BBS - Bioactive Bone Substitutes

Eikös tämä meinaa sitä, että osakkeenomistajien osakkeita laimennetaan, jotta yhtiö itse saa vähän enemmän paukkuja rahoitusongelmiensa hoitoon?

BBS:llä on sopimus vaihtovelkakirjalainasta Riverfort Global Opportunities kanssa. Tässä oletettavasti varaudutaan vaihtamaan velkaa osakkeiksi printtaamalla osakkeita BBS:n omistukseen. Raportoituihin lukuihin kasvava osakemäärä vaikuttaa käsittääkseni sen jälkeen kun lainaa konvertoidaan ja osakkeet siirtyy Riverfortin omistukseen. Näitä konversioitahan tehtiin viimeksi puolisen vuotta sitten.

2 tykkäystä

Onko käsitystä, paljonko näitä lainoja on vielä jäljellä? Viime vuoden aikanahan noita jo konvertoitiin reilusti.

Tulin sellaiseen laskutulokseen, että lainaa olisi vajaa 400 k€ jäljellä. Täytyy kysäistä vielä tilinpäätöksen yhteydessä tästä tarkemmin.

1 tykkäys

Kävinpä kurkkaamassa viime vuoden puolivuosi katsauksesta tuota lainajuttua ja koko potti oli noin 6 milj.

Siinä oli sekä pitkä että lyhytaikaista lainaa . Enemmän oli pitkää lainaa . Tuon katsauksen jälkeen loppuvuoden aikana tuli sitten niitä Riverfortin konversioita lisää ja myös Valtiokonttorille 486 000,- euron lyhennys . Tuo taitaa olla Business Finland lainan lyhennys ?

Onkohan tuota BF lainaa minkä verran ?

1 tykkäys

BBS:n näkökulmasta kiintoisa varhaisen vaiheen innovatiivisen luusiirteen kaupallistajaverrokki on ruotsalainen OssDsing, joka julkaisi eilen tilinpäätöksen. He luopuivat loppuvuodesta 10-v myydystä 3d-printatusta kallo-implantista ja keskittyivät täysin yrityskaupan kautta tulleeseen synteettiseen luuimplanttiin OssDsign Catalystiin.

Catalyst sai FDA:n 510(k)-hyväksynnän selkärangan luudutukseen syksyllä 2021. Myynti on sen jälkeen rullannut mukavasti ja Q4:llä liikevaihto oli 27 MSEK (violetti palkki). Tämän vuoden myyntiennusteet on noin 130 MSEK. Kassavirtapositiivisuus häämöttäisi yhtiön mukaan 150-200 MSEK liikevaihdolla.

Catalyst tuotteena ja OssDsign yhtiönä on minusta hyviä esimerkejä siitä, miltä pienen yhtiön kaupallistaminen näyttää (USA:ssa) silloin kun asiakaskysyntää löytyy, yhtiöllä on rajatut resurssit ja valmis myyntiorganisaatio/jakeluverkosto puuttuu. Homma on minusta rullannut oikein mallikkaasti, mutta vie toki aikaa ja rahaa. BBS on toki yhtiönä vielä yhtä askelmaa varhaisemmassa vaiheessa ja keskittyy ainakin alkuvaiheessa puhtaasti Eurooppaan.

12 tykkäystä

BBS voi saada myös vauhdikkaamman myyntistartin jos heti ce luvan saannin jälkeen tai miksei vaikka jo ennen sitä saavat sopparit muutaman yrityksen kanssa, jotka alkavat käyttämään Artebone Pastea omissa tuotteissaan.

BBS antoi aiemmin noille yrityksille Artebone Pastea kokeiltavaksi omissa tuotteissaan ja olivat tyytyväisiä. Neuvottelivat myös sopimuksista mutta ne katkesivat koronasta johtuvista syistä.

Toivotaan että nuo neuvottelut ovat startanneet uudelleen ja tässä ce luvan saannin yhteydessä saadaan mukavia sopimus uutisia. Se että minkälaista rahavirtaa noista olisi tulossa niin sitähän ei tiedä . Toivottavasti paljon… :smiley:

2 tykkäystä

Ihan näin kohtuullisen position omistajana olen miettinyt, miksi tuotetta ei työnnetä markkinointimielessä Ukrainaan? Siellä luulisi olevan kysyntää ja olisi voinut nopeuttaa myös prosesseja lupapuolella.

1 tykkäys

Maallikko-arvaukseni on, että Ukrainalla ei ole resursseja arvioida tälläisten tuotteiden turvallisuutta, joten myyntilupaa varten pitäisi esittää USA tai EU myyntilupa. Ja taas lupapuolen osalta BBS ei tarvitse lisänäyttöjä EU-luvan suhteen, ylimääräinen vaadittu eläinkoe oli niin tarkka ja perusteellinen. Tuotteen toimivuudesta ei ollut sen jälkeen mitään epäselvyyttä.

FDA-lupa taasen yleensä edellyttää USA:ssa tehtävää koetta, isoa tai pientä. Ja mikäli tuotetta halutaan tieteellisessä mielessä kokeilla siellä täällä, niin murtumapotilaita on valtavasti ihan jo pelkästään EU-alueella.

Yhtiöllä lienee kolme skenaariota edessä:

  1. Kumppanuussopimus tai sopimuksia
  2. Hidas itsenäinen kasvu, alkuun omistajien tukemana
  3. Exit alan toimijan toimesta, jolle tahna olisi vakava uhka kilpailija B:n käsissä

Itse pidän kolmosta todennäköisimpänä, koska yhtiön markkina-arvo on Nordnetin sivun mukaan hupaisat 11 miljoonaa euroa. Uuden lääkkeen kehittäminen ja tuominen markkinoilla maksaa normaalisti yli 100 miljoonaa euroa.

2 tykkäystä

Ei paljoa kurssin kymmenkertaistuminenkaan lämmittäis exitissä ku on turskalla reilusti.

Tilinpäätöstiedote julkaistu. https://www.bbs-artebone.fi/wp/wp-content/uploads/2024/02/BBS_Tilinpäätöstiedote_H2_2023.pdf

Näkymissä seuraavaa:

BBS arvioi saavansa valvovan viranomaisen päätöksen ensimmäisen tuotteensa CE- merkintähakemuksen hyväksynnästä vuoden 2024 toisella neljänneksellä. Yhtiö arvioi kaupallisen toiminnan alkavan vuoden 2024 toisen puoliskon lopussa.

4 tykkäystä

Inderes ennustaa tälle vuodelle 0,2 miljoonan euron liikevaihtoa ja ensi vuodelle 1,2 miljoonaa euroa. Mahdollista pörssistä ulos ostamista ei ole hinnoiteltu yhtiön tavoitehintaan, vaikka tuote luo eksistentiaalisen uhan nykyisille markkinatoimijoille.


https://www.bbs-artebone.fi/news-item-new/?id=2835279&lang=fi

Helmikuussa 2024, raportointijakson jälkeen, osallistuimme Yhdysvalloissa pidettäville ja arvostetuille American Academy of Orthopedic Surgeons -messuille, joissa oli läsnä myös useita Euroopassa toimivia alan teollisia toimijoita, lääkeyhtiöitä ja jakelijoita. Tapaamiset potentiaalisten asiakkaiden kanssa vahvistivat käsitystäni siitä, että tuotetta odotetaan markkinoilla.

ARTEBONE® Paste yhdistää luun mineraalit luun kasvutekijöihin, mikä tekee siitä ainutlaatuisen ja teholtaan vastaavan kuin potilaan oman siirreluun käyttäminen. Samalla lopputulos on paranemisen kannalta parempi kuin mitä pelkillä mineraaleilla yksinään. Tästä syystä uskomme meillä olevan potentiaalia syrjäyttää markkinoilla tällä hetkellä olevat yli 600 synteettistä luuntäytemateriaalia.

5 tykkäystä

Joku tuossa aiemmin ihmetteli näitä henkilövaihdoksia. Konsulttipohjalta toimiva talousjohtaja vaihtoon oma-aloitteisesti. Voi nähdä positiivisena tai negatiivisena, toimi kuitenkin yrityksensä kautta, niin ehkä enemmän projektijohtaja oli.

https://www.bbs-artebone.fi/news-item-new/?id=2841128&lang=fi

Näyttää vahvasti siltä, että BBS verkkosivujen päivityksissä on jäänyt joitain aukkoja tietoturvaan. Lienee hakkeroitu kotisivut tjms.

Toivottavasti ei mennyt samalla muutkin yrityksen tiedot. Saattaa hankaloittaa CE prosessin etenemistä?

Juu, nyt useamman päivän sivut olleet alhaalla. Onkohan toimarilta tullut missään minkäänlaista ulostuloa asiasta? Sivujen korjaamisen pitkittyminen on kyllä kiusallista vaikkei tästä asiasta BBS:sää voi syyllistää. Toivotaan, ettei vakavammasta tietomurrosta ole kyse, mikä on epätodennäköistä.

Toivottavasti puoti pyörittää oikeaoppisesti nettisivujaan kokonaan muualla, firman intrasta erillään.

Toki valitettavaa, että sivut olleet alhaalla jo useamman päivän, mutta en jaksaisi uskoa kovin suurta todennäköisyyttä tietomurron mahdollisuudelle.

Domainin tiedoista näkee ettei ole ainakaan vuosimaksut jääneet maksamatta, eli kyllä jostain oikeasta murrosta/kiusanteosta kyse. HTTP response on ”500 internal server error” eli voihan siellä olla vaan joku tekninen vikakin…

Tiedote tänään klo 19.00:

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n verkkosivut ovat hyökkäyksen kohteena. Yhtiö havaitsi hyökkäyksen 25.3.2024. Havaintojen mukaan hyökkäys kohdistuu vain yhtiön julkisiin verkkosivuihin. Julkinen sivusto ei toimi enää ollenkaan. Selvitämme asiaa ja pyrimme palauttamaan sivut toimintakuntoon mahdollisimman pian.

Hidas korjaus tulee halvemmaksi kuin nopea korjaus. Onneksi ei ole anti käynnissä.

1 tykkäys

Nyt on sivut ylhäällä! Pikkuhiljaa sisältökin päivitetty. BBS tiedotti 3.4. siirtävänsä yhtiökokouksen pidettäväksi tiistaille 14.5. Ihan ymmärrettävää, varmaan ollut hieman ylimääräistä säätämistä.

Lähde: https://storage.mfn.se/48e85dc7-3562-4dbd-b6d5-64935df44609/bbs-bioactive-bone-substitutes-oyj-yhtiokokous-vuonna-2024.pdf

1 tykkäys

Hyvää päivää !

Olisi yhdenlainen merkkipäivä tai etappipäivä tänään . Ce luvan saannin loppurutistus alkoi 21.11.2023 ja viranomaisten arvio tämän kestosta oli se 3-7 kk. Tänään tuli täyteen 5 kk.
Yhtiökokous siirrettiin päivälle 28.05. aikataulu syistä . Voisiko tästä vetää johtopäätöksen että lupa olisi tulossa ennen tuota pvm. ?
Helmikuu 2018 …2024… ja maali vihdoin ja viimein häämöttää näköpiirissä.

Siis todellakin 6 vuotta on tullut odotettua tätä ce lupaa. Mutta tuotteen kehittäjä ja yrityksen perustaja professori Pekka Jalovaara on odottanut tätä hetkeä yli 20 vuotta. Siinä vähän näkökulmaa tähänkin juttuun. Tsemppiä myös Pekalle loppurutistukseen .

Ce luvan lisäksi olisi mukava kuulla muitakin hyviä uutisia :grinning:

Muutama vuosi taaksepäin tämän kurssi kävi parhaimmillaan arvossa 14,- € silloisella osakemäärällä. Eipä tullut myytyä… jälkiviisautta on kyllä sen jälkeen tullut harrastettua . Luotto on edelleen kuitenkin vahva tähän , Nämä pitää arvottaa tuotteen kautta ja BBS:n Artebone on kiistämättä hieno innovaatio.

Pieni edit lisäys.

7 tykkäystä