Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Tuohon juurikin viitasin .Minun silmään ei ole ainakaan osunut muita jotka olisivat tulossa vedyn kanssa tuonne Long Beachin satamaan. Olen linkittänyt aiheesta tänne jo monta kertaa. Tai siis itse asiassa taisi sinne olla muitakin tyrkyllä. Mutta ymmärrän tuon Toyotan halun tehdä yhteistyötä nimen omaan Fcellin kanssa sen takia että vety tuotetaan nimenomaan jäte kaasusta. Sillä saavat hyvän vihreän leiman itselle. En tiedä miten tuo Nikolan tankkaus verkosto tulee toimimaan…en ole perehtynyt aiheeseen myyvätkö muille.

[quote=“Meri, post:3566, topic:2568, full:true”]En tiedä miten tuo Nikolan tankkaus verkosto tulee toimimaan…en ole perehtynyt aiheeseen myyvätkö muille.
[/quote]

Myyvät muille, ainakin nykyisen suunnitelman mukaan. Se että onko Long Beach yhdenkään Nikolan myymän routen äärellä on sitten eri asia eli asemat rakennetaan valmiiden kiinteiden reittien äärelle, Nikolan “pakettiasiakkaat” (rekka+vety) maksavat vetynsä taalaa/maili periaatteella ja muut sitten ilmeisesti kiloissa.

2 tykkäystä

https://www.nomadinvest.fi/post/q3-ilmastonmuutos-takinkääntö-ja-pienet-suomalaisyhtiöt

Liittyy vahvasti tämänkin ketjun aihe-alueisiin.

Samalla pohdin, että pitäisikös sitä Aker CC:lle pistää ketjua pystyyn.

13 tykkäystä

Laita vaan @jaska1 ihan aiheeline ketju olisi :slightly_smiling_face: :+1:

1 tykkäys

Olen Merin kanssa samoilla linjoilla. Yhtiö keskittyy nykyajan ja tulevaisuuden suurimpaan ongelmaan maapallon kannalta. Yhtiöhän on vieläpä markkinajohtaja alallaan.

1 tykkäys

Aker Carbon Capture - ACC-ME Ketju Aker CC:lle.

Hieman vielä viilailen varmasti aloitusta :slight_smile:

3 tykkäystä

Aker Asa vaan mandatumilla, onko tuo cc ihan uusi?

Jos oikein katsoin niin ei löydy Danskellakaan.

https://blog.ballard.com/fuel-cell-marine-projects?utm_campaign=Automatic%20Blog%20Email&utm_medium=email&_hsmi=96744866&_hsenc=p2ANqtz--tNlVSRYnxmdMCRBgO0y9O9Dr_89kOkPDSy45tslpBiJBuHUlHl0ht302YoGbvWvLAl062Uzxb3LndwK8peQG70Q9ZIg&utm_content=96744866&utm_source=hs_email

Ballardin Blogia taas. Ballard kertoo, että heillä on 6 tuollaista laiva / lautta hommaa menossa kennoilla.

3 tykkäystä

tilaan kanssa Azelion uutisia:

Kaliforniassa liittyivät johonkin aurinkoenergia himmeliin ja julkistaneet MoU hommia siellä muutamia viime aikoina! Sulaa alumiinia :slight_smile: 90% hyötysuhde…

Azelio on kaupallistamis vaiheessa. Rahaakin taitaa olla jonkun verran.

Pari pikku erää olen napannut salkkuun menneinä aikoina.

5 tykkäystä

Haluaisiko joku ottaa kantaa noiden aurinko firmojen hinnoitteluun ja arvostukseen. Jouduin myymään vähän tosielämän rahan tarpeiden takia (ja tankkerit avauksen), niin nyt on vaan vähän Canadian solar PA paria muuta, puuttuu ainakin Enphase ja jinko.

Kurssit vetäny rajusti ylös. Vieläkö varaa lyhyellä tähtäimellä. Tunnusluvut ei mulle tuttuja.

Viimeksi salkku keuli näin kun oli eu vetystrategia, siitä tultiin alas jonkin ajan päästä, voisko tässä olla samanlaista paikkaa tulossa lyhyellä aikavälillä?moni nyt jenkeissä kuulee koko hommasta?

Jinkossa purkautuu aliarvostus ja Enphasessa nostetta saa tulossa oleva Q3-julkistus. Kauppa (IQ7A) käynyt kivasti joka mantereella ja uusia jälleenmyyjä-diilejä julkistettu niin Australiassa kuin Belgia/Hollanti/Ranska-suunnalla.

Joku muu voi laittaa tähän jotain teknistä käppyrää kaveriksi mutta nämä omat 2cnt ihan perstuntumalla hiha-arviona.

5 tykkäystä

Koko aurinkoenergiasektori on mennyt rajusti ylöspäin parin viime viikon aikana. Rajuin nousu lähti liikkeelle tuossa syyskuun 24 päivän tienoilla. Aika samanlaista 1kk käppyrää näkyy eri firmoilla esim jinko, enphase, solaredge, daqo, sunpower.

2 tykkäystä


TAN

3 tykkäystä

ei tuo ihan terveeltä näytä. Asiasta toiseen. Lukaisin vaihteeksi Umicoren syksyn presentaation. Kärsivät Covic vaikutuksista autoteollisuudessa, mutta minusta aika kiinnostava yritys sanotaan 5 vuoden tähätimellä. Sitten kun alkaa sähköautojen akkuja tulla kierrätykseen enenevässä määrin ja jo nyt niiden rakentamiseen liittyen.


Minkä sun mielestä on Jinkon oikea hinta?

2 tykkäystä

Elokuussa vissiin listautui. Tuli hiukan nostetta tuossa maanantaina osakkeelle, kun SEB iski 17,5 NOK tavoitehinnan.

No tällä hetkellä se kurssi on jo varmasti korjannut sille “oikealle” tasolle, jota nykyinen liiketoiminta oikeuttaa ja tulevaisuuden liiketoiminta ennustaa. En ole seuraillut mikä taho näitä nyt nettomääräisesti eniten välittää, mutta oiskohan rinnakkaislistaus STAR-listalle herättänyt uinuvat sijoittajat esim. Kiinassa.

Tunnusluvut kulkevat aikalailla käsikädessä verrokkinsa Canadian Solarin kanssa. Alan kasvuennusteiden ja Jinkon tunnuslukujen (P/E 10,52, P/S 0,45, EPS 13,48, P/B 1,45) valossa uskon kurssin nousevan vielä reippaasti. Tähän kun lisää sijoittajasopulilauman joukkopsykologian niin en ihmettelisi vaikka kurssi keikkuisi 80$:n paremmalla puolella vuoden sisään.

1 tykkäys

Muutama viikko yritin tutkia target price hintoja ja keskiarvo liikkui 30-33 paikkeilla. Näitä ei kuitenkaan moni analyytikko seuraa ja millä tasolla nekään pystyy seuraamaan? Enkä nyt tarkoita mitään petosta, mutta ylipäätään niiden luovuttamat tiedothan on US-yhtiöitä suppeammat.
Itsekin kyttäilin ostopaikkaa niiden Saudiuutisten jälkeen, mutta johonkin se ostonappi unohtui. Odottelen kyllä pikku hiljaa näiden Solar-yhtiöiden jäähtymistä.

1 tykkäys