Hienoa nähdä, että yhtiöstä innostuttiin tekemään ketju.
Muutama asia liittyen yhtiön liiketoimintaan. Mahdollisuuksia mutta myös riskejä, joita en pitchissä maininnut.
Saksaan rakennettavan nitroguanidi laitoksen rakennus ja rahoitus on hakattu kiveen. Valitettavasti tuotantokapasiteetistä tai kysynnän määrästä ei ole julkista tietoa tarjolla, mutta Saksan investoinnin laajentaminen nykyisestäkin voisi olla perusteltua turvallisuussyistä. Eurooppalaiset päättäjät varmasti miettivät tällä hetkellä voiko Yhdysvaltalaiseen apuun luottaa millään tavalla.
Tuo on kiinnostava optio, mutta siihen ei kannata luottaa liikaa sillä nitroguaniidin kulutus näyttää olevan suhteellisen hidasta:
https://usfcr.com/search/opportunities/?oppId=75f4c16b27a343c18c624a7d47c61623
Kyseisessä artikkelissä käsitellään Yhdysvaltojen nitroguaniidi varantoja ja niiden laajentamista, että tuotannon hajauttamista. Käy selväksi, että heillä oli jäljellä 80-luvulla valmistettuja varastoja jotka toki vaativat jalostusta käydäkseen moderneihin tarkoitusperiin.
Se mihin tällä yritän viitata on se, että nitroguaniidi on tärkeä, mutta erittäin hitaasti kuluva aine.
Edellisissä sijoituspuheluissa johto kertoi, että laitoksia käytetään asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämän hetkinen ympäristö puhuu tosiaan sen puolesta, että kysyntä on euroopassa kova, sekä kulutuksen, että hätävarantojen rakentamisen takia. Yhdysvalloissa taas ei ole kiirettä, josta puhuu kiireetön etsintä tehtaan rakennuspaikalle.
Niinpä on odotettavissa, että nitroguaniidin kysyntä tulee olemaan syklistä ellei sota laajene. Oletan, että yhtiö tulee vetämään nitroguaniidi laitoksia täydellä teholla joitain vuosia, mutta on ihan perusteltua olettaa, että jossain kohtaa käyttöaste laskee huomattavasti. Markkinoita se tuskin kiinnostaa sillä tuohon hetkeen on vielä vuosia ja toistaiseksi mielessä on tuloskasvun kiihtyminen.
Vielä Yhdysvaltojen investointiin liittyen - hallituksen vaihtumisella ei pitäisi olla mitään merkitystä investointipäätökselle.
Sitten riskeistä. Läpinäkyvyys specialty segmenttiin on huono koska yhtiö ei halua kertoa luvuista kreatiiniin liittyen jotteivat nykyiset tai tulevat kilpailijat saisi tietoa taikka sitten salassapitosyistä koskien turvallisuussektorin asiakkaita.
Markkinakoko on tosiaan erittäin pieni ja mahdollinen hintakilpailu olisi erittäin tuhoisaa yhtiölle. Toki se alentaa myös kynnystä tulla markkinoille.
Tuontitulleilla sekä talouden heikkenemisellä voi olla odottamattomia vaikutuksia. Koska Trump näyttää kohtelevan Kiinalaista tuontia ainakin näillä näkymin kovemmilla tulleilla sen luulisi satavan Alzchemin laariin kahdella tavalla.
1. Kiinalainen kreatiini kallistuu ja Alzchemin valmistama kreatiini tulee kilpailukykyisemmäksi ja saa markkina-osuutta.
2. Jos Kiinalaiset haluavat pitää tuotteensa kilpailukykyisinä he joutuvat laskemaan hintoja jolloin mahdollinen kilpailu markkinaosuudesta laskemalla hintoja entisestään ei ole mahdollista sillä kannattavuus laskee merkittävästi.
Kuitenkin tullit sekä talouden heikkeneminen voivat kääntyä Alzchemia vastaan vivulla:
1. Tullien johdosta kreatiinimarkkinan kysyntä laskee ja Alzchem joutuu laskemaan hintoja.
2. Ostovoiman heikentyessä taantuman takia kysyntä heikkenee.
On olemassa mahdollisuus siis, että yhtiö saa tuplasti osumaa nykyisen makroympäristön johdosta. Q4:n yhteydessä yhtiö kertoi kasvun jatkuvan, vaikkakin riskeinä mainittiin makrotalouden heikkeneminen.
Muuta kiinnostavaa; haluaisivat kovasti laajentaa rakentamalla taikka yritysoston kautta Yhdysvalloissa.