Osakesijoittaminen

Bublar Group - hitti vai huti?

Totta, riskiä piisaa eikä muuta annettavaa ole vielä kuin kauniita sanoja. Mielenkiintoista seurata somessa miten tieto tulevasta pelistä leviää. Samalla ymmärtää myös hieman kuinka iso juttu tuo Kitty on, varsinkin aasiassa.

Seuraavat asiat mitä nyt odotellaan lienevät Sanrion vetoapu somemarkkinoinnissa, jenkki-lisenssit ja tietysti tammikuun OWH release. Tai ainakin nuo ovat niitä asioita mitä itse odotan, ennen kuin kassavirta saadaan toivonmukaan positiivisen suuntaan.

Hello Kitty kohderyhmä Japanissa lienee ikäskaalaltaan laajempi kuin esimerkiksi Euroopassa. Veikkailen, että 4-30 vuotiaille japaninaisille tytöille ja naisille osuu hyvin.

Uskon että ikäskaala on aika sama, mutta volyymi on vain Japaniassa eri luokkaa. Tätä tukee kun katsoo esimerkiksi Instagramissa minkä ikäiset käyttäjät ovat reagoineet tuon pelin traileriin.

Toivottavasti julkaisevat jotain numeroita ennnakkorekisteröityneistä vielä lähiaikoina.

Tankattu Bublar salkun toisiksi isoimmaksi positioksi!

1 tykkäys

Toiminta vaikuttaisi rullaavan ihan kohtuullisesti, tänään juuri uutisoivat avaavansa toimiston Singaporeen (https://bublar.com/press/press-releases/#/731BC9DB1CF68D68 ) AR/VR -myynnin edistäminen mielessä. Yrityksen vähemmän kiinnostava kehitteillä oleva peli Otherworld Heroes on menossa viimeiseen betatestiin lähiviikkoina ja vaikuttaa ainakin ominaisuuslistaltaan lupaavalta. Aion kokeilla heti kun mahdollista ja laittaa jotain ajatuksia tänne. Lisäksi toimitusjohtaja osti hiljattain osakkeita n. 10 000 eurolla.

2 tykkäystä

Uutta tietoa tai näkemyksiä Bublarista?

Kaikki varmaan odottelee Hello Kitty-pelin lanseerausta mutta onneksi niillä yritysryppäässä muitakin firmoja ja kehitysprojekteja. Avanzan puolella vilkkaampaa keskustelua.

1 tykkäys

Mä voisin luoda tälle myös omat sivut, niin saa kurssit, tiedotteet ja omistajalistaukset.

EDIT: Ja siiiinä: https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/bublar-group

7 tykkäystä

28.2.2020 klo 10.27 · Nasdaq

Start of Volatility Halt Auction Period: Order book ‘BUBL’ in market ‘First North STO’ at 09:27:41.443

Start of Volatility Halt Auction Period: Order book ‘BUBL’ in market ‘First North STO’ at 09:27:41.443

Eilen pelailin tuota käynnissä olevaa OWH betaa. Täytyy sanoa että olin positiivisesti yllättynyt, tosin en ole mikään mobiilipelien suurkuluttaja. Tälläkin pelillä lienee mahdollisuutensa markkinoilla, kunhan markkinointi toimii eikä hankitun pelaajan hinta kasva liian suureksi. Täytyy tänään mennä köpöttelemään lisää kun on vapaapäivä. Henkilökohtaisesti toivoisin vielä lisää dippiä osakkeelle niin voisi tehdä yhden ison tankin vielä (itselle iso) ja sen jälkeen jäädä odottelemaan uusia lisenssejä ja HK:n julkkaria. Riskiä on, mutta tähän osallistutaan pelirahalla.

2 tykkäystä

Nämäkin laput muuttuivat rytinällä halvaksi, kuten aikalailla kaikki muukin markkinoilla. Olympialaisten väliin jäämisen mahdollisuus on luultavasti markkinointiin liittyvä riski, koska pelin julkaisussa oli ajatuksena käyttää Tokion olympialaisten vetoimua ja Hello Kittyn normaaliakin suurempaa esilläoloa.
Tiedä sitten kuinka merkittävästä riskistä puhutaan. Suurempi kysymys lienee: pelaavatko ihmiset mobiilipelejä jotka edellyttävät fyysistä liikkumista ulkona koronaviruspelon vuoksi?
Toisaalta ihmiset varmasti kuluttavat digitaalista viihdettä aiempaa enemmän, mutta esim. Niantic muutti nyt väliaikaisesti Pokemon Go:n pelaamista siten että pelaajan ei tarvitse paikkaa vaihtaa.
Toivoisin kyllä muutenkin kuin sijoitusmielessä, että tilanne on kesään mennessä normalisoitunut.

Ja onhan Hollywood elokuva Hello Kittystä edelleen työnalla, se varmasti tuo aikanaan oman buustin asiaan. Kunhan peli nyt saataisiin ajallaan valmiiksi ja puuttuvat lisenssit USAlle (ja erittäin mielellään Kiinalle) iskettäisiin pöytään.

Ostin kohtalaisen läjän Bublaria koska tuntui halvalta

1 tykkäys

Ei kannata, mutta tämän kiskan menestys on muutenkin täysin kiinni tuosta Hello Kitty AR pelin onnistumisesta. Jos se floppaa niin, no paskapaperia tuli sitten itsekin ostettua.

Tappioita selittänee pelien kehityskulut ja seuraavaksi kassan syönee markkinointi. Syksyllä pitäisi alkaa saamaan ehkö hieman kuvaa siitä, oliko punainen oikea väri vai olisiko pitänyt betsata mustaa.

Minulla on ollut harrastuksena ja jopa työnä alkavien ICT-teknologiatrendien etsiminen ja niihin sijoittaminen tavalla tai toisella. Heikoista signaaleista tulee joskus hallitsevia trendejä, mutta siihen menee yleensä vuosikymmeniä.

Hyvä apuväline tässä on Gartnerin hype-käyrä tai Deloitten ennusteet mutta vielä hauskempaa on tutkia niitä heikkoja signaaleja ja teknologioita, jotka eivät vielä Gartnerin kuvioissa näy.

Bublar on ollut yksi näistä kohteista, johon sijoitin AR-hypen aikana vuonna 2018. Myin osakkeet vuonna 2019, oli hyvin kannattava retki.

Tässä olen oppinut, että vain harvoin se paras teknologia voittaa markkinoilla, ratkaisevaa on sen sijaan on myynnin ja markkinoinnin onnistuminen.

2 tykkäystä

Tällä hetkellä ehkä Voblingin osalta huolta herättää myynnin vähyys, tai ainakaan uusista diileistä ei ole ilmoitettu tiedotteilla niinkuin aiemmissa tapauksissa.
Bublarin ensimmäinen varteenotettava peli lienee taas askeleen lähempänä julkaisua, ainakin pelin nettisivut on nyt päivitetty ja Betakin varmasti lähenee loppuaan.


Minkäänlaista markkinointia en ole pelistä nähnyt, mutta toisaalta minulla ei ole mitään ymmärrystä mobiilipelien markkinoinnista tai kanavista missä tämä tapahtuu (varmaan jokin niin cool some, ettei tällainen vanhus ole kuullutkaan)
Peliä on tullut pelailtua säännöllisen epäsäännöllisesti ja mielestäni se on hyvä, tosin en koe olevani kohderyhmää sillä pelaamiseni rajoittuu lähinnä konsoli ja pc maailmaan

2 tykkäystä

En ole päässyt tuota peliä pelaamaan syystä tai toisesta. Pystyisitkö kertomaan siitä hieman ja antamaan kuvailua kokemuksesta? Myös plussia ja miinuksia voit antaa.

En ole ehkä paras henkilö antamaan tarkkaa kuvausta pelistä tai arvioimaan plussia ja miinuksia. Olen itse videopelien suurkuluttaja, mutta mobiilipeleistä minulla ei ole Angry Birds 1n jälkeen mitään kokemusta. Parhaan kuvan pelaajien mielipiteistä saa varmasti Otherworld Heroesin Discordista, jossa Betaan osallistuvat pelaajat jakavat kommentteja ja mielipiteitään.

Mutta lyhyesti omia ajatuksia ja huomioita:
Peli on paikkatietoon perustuva “Pokemon GO tyylinen” roolipeli, jossa pelaaja ohjaa omaa Oovog heimoon kuuluvaa soturia, metsästäjää, tai maagia (Warrior, Archer, Mage). Pelissä liikutaan eri ulottuvuuksissa jotka poikkeavat sisällöltä toisistaan.

Tällä hahmolla pelaaja sitten etenee kartalla samalla kun käyskentelee IRL maailmassa (eli peli edellyttää pelaajan omaa liikkumista paikalla toiseen), keräten samalla resursseja, aarteita, varusteita, uusia tehtäviä ja teurastaen tottakai vastaan tallustavia vihollisia.

Peli antaa pelaajalle tehtäviä ja saavutettuja päämääriä, joista sitten saadaan palkinnoksi resursseja ja aseita. Taistelu on mielestäni aika yksinkertaisesti toteutettu, mutta tämä on varmasti hyvä asia koska peliä pelataan ulkona liikkuessa. Mielestäni peli on ulkoasultaan virkistävä ja concept art on erittäin tyylikkään näköistä. Itse pelissä kavereiden kanssa yhdessä pelaaminen on suuressa roolissa ja omien klaanien muodostaminen on yksi keskeisiä elementtejä. Tähän on vaikea ottaa kantaa koska peli on edelleen Beta vaiheessa eikä pelaajia ole kovin paljon (Discordissa oli jonkin verran keskustelua klaanitoiminnasta).

Moni on sanonut että Bublar on riippuvainen Hello Kitty AR:n menestyksestä, mutta oma perstuntuma (tämä ei sitten ole sijoitusvinkki) on että OWH voi vielä yllättää hieman eri kohderyhmän parissa. Toki tämäkin nähdään vasta sitten kun peli on ulkona ja ensimmäiset luvut latauksista on saatu.

Kovin syvällistä analyysia en pysty asiasta antamaan, koska pelitunnit edelleen hyvin vähäisiä, eikä mobiilipelaaminen ole itselle se juttu.

2 tykkäystä

Kiitos! Hyvin koostettu teksti.

1 tykkäys

Tuohan kuulosta hyvältä. Kesän tullen täytyy kokeilla pelaamista itsekin. :relaxed:

2 tykkäystä

Kivasti hyppäsi BUBL:n kurssi taas tänään, +10%. Tämä 2. Beta-vaiheen kokeiluko tätä nostatti?

Ei viitsi kyllä seurantasatsia enempää ostaa ennenkuin alkaa OWH-peli käymään kaupaksi ja HK:n julkaisu varmistumaan.

En usko, onhan noita Betan updateja tullut eikä tämä mielestäni eronnut mitenkään muista. Kiva hyppy ylöspäin. Ei mitään tietoa mistä johtuu, onko vain paluuta hintatasoon, aikaan ennen koronaa? Arvelluttavan hiljaa ovat olleet joka kanavalla, toivottavasti pian saisi lukea taas hyviä uutisia.
OWHn myyntiluvut voivat olla kyllä mitä vain, loistavasta aina susip*skaan.

2 tykkäystä