Cargotec - Sujuvampaa arkea älykkäillä tavaravirroilla

Mitäs mieltä viisaammat ovat Cargotecin tämän hetken 5,3 miljardin euron markkina-arvosta? Itse myin jo kaikki omat Cargotecit pois. Omasta mielestäni tämä on jo lähtenyt aivan liikaa keulimaan verrattuna muihin pölhölän osakkeisiin.

3 tykkäystä

Historiaan nähden on kallista varsinki liikevaihtoon ja omapääomaan nähden. Kannattavuus on kuitenkin ollut selvästi parempi kuin aikaisemmin.

5 tykkäystä

Cargotecin Hiabille uudet taloudelliset tavoitteet:

Cargotecin hallituksen asettamat vuoteen 2028 ulottuvat Hiabin tavoitteet ovat:

*Vuosittainen liikevaihdon kasvu yli 7 prosenttia syklin yli
*Vertailukelpoinen liikevoitto 18 prosenttia
*Sijoitetun pääoman tuotto yli 25 prosenttia

9 tykkäystä

Tuli mieleen, olisiko mahdollista kun Kalmar eriytetty ja MacGregor myyty että Hiab ja Konecranes yhdistyisi? Kun aikaisemmin sulautuminen ei onnistunut.

7 tykkäystä

Katselin eilen tuota webcastia jonkun aikaa ja jotenkin jäi sellainen kuva, että Hiabin johtaja on jollakin tavalla epäamerikkalainen. Hän oli hyvin rauhallinen, jopa hieman unettava puheissaan. Ei ainakaan kovin innostava.

Tässä on Ekin kommentit Cargotecin pääomamarkkinapäiviltä. :slight_smile:

2 tykkäystä

Nyt kun Kalmarista tulee oma yhtiönsä, niin miten näette mahdollisuutta yrityskaupoille? Miten olisi esim. Mantsinen? Olisiko täydennystä valikoimaan?

1 tykkäys

Mikä ettei, jos vain kilpailuviranomaisille käy. En oo kyllä yhtään perehtyny markkinaosuuksiin, tuo este yleensä mulla tuleen ensimmäisenä mieleen.

Moro Enska ja muut, pidän Mantsisen hankintaa Kalmarin osaksi hyvin epätodennäköisenä. Kalmar on juuri luopunut raskaiden nostureiden liiketoiminnastaan, sisältäen mm. satama-, pukki- ja kenttänosturit (esim. STS, RMG ja RTG) ja Mantsisen laitteet merkitsisivät paluuta raskaaseen päähän. Luopumisen takana oli toiminnan heikko kannattavuus. Lisäksi Kalmarin profiili on selvästi Mantsista enemmän nimenomaan kontinkäsittelyssä. Terv. Eki

14 tykkäystä

Tässä on tältä päivältä toimitusjohtajan yhtiökokouksessa pitämä katsaus yhtiöönsä. :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Mahdollisesti taas kerran yksinkertaisen ihmisen kysymys kehiin ? Onko missään mainittu millaista arvoa tuolle Kalmar:n osakkeelle on arvioitu listautumisen yhteydessä ?

4 tykkäystä

Tässä on Ekin tuoreet kommentit analyytikkopuhelusta. :slight_smile:

Cargotec järjesti eilen Q2:n hiljaista aikaa edeltävän analyytikkopuhelun. Perusviesti oli markkinan stabiilisuus ja paljon huomiota kiinnitettiin jakautuneen yhtiön raportointitapaan Q2:lla. Uusia merkittäviä kurssiajureita ei tullut ilmi.

2 tykkäystä

Cargotecilta sinetti jakautumisen ajankohdalle, Kalmar pörssilistoille maanantaina | Kauppalehti

Siinä se nyt on. Perjantaina cargoteckkiä omistavat saa maanantaina salkkuunsa Kalmaria.

4 tykkäystä

Tässä on Jussi Halmeen video Hiabista. :slight_smile:

Hiab on erityisen tunnettu kuorma-autoihin kiinnitettävistä lastinkäsittelylaitteista.

Cargotecin alaisuudessa olevat Kalmar ja Hiab ovat kumpikin aloittamassa oman polkunsa raivaamisen Helsingin Pörssissä. Mitä pitää tietää Hiabista?

4 tykkäystä

Oliko jakosuhde mikä? Eli oletaan, että perjantaina kurssi on 70e…niin mitkä olisi maanantaina suhteet jakautuneilla yhtiöillä?

Cargotec on päättänyt toteuttaa Cargotecin osittaisjakautumisen; kaupankäynnin Kalmarin B-sarjan osakkeilla odotetaan alkavan 1.7.2024 | Kauppalehti

Ton mukaan yhdellä Cargotecillä saa yhden Kalmarin, eli jakosuhde 1:1.

Laitoin tämän jo Kalmarin ketjuun, laitetaanpa tännekin:

5 tykkäystä

Oliko jossain selitetty, miksi Kalmar listattiin, mutta MacGregor on tarkoitus myydä? Voisiko senkin listaaminen olla takaporttina, jos kelpo hintaa ei muuten saada?

1 tykkäys

Moi Szanne ja muut, MacGregorin listaamista Singaporen pörssiin harkittiin reilu 10 vuotta sitten, mutta sitten aika loppui kesken, suunnitelmat muuttuivat ja Mäkkärin tuloskunto alkoi heiketä. Luulen, että tällä hetkellä teolliselta ostajalta esim. Kiinasta (tai hyvin määrätietoiselta ja kauaskatseiselta finanssisijoittajalta) saadaan parempi hinta kuin pörssistä. Terv. Eki

15 tykkäystä