Osakesijoittaminen

Cargotec salkkuun?

Ihan loistavaa. Samat ajatukset, kyllä tässä nyt vaan istutaan kädettömänä kyydissä tuli mitä tuli. Kiitos sinulle omien ajatusten vahvistamisesta. Nämä tämän sektorin osakkeet olleet niin “epämuodikkaita” viime aikoina, että vaikea löytää / saada “verrokkisijoittajien” ajatuksia asiaa koskien.

6 tykkäystä


image

Vehviläinen myynyt. Otsikoita.

Moro Lexus ja muut, Vehviläisellä oli vuoden alussa vajaa 123.000 osaketta että ei vielä varsinainen red flag. Terv. Eki

10 tykkäystä

Hmm. :thinking: Saako Vehviläinen ostaa Konecranesia?

1 tykkäys

Jos (ja kun) Cargotec yhdistyy Konecranesin kanssa, niin toimariksi tulee Cargotecin puolelta Mika Vehviläinen. Konecranesin Rob Smith jättää käsittääkseni yhtiön joka tapauksessa tämän vuoden lopussa.

6 tykkäystä
5 tykkäystä

Hiab ostoksilla. Tiedote lauantaina.

12 tykkäystä

Sykliset osakkeet kuten Cargotec lienevät hankalia, koska pitkällä aikavälillä Cargotec on pysynyt samalla tasolla kurssin välillä noustessa ja välillä laskiessa.
Sijoittajat katsovat jo vuoteen 2022 ja saattavat pohtia noususyklin loppumista.

Itsellä on hieman Cargoteciä koska uskon, että Cargotecin panostus softakehitykseen voisi tuoda kasvua myös tulevaisuudessa ja laskusyklissä ei dipattaisi niin alhaalle

4 tykkäystä

Eikös se just keväällä myynyt Navis-ohjelmistoliiketoiminnon pois.

3 tykkäystä

Cargotecin on “tavoite on olla älykkään lastinkäsittelyn markkinajohtaja”
Tällä hetkellä 250 avoimesta työpaikasta 50 koskee sovelluskehitystä.

1 tykkäys

Kysymys näistä Cargotecin A- ja B-sarjan osakkeista.

Olenko ymmärtänyt oikein, että A-sarjan osakkeita ei saa pörssissä kaupaksi? Ja niiden merkitys omistajalle siis on, että niistä saa vähän vähemmän osinkoa kuin B-sarjan osakkeista, mutta äänioikeus on kymmenkertainen?

Kysymys liittyy sikäli tähän meneillään olevaan Cargo-Konecranes -fuusioon, että mietin piensijoittajana miten suhtautua noihin mahdollisiin tuleviin A-osakkeisiin?

Jos tämän pitäisi olla eri ketjussa, niin siirtäminen on paikallaan.

A-sarjan osakkeet on tarkoitus listata pörssiin sulautumisen yhteydessä.

Sulautumisvastikeosakkeiden lisäksi kaikki Cargotecin nykyiset A-sarjan osakkeet listataan Nasdaq Helsinkiin sulautumisen yhteydessä.

Linkki lähteeseen: CARGOTEC JA KONECRANES SULAUTUVAT, TULEVASTA YHTIÖSTÄ KESTÄVIEN MATERIAALIVIRTOJEN MAAILMANLAAJUINEN JOHTAJA - Cargotec

Edelleen osingoista tuolla todetaan seuraavaa:

Osingonjaossa on B-sarjan osakkeille maksettava osinkoa enemmän kuin A-sarjan osakkeille. Eri osakesarjoille maksettavan osingon erotus on vähintään yksi (1) sentti ja enintään kaksi ja puoli (2,5) senttiä.

Eli hyvin marginaaliseksi jäävä erotus osingoissa on.

2 tykkäystä

Cargoteciin kuuluvalle Hiabille kolme suurta tilausta Yhdysvalloista – Yhtiö kertoo laajentavansa tuotantoaan | Kauppalehti

9 tykkäystä

Laitetaanpa tämän päivän toinenkin tilausuutinen tänne:

9 tykkäystä

Päivän uutisten oleellisinta osaa ei oltu tänne vielä erikseen nostetukaan.

Vastatakseen ajoneuvotrukkien kansainväliseen ja yhdysvaltalaiseen kysyntään Hiab laajentaa tuotantoaan Yhdysvaltoihin. Samaan aikaan kasvatetaan Dundalkin tuotantokapasiteettia ja suunnitellaan uutta kokoonpanoyksikköä. Toinen ajoneuvotrukkeja valmistava Hiabin tuotantolaitos perustetaan Ohioon Streetsboroon, jossa valmistetaan WALTCO-takalaitanostimia.

Tällä voinee ehkä ollakin jo jotain paineita tulosennusteisiin kun kysyntä on niin kovaa että täytyy lisätä kapasiteettia. :slightly_smiling_face:

11 tykkäystä

Markkina on nyt kovin varovainen näiden konepajayhtiöiden kanssa ilmeisesti kuljetusketjujen pullonkaulojen ja sirupulan vuoksi? Väliaikaisiahan nämä kaikki ongelmat ovat jos vaan kysyntä säilyy vahvana ja siltä ainakin tämän päivän uutisoinnin osalta näyttää kun investoimaankin lähdetään. Q3 tulokset toivottavasti osoittavat pelon olleen turhaa.

Metso-Outotecin osaltahan Inderes jo päätyi em syistä ennusteitaan laskemaan vaikka näin amatöörinä seurattuna tilauskanta on olllut hurjaa.

3 tykkäystä
12 tykkäystä

Amatöörinä ajattelisin niin päin, että kuljetusketjujen pullonkauloja ratkotaan investoinneilla, ja näiden luulisi satavan Cargotecin laariin?

5 tykkäystä

Q3/2021 ulkona. Pikavilkaisulla ihan ok.

8 tykkäystä