Osakesijoittaminen

Cellink AB - Biotechin tulevaisuus

Koska, kuten tiedämme, biotech tulee olemaan vuoden 2021 trendi, esittelen teille alan tulevan suurnimen ja disruptoijan: Cellink AB:n.

download

This is CELLINK - YouTube

Yritys:

Cellink - not just 3D bioprinters and inks Redeye.se Linkin sisältö kannattaa lukaista ajatuksella, sillä sisältää kattavampaa tietoa itse yrityksestä kuin ao. materiaali.

Cellink on göteborgilainen biotieteiden yritys, joka on markkinajohtaja nopeasti kasvavilla segmenteillä “3D-biopainatus” ja “yksisoluinen käsittely / tarkkuusannostelu”. Tällä hetkellä yritys vaikutaa yli 1800 laboratoriossa yli 60 maassa, ja sen asiakkaina on suurin osa 25 suurimmasta lääkeyhtiöstä.

Saksalaisen Scienionin hankinnan jälkeen Cellinkin loppumarkkinoiden painopiste siirtyi yliopistoista / laboratorioista lääke- ja diagnostiikkayrityksiin. Nyt yli 60% myynnistä tulee jälkimmäisestä. Tämä kehitys todennäköisesti jatkuu, kun suuremmat lääke- ja diagnostiikkayritykset käyttävät täysin erilaisia määriä (instrumentteja, kulutustarvikkeita) kuin esim. tutkimusryhmä Harvardissa.

Alusta alkaen Cellink oli yritys, joka keskittyi yksinomaan 3D-biotulostimien ja niihin liittyvien biomusteiden myyntiin, ensisijaisesti yliopistoille ja kosmetiikkayrityksille eläinten korvikkeena. Nykyään suurin osa Cellinkin myynnistä koostuu 3D-biopainatuksesta ja musteesta, mutta tämä muuttuu nopeasti viimeaikaisten yritysostojen ansiosta.

Kolmen viimeisimmän yritysoston (Cytena, Dispendement ja Scienion) kautta yhtiöstä on tullut jotain aivan uutta, yritys itse kuvaa hankintoja kolmivaiheisena rakettina, jolla on “erittäin hyvät synergiat”. Markkinoilla on otettu iso askel, jota kutsutaan selvästi “3D-soluviljelyksi”. Tämä alue sisältää kaiken soluanalyysistä yksisoluisten jakeluun ja bioprosessivirtoihin. Yhteisen nimittäjän mukaan kaikki tekemäsi perustuu solujen tulostamiseen tai työnkulkujen ja prosessien tukemiseen biopainatusta varten. Yksinkertaistamiseksi voidaan sanoa, että Cellinkin klassiset 3D-tulostimet tulostavat useiden eri solujen yhdistelmän (monisoluinen tulostus) ihmiskudoksen luomiseksi, kun taas Cytena, Dispended ja Scienion tulostavat yleensä vain yhden solun tai käsittelevät äärimmäisen tarkkaa annostelua tai analyysia jo painetuista soluista / kudoksista.

Cellinkin perusajatuksena on tulla kattavaksi bioprinttauksen toimittajaksi. Tähän mennessä tehtyjen yritysostojen tavoitteena on monin tavoin tukea Cellinkin “vanhoja” biopainolaitteita (BIO X, BIO X 6 jne.). Kyse on työnkulkujen täydentämisestä, joita asiakas käyttää jo tänään tulostaessaan kudosta. 3D-tulostus vaatii monia ympäröiviä prosesseja toimimaan optimaalisesti ja antamaan parhaat mahdolliset tulokset. Se voi esim. valmistaa solut ennen kuin niitä käytetään itse tulostimessa, tai jakaa painetut solut analyysilaitteeseen tarkalla tarkkuudella.

Historiaa:

Cellinkin perustivat vuonna 2016 yhtiön toimitusjohtaja Erik Gatenholm ja Héctor Martinez. He kehittivät ja myivät maailman ensimmäisen yleisesti yhteensopivan biomusteen biopainatuksen yksinkertaistamiseksi tutkijoille ja lääkeyrityksille, jotka tuolloin sekoittivat omaa biomateriaaliaan yhtiöissään. Yhtiö julkaisi ensimmäisen biotulostimen vuonna 2015 ja jatkoi uusien biomusteiden suunnittelua tukemaan erikoistuneempia biopainatussovelluksia.

Kymmenen kuukautta perustamisensa jälkeen Cellink listattiin julkisesti Nasdaq First North -pörssiin. Listautumisannissa osakkeet ylimerkittiin 1070 prosentilla.

Koska yhtiön tekniikka mahdollistaa ihon, maksan ja ruston kaltaisten kudosten tulostamisen, sen tekniikka mahdollistaa myös täysin toimivien syöpäkasvainten tulostamisen, joita voidaan käyttää uuden syöpähoidon kehittämiseen. Vuonna 2018 Cellink sai EU:lta 2,5 miljoonan dollarin avustuksen TumorPrint-projektin rahoittamiseen.

Vuonna 2017 yritystä kuvattiin “maailman johtavaksi biopainatuksessa”. Se perusti Yhdysvaltain pääkonttorin Bostoniin samana vuonna. Tammikuussa 2018 Cellink ilmoitti yhteistyöstä Ctibiotechin kanssa 3D-biotulostustekniikan tehostamiseksi syöpätutkimuksessa. Cellink osti saksalaisen biotekniikkayrityksen Cytenan elokuussa 2019 33,8 miljoonan dollarin kauppahintaan.


Sijoittajalle:

RedEye-käyttäjä zimpan sanoin: Cellink is difficult matter, it’s probably even the most complex company I’ve looked at. You have to partially accept that you can not understand all the products and their different uses. Especially since Cellink themselves often do not know how their customers use their products, especially in 3D bioprinting.

Markkina-arvo atm: 11,71 mrd SEK
P/S: 54
P/B: 7,7
EBITDA: -272,90
Profit margin: -26,25%
EPS: -1,5
Liikevaihto: 236 milj.
Kassa: 995 milj.
Velat: 62 milj.
Sisäpiiri omistaa 42 %
Instikat omistaa 27%

Analyytikoiden mukaan yritys tekee voittoa jo 2021 Q3.

Ja “kevennyksenä” jonkun nevähööd-analyysisivun ennustus: At Walletinvestor.com we predict future values with technical analysis for wide selection of stocks like Cellink AB (CLKKF). If you are looking for stocks with good return, Cellink AB can be a profitable investment option. Cellink AB quote is equal to 10.870 USD at 2021-01-05. Based on our forecasts, a long-term increase is expected, the “CLKKF” stock price prognosis for 2025-01-14 is 44.768 USD. With a 5-year investment, the revenue is expected to be around +311.85%. Your current $100 investment may be up to $411.85 in 2026.

Linkkejä:

PowerPoint Presentation (cellink.com)

Interim Report Q4 (cellink.com)

“The firm that can 3D print human body parts”

“Swedish scientists successfully implant 3D-print human cartilage cells in baby mice”

“Inside Cellink, the Swedish company building 3D printers for living tissue”

“A 3D Bioprinting Stock That’s Not Organovo”

“ARAB HEALTH. CELLINK, A Market Leader in Bio-Ink Production”

Alkuspiikin varastin RedEyen zimpalta, kun oli pätevämpi kuin oma raapustukseni. Tällä päästään kuitenkin alkuun. Kiitos ja anteeksi.

35 tykkäystä

Ja tässä kuussa on tulossa vielä isoja uutisia.

3 tykkäystä

Mielenkiintoiselta kyllä vaikuttaa yhtiö. Tässä Tj:n esityksessä mielestäni havainnollistettiin hyvin mahdollisuudet joita heidän tuotteillaan voidaan mahdollistaa.

5 tykkäystä

Unohtui tämä laittaa aloitusviestiin:

2 tykkäystä

Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta firmalta. Pitää laittaa muistiin ja palata tähän kun niillä on pari plussakvarttaalia takana

Avanzan foorumilla ovat joulukuun lopulla huhuilleet mergeriä Fluicellin kanssa tapahtuvaksi tämän vuoden aikana. Olisi oiva veto toteutuessaan. Cellinkillä onkin jo vahvaa taustaa yritysostoista.

2 tykkäystä