Embracer Group AB - One group to implode them all

Lisää sisäpiiri ostoja ja iha kunnon kasa osakkeita lähti taskuun.

Matt Karch
https://twitter.com/KrevixD/status/1662082384940998656?t=mH6sdLexP0aQ4rGFjFAQKA&s=19

7 tykkäystä

Tämä todennäköisesti pompun takana:

22 tykkäystä

Siis 14m euron edestä osakkeen ostoja? Siinä kalpenee melkein Padmakin :sweat_smile:

25 tykkäystä

Vastaan tähän nyt vähän myöhässä kun ei vaan jaksanut aiemmin näpytellä ja muutenkin piti vähän ajatella asiaa sekä pohdiskella kurssireaktiota.

Ensinnäkin voin mainita että olen ketjussa aiemmin tuonut monta kertaa näkemystäni esiin. Tuon nyt hieman eri kulmaa esiin. Oon ollut pelialalla 10v töissä ja perustan tämän mielipiteeni sille.

Yksi isoimmista ongelmista pienemmille studioille, joita Embracerkin on itselleen haalinut, on se että huteja tulee enemmän kuin hittejä, mikä tekee toiminnasta pahimmillaan tuulista ja epävarmaa. Sitten kun hitti tulee, on paine tehdä vain jatko-osia ynnä muuta lisäsisältöä kova, jotta saadaan rahaa. Tämä realiteetti on vaikuttanut isosti markkinaan ja johtanut siihen että freshejä pelejä tulee lähes ainoastaan platform holdereiden ansiosta. Isommat firmat tuottavat vuodesta toiseen samaa peliä uudella paketilla. Pelien, kuten elokuvien ym, tekeminen on kuitenkin luovaa työtä ja saman toisto on kaukana siitä että luovuus saa kukkia. Tämän seurauksena on sitten markkinoille vastavoimaksi tullut runsaasti pienempiä indie pelejä, jotka sitten jälleen kärsivät tuosta ensimmäisestä pointista. (Myöskään isommat itsenäiset studiot, kuten Blizzard, eivät ole tältä suojassa.)

Se, että Embracer on ostanut lukuisia studioita osakseen suojaa mielestäni näiltä molemmilta ongelmilta. Ei haittaa että jotkut pelit eivät menesty kunhan joku luomuksista menestyy. Näin ollen voidaan tehdä mitä tekijät oikeasti haluavat ja vastaavasti markkinoille saadaan kiinnostavia pelejä. Tässä voittaa kaikki: pelaajat, devaajat ja Embracer. Kun yritys skaalautuu tarpeeksi sen suoriutumisen pitäisi siis heijastella koko sektoria, ikään kuin se olisi pelifirmoista koostuva rahasto.

Se mikä tässä rahastoajattelussa kuitenkin unohtuu, on se että parhaat tuotot alalla tulee usein näistä pienellä porukalla tehdyistä yllättävistä hiteistä (esim. Valheim tai vaikka PUBG). Niistä syntyvät myös tulevaisuuden jätti IP:t ja vähän vähemmän jättimäiset lypsylehmät. Kun Embracer on liki ainoa toimija, platform holdereiden lisäksi, joka tämän tuntuu oivaltaneen koko sektorilla niin baanan pitäisi olla auki tulevaisuudessa. Ajatukseni perustuu siis hyvin vahvasti klassiseen yhdessä olemme vahvempia ajatteluun. Lisäksi yhdessä tekeminen tuo skaalaetuja ainakin markkinointiin ja testaamiseen. On myös huomionarvoista, että platform holderitkin kuitenkin poikkeavat hieman Embracerin toiminnasta, koska ne luottavat omiin ikivihreisiinsä ja sitten joko kustantavat pelejä tai ostavat isompia lafkoja itselleen (kuten Housemarque tai Rovio). Embracer keskittynyt mielestäni hieman pienempiin.

En ole ajatellut missään vaiheessa että meno tulisi välittämättä olemaan Embracerillä helppoa, koska ala on luonteeltaan mikä on ja lainaa on otettu kasvuun, mutta pitkässä juoksussa tämän pitäisi kyllä olla voittava kombinaatio. Etenkin kun ala konsolidoituu ja toista tällaista isompaa “indie konsolidoijaa” ei ole. Oletan että 5-10v päästä aika monessa hyvässä indiepelissä kimmeltää Embracerin logo. Tilannehan on jo jossain määrin tämä, kun hotwheelsit ja valheimit kuuluvat Embracerille.

Toivon kyllä samaa kuin mitä tuossa TIN - rahaston avoimessa kirjeessä Embracerille toivottiin. Uskon että firma pystyy parantamaan huomattavasti nykyisestä, mutta voiton ainekset sillä on jo nyt. Nyt pitää vaan enää leipoa.

E: Virheiden korjailua.

67 tykkäystä

Tästä samaa mieltä, mutta en allekirjoita sitä, että Embracer olisi erityisen hyvin asemmoitunut tähän. Bisnesmalli itsessään (hajauta riskiä, mahdollista luovuus) olisi hyvinkin toimiva, mutta mielestäni Embracer tuntuu pienten pelistudioiden sijaan keskittyvän omasta mielestäni kaikkein epämielenkiintoisimpaan segmenttiin, keskisuuriin studioihin. Valhelminkin kehittäjän Iron Gate Studion tapauksessa Embracer ei studiota omista, vaan on vain julkaisijana mukana. Sitä vastoin Embracer on hankkinut kovaan hintaan monia 1xA-tason pelinkehittäjiä, jotka ovat aiemmin julkaisseet melko onnistuneita pelejä ja nyt Embracer haluaa studioilta lisää sitä samaa, mikä ainakin viime vuosien suorittamisen perusteella näyttää hyvin epäonnistuneelta strategialta.

15 tykkäystä

Tänään julkaistaan System Shock Remake. Projekti käynnistyi kickstarterissa oliskohan ollut vuonna 2016 ja nyt vihdoin valmista. Prime Matter/Plaion toimii julkaisijana.

Meta 75 - System Shock for PC Reviews - Metacritic
OpenCritic 74 - System Shock (2023 Remake) Reviews - OpenCritic

Ei tämä miljoonia tule myymään, mutta arvostelujen perusteella kunnioittaa alkuperäistä sekä hyvässä että pahassa.

8 tykkäystä

Jotain markkinaspekulaatiota on tiedossa…ottakaa huumorilla tai tutkitaan syvemmältä.

Lars olsi lentäny Saudi Arabiaan ja Karch on tulossa Euroooppaan.

Jutussa spekuloidaan että kohta tulee ratkaisua, suurella preemiolla olevan osto tarjouksen muodossa.
Tai kassaan lisää rahaa…

26 tykkäystä

Sinänsä uutisissa voi olla jotain logiikkaa. Puhdas suunnattu osakeanti ei ratkaisisi syvempiä ongelmia. Mahdollinen ostaja voisi ostaa joko koko Embracerin tai joitakin osia. Eri asia sitten tuleeko taas puhtaasti suunnattu anti kunnon dilluutiolla….

Edit: nykyisellä markkinahinnalla suunnatussa annissa ei kyllä olisi Embracerille mitään hyötyä eikä tuskin suostuisi sellaiseen

11 tykkäystä

Suunnatussa annissa ei järkeä, kun yhtiö ei kestä diluaatiota tällä valuaatiolla. Embracer ei myöskään juuri nyt tarvitse rahaa.

Aika villiä spekulaatiota ja ei olisi mitenkään ihme jos yksi pääomistajista haluaisi vain kuulla Face-to-face että miksi nyt kävi näin. Voihan toki myös olla niin, että Lars oikeasti sai tarpeekseen kusetusmarkkinoista ja todennut, että valmis myymään koko roskan.

Plot twitst: Tai ehkpä Padma vihdoin hankkii, mutta ostokohde on Embracer

12 tykkäystä


Markkina ainakin lähti fronttaamaan ostotarjousta. Itse alan olla jo niin väsynyt tämän omistamiseen, että kyllähän nämä joutaisi.

27 tykkäystä

Piti itsekin tätä ostaa, kun tuolla lailla romahti. Olin tähyillyt tätä kyllä vähän jo aikaisemminkin ja ihan tuurista en ole ehtinyt ostamaan ennen romahdusta. Joskus näinkin. En kyllä vieläkään tiedä firmasta tarpeeksi, mutta olen noudattanut oman sijoitussuunnitelmani keskeisimpiä teesejä: kärsimättömyys, ahneus, sopulihenkisyys ja kyydistä jäämisen pelko :face_with_peeking_eye:

Juuri näin. En itsekään oikein ymmärrä, että tässä vaiheessa suurimmat omistajat haluaisi omistuksiaan laimennella. Ja miksi pitäisikään? Jos paalusta tekee tiukkaa, niin on helpompaa pistää aihioita telakalle…

Tämä lienee realistisin arvio nykytilasta. Tuus ny itte selittää. Ja “renki” tulee, niin kauan kuin siinä roolissa haluaa itse olla. Jossain on puhuttu jo 200 %:n preemiosta. Miksei samalla 700%:sta? Nykyäänhän voi heitellä mitä vaan ja missä vaan…

Niin, tätä tosiaan voi pohtia. Embracer (käsittääkseni) ei ole ollut ensimmäisenä mielessä, kun mietitään pelitalojen buyout-kohteita. Nyt ikään kuin taloudellisessa mielessä se sellainen lienee. Ja onhan tuo IP-katalogi todella suuri :face_with_monocle:. Käytännössä tilanne on ollut aikaisemmin varmaan vähän se, että olisi ollut hankalaa myydä, vaikka olisi haluttukin. Nyt voi olla tilanne toinen…Larsia näytti sen verran syövän koko tilanne, että en ihmettele, vaikka hänen puoleltaan tekisi yllättäviäkin liikkeitä. Ja miksei tekisi. Mies parhaassa grillausiässä :laughing:

Öööö… :thinking: :thinking:( :joy:)

15 tykkäystä

Embracerilla on tavoitehinta ilmeisesti jossain 300 SEK pinnassa. Onko yhtiöstä paremmin perillä olevilla käsitystä miten realistinen tämä tavoitehinta on?

Kukahan tuollaista tavoitehintaa pitää?
Näin kertoo minun välittäjäni:

6 tykkäystä

Näin itsekin rajallisilla tiedoilla laskeskelin, että enemmänkin siinä 60 SEK tasolla olisi käypähinta. Muutamillakin saiteilla on tullut vastaan tuollaisia melko suuriakin tavoitehintoja, ja ne hieman ihmettyttivät ja mietin vaan tuoreena avausposition omistajana, että olenko missannut jotain olennaista.

2 tykkäystä

Ymmärtääkseni Embracerin luvut eivät ole mitenkään yksiselitteiset ja jättävät tulkinnan varaa, paitsi tyypillinen epävarmuus, pelialaan liittyvät piirteet, kehityskulut, poistot yms. johtuen. Joillekin se on ollut myös syy myydä koko positio pois.

1 tykkäys

Tuskin on aikaa vuottakaan kun tavoitehinnat olivat 200sek paikkeilla. Mikä on muuttunut tuosta ajasta niin paljon että nyt tavoitehinnat laskeneet 50sek?

2 tykkäystä

Eiköhän se ole korot ja velka. Lukuja on myös alettu koronahypen jälkeen katsoa kriittisemmin ja jotkin asiat, diilit tai synergiat eivät ole materialisoituneet.

8 tykkäystä

Hyviä huomioita. Sekin on kyllä sinänsä täysin uskottavaa, että alan luonteesta johtuen spekulatiivisuus “oikean hinnan” suhteen heiluu totuttua enemmän. 50-60 SEK hinta voidaan varmasti ainakin kolminkertaistaa kevyestikin, mikäli kohdalle osuu jossain vaiheessa se hittijulkaisu, jonka lisämateriaalit ja lisenssit myy vuosia julkaisun jälkeenkin.

Varovainen tavoitehinta lienee oikeansuuntainen, mutta 200-300 SEK ei sekään ole ideaaliolosuhteissa mahdottomuus.

Ompahan salkussa jotain jännittävää seurattavaa.

10 tykkäystä

Shorttipositiot nostettu ATH korkeuksiin.

Tietää jännittäviä heilahteluja yleensä.

7 tykkäystä

Itse kunnioitan shortteja, kun niiden osuus on suuri. Yleensä markkinalla on piilevää dataa, johon nojata. Kukaan isotaskuinen ei ole tyhmä IMO. Tämän vuoksi kannattaa antaa kurssin laskea ja ottaa kiinni, kun TA antaa tilanteesta tarkempaa kuvaa. Daily trend change on hyvä signaali, että myynti on lopussa.
P.S. Itsellä on monta lyhyttä treidiä 5min TC:llä, mutta se on enemmän ammattitreidaajan työkalu

16 tykkäystä