pää punaisena lisää lapsia venäläisille, mutta edes tsaarikokelas ei mitään mahda väestötieteelle. Välillä venäläisellä ylilaudalla näkee teorioita että Putin on CIA:n agentti joka yrittää tuhota Venäjän, mutta pitää olla aika harras salaliittoteoreettikko, että päätyy noin syvälle harha-ajatusten kuoppaan :cowboy_hat_face:

Eipähän jää ainakaan yrityksen puutteesta kiinni. Seuraava askel on synnytyspakko, koska millään vähemmällä tuo tilanne ei ratkea Putinin haluamalla tavalla :man_shrugging:

18 tykkäystä

Päivän ollut kesälomalla ja poissa pörssistä ja ilmeisesti Neste on vaihtanut nimensä Bioshitksi kun kaikki siitä kohkaavat. Mitäköhän muuta sitä on missannut. Hesuli on varmaan nousussa?

13 tykkäystä

anchorman-steve-carell

18 tykkäystä

@Mikael_Rautanen, Suomen paras pizzakokki taas vauhdissa :sunglasses:

Tässä Out of Office pizzajaksossa Mikael näyttää, miten valmistetaan monikäyttöinen supertaikina sekä jääpalapizza. Pizzakokeille tarjolla myös yleisimmät virheet pizzan tekemisessä ja, miksi niitä tulisi välttää.

14 tykkäystä

Kappas! Tuollainen kunniamerkki oli tullut tänään. Kieltämättä tämä foorumi on ollut parasta iltalukemista viime aikoina.

47 tykkäystä

Kiitos Alokas jaosta! Tätä kuvattiin samana päivänä ennen kuin tulitte illalliselle :pizza: tästä siis resepti haltuun samoihin ruokiin mitä teille kokkasin :blush:

Rentoa kesää!

12 tykkäystä

Meni kyllä Cargotecin jakautuminen nyt vähän ohi kesän vietossa :sweat_smile: No Erkin rapsaa odotellessa :upside_down_face:

@Mikael_Rautanen silloin kun pääsee tekemään syvällistä funda-analyysiä pizzataikinan ulottuvuuksista :yum:

kuva

@Mikael_Rautanen silloin kun pitäisi tutkia Ruotsin pienyhtiömarkkinoiden osaketarjontaa :nauseated_face:

kuva


Oli kyllä hyvä pizzataikinavideo ja siitä näkyy rakkaus lajiin :muscle:

Se vinkki mitä jäin kaipaamaan oli tieto, että mitä oliiviöljyä käytät? Moni kaupan oliiviöljy on mielestäni heikkolaatuista ja huonon makuista. Pitääks nää tilata jostain happyolivesta vai mistä saa hyvää oliviiöljyä?

22 tykkäystä

Vituttaa kyl aidosti turhankin paljon, kun kovana nousupäivänä Hesuli-tyyliin reippaasti painotettu vivutettu salkku vetää punaiselle. Kuten tänään, innokkaasti katsomassa että paljonko salkku nousi nousupäivänä ja eihän se noussut yhtään, päin vastoin.

image

Onneksi sentään nyt käyn (osin unirytmien takia) usein katsomassa vain kerran päivässä salkkua pörssin jo sulkeuduttua.

14 tykkäystä

Nousupäivä? Maailmaindeksi puoli prosenttia pakkasella ja s&p500 tällä hetkellä runsaat 0,18 % plussalla.

Omat sijoitukseni ovat 90-prosenttisesti Hesulissa (+1,4%) niin ei paljoa maailmaindeksi ja etenkään sepe500 kiinnosta kun en jenkkeihin sijoita. Mielestäni ovat kuplassa siellä + ei ole riittävästi tietoa sijoittaa jenkkilän (tai monen muunkaan maan) pienfirmoihin.

3 tykkäystä

Tuota varten on indeksi olemassa niin ei ainakaan tuotoista tarvitse jäädä paitsi

2 tykkäystä

Indeksiin sijoittaminen on vain ihan hiton tylsää, ja silloin jää ilman pienempiä firmoja kun niitä ei indeksirahastoista löydy.

Ja on Suomessakin firmoja jotka tuntuvat ylihinnoitelluilta (etenkin OMXH25). Nyt niistä osa on tullut alas ja syystäkin, esimerkiksi Neste.

5 tykkäystä

Hyvät kanssasijoittajat!

Onko nordnetista mahdollista saada ulos jonkinnäköistä raporttia omasta osakeomaisuudesta? Pankki tarvitsee tietoa asuntolainahakemuksen tueksi. Siispä onko jokin keino miten saisi heille tiedon jaettua (jokin muu kuin kuvakaappaus) jotta voivat varmistua omaisuudestani nordnetissa?

Kiitos jo etukäteen!

Nojoo. En nyt tiedä onko jenkeissä ihan kaikki mahdollinen mitään huippukallista. Osa sektoreista on kyllä hyvinkin tyyriitä

Näytti aika rumalta kun testasin, mutta ainakin jonkinlaisen PDF-version saa salkkuraportista kohdassa Omat Sivuni → salkkuraportti → oikeasta yläkulmasta “luo PDF”.

Riippuu aina vähän pankista mitä he kelpuuttavat, mutta muistaakseni laitoin ihan PDF-printin yleisnäkymän “omistukset”-sivuilta joskus pankkiin ja se kelpasi.

1 tykkäys

Onnea! Minä olen se toinen tulokas. Juhlin tätä avaamalla kivennäisveden :slight_smile:

19 tykkäystä

Ja yks asia mitä en oiken ymmärrä, on foorumin jäsenien valtava innostus suomi osakkeisiin.
Mistä tää johtuu? Mä en oikein sitä ymmärrä kun ei eletä enää missään Kekkos-suomessa, vaan globaalit osakemarkkinat on enterin lyönnin päässä.
Joku näkemys siitä että suomi osakkeet kuitenkin tulee voittamaan?
“kotikentttä etu” mitä en tajua ollenkaan, kun kaikki tieto on kuitenkin kaikkien saatavilla.
Laiskuus?
Täydellinen kielitaidottomuus, niin ettei edes lukio ruotsi tai englanti ole hallussa?
Joku muu, määrittelemätön syy?

M

13 tykkäystä

Ostan osakkeita yrityksiltä, joiden toimintaa ymmärrän. Keskoa ostin, koska voin kävellä K-rautaan, Citymarkettiin ja K-autoon ja nähdä itse, millaista toiminta on. Ymmärrän ihan vain elämänkokemuksella, että millainen kilpailuasetelma Suomessa Keskolla on milläkin markkina-alueella ja että mitkä sen kilpailuvaltit on. Voin lukea Inderesin analyysit hyvin tuntemaltani analyytikolta ja voin kysyä suoraan häneltä keskustelupalstalla kysymyksiä.

Samasta syystä en osta esimerkiksi Costcoa. En tiedä yhtään, miten siihen suhtaudutaan sen markkina-alueilla enkä tunne sen kilpailukenttää lainkaan. Voin kyllä lukea analyyseja, mutta en osaa arvioida miten luotettavia eri analyytikot on. Voin tutustua tunnuslukuihin, mutta eivät nekään kerro minulle mihin yritys on tulevaisuudessa matkalla.

Ostan mitä tunnen.

44 tykkäystä