Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Juttu maksumuurin takana. Löytyy mahdollisesti tämän päivän/huomisen painetusta lehdestä.

14 tykkäystä

Analyysiä karttojen kanssa 4 edellisen päivän tapahtumista.

7 tykkäystä
39 tykkäystä
35 tykkäystä

Kiinnostavaa analyysiä, jonka voisi ehkä tiivistää niin että nyt kuukauden sotimisen plus sitä edeltävän kyttäysvaiheen jälkeen merkittävä osa Venäjän joukoista on henkisesti ja fyysisesti romahtamassa.

14 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Valmet Oyj - ketju

Tämä on nyt jo monin tavoin kalleudessaan aivan eri sfääreissä kuin mikään Neuvostoliiton/Venäjän sota 1945 alkaen. Miehistötappiot ovat ylittämässä Afganistanin-operaation lukeman. Kaikilla muilla tavoin katsoen tämä on jo hirveästi kalliimpi.

Macho-diktaattorin mieleen ei mahdu sellainen vaihtoehto että tästä tulisi tulokseksi jotain vähemmän kuin mikä on myytävissä valtion medioissa kansalle voittona.

Sitä mukaa kuin sotilaallinen tilanne huononee, Putin korottaa panoksia.

Jossain vaiheessa joukkotuhoaseen käyttö muuttuu perusskenaarioksi. Putin ei sitä kuitenkaan omin käsin lähetä matkaan, eli hyvällä säkällä alaiset kieltäytyisivät noudattamasta käskyä.

15 tykkäystä
21 tykkäystä

Ukrainasta taitaa tulla Euroopan modernein maa tulevaisuudessa:

29 tykkäystä

Ehkä jotain osviittaa, mitä Putte ja pojat ovat mieltä tilanteesta.

10 tykkäystä

Jos on rekkojen renkaiden huolto Venäjällä unohdettu, niin paljon paremmin ei ilmeisesti ole ohjuksiakaan jaksettu tarkistaa.

18 tykkäystä
22 tykkäystä

Onko tämä Putinin sotaretki oikeasti nykyajan vaarallisin paikka olla kenraali, kuten ketjua lukemalla voisi luulla? Vai onko tässä jokin valikoitumis- tms. bias?

1 tykkäys

Tämä on odotettavissa ja normaalia. Odottakaa jatkossa entistä enemmän tulta ja tulikiveä Venäjän mediassa, viranomaisilta, hallinnolta ja nettitrolleilta.

Venäjän strategia on “Escalate to de-escalate”. Eli lyhyesti: Eskaloidaan retoriikkaa ja konfliktia niin kauan, kunnes vastapuoli jänistää ja taipuu. Siksi ydinasejoukot korkeampaan valmiuteen, armoton retoriikka, jne.

Odotan (älkääkä tekään ihmettele), kun kohtapuoliin - erityisesti jos Ukrainan joukot onnistuvat vastahyökkäyksissään - puheet kääntyvät siihen, että tämä “Erikoisoperaation” onnistuminen on existentiaalinen kysymys Venäjälle (lue: Venäjän doktriinin mukaan voi käyttää ydinaseita). Sitä jatketaan ja uhkauksia kovennetaan, kunnes Ukraina, USA, ja EU taipuu ja lupaa olla taas kiltisti.

Sitä ei pidä kuunnella.

23 tykkäystä

Kiovasta itään:

Tätä pelkään:

17 tykkäystä

Venäjän vastine Schwarzeneggerin puheeseen:

:face_with_raised_eyebrow:

6 tykkäystä

VR lopettaa junaliikenteen p-kor…siis venäjäle:

55 tykkäystä

Venäjän propagandakoneisto on taas kertonut evakuoinneista Venäjälle ja heidän humanitäärisistä teoistaan. On se hienoa, että tuhotaan ihmisten kodit ja sitten muilutetaan hyökkäävään maahan. Mitäköhän noille “natseille” on tapahtunut? Toki osa on varmastikin siirtynyt Venäjälle vapaaehtoisestikin.
https://www.fontanka.ru/2022/03/24/70531358/

Kun vertaa pakolaisten lukuja Ukrainan kertomiin, siinä on jonkin verran eroa.
https://data2.unhcr.org/en/situations/ukraine
Jossain taidettiin kertoa, että jo ennen hyökkäyksen alkamista, noin 70 000 oli evakuoitu Venäjälle.

5 tykkäystä

Hyvin ennustettu. Medinsky tämän nyt sitten sanoi. Ei niin, että Ukrainan erikoisoperaatio olisi eksistentiaalinen uhka, vaan laajemmin että länsi on eksistentiaalinen uhka Venäjän olemassaololle.

7 tykkäystä

Onhan tuo sinänsä varsin loogista.

Putinilta loppuu jäljellä olevista huonoista korteista ne viimeisetkin todella huonot kortit ja sitten viimeisenä kädessä ydinase -kortti. Venäjä avaa ydinpelin, puolet ydinaseista ei toimi ja toinen puoli torjutaan. Vasta-iskuna koko Venäjä tuhoutuu. Venäjästä tulee Fallot -pelisarjan elämyskeskus.

Että sinänsä pitää paikkaansa. Jos Putin käyttää ydinasetta, Venäjä tuhoutuu.

14 tykkäystä