Alisa Pankki ex-Fellow Pankki ex-Fellow Finance

Nimi Fellow Pankki on kohta historiaa. Huhtikuun yhtiökokouksessa nimi muuttuu Alisa Pankiksi :sweat_smile:

7 tykkäystä

Lainakanta maaliskuussa 160,8 M€, talletuskanta 232,9 M€ ja asiakkaiden määrä 48600! Kaikissa hienoista nousua!

4 tykkäystä

Fellow Pankki on kohta Alisa Pankki, kohta saa muuttaa ketjun nimeä. :slight_smile:

5 tykkäystä

Ehdotus uudeksi otsikoksi: Alisa Pankki ex-Fellow Pankki ex-Fellow Finance

10 tykkäystä

Kiitti ehdotuksesta!

Nimenmuutos tapahtuu maanantaina, niin uskalsin silti jo muuttaa otsikon. :slight_smile:

8 tykkäystä

En oikeen ikinä tykänny nimestä enkä värimaailmasta enkä logosta! Ainakin kuulostaa Suomalaisemmalta nyt!

Alisa tuo mieleen Alicen (ei sitä ihmemaan Liisaa, vaan kryptografiamaailmassa seikkailevan). Mikähän nimivalinnan taustatarina on?

Meillähän on myös Pop-pankki, joka tematiikkaan liittyen vois olla nimetty kryptografiaesimerkkien Bobin mukaan :rofl:

1 tykkäys

Kulutusluottoja on helppo myöntää, mutta paljon vaikeampi periä takaisin. Yleisesti tiedossa oleva fakta. Lähivuosina nähdään, onko asiakkaiden luottokelpoisuus ja luottoriski osattu arvioida pankissa oikein. Monta esimerkkiä löytyy maailmalta jossa luottokannan kasvua on hehkutettu hyvänä asiana ja sitten parin vuoden päästä kun luottotappiot alkavat kasaantua, karu todellisuus paljastuu. Toivottavasti ei käy siten tämän pankin kohdalla.

Yleensä on siten, että jos asiakkaana et esim. Nordeasta saa lainaa huonoilla tuloillasi, yrität seuraavaksi saada lainan jostain pikkupankista tai kulutusluottoyhtiöstä. Kun pommitat lainahakemustasi kymmeneen pankkiin, joku saattaa erehtyä ottamaan sinut asiakkaaksi huonosta takaisinmaksukyvystäsi huolimatta.

Alisa Pankilla on varmasti paljon hyviä asiakkaita, mutta onko joukossa myös huumorilla sanottuna “pultsareita, joilla ei ole mitään aikomustakaan maksaa ottamiaan lainoja koskaan takaisin”. Kukaan meistä ei tiedä, että osaako Alisa nyt hylätä nämä korkean riskin hakijat. Ainakin Fellow Financen aikoihin kun vertaislainatietoja selasin läpi, näytti olevan kuraa joukossa. Nyt kun Alisa lainaa omia rahojaan, onko osattu laittaa seula tiukaksi, toivottavasti kyllä. Tämä nähdään tulevina vuosina.

8 tykkäystä

Fellow Financellehan loppuvaiheessa vaatimukset koveni sijoittajien toiveesta Suomessa. Kaikki luottoluokat koveni yhden pykälän ylöspäin!

1 tykkäys

Huvikseni kokeilin hakea tuota Fellow pankin lainaa ja tuntui olevan tiukat kriteerit vaikka luottotiedoissa ei löydy historiasta merkintöjä,ei irronnut meikäläisen tuloilla ja tiedoilla,no otin sitten paikallisesta Avain säästöpankista sijoituslainaa yhden 16 000 € ,omistan kyllä useamman tuhatta osaketta Fellow pankkia ja on noita vaimolla ja lapsillakin muutama tuhat.Tuota talletuskannan kehittymistä vähän olen katsellut että saisi olla kyllä nopeampaa,tuonne eteenpäin yrittänyt tsiikailla tulevaisuuden näkymää mutta linssit on huurussa sen suhteen.Mitähän tuo Talenom yhteistyökuvio mahtaa tuoda tullessaan,vastahan tuli nuo korttihommat ja taitaa olla vieläkin vaiheessa.Pankkeja ja pankiksi itseään kutsuvia rahoituslaitoksia on kyllä pilvin pimein,piruko näistä selvän ottaa,ajatellut vain että tässä vaiheessa voi olla rahaa kyllä tuollakin kiinni kun kaikki muukin on niin epävarmaa,mistäpä tuota tietää mikä päivä tulee jotain yllätysuutista mikä tempoo kurssin nousuun,näyttäähän nuo analyysit sun muut heittävän välillä häränpyllyä viisaammillakin.

4 tykkäystä

Alisa Pankin verkkosivut ovat osoitteessa alisapankki.fi ja alisabank.com. Käyttökokemukseltaan entistä parempi Alisa Pankki -mobiilisovellus löytyy sovelluskaupoista nimellä Alisa Pankki ja se päivittyy nykyisille asiakkaille automaattisesti. Uusi kaupankäyntitunnus Nasdaq Helsingin päälistalla on ALISA. Asiakaspalvelun puhelinnumerot säilyvät ennallaan. Myös yhtiön Y-tunnus ja ALV-numero säilyvät muuttumattomina.

1 tykkäys

En tiedä, onko täällä ennen jaettu Seiskan uutisia, mutta näköjään Alisa Pankki karhuaa Rasmuksen Laurin firmalta 64 443 euroa!!! :smile: Elastisen ökyhuvila vilisi rakennusvirheitä - kommentoi talon suunnitelleen Lauri Ylösen osuutta asiaan | Seiska

2 tykkäystä

Joko on vastausta kuulunut? Olen itse yrittänyt saada tuohon pajaan yhteyttä, mutta vaikeaa tuntuu olevan. Sijoittajapalvelun numeroon voi soitella sivujen mukaan 10-14, mutta sieltä vastanneelta henkilöltä sai vaikutuksen, että koko palvelu on lopetettu. Hän pahoitteli kyllä tilannetta ja jätti soittopyynnönkin, mutta ainoa mitä tästä seurasi oli muutaman päivän tullut maili, jossa sanottiin, että

"Olit ollut yhteydessä asiakaspalveluumme.
Tarvitsetko jotain raporttia vai millainen millainen asia oli mielessäsi? "

1 tykkäys

Jätin pari kertaa yhteydenottopyynnön, mutta en saanut minkäänlaista vastausta.

1 tykkäys

Tuttavani säästötilin avaus jäi viime vuonna jumiin KYC/AML-prosessiin. Kun tiedusteli asiakaspalvelusta, vastaus oli täysin pihalla ja täysin hyödytön, ja tuttavani jätti asian siihen.

2 tykkäystä

Talletus ja lainakannassa sekä asiakasmäärässä pientä nousua taas Huhtikuussa! No, on se hyvä, ettei ne alaspäin ainakaan mene! :slight_smile:

2 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Talletuskanta Huhtikuulta 300 K€ alaspäin, lainakanta 5,3 M€ ylöspäin ja asiakkaita tuhat lisää, eli 50 300!

5 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan parissa minuutissa luettava juttu Alisa pankissa, siinä on lainattu hieman Evlin materiaaleja.

Evli arvioi aamukatsauksessaan, että Alisa Pankin myönnetyn rahoituksen volyymi on kehittynyt kohtalaisen hyvin. Lainakanta oli huhtikuuhun asti pysynyt noin viimevuoden lopun tasolla.

Vaikkei yksittäisen kuukauden kasvusta voi suoraan vetää johtopäätöksiä, on luottokanta kasvanut läpi kuluvan vuoden. Vahva myönnetyn rahoituksen luku toukokuussa povaa hyvää myös loppuvuodelle, Evli ennustaa.

13 tykkäystä

Kuluttajaluotoille tulee uusi korkokatto: 15 % + viitekorko.

4 tykkäystä