Betsson - Rahapelialan arvo-osake?

Vaikea löytää maailman pörsseistä halvempia osakkeita kuin Betsson ottaen huomioon yhtiön laatu. Betssonin osake tarjoaa ylä- ja alamäkiä. Kun ollaan alamäessä (kuten nyt) kannattanee ostaa ja pitää. Osinkotuotto on hyvä. Yhtiöllä on kasvolliset pääomistajat ja TJ:lla on omia rahoja pelissä.

Ennemmin tai myöhemmin joku ostanee Betssonin pois pörssistä preemiumilla.

2 tykkäystä

Osaisiko joku valottaa tätä osingonmaksun ympärille rakennettua härveliä? Miksei osinkoa jaeta suoraan käteisenä vaan ilmeisesti toteutaan jonkinlainen osakeanti, ja nämä “redemption sharet” sitten lunastetaan yhtiön toimesta pois.

Kuinka paljon tuo Hollannin tilanne vaikuttaa Betssonin tulokseen? Niiden uutisten jälkeen Betssonin kurssi on pudonnut Kindredin tavoin noin 40%. Osinkotuotto vaikuttaa houkuttelevalta, mutta ei siihen voi minusta liikaa tuijottaa. Jos tulos ottaa kunnolla osumaa niin samoin tekee osinko ja tuollaisesta 7%+ osinkotuotosta voi vain haaveilla.

Mikä Hollannin tilanne?

Nämä videot kannattaa katsoa. Selventävät todella paljon Betssonin viime aikaisia tapahtumia mm. Hollannin tilannetta ja tuota hallinnollista sotkua joka hetken aikaa vallitsi kun Pontus Lindwallia oltiin siirtämässä syrjään toimitusjohtajan paikalta ilman merkittävää tukea

Hollannissa on jonkin näköinen myllerrys päällä regulaation ja lisenssien suhteen, siksi tulot sieltä on tällä hetkellä “jäähyllä”

“The above constitutes an unforeseeable break with an established policy towards operators currently under the cooling off period. However, Betsson’s operational subsidiaries have taken the decision to stop accepting Dutch customers on their international websites in furtherance of the Group’s long-term goal for a Dutch licence.”

“The decision to stop accepting Dutch customers is expected to impact Betsson’s operating profit (EBIT) negatively by approximately SEK 25 million on a monthly basis, beginning in the fourth quarter 2021. The long-term financial impact will depend on when a license from the Dutch market can be granted to Betsson.”

Betsson on omassa seurannassa mutta mielellään katson viel sivusta miten tuo Hollannin tilanne vaikuttaa

2 tykkäystä

Osinkoinsinööriltä hyvä yhteenveto Betssonista viime huhtikuulta. Jos en väärin muista niin vuoden lopussa kuitenkin luopunut jo osakkeista

image_2021-03-25_134659

Nämä luvut napattu tuosta kirjoituksesta.

3 tykkäystä

Kuinkas suuri markkina Turkki on Betssonille? Siellä kun tilanne ei ole hyvä ja muistaakseni tekevät sielläkin varsin näkyvästi bisnestä toisin kuin moni muu.

Tämä on oma (ehkä väärä) ymmärrys asiasta: Redemption share on ilmeisesti jollain tavalla Ruotsin verotuksen vuoksi kannattavampaa kuin jakaa tavallisina osinkoina. Olennaista on myydä lunastusosakkeet pois ennen lunastusta, ettei joudu maksamaan lähdeveroa.

Ja verotus menee suomessa kuin kyseessä olisi split eli Ruotsin verottaja päättää mikä osuus hankintamenosta jaetaan kullekin lunastusosakkeelle. Vaihtoehtoisesti voi käyttää 20% hankintameno-olettamaa. Se kumpi on pidemmän päälle verotehokkaampaa, menee jo vaikeammaksi (hankintameno-olettamalla alkuperäinen osakkeen hankintahinta ei laske, mutta toisaalta jos osakkeen myy vaikka 10 v päästä käyttämällä 40% hankintameno-olettamaa niin tällä ei ole väliä).

1 tykkäys

Valaiskaapa viisaammat miten tämä Betssonin osinko toimii OSTin yhteydessä jos tämän redemption sharen voi myydä? Päästäänkö nolla veroilla jos sen voi kerran myydä ennenkuin lähdevero peritään?

Ainakin 2020 ohjelma on kuvattu selkeästi tiedotteessa https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.betssonab.com/sites/default/files/IR/Broschure%2520Redemption%2520program%2520-%2520Betsson%2520AB%2520(publ)%25202020.pdf&ved=2ahUKEwjp7P-81ab1AhXhsIsKHQ3zAjYQFnoECAoQAQ&usg=AOvVaw1dR_788BslBtssiSNcupX8

Pääsee nolla veroilla kunnes mahdollisen voiton nostaa pois tililtä eli taitaa olla parempi vaihtoehto OST:lle kuin muut ruotsalaiset osakkeet.

EDIT: Koskien tilannetta ettei odota lunastukseen asti. Jos osake lunastetaan pois, niin tästä menee myös OST:lla lähdevero.

1 tykkäys

Kiitokset ketjun aloittajalle hyvästä poiminnasta! Asiaan hieman enemmän nyt tutustuneena vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoiselta osakkeelta. Tehnyt huippuliikevaihdon ja -voiton ensimmäisen 9kk/2021 aikana, mutta todennäköisesti sekä hieman heikompi urheiluvedonlyöntimarkkina että (toivottavasti) väliaikainen vetäytyminen Hollannin markkinoilta aiheuttavat painetta Q4/2021 lukuihin niin että koko vuosi ei aivan huippulukuihin yllä. Mutta hyvä vuosi kokonaisuudessaan siitäkin huolimatta.

Ensi vuonna odotettavissa on jo H1 aikana palata Hollantiin ja jatkaa laajentumista Etelä-Amerikassa. Lisäksi markkinapenetraatio Yhdysvaltoihin lähenee, aikeena aloittaa Coloradosta vieden sinne ensiksi B2C-bisnes yhteistyössä Dostal Casinon kanssa ja mitä todennäköisimmin laajentaa B2B-markkinaan sekä myöhemmin muihin osavaltioihin. Tähän toki liittyy vielä -niin kuin yhtiöön ja toimialaan yleensä- merkittävää sääntelyriskiä.

Arvostustaso on houkutteleva: P/S on n. 1, P/E on n. 6. Kurssi on laskenut em. syistä johtuen viime vuoden huipuista lähes 40%

3 tykkäystä

Kiitokset ketjun avanneelle.
Betssonin osuus omassa salkussani n. 30%, joten mielenkiinnolla seurailen ketjua ja kommentoin, jos asiaa tulee.

Etelä-Amerikasta pari sponsoriuutista eiliseltä ja edellispäivältä:

4 tykkäystä

Mukava nähdä hyvin lähtenyttä keskustelua. Itse lisäsin tänään positiota, koska samalla alalla (joskin B-to-B vs. B-to-C) ja samassa pörssissä toimivasta Aspiresta tehtiin ostotarjous.

Näkisin että osalla tarjouksesta vapautuvasta rahasta on luonnollista siirtyä omistajaksi toiseen rahapelialan osakkeeseen ja Betsson on tässä vahva vaihtoehto.

Luonnollisesti Betssonin luvut ovat aika vahvoja ja firman talous sen verran vahva, että mahdollisissa rahapelimarkkinoiden uudelleenjärjestelyissä firman asema ei ole huonoimmasta päästä.

4 tykkäystä

Nopsa kerroinanalyysi Betssonista ja parhaista verrokeista.

Kertoimista nähdään, että betssonin kannattavuus on parempi kuin verrokkiryhmällä, mutta kasvu taas hitaampaa.

5 tykkäystä

2021

Liikevaihto 6 672 (vs. konsensus 6 620)
EBIT 1 194 (vs. konsensus 1 163)
EPS 7,90 (vs. konsensus 7,53)
DPS 3,94 (vs. konsensus 3,72)

4 tykkäystä

“This spring, significant focus will be on North America, where not least the launch of the B2C offering in Colorado is at our doorstep. The company’s preparations are progressing according to plan and there is an excitement over launching a new product on a competitive market. The B2C investment will act as a showcase for the B2B offering in the American market. Parallel to the investment in the United States, preparations are taking place in the Canadian market and the goal is to launch Betsafe in the province of Ontario and to offer the Betsson sportsbook as a part of the B2B offering.”

B2B-suunnitelmat kuulostavat kyllä aina hyvältä, koska silloin ei tarvi taistella pelaajista äärettömän syvien taskujen omaavien jenkkiomistajien kanssa.

3 tykkäystä

Ja “osinko” 3,94SEK per osake viime vuotiseen 3,64SEK nähden. 7,83% osinkotuotto eilisellä päätöskurssilla, ihan ok siis etten sanoisi.

E: Lisäys: * Active customers increased by 17% to 1,161,683 (989,969). :ok_hand:

3 tykkäystä

Mitähän tänään tapahtui noin tunti sitten? Kurssi haukkasi minuuteissa noin 7% alas. En ainakaan nopeasti löytynyt selitystä tälle. Tänään julkaistu yhtiökokouskutsu ja vastuullisuusraportti, mutta nekin molemmat aamulla jo aikaisin

Kindred antoi Q1 päivityksen:

Kindred’s total revenue during the first quarter of 2022 decreased by 30 percent to 247 million pounds, compared to 353 million in the corresponding quarter last year.

3 tykkäystä