Alisa Pankki ex-Fellow Pankki ex-Fellow Finance

Alisa Pankki Oyj:n digitaalisista kanavista vastaava johtaja ja johtoryhmän jäsen Niklas Elomaa on ilmoittanut jättävänsä yhtiön siirtyäkseen uusiin haasteisiin yhtiön ulkopuolelle. Elomaa lopettaa työnsä Alisa Pankissa marraskuun 2023 loppuun mennessä.

Syyskuussa 2023 Alisa Pankki myönsi rahoitusta 26,0 miljoonalla eurolla. Alisa Pankin lainakanta syyskuun 2023 lopussa oli yhteensä 164,9 miljoonaa euroa ja talletuskanta 265,7 miljoonaa euroa. Asiakkaiden määrä oli syyskuussa noin 53 900.

4 tykkäystä

@Kasper_Mellas antoi kommenttinsa Alisan luotto- ja talletuskannan kehityksestä. :slight_smile:

Alisa Pankki julkaisi perjantaina tietoja sen luotto- ja talletuskannan syyskuun kehityksestä. Yhtiön rahoitusvolyymit olivat katsauskaudella 26,0 MEUR (-10 % v/v) ja pankin luottokanta asettui syyskuun lopussa 164,9 MEUR:oon (8/2023: 161,0 MEUR). Yhtiö sai syyskuussa 900 uutta asiakasta ja myös talletuskanta jatkoi katsauskaudella 4 %:n kuukausikasvua.

4 tykkäystä

Hiljaista on täällä kun ei edes negaria huomioida.

Inderes laskee suosituksen tasolle myy (vähennä) ja tavoitehinnan 0,22 euroon (0,34e).

4 tykkäystä

Tässä olisi uusi yhtiörapsa. :gem:

Alisa Pankki laski ohjeistusta tuottojen kasvun osalta. Nykyiset pääomamarkkinaolosuhteet vaikeuttavat Alisa Pankin vakavaraisuuspääomien vahvistamista ja lähivuosien tuloskasvunäkymät ovat heikentyneet mielestämme selvästi. Osakkeen korkea arvostus yhdistettynä lisäpääomituksen aiheuttamaan diluutioriskiin kääntävät osakkeen riski/tuotto-suhteen heikoksi.

https://www.inderes.fi/fi/system/files/company-reports/yhtiopaivitys_alisa_pankki_241023.pdf


EDIT:

Tässä olisi vielä aamarikommentti:

2 tykkäystä

Surkeaa on kehitys. Uusien lainojen myöntäminen on romahtanut, lainakanta hiipuu ja samalla talletuskanta paisuu talletuskorkokilpailun seurauksena.

Alisa Pankin omistajat rahoittavat tallettajien voitot. Ei jatkoon.

3 tykkäystä

Muuten oikein mutta talletuskanta laskenut lokakuusta.

1 tykkäys

Tässä on vielä Kassunkin kommentit luotto- ja talletuskantojen kehityksestä.

Alisa Pankki julkaisi maanantaina tietoja sen luotto- ja talletuskannan kehityksestä. Yhtiön rahoitusvolyymit olivat marraskuussa kohtuullisella tasolla 24,0 MEUR:ssa (10/2023: 26,0 MEUR) ja pankin luottokanta asettui 162,1 MEUR:oon (10/2023: 162,3 MEUR). Luottokannan supistuminen edelliskuukauden tasoon nähden oli seurausta lainojen takaisinmaksuista, joiden määrä ylitti hienoisesti kuukauden aikana myönnetyn uuden rahoituksen. Vakavaraisuus jarruttaa yhä arviomme mukaan uuden rahoituksen myöntämistä.

4 tykkäystä

Tässä on Kasper Mellaksen kommentit Alisan lainakannan kääntymisestä nousuun joulukuussa. :slight_smile:

Alisa Pankki julkaisi tietoja sen luotto- ja talletuskannan kehityksestä. Yhtiön myöntämä uusi rahoitus jäi joulukuussa maltilliselle 22,7 MEUR:n tasolle. Lainojen takaisinmaksut olivat kuitenkin edelliskuukausia selvästi matalammat, joten luottokanta kasvoi 168,5 MEUR:oon. Marraskuusta kasvua tuli siten noin 4 %. Arviomme mukaan luottokannan kasvua rajoittaa yhä yhtiön vakavaraisuus, joka painui viime vuonna jo lievästi alle tavoitetason.

3 tykkäystä

Uusi omistaja miljoonalla osakkeella - Petri Roininen nurkkaa Alisa Pankkia (Core Capital Oy). Suoraan Top-10 omistajiin.

Mitähän tuossa on takana?

4 tykkäystä

Tässä kopioituna päivän tiedote asiasta. Yt, Petri Roininen

Corel Capital Oy

Lehdistötiedote 8.2.2024

CORE CAPITAL ALISA PANKIN YHDEKSÄNNEKSI SUURIMAKSI OSAKKAAKSI

Core Capital on hankkinut miljoona kappaletta Alisa Pankki Oyj:n osaketta ja noussut pankin yhdeksänneksi suurimmaksi osakkeenomistajaksi.

Alisa Pankki on pankkitoimintaa harjoittava yhtiö, jonka osake noteerataan Nasdaq Helsingin päälistalla.

Core Capital on entuudestaan kahden päälistan yhtiön eli Investors House Oyj:n ja Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj:n suurimpia osakkeenomistajia.

Petri Roininen, Core Capital Oy:

‘’Entisenä pankinjohtajana näen Alisa Pankin kiinnostavana lisänä Core Capitalin omistuksiin. On myös tärkeää, että suomalaisilla asiakkailla on vaihtoehtoja ja pankkisektorilla kilpailua.’’

Helsinki 8.2.2024

Core Capital Oy

Lisätiedot Petri Roininen, puh 040 761 9669

17 tykkäystä

Alisa voisi hakea kasvua perustamalla listaamattomille osakkeille kauppapaikan!!! Moni varakas ihminen perustaisi tilin Alisaan!

2 tykkäystä

Kasper on tehnyt laajan rapsan Alisa Pankista, kuten muutkin laajat rapsat, niin tämäkään ei ole maksumuurin takana.

Alisa Pankin liiketoiminta on yhä ylösajovaiheessa ja ennusteidemme mukainen voimakas tuloskasvu vaatii pääomarakenteen vahvistamista. Osakekurssi hinnoittelee mielestämme turhan paljon kypsemmän vaiheen potentiaalia, joten tuotto-riskisuhde jää papereissamme heikoksi.


EDIT:

Tässä on vielä kommentit:

5 tykkäystä

Kuvailtiin @Kasper_Mellas kanssa vartin pätkä Alisa Pankin kuulumisista ja tarpeesta pääomarakenteen vahvistamiselle. Olkaapa hyvät. :smile:

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:33 Digipankki kuluttajille ja yrityksille
01:57 Lainakannan kasvattaminen
02:56 Pääoman tuoton tavoitteet korkealla
04:53 Verrattain immuuni yhtiö ohjauskoron muutoksille
06:42 Kilpailukenttä
08:06 Pääomarakennetta tulisi vahvistaa
10:24 Riskit
12:39 Koholla olevat lyhyen aikavälin riskit painavat edelleen vaakakupissa

4 tykkäystä

Alisa Pankki ja Puro Finance yhdistyvät.

8 tykkäystä

Kasperin kommentit

Yhtiö järjestää aiheen tiimoilta tiedotustilaisuuden tänään keskiviikkona klo 13.00.

6 tykkäystä

@Kasper_Mellas ja yhtiön vt. toimitusjohtaja Juha Saari keskustelivat Alisan Ja PURON yhdistymisestä. :slight_smile:

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:25 Mitä hankittiin?
01:18 Mitä Alisa Pankki tuo PURO:lle?
02:04 Laskurahoituksen houkuttelevuus
04:15 Vakavaraisuus
05:10 Luottokannan kasvattaminen
06:09 Tiivistys

3 tykkäystä

Kasper on tehnyt uuden yhtiöraportin Alisasta. :slight_smile: :gem:

Alisa Pankki tiedotti sopineensa yhdistymisestä suomalaisen laskurahoitusyhtiö PURO Financen kanssa. Jatkossa Alisa Pankki keskittyy entistä vahvemmin yritysasiakkaiden rahoituspalveluihin, ja mielestämme kaupan myötä yhtiön kasvutarina on aiempaa uskottavampi.


EDIT:

Tässä olisi vielä kommentti:

3 tykkäystä

Harkinnanvarainen lisäpääomavaatimus Alisa Pankille.

Finanssivalvonta on 24.4.2024 päätöksellä asettanut Alisa Pankki Oyj:lle valvojan arvioon pohjaten harkinnanvaraisen omien varojen lisäpääomavaatimuksen (pilari 2) luottolaitostoiminnasta annetun lain 11 luvun 6 §:n, 6 a §:n 1 momentin 1 kohdan ja 6 b §:n 1 momentin 1 ja 2 kohtien nojalla. Lisäpääomavaatimus on suuruudeltaan 2,25 % ja se tulee siten, että lisäpääomavaatimuksesta vähintään kolme neljäsosaa on oltava ensisijaista pääomaa, josta vähintään kolme neljäsosaa on oltava ydinpääomaa (CET1) EU:n vakavaraisuusasetuksen mukaisesti. Harkinnanvarainen lisäpääomavaatimus on voimassa toistaiseksi 31.12.2024 alkaen, kuitenkin enintään 31.12.2027 asti.

4 tykkäystä

Alla on Alisasta Kasperin kommentti ja kommentista on linkki yhtiöraportti-PDF:ään. :slight_smile: :gem:

Alisa Pankki julkaisi PURO Finance -kaupan toteuduttua alustavia vertailulukuja viime tilikaudelta ja päivitti kuluvan vuoden ohjeistustaan huomiomaan järjestelyn odotetut vaikutukset. Tämän seurauksena ennusteemme nousivat selvästi, mutta tässä vaiheessa näihin liittyvä epävarmuus on varsin suurta. Järjestelyn myötä yhtiön kasvutarina on aiempaa uskottavampi, mutta toistaiseksi emme ole valmiita nojaamaan arvonmäärityksessämme uuden kokonaisuuden potentiaaliin. Toistamme 0,19 euron tavoitehintamme ja vähennä-suosituksen.

2 tykkäystä

ALISA PANKKI OYJ PÖRSSITIEDOTE, SISÄPIIRITIETO, 8.7.2024 KLO 15.20 EEST Alisa Pankin (https://www.alisapankki.fi/) toimitusjohtaja Teemu Nyholm on ilmoittanut, että johtuen terveydellisistä syistä hän ei ole enää käytettävissä toimitusjohtajan tehtävään. Hän palaa kuitenkin Alisa Pankin palvelukseen sairausloman päätyttyä. Hakuprosessi uuden toimitusjohtajan valitsemiseksi on käynnistetty.

1 tykkäys