BBS - Bioactive Bone Substitutes

Marraskuun 2023 tiedotteessa:

"Yhtiö jätti 9.3.2022 CE-merkintähakemuksen Hollannissa toimivalle valvovalle viranomaiselle. Viranomaisen alkuperäinen arvio käsittelyajasta oli tuolloin 8–12 kk hakemuksen jättämisestä. "

Luonnollisesti yhtiö ei voi enää antaa mitään aika-arviota, koska asia ei ole enää heidän käsissään.


Fimea ei konsultoi BBS:n kanssa, vaan Hollantilaisen puljun.

Moro !

@jokuvaan1 kommentoikin jo tuossa liittyen tuohon konsultaatioon. Sehän on todellakin noiden Fimean ja ce-laitoksen välinen juttu. Varmaankin tarvittaessa ovat voineet kysyä myös BBS:ltä jotain.

Yleensä ottaen nuo aikataulu jutut tulevat kyllä viranomaisilta ja tiedotteissa voidaan kyllä käyttää muita sanamuotoja.
Muistan yhdestä haastattelusta jossa BBS ex tj. Kangasniemi korjasi haastattelijan sanottua että yhtiön tiedon mukaan ce prosessin kesto oli 8-12 kk niin Kangasniemi vastasi että se oli viranomaisen arvio.

Mutta yhtäkaikki big deal . :+1:

Mitähän tässä on takana? Alkaa vaikuttaa uskomattomalta veivaukselta.

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj: Yhtiökokous vuonna 2024

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj | Yhtiötiedote | 07.05.2024 klo 19:00:00 EEST

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n yhtiökokous vuonna 2024

Aikaisemmista tiedotteista (yhtiötiedote 17.4.2024 klo 17:30, yhtiötiedote 3.4.2024 klo 9:00 ja yhtiötiedote 27.12.2023 klo 17:00) poiketen BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n varsinainen yhtiökokous on aikataulusyistä suunniteltu pidettäväksi torstaina 13.6.2024 klo 14:00. Yhtiön hallitus kutsuu varsinaisen yhtiökokouksen koolle myöhemmin.

Lisätietoja:
Juliusz Rakowski, toimitusjohtaja,
+358 50 448 5132
juliusz.rakowski@bbs-artebone.fi

Hyväksytty neuvonantaja:
Nordic Certified Advisers AB,
+46 70 5516 729,
info@certifiedadviser.se

Jakelu
Nasdaq Helsinki

Toiveajattelu pohjasita spekulointia, mutta voisiko konsultointiin liittyvät käynnit tehtalla olla nyt käynnissä ja tämän johdosta osataan kertoa että ei kerkeäisi vielä Q2:sella, ja tästä voisi johtua myös kokouksen siirto, jos näin olisi niin olisi hassua että siitä ei kerrottaisi.

Jotain on pakko tapahtua jos kokousta on siirretty ja osataan kertoa että ei vielä kerkeä tulla Q2 aikana?

1 tykkäys

Yksi vaihtoehto voisi myös olla että yhtiökokous oli suuniteltu pidettäväksi ce merkinnän jälkeen/aikaan ja nyt BBS:n käytettävissä olevan tiedon perusteella CE merkintää ei vielä saada, nyt yhtiö ei halua toistaa aikaisempia virheitään joten eivät anna uutta aikaarviota mutta odottavat sitä itse 13.6 mennessä, ja tästä johtuen yhtiökokous olisi vasta silloin, tämä selittäisi jatkuva kokouksen siirtämisen.

Löysin yhden vastaavan BSI-NL:n asiakkuuden (Otohub; Otohub Srl Receives ISO13485 Certification | The Hearing Review & Otohub Products Receive CE Mark Certification from BSI | The Hearing Review) mikä toki aivan eri käyttöaihe ja laiteluokka, ja useamman vuoden takaa ajalta ennen MDR-asetusta, mutta kuitenkin hatarat päätelmät tästä: laatujärjestelmän sertifikaatti BSI:ltä saatu elokuussa 2018 ja CE-merkki BSI:ltä syyskuussa 2019 (13 kk).

En saa mistään lähteestä irti mitään viitteitä paljonko BSI:llä on hakemuksia jonossa, joten on ihan arvuuttelua missä kohden prosessia BBS:n laput siellä menevät.

BBS sai laatujärjestelmän sertin marraskuussa eli tuohon yhteen ainokaiseen keissiin verraten se CE-merkki saattaa venyä joulukuullekin…

2 tykkäystä

Ei tässä suurin ongelma liene se viivästyykö ce merkinnän saanti muutamalla kuukaudella ,vaan, mistä yhtiö saa järkevällä hinnalla lisärahoitusta. En usko että osakeannilla, koska edellistäkään ei myyty täyteen.Lisäksi lainatkin voivat olla kiven takana, koska edellinenkin johti lainan konvertointiin osakkeiksi, joista lainoittajat taisi ottaa takkiin kurssialennuksesta huolimatta.

Tässä rahoituskuviossa iso mahdollisuus on se että tulee yhdistelmä ratkaisu . Eli mukaan tulee joku valtion taho , Tesi tai Business Finland , ja tuohon lisäksi osakeanti.

Kyllähän ce lupa kovasti jelppaisi näissä rahoitusjutuissa ja myös yhteistyö jutuissa alan yritysten kanssa .

Kyllä se CE-leima helpottaisi niiden rahahanojen aukeamista. Jos sen saanti taas kestää tuonne joulukuulle tai jopa sen yli, niin juuri sen ajan pysyy yhtä vaikeana saada sitä lisärahoitusta.

Tuli sitten kokouskutsu. Hallitukseen tulee uusi jäsen, saksalainen alan kokenut tekijä.

Lisäksi anti kooltaan 2,5 miljoonaa osaketta.

Pienestä sydämestäni toivon että kaikesta huolimatta se ce lupa tulisi jo kesäkuussa. Toivotaan ce laitokselta kunnon ryhtiliikettä tässä hetkessä.

https://www.bbs-artebone.fi/release-single/?slug=kutsu-bbs-bioactive-bone-substitutes-oyj-n-varsinaiseen-yhtiokokoukseen

1 tykkäys

Muistaakseni BBS haki CE-lupaa noin 3kk myöhemmin kuin Bioretec (korjatkaa jos olen väärässä) ja Bion lupa piti alunperin tulla Q1 ja vieläkin odotellaan joten ihme on jos BBS lupa tulisi kesäkuussa.

Tässä hetkessä täysi kysymysmerkki se milloin lupa tulee . Riippuu täysin siitä minkä verran tunteja per viikko ce laitos pystyy käyttämään BBS:n luvan käsittelyyn. On vähän turhan paljon asiakkaita kertynyt noille laitoksille ja resurssit eivät niillä riitä .

Mutta yhtäkaikki aina voi toivoa … vaikkapa sitä kesäkuun ihmettä. Onhan kyllä BBS joutunut tämän regulaatio muutoksen vuoksi täysin kohtuuttomaan tilanteeseen .

Patentti-tilannetta paranneltu USA:ssa:

https://www.bbs-artebone.fi/release-single/?slug=bbs-bioactive-bone-substitutes-oyj-artebone-r-tuotteelle-tehty-taydentava-patenttihakemus-on-hyvaksytty-usa-ssa

”A METHOD FOR PREPARING A BONE PROTEIN PREPARATION AND A BONE PROTEIN PREPARATION” -patentin ARTEBONE®-tuotteeseen ja sen käyttöön hoitomenetelmässä liittyvä täydentävä patenttihakemus on hyväksytty USA:ssa.

6 tykkäystä

Tässä on Antin kommentit tästä patenttihakemuksen hyväksymisestä. :slight_smile:

6 tykkäystä

Hyvää päivää !

Olisi se kokouspäivä kohta. Tässä hetkessä olisi erittäinkin asiallista saada kasvollista tiedottamista ja esiintymistä BBS johdolta.

Onko @Antti_Siltanen suunnitelmissa haastattelu tähän yhteyteen?

Muutama kysymys siihen tilaisuuteen .

  • onko ce-lupaan saatavissa lisäinfoa ?

  • mkä tilanne Reisjärven tehtaalla , onko kaikki valmista niin että vain painaa starttinappia kun lupa tulee ja tuotetta pukkaa myyntiin?

  • onko neuvotteluja käynnissä alan yritysten kanssa , jotka esim. haluavat käyttää Artebone Pastea omissa tuotteissaan ? Näitä neuvotteluja käytiin aiemmin ennen koronaa
    ja ne keskeytyivät koronasta johtuvista syistä.

Muita neuvotteluja?

  • miten myynti käynnistyy ja missä ?

  • talvella BBS osallisrui USAssa konferenssiin, olisiko sieltä jotain kerrottavaa?

Tuossa jotain näin aluksi .

4 tykkäystä

Ei tällä erää. Oma kalenteri on nyt kovin tukkoinen eikä yhtiölläkään välttämättä ole nyt uutta kerrottavaa kun ce-merkinnän aikatauluarvio vedettiin pois. Kyselen toki sitten elokuun lopulla haastattelua h1-raportin yhteydessä.

2 tykkäystä

Onhan tässä kuitenkin tuo osakeanti juttu käsillä. Ihan jos oikein muistan niin BBS rahavarat riittävät heinäkuun loppuun (?) asti ja nyt ollaan jo kuitenkin kohta kesäkuun puolessa välissä.

Annille haetaan valtuutusta kokouksessa . Määrältään se on 2,5 milj. osaketta . Nykyiseen pörssikurssiin peilaten niin mitä tuolla saisi merkkariannilla ? Onko jotain muuta kuviota suunnitteilla?

Ce lupaa odotellessa…

Tähän arpalippuun ajattelin laittaa roposia tuon annin jälkeen. Ei taida CE merkintä vielä hetkeen tulla, joten ei kiirettä.

Hyvä pointti. Nykykurssilla saataisiin unelmateoriassa maksimissaan 1M raavittua kasaan. Ei tietenkään saataisi pakollisen antialennuksen takia. Siitä sitten vielä pois anninjärjestelykulut ja jäätäisiin varmaan jo tappiolle=).

En tiedä onko seuraava edes mahdollista / laillista / hyvä maun mukaista, mutta voisiko yritys antivaltuutuksen jälkeen tehdä reverse-splitin esim 10:1. Sitte osakkeen hinta olisi pyöreät 4€ ja vaikka antihinta / uusosake olisi “vain” 2€ (näennäinen 50% alennus, joka kyllä tulisi syödyksi pois annin aikana), saataisiin kasaan jo 5M.

Tietysti tekemällä reverse 100:1 ja saman kuvion rinse&repeat massia olisi jo 50M. hah.

Itseä ei kyllä kiinnosta enää laittaa puista penniäkään tähän enempää. Ainoa toivo itsellä on, että saavat vielä jostain puristettua loistokkaalta kuulostavan uutisen, mielellään useita uutisia ja jotenkin vaan kaikki muuttuisi Disneyn prinsessasaduksi.

Ja minä keventäisin raskaasti hyviin uutisiin=).

Toivottavasti jostain löytyy joku taho, joka on valmis tähän miljoonan tai pari tunkemaan ihan vain sen CE -luvan saaminen kiikareissaan.

Esim. foliohattuilemani reverse-veivaus saattaa hyvinkin olla laillista (itsellä ei siis mitään käsitystä). Mutta hyvää makua nämä keppikerjäläis-pikku-nakkikopit eivät ole oikein koskaan jaksaneet noudattaa.

Mielenkiintoisia aikoja. o tempora, o mores.

2 tykkäystä

Hups. Printteri turauttaakin yli 4x määrän osakkeita verrattuna alkuperäiseen 2,5M kappaleeseen. Jopas, jopas.

"Yhtiökokous päätti lisäksi valtuuttaa hallituksen päättämään yhdessä tai useammassa erässä osakeanneista sekä optio-oikeuksien ja muiden osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:ssä tarkoitettujen osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisista seuraavasti:

  • Valtuutuksen nojalla annettavien osakkeiden lukumäärä voi olla enintään 11 000 000 osaketta."

https://www.bbs-artebone.fi/release-single/?slug=bbs-bioactive-bone-substitutes-oyj-n-varsinaisen-yhtiokokouksen-2024-paatokset

5 tykkäystä