Eduskuntavaalit 2023

Keskustan kenttä ei hyväksy uutta kautta vasemmistohallituksessa.

Sinulla löytyy mukavan naivia uskoa. Olisipa minulla yhtä paljon tuota kuin sinulla. Mutta Petteri ei persujen kanssa hallitusta rakenna. Nythän ne jo väläyttää, että tullakseen pääministeriksi Petteri olisi valmis kaikkeen, mitä SDP pyytää, vaikka persut olisivat vaalien jälkeen ykköspuolue.

Ei hyväksy keskustalaiset uutta kautta vasemmistohallituksessa.
En vain ymmärrä että missä näet vasemmistolaisuutta jos pöydällä muut puolueet ovat kok ja ps.

Suomesta puuttuu “piinkova” oikeustolainen puolue ja oikeistolaisemmtkin ovat enemmän keskellä mitä oikealla.

Itse taidat yliarvioida kokoomukset valmiuden olla sdp:n kanssa samassa hallituksessa talouspoliittisten erimielisyyksien takia, vaikka nähtävästi Orposta et taida pitääkkään henkilönä.

Onko ymmärryksessä jotain vikaa kun ei tajuntaan mene että Marin ei ole ollut aloitteellinen vaan vastannut kysymykseen,korpeaa tuollainen sanojen vääristeleminen medialta ja poliitikoilta.Koko hallituskauden on yritetty Marinin hallitusta ja henkilöä kampittaa,ymmärrän että se saattaa vähän kyrsiä ettei ole onnistuttu muuta kuin kirkastamaan sädekehää Marinin ympärillä ja hallitus pysynyt pystyssä lähes ennennäkemättömien kriisien ja päätösten keskellä.

1 tykkäys

Kyllä Marinilla tosiaan on ymmärryksessä jotain vikaa, jos hän menee vastaamaan mihinkään kysymykseen pääministerinä, että “ehkä Suomi voisi pohtia hornettien luvuttamista”. Jokainen tajuaa, että tuollainen lausunto otetaan vakavana harkintana. Vai väittäkö,e ttä tässä haastattelija on nyt pakottanut Marinin tuon sanomaan?
Huoh.

5 tykkäystä

Tämä on ainoastaan sinun henkilökohtainen mielipiteesi, ei mitään muuta. Tiedeyhteisö puhuu tuosta mm. termillä “biologinen sukupuoli”. Sen lisäksi on muita sukupuolen käsitteitä, halusit sitä tai et. Suomeen tuli juuri laki, jonka mukaan juridinen sukupuoli voi erota biologisesta sukupuolesta. Laki ei ole “haihattelua”.

Totta kai saat kokea itsesi miksi haluat. Ja siitä vaan kansalaisaloitetta puskemaan jos tuo on sinulle tärkeä asia. Jos se on muillekin, niin varmasti menee läpi.

Höpsistä. Laki ei sääntele pukuhuoneisiin pääsyä. Uimahalleissa on omat käytännöt sen suhteen, mihin pukuhuoneeseen ihmiset menevät ja mitä pukuhuoneita ja suihkutiloja on tarjolla. Juridista sukupuolta ei kysellä ja häiriköt poistetaan kuten ennenkin.

Ainoa “setämies”, joka tuolla uhkaili oli vähemmän yllättäen KD-puolueen kansanedutajan mies, jolle translaki otti näköjään koville. Hän uhkaili vaihtavansa sukupuolensa, jotta pääsee naisten saunaan. Eiköhän tämä kerro ihan tarpeeksi, mikä porukka koko translain suhteen on se kaikkein ongelmallisin.

5 tykkäystä

Hienoa! Suomettumisen viimeisetkin pölyt ja hilseet karisteltu olkapäiltä.

Mutta en oikein jaksa uskoa, ettei Suomessa olisi käyty edes pientä ja alustavaa keskustelua hävittäjistä. Jos noin on ja vuotaa tai tulee ilmi, selittelyt kohoaa varmaan sirkusvoimistelun tasolle.

“Ylitalo on seurannut keskustelua siitä, voitaisiinko Horneteja lahjoittaa Ukrainaan.”

Halla-aho YLE:n ykkösaamussa 18.2.: Länsimaat lähettävät Ukrainaan lopulta myös hävittäjiä.

Tuo on todella misogyyninen heitto…

Niin, vaikean hallituskauden jälkeen suosituin seuraavaksi pääministeriksi.

SDP:N puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin on puoluejohtajista suosituin myös seuraavaksi pääministeriksi, käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön (Kaks) tutkimuksesta.

Pääministeri, jonka johdolla SDP:n kannatus on pysynyt hämmästyttävän korkeana hallitusvastuusta huolimatta. SDP kisaa suurimman puolueen paikasta ja kiitos tuskin kuuluu kellekään muulle kuin Marinille, joka on ehdottomasti SDP:n suosituin poliitikko millä tahansa mittarilla:

Vai mitä mahdoit tarkoittaa tuolla vähättelevällä kommentillasi? Ottaako koville kun kaupan kassalta ponnistetaan nuorena naisena maan johtoon? Vaikka en SDP:tä äänestä, niin musta se on aika hienoa että tausta ja sukupuoli ei ole este tuolle.

1 tykkäys

Nuorena naisena (ainakin poliitikoksi) on muuten ennen Mariniakin noustu maan johtoon, mikä ehkä tässä kaikessa Sanna-huumassa on päässyt unohtumaan. Mari Kiviniemi oli 41-vuotias ottaessaan pääministerin viran haltuun. En tiedä, oliko ollut kaupan kassalla joskus kesätöissä. Enkä muista, että ketään tällaiset asiat olisivat pahemmin kiinnostaneetkaan.

Toki se varsinainen OG ja lasikattojen murskaaja oli Anneli Jäätteenmäki seitsemän vuotta aikaisemmin. Mutta hänen hallituksestaan ei jäänyt kamalasti jälkipolville kerrottavaa.

4 tykkäystä

Ylen politiikkaradiossa Keskustan Saarikko ilmaisi, että puolue ei voi mennä mihinkään hallitukseen, jos vaalitulos jää selvästi alle edellisen (katastrofi) ek-vaalien tuloksen. Viimeksi siis 13,76% ja viimeisin Yle-gallup 9,5%.

Noh tietysti Keskustan ja varsinkaan Saarikon lupauksilla on vähän arvoa, mutta pistää miettimään.

Kysymys: ”On esitetty, että Ukrainalle pitäisi tässä vaiheessa antaa tehokkaampaa aseistusta, kuten hävittäjiä, ja että niissä viivyttely maksaa ihmishenkiä. Mikä on sinun kantasi asiaan?”

Marinin vastaus: ”Itse näen, että hävittäjistä varmasti tullaan keskustelemaan. Eri maat puntaroivat ja arvioivat sitten omia kykyjänsä tämän kaltaista aseapua toimittaa. Mielestäni myös Suomessa tätä keskustelua voidaan käydä. Me tiedämme, että me olemme tehneet päätöksiä uusista hävittäjistä jo aiemmin. Me tiedämme meidän tulevien hävittäjien aikataulun, millä saamme niitä Suomeen, ja kyllä me voimme mielestäni käydä keskustelua myös Hornetien osalta, olisiko mahdollista Ukrainaan luovuttaa, minkälaista koulutusta se kenties tarvitsisi rinnalle, sitten että Suomi voisi osaltaan tässä auttaa – mutta mitään päätöksiä ei ole tehty.
Voisiko joku ystävällisesti kopioida kohdan jossa Marin lupaa hävittäjiä Ukrainaan tai jotain muuta kuin että keskustelua hävittäjistä voidaan käydä.Mikä kohta tuossa vastauksessa antaa aiheen syntyneeseen paniikkiin,klassinen myrsky vesilasissa ja halu nähdä jotain mitä siinä ei ole.

4 tykkäystä

Kumpi versio on väärennös? Tämä jälkimmäinen on raskauttavampi:

(…), ja kyllä me voimme mielestäni käydä keskustelua myös Hornetien osalta, olisiko mahdollista Ukrainaan luovuttaa, minkälaista koulutusta se kenties tarvitsisi rinnalle, sitten että Suomi voisi osaltaan tässä auttaa – mutta mitään päätöksiä ei ole tehty. Keskustelut ovat vasta hyvin alkuvaiheessa, ja totta kai kun keskustelemme esimerkiksi hävittäjäkysymyksestä, se vaatii mittavaa kansainvälistä yhteistyötä, yhteistyötä eri maiden kanssa. (…)

Lainaus nimim. Marky_Markin viestistä Venäjåän aggressio -keskustelusta tänään. Puhelin on rikki, enkä minäkään ole jaksanut kuunnella tuota haastattelua. Referoisin tietysti oman agendan mukaan minäkin…

1 tykkäys

”Keskustelut ovat vasta hyvin alkuvaiheessa”. Tuossa se ongelma on, nyt kun tiedämme, että mitään keskusteluja ei ole käyty. Artikkelin alempi video (Ohisalo ja Marin), 37 sek kohdalla:

1 tykkäys

No ei päässyt, jotakin tolkkua väitteisiin. Oma ensimmäinen kesätyö oli kasvihuoneen maalaus, enkä koe millään muotoa sen olleen sen jälkeistä työelämääni leimaava asia. Aika moni tekee nuorena vähän sitä sun tätä ansiotarkoituksessa, osa mäkkärissä, osa kaupan kassalla jotkut varastoduunia jne. Eipä nuo millään tavalla loppuelämää leimaavia ole, mutta kunhan on jotain ansiotyötä tehnyt nuorempana riekkumisen ja opiskelun ohella, niin se on ihan hyvä juttu.

5 tykkäystä

Kokoomuskin tarjoaa “vappusatasen”. Kaikki kiva maksetaan velkarahalla, jos velkaantumista ei saada kuriin.

1 tykkäys

Tänään on ilmeisesti vaalilupausten luvattu päivä. Purra taas lupaa laskea veroja ja olla leikkaamatta äänestäjiltään mitään:

1 tykkäys

Liberaalipuolue taitaa olla edelleen ainut, jolla on jotain konkreettista leikattavaa…

9 tykkäystä

Niin,kaikestahan voi leikata jos ei välitä seurauksista,kaikkea voi myös ennen vaaleja luvata,näinhän se on aina mennyt.

1 tykkäys

Suosittelen kaikkia kuuntelemaan Yle Areenasta Politiikkaradion puheenjohtajatentit. Kaikkien puolueiden puheenjohtajia ei ole vielä haastateltu, mutta pari kommentti noista, mitä on julkaistu:

  • Keskusta ei lähde nykyhallituspohjan kanssa jatkoille
  • RKP ja PS sanovat selviä leikkauskohteita ja Vasemmistoliitto kieltäytyy nimeämästä yhtäkään.
  • Kaikilla on investointikohteita (tulevaa kasvua, jne).

Laittakaa kirjanmerkkeihin tämä linkki, tuo tentti on todella hyvä tiivistelmä puolueen ajamista asioista ilman että välihuutelijat keskeyttävät (kuten noissa televisioiduissa väittelyissä). PJ saa artikuloida ja selvittää mitä hänen puolueensa oikein haluaa.

1 tykkäys

On siinä säästöjä tarjoava puolue

On tuolla tosi hyviäkin ideoita. Listaan muutaman näin kun kerran ollaan sijoitusaiheisella foorumilla:

  • osakesäästötilin 50k katon poistaminen
  • ei kiristetä pääomaverotusta (korotettu noin 20+ vuotta putkeen)
  • laajempi verokanta eli esim. AY-liitot maksamaan veroja miljoonaosingoistaan
  • pienten pääomatulojen verovapaus
  • hankintameno-olettama OST:lle
  • myös rahastot/ETF:t OST:lle
  • hybridiyhtiökokoukset kaikkialle
  • lasketaan listautumiskynnysä ja kevennetään regulointia
  • lisätään talouskasvatusta koulussa

Aktiivisena piensijoittajana todella toivon, että näitä päästään toteuttamaan. Ei tietenkään kaikkea, mutta edes jotain.

16 tykkäystä