Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

@H4nk3y lainaaman twiitin sisältö:

Sweden allows Ukraine to strike on Russian territory with its supplied weapons! “Ukraine has the right under international law to defend itself through acts of war directed against Russian territory”, - Minister of Defence

41 tykkäystä

Chelyabinskissä äksöniä kun venäjän parhaat ottavat mittaa toisistaan

https://twitter.com/OsintWWIII/status/1794778350281539757

15 tykkäystä

Australialaiselta tunnin PowerPoint-analyysi Harkovan hyökkäyksestä:

Selvityksen mukaan Suomella ei ole mahdollisuutta yksipuolisesti purkaa Ahvenanmaan demilitarisointia tai lakkauttaa Maarianhaminassa olevaa Venäjän konsulaattia.

Tämä on taas tällaista politiikan korkean tason paskapuhetta, jossa piiloudutaan selvityksen taakse kun ei haluta tehdä vaikeita päätöksiä. Suomi on suvereeni valtio ja eduskunta voi halutessaan tehdä millaisen päätöksen tahansa. Se mitä tästä päätöksestä voisi seurata olisivat mahdolliset kansainväliset sanktiot sellaisilta mailta, jotka päätöstä eivät hyväksy. Tässä tapauksessa siis Venäjä.

Tosiasiallisesti seuraukset Suomelle Venäjän konsulaatin lakkauttamisesta olisivat mitättömät.

53 tykkäystä

Venäjän Harkovan hyökkäys näyttää lähes täysin pysähtyneen, vaikka taistelut ja tulitus jatkuvat kiivaina. Niin kauan kun läntisiä aseita ei saa käyttää hyökkäyksiin rajan yli, niin Ukraina kyllä joutuu silti vetäytymään. Joku 20 ATACMS-ohjusta Venäjän puolelle komentokeskuksiin ja lentokentille sekä GMLRS Venäjän tykistön niskaan saisi aikaan paljon hyvää.

Aluksi huhuiltiin paljon Ukrainan valmistautumattomuudesta ja heikosta linnoittautumisesta Harkovan suunnalla. On toki totta ettei Ukrainalla ole valtavasti koneita linnoitusten rakentamiseen ja vapautta liikutella niitä rajan tuntumassa, mutta kyllä ne juoksuhaudat ennen pitkään lapioillakin syntyvät :smiley:

Mitä kauemmin Venäjä jumittaa pienen mittakaavan jalkaväkihyökkäyksillä, sen enemmän aikaa kaivuutyölle on.

25 tykkäystä

Liitopommeja on jo kehissä:

  • Ukrainan ilmavoimien hävittäjiä on muunnettu kuljettamaan amerikkalaisia GBU-39 SDB-pommeja eli kohteeseen lentäviä liitopommeja…

F-16:sta Ukrainan taivaalle heinäkuussa odotellessa, silloin niitä olnee oletettavasti kohta entistäkin enemmän käytössä ja anekseeraajien niskaan liitelemässä…
(=hyökkääjä saa omaa lääkettään)

26 tykkäystä

Virossa on käytetty älyä ja päästy hyvään tulokseen. Toivotaan, että menee maaliin ja tapa saadaan käyttöön muuallakin Euroopassa (ja maailmassa). :+1:

On esitettävä Dokumentti, mitä on mennyt rikki.

Yksinkertaistettuna laki toimisi seuraavalla tavalla. Venäjän Ukrainassa aiheuttamat aineelliset tuhot olisi ensin dokumentoitava riippumattomasti ja Ukrainan olisi sen jälkeen vaadittava Venäjän valtiolta niistä korvauksia.

Näitä dokumentteja kerätään jo tänne.

Esimerkiksi Euroopan neuvosto pitää yllä rekisteriä Venäjän hyökkäyssodan aiheuttamista tuhoista, joten dokumentaatiota on jo olemassa. Putinin hallinnon asenteen vuoksi on puolestaan oletettavissa, että Ukrainan esittämä korvausvaade Venäjän hallinnolle jäisi ilmaan roikkumaan.

Venäjän mahdollinen maksuhaluttomuus huomioidaan.

Jos ja kun Venäjä kieltäytyisi maksamasta korvauksia, Ukraina voisi kääntyä seuraavaksi esimerkiksi Viron valtion puoleen ja pyytää, että Viro käyttäisi jäädytettyjä venäläisvaroja ikään kuin ”ennakkomaksuna” Venäjän valtion aiheuttamien tuhojen korvaamiseen.

Lain ja pykälien vaatimukset huomioidaan. Todisteita etsitään. Olemmehan oikeusvaltioita.

Tämän jälkeen käynnistettäisiin arviomenettely, jossa Viron pitäisi todistaa varojen alkuperäisen haltijan yhteys Putinin hallintoon ja Venäjän sotapolitiikan tukemiseen. Varojen alkuperäiselle omistajalle taattaisiin myös valitusoikeus. Jos varat päätettäisiin prosessin päätteeksi ohjata Ukrainalle, ne käytettäisiin jonkin tietyn konkreettisen kohteen korjaamiseen.

Pitkähkö perintäaika otetaan huomioon vaateen vanhenemisessa

– Eli jos Venäjä muuttaisi suuntaansa ja alkaisi vaikkapa vuoden, kymmenen vuoden, sadan vuoden tai miljoonan vuoden päästä tästä hetkestä maksaa korvauksia, tämä vaade olisi yhä voimassa.

Ja Oligarkki saa käteensä lapun, jossa kerrotaan mistä voi periä omat saatavansa.

– Me antaisimme heille paperin, jossa sanottaisiin yksinkertaistettuna niin, että voitte periä saatavanne takaisin Venäjän valtiolta, Vseviov selitti.

Erinomaista. Tästä sitten maailmanlaajuinen käytäntö. :ok_hand:

80 tykkäystä

Muistatteko Z-Venäjän hyökkäyksen alussa EU-parlamentissa äyskänneen vasemmistoirlantilaismepin, joka argumentoi, että sanktioilla ja tukemalla Ukrainaa aiheutetaan lisää sotaa. Kyseinen MEPpihän vaati rauhaa periaatteessa antamalla Z-Venäjälle periksi ja tietenkin syytti NATOa kaikesta. EU-parlamentin FSB-soluttautumisvyyhdissä naisen taustavaikuttimet ovat joutuneet loopin alle ja irlantilaiset MEPit Daly and Wallace ovat hyvin pidättyväisiä vastaamaan kysymyksiin.

On Monday an independent Russian news outlet, The Insider, published allegations that Ms Zdanoka began collaborating with Russia’s FSB security services as far back as 2005, a year after she was first elected to the European Parliament. The independent MEP denies the claims.

Asked to comment on her relationship with Ms Ždanoka, Ms Daly said to the Irish Independent via text: “We broke up years ago…she never did the washing up…”. Mr Wallace did not respond to queries.

‘We broke up years ago’: Clare Daly on Latvian MEP being probed over Russian spy claims | Irish Independent

12 tykkäystä

Useat venäläisalukset ovat liikkuneet viime päivinä Norjalle kuuluvien Huippuvuorten länsi- ja luonaispuolella. Reittejä on pidetty epäilyttävinä, sillä laivat ovat sahanneet Huippuvuorten ja Norjan mantereen välisten tietoliikennekaapelien yllä.

Meribiologi Per-Erik Schulze on jakanut viestipalvelu X:ssä julkisiin sijaintitietoihin perustuvan kartan, jossa näkyy laivojen liikehdintää alueella.

21 tykkäystä

This is Zaporizhzhia Airport. Reopened after reconstruction in October 2020. It was one of the top 5 in Ukraine & a significant development for the Zappo region, expected to boost economic growth, attract investment, & increase tourism. That is, before ruzzians came in.

It was one of the few airports, constructed with private money, rather then governmental. Funds came mostly from local businesses, factories, and individuals.

Today, ruzzians destroyed it.


Ukraine is not allowed to strike military airfields in Russia with Western weapons.

Epicenter shopping mall in Kharkiv after it was attacked by Russian missiles yesterday. Completely destroyed.
https://x.com/NOELreports/status/1795020557236244881

Russian terrorist attack on Epicenter mall in Kharkiv from inside cameras.

16 people were killed, more than 40 were injured.

https://x.com/sternenko/status/1794785325233193321

This is what happened during the russian attack in a restaurant not very far from the epicenter in Kharkiv.
https://x.com/Lyla_lilas/status/1794813598650220861

Taking advantage of the Biden adninistration’s insane policy of blocking Ukraine from firing at Russians across the border, a new military airfield is being built to scale up Russia’s air assaults on Kharkiv and Sumy regions.

Russians will now be able to totally destroy both regions with no risk of ever losing a plane.

https://x.com/IrynaVoichuk/status/1785283477119651854

24 tykkäystä

Do Russians Purchase Maxar and Planet Images for Striking Ukraine?

Officially, both Maxar and Planet do not cooperate with Russia. However, according to an investigation by journalists from The Atlantic, someone is ordering photos of locations in Ukraine that were hit by missile strikes a few days later. This “coincidence” happens too frequently to be just a coincidence. The Atlantic discovered over 350 instances of satellite photo purchases that might be linked to Russian missile strikes on Ukraine.

https://x.com/molfar_agency/status/1794036065243701447

https://molfar.com/en/blog/chy-kupuyut-rosiyany-v-maxar-i-planet-foto-shchob-obstrilyuvaty-ukrainu?utm_source=twitter&utm_medium=native&utm_campaign=maxar-i-planet-foto

24 tykkäystä

Taitaa logiikka olla että eihän tällä voi olla hirveästi väliä kun onhan Venäjällä omatkin satelliittivakoilusysteemit joilla voivat kuvata.

Taitavat vain olla niin heikkolaatuisia että keksineet käyttää bulvaanien kautta länsimaisia kaupallisia toimijoita.

Olisikohan oikea vastaus että nämä firmat lopettavat kuvien myynnin Ukrainan alueelta, poislukien kenties erikseen taustatarkistetut ostajat?

13 tykkäystä

Jos tuo menettely on liian raskas ennakkotaustatarkistuksen osalta, niin vaihtoehtona voi olla oston yhteydessä tehtävä ilmoitus Ukrainaankin ostajasta, ajankohdasta ja alueesta, kun sotaa käyvästä maasta kyse. Mikäli sen jälkeen ohjus osuu siviileihin ostetulla alueella, tulee todistusaineistoa sotarikokseen osallistumisesta kerättyä aika nopeasti.

1 tykkäys

Ukraina mahdollisesti saanut kaapattua ehjän T-90

https://x.com/Alfaiomi/status/1795039937424728105

Sitten vain etsimään heikot kohdat ja tankkityyppi hyödyttömäksi

30 tykkäystä

Hölmöyksiä tehty aikoinaan Norjassa, tämä 2015:

Eiköhän kaapeleita sieltäkin tule katkeilemaan, kuin myös muualta lähiaikoina / vuosina…

Ja tässä uutinen Suomeen liittyen:

https://twitter.com/virkki5/status/1794962555921699301?s=46&t=UOAR__YJT3hJUdqJ5kUU4A

13 tykkäystä

Vaikuttaa siltä, että Pekka Virkki tekee hyvää työtä. On tuonut esiin monta hähmäisyyttä Suojelupoliisiin ja moneen muuhunkin asiaan liittyen.

Kuulosta ihan agenttitarinalta ja farssilta, että STASI:lle ja KGB:lle Suomea vastaan vakoillut Boris eli dosentti Jouko Jokisalo esittää kritiikkiä SUPO:n johtajan valinnasta. Boris, alias Jouko, jos sinä vanha vakooja kuuntelet, niin sulla on kyllä uskottavuus mennyt sen valossa mitä Pekka kertoo.

Supon uusi päällikkö ja kylmä hiki poliitikkojen otsilla - Jälkisuomettumisen ruumiinavaus 16 - YouTube

4 tykkäystä

General Syrskyi says France will send troops to Ukraine to train defenders.

Ukraine’s top commander Oleksandr Syrskyi said today he’s signed paperwork allowing French military instructors to visit Ukrainian training centres soon.

https://twitter.com/ArturRehi/status/1795125514312589802?t=RlHjnwNPV8QOdlT4aSj7ew&s=19

https://twitter.com/NOELreports/status/1795115023947153829?t=2_3yvMNLrRZXcqY2bYIrVQ&s=19

30 tykkäystä

Ruotsi on antanut Ukrainalle luvan käyttää heidän tarjoamaansa aseistusta Venäjän maaperällä. En tiennyt, että Ruotsi oli sitä aiemmin kieltänyt. Tämä ei liene pelkästään Yhdysvaltojen ja Saksan aiheuttama ongelma. Ymmärtääkseni Suomi ei ole asettanut rajoitteita aseidensa käytölle.

https://x.com/Tendar/status/1794755035273818509

24 tykkäystä

Ja taas mennään…

42 tykkäystä

Ei se välttämättä olekaan, mutta tuo nyt selvästi esille rajoitteiden puuttumisen.

1 tykkäys

Luhanskin sotilaslentokentällä grillataan

https://twitter.com/Feher_Junior/status/1795207831026630899

https://twitter.com/JayinKyiv/status/1795159582538346964

28 tykkäystä