Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

On varsin yleistä tietoa, että Itävallassa ollaan valtavia russofiilejä ja maata tuskin päästettäisiin Natoon vaikka hakisivat, kun ovat suurempi turvallisuusuhka länkkäreille salaisen tiedon osalta kuin Unkari. Kyllä noissa Markus Reisnerin videoissa on aina ollut aika defaitistinen ote ja hän on keskittynyt lähinnä Venäjän kyvykkyyksiin ja Ukrainan heikkouksiin. Meinaako kaveri ihan vakavissaan videolla esittää, että Venäjän hyökkäys Dnepr-joen yli olisi ylipäätään Venäjälle mahdollisuus :smiley:

kuva

Alueiden valtaaminen ei ole sodan ratkaisun kannalta oleellista ilman merkittävää läpimurtoa, jota kumpikaan osapuoli ei pysty tekemään hyökkäysten ollessa puhtaasti jalkaväkipainotteisia. Venäjän resurssit ovat vieläkin mittavat, mutteivat rajattomat, ja tämä joukkojen mieletön hyökkäys pienten maaplänttien valloittamiseksi maksaa Venäjälle uusiutumattomia resursseja tahdilla, mitä ei voida enää ylläpitää vuonna 2025. Sodan ratkaisee, kuten aiemminkin, länkkäreiden halukkuus jatkaa Ukrainan tukemista. Jos hyvin käy niin Donald Trump uppoaa jatkuviin oikeudenkäynteihin ja Israelin kriisin laantuessa Biden saa omilta vapaat kädet pidemmän aikavälin tukisuunnitelmalle.

Ei toi Ukrainan rintamatilanne ole enää millään tavalla pelottava, varsinkin nyt kun apupaketit saatiin taas rullaamaan ja niiden vaikutus alkaa selvästi näkymään taistelukentällä. Puheet momentumista ja Ukrainan kulminaatiosta ovat vahvasti liioiteltuja, koska Venäjä onnistuneesti hyödynsi viivettä apupakettien saapumisessa rintamalle, mutta Ukraina vahvenee suhteellisesti joka viikko kun mennään syksyä kohti. Toi Venäjän strategia hajauttaa hyökkäysvoima (vrt. länsimainen ajatus voiman keskittämisestä) ja hyökätä pienillä joukoilla koko rintaman leveydellä toimii vain siinä tilanteessä, että Ukrainan puolustus on romahtamispisteessä. Muuten se aiheuttaa vain hirmutappioita Venäjälle saamatta juuri mitään merkittävää aikaiseksi.

Tuo Harkovan koukkaus on osoittautumassa Venäjän osalta aikamoiseksi katastrofiksi, erityisesti kun sen ansiosta Ukraina sai luvan käyttää aseita rajan toiselle puolelle:


https://x.com/NOELreports/status/1797009471073382572

Vakavin haaste on Ukrainan energiainfrastruktuurin heikkous, ilmatorjunnan riittämättömyyden vuoksi, koska näillä näkymin talvella voidaan mahdollisesti joutua evakuoimaan miljoonia ihmisiä, ellei infraa saada suojeltua ja korjattua.

Satelliittilaskijoiden mukaan Gradit ja Uraganit on lähes kaikki jo rintamalla. Valitettavasti kuvat ovat kalliita ja noilta kavereilta on aina rahat loppu, joten monessa kohteessa käytetään vielä vuoden 2023 dataa.

47 tykkäystä

Venäjän ja Kiinan Friends without limits -ystävyyteen on tullut näemmä rajat vastaan.

Yhdysvaltojen kiristettyä pakotteita talvella useat kiinalaispankit eivät enää uskalla ottaa vastaan maksuja sanktioiduilta venäläispankeilta missään valuutoissa.

Moscow Timesin mukaan helmikuusta lähtien vain neljännes venäläispankkien maksuista on mennyt perille Kiinaan, ja tilanne on edelleen huonontumassa.

Kiinalaisten pankkien epäröiminen leviää muihin naapurimaihin.

Tiukentuneet pakotteet ja kiinalaispankkien halukkuus ylläpitää niitä näyttävät kuitenkin pelottaneen ainakin useat kazakstanilaiset pankit lopettamaan rahojen siirtämisen Venäjältä Kiinaan.

Lisäksi, kotirintamalla sisäpolitiikka ei ole aivan niin Kremlin hyppysissä kuin haluaisivat. Tämä ei toki muuta mitään suuria linjoja, mutta jos alueiden johdossa ei ole oma kellokas, joka ajaa vain Kremlin agendaa, vaan joku paikallinen jeppe, joka haluaa ajatella myös paikallisia oloja, voi tällä olla seurauksena sellaista näkymätöntä kitkaa ja viivästyksiä yhdessä jos toisessakin hankkeessa. Mikään ei hidastuta hankkeita pahemmin kuin haluton virkamies.

Asiasta kertoo brittilehti Times, jonka mukaan Ukrainassa taistelleet sotaveteraanit kärsivät ”sarjan nöyryyttäviä tappioita” viikonloppuna järjestetyissä esivaaleissa, joilla haettiin ehdokkaita syyskuun aluevaaleihin.

Putinin valtapuolueen Yhtenäisen Venäjän armeijataustaiset ehdokkaat, joilla oli Kremlin tuki takanaan, saivat äänestäjiltä täystyrmäyksen. Times huomauttaa tämän osoittavan, kuinka ”Kremlin retoriikka” ei aina vastaa ”kentällä esiintyviä tuntemuksia”.

Tämä kertoo siitä, että pinnan alla on paljon tyytymättömyyttä. Mihin se lopulta vaikuttaa, jos mihinkään, jää nähtäväksi.

31 tykkäystä

Kaksi BTR-82A:ta kuljettamineen joukkoineen jäi Bradleyn tulilinjalle.

https://x.com/GloOouD/status/1797163779039408282

20 tykkäystä

Siinä taas hyvä esimerkki siitä miten raha liikkuy

20 tykkäystä

Jotain treeniä ne on pitäneet, kun eivät enää juosseet peräkanaa suoraan paluusuuntaan vaan levittäytyivät sivulle suht levein välein.

2 tykkäystä

“Suomessa säätiötä on edustanut jyväskyläläinen Mosaiikki-yhdistys, joka on saanut vuosina 2004–2024 Suomesta julkista tukea yli kaksi ja puoli miljoonaa euroa.”

Rahaa tässä maassa tuntuu riittävän. Erityisesti säätiöt ja yleishyödylliset yhdistykset taitavat olla yksi korruption muoto jossa poliitikkojen kavereilla on mukavat suojatyöpaikat.

76 tykkäystä

Ukrainalainen vankien vaihdossa vapautettu sotavanki kertoo vankeusajasta Venäjällä. Teksti ei herkille. Venäjällä on vieä tuhansia sotavankeja, jotkut ovat siellä jo kolmatta vuotta.

Ukrainian POW tells about his time in Russian prisons

https://x.com/Mylovanov/status/1797350776907473191

Siviilit saavat osansa. Heidän kohtalonsa ei ole parempi.

As a human rights lawyer, I found myself in a weird situation. When someone asks me how to protect people from Russian aggression, I answer – give Ukraine weapons. It is not what people who have certain ideas about human rights work expect from me.

And I have to explain that I cannot wave the Geneva Conventions in the face of a Russian tank. That the Russian tank just will not stop. That Russia has refused to comply with the decision of the International Court of Justice, which ordered it to immediately stop hostilities and withdraw its troops from Ukraine.

Tätä tehdään siviileille. Teksti on järkyttävää:

> The occupation does not reduce human suffering, it simply makes it invisible. I spoke to hundreds of people who survived Russian captivity. They told me how they were beaten, raped, stuffed into wooden boxes, electrocuted through their genitals, and their fingers were cut, their nails were pulled out, their knees were drilled, they were forced to write in their own blood. One woman told me how her eye was dug out with a spoon.

Russia uses war crimes as a method of warfare. Russia is trying to break people’s resistance and occupy Ukraine by causing untold suffering to civilians. All these years, we have been documenting not just violations of the Geneva and Hague Conventions. We have been documenting human pain.

Suosittelen lukemaan koko artikkelin.

Alkaako Venäjältä loppumaan panssarit ja miehistönkuljetusvaunut, vai onko tämä ihan normaalia heille? Vaikea sanoa.

The fact that Russians are now sending infantry into battle in these sweet DIY meat buckets is probably the best illustration as to the catastrophic level of Russian armor depletion.

https://x.com/JayinKyiv/status/1797267962220458308

Ehkä se kuitenkin pitää paikkansa. T-54 tankki on suunniteltu 1948 ja sen tuotanto on lopetettu 1981. Tämä kuva ei ole museonäyttelystä.


https://x.com/secretsqrl123/status/1796343280948670942

Tämä varmaan osaltaan selittää, miksi Venäjän tappiot… :point_down:

Russian invaders are now losing soldiers at an 8:1 ratio against Ukrainian defenders in the Kharkiv area.

https://x.com/InfoAgeStrategy/status/1797287482276352325

Vaikka Ranska ja Britit ovat poistaneet rajoitukset aseidensa käytöltä, Ukraina silti pyytää USA:lta lupaa käyttää brittiläisiä Storm Shadoweita syväiskuihin Venäjän aleelle. Miksi? :worried:

1/9 Even if France and the United Kingdom permit it, Ukraine still requires approval from the United States for conducting deep storm shadow strikes within russian territories.

3/9 According to @FRHoffmann1 Ukraine is hesitant to take action without American approval, as the United States would need to lead any intervention if russia were to escalate in a significant manner.

Tämä on täysin itsetuhoavaa rajoittamista Bideniltä. Täm sota olisi voitettu Bidenin ensimmäisellä kaudella, mikäli tuen käytölle ei olisi annettu rajoitteita. Sen sijaan tuloksena on pitkittyvä, loputon sota. :face_with_symbols_over_mouth:

https://x.com/ArturRehi/status/1797337281209971094

Lopuksi, Venäjän talouden alamäen syvenemisestä alkaa olla selkeitä viitteitä. :heart:

Apparently, the Russian economy is also going according to plan, because the Ministry of Finance is raising taxes. In several sectors at once. The profit tax, personal income tax, VAT for small businesses, as well as excise taxes on real estate and others will be raised.

Russia has also classified data on gasoline production, which once again emphasizes the success of the Ukrainian attacks on oil refineries. According to the latest data, production has fallen by more than 20% and prices have also increased.

The budget deficit as of April is already 4 trillion rubles, which is more than twice what was planned for the year. It will only get worse. It is hard to say how long the economy will last.

https://x.com/ArturRehi/status/1797302258616377738

Venäjä on voitettavissa, sen maakalusto on suoraan sanoen paskaa, ilmavoimat eivät pärjää länsimaisille hävittäjille ja ohjuksille ja talous menee viemäristä. Mitä enemmän alkaa kuulumaan huutoa tulitauosta ja siitä, kuinka Ukrainan pitäisi neuvotella, se on Venäjän kuolinkorinaa… Silloin Kremlin hätä on suuri ja ruuvia pitää silloin kiristää entistä enemmän ja ilman mitään rajoituksia. Sodan lopettaa vain Ukrainan voitto.

70 tykkäystä

Minusta ainakin tuossa linkatussa Itävallan sotilasinstituutin videossa käytiin tilannetta läpi varsin kiihkottomasti ilman mitään venäjämyönteistä asennetta.

10 tykkäystä

Kyiv chose not to push to change the rules of engagement — even as U.S. officials also watched the situation on the ground with alarm. In March, national security adviser Jake Sullivan flew to Kyiv and urged Ukrainian officials to build defensive positions along the border near Kharkiv. But as troops tried to dig trenches and fortifications, Russian artillery hammered the area, making it impossible to move in earth-moving equipment. Soldiers had to dig with shovels at night.


Denys Yaroslavsky, commander of a reconnaissance battalion in Ukraine’s 57th Brigade, entered the border town of Vovchansk on May 2, accompanied by four battalions of exhausted troops. Fresh from the battlefield in a different northeastern city, they soon realized their new positions were the first line of defense — and that only 200 troops were already stationed in the town.

When Russian forces pushed in just over a week later, he said, “we lost almost the entire battalion.”

From just over the border, Russia launched nonstop glide bombs and artillery attacks against the Ukrainians. The losses they endured, he said, would have been avoidable if Ukraine had been able to strike into Russia with U.S. equipment, a long-standing desire on Kyiv’s part.


“A Greek pilot has reportedly arrived in Ukraine becoming the first foreign instructor for the use of the F-16 fighter jets for Ukraine’s air force.”

20 tykkäystä

Harkovan hyökkäys alkaa näyttämään täydelliseltä epäonnistumiselta, missä Venäjä yrittää poliittisista syistä säilyttää linnoittamattomia asemia Ukrainan logistisen keskuksen vieressä. Varmasti onnistuttiin sitomaan Ukrainan reservejä tuohon taisteluun ja sitä kautta hieman etenemään muualla Ukrainassa, mutta hinta tuosta on aivan liian suuri Venäjän kannalta.

Ukraina on alkanut tehokkaasti iskemään Venäjän puolelle sellaisia joukkoja vastaan, jotka vielä kuukausi sitten kykenivät liikkumaan varsin huoletta raja-alueen lähistöllä.


Video tapahtuneesta:
https://twitter.com/NOELreports/status/1797530693008035877

38 tykkäystä

Tässä USAlla on pitkät perinteet. Vietnamin sodan aikana USA ei iskenyt Pohjois-Vietnamin lentokentille, koska haluttiin välttää Neuvostoliiton pahastumista. Koneissahan oli lentäjinä myös venäläisiä ja kentillä venäläista teknistä henkilökuntaa.

14 tykkäystä

Russia is dead, long live Russia!

Venäjän tulevaisuus on kuollut, vaikka se itse ei vielä tiedä sitä. Osa kansasta toki tietää, mutta ei peloteltuna toimi. Henkitoreissaan Venäjä tuuttaa propagandaansa kansalleen ja maailmalle, ja osa ihmisistä nielee valehtelijoiden klubin syötin.

Länsimaiden pitäisikin vastata Venäjän propagandaan niiden omilla aseilla: vapaalla medialla.

Oletan, että tätä palstaa seuraa mediankin edustajia, joten vapaasti kopioitavaksi seuraava idea: Vapaan maailman keskeisten medioiden pitäisi julkaista samana ajanhetkenä samansisältöinen laaja artikkeli, jonka keskeinen viesti on “Putin tappoi Venäjän”. Ja tämän pitäisi olla koko päivän etusivun uutinen, mustalle pohjalle kirjoitettuna. Printissä vaikutus olisi vieläkin dramaattisempi!
Sisällöksi sitten kuvaus siitä, miten Putin on käytännössä tuhonnut Venäjän tulevaisuuden omilla itsekkäillä päätöksillään ja samalla tapattanut yli puoli miljoonaa omaa kansalaistaan ja tuominnut kurjuuteen koko kansakunnan pitkälle tulevaisuuteen.

Jos tällainen mediatempaus järjestettäisiin kymmenissä maissa, se aiheuttaisi varmasti liikehdintää paitsi ulkomaisissa Venäjän kansalaisissa, myös Venäjän sisällä, koska sana varmasti kiirii sinnekin.

Muuten, onko kenelläkään faktatietoa, uutisoidaanko Venäjällä lainkaan, miten paska maa se on? Esim globaalit onnellisuuden, korruption, maabrändin yms tutkimukset, saavatko ne lainkaan palstatilaa Venäjän medioissa?

67 tykkäystä

OPEC+ heitti pyyhkeen kehään, koska tuotantoleikkauksista huolimatta öljyn hintaa ei saatu nousemaan! Tuotantoa aletaan loppuvuodesta kasvattamaan, mikä on myrkkyä Venäjän taloudelle :fist:

kuva
https://x.com/JavierBlas/status/1797520768458440967

kuva
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2024-06-03/opec-says-goodbye-to-its-100-a-barrel-oil-quest

51 tykkäystä

Juhlin uutista öljyshortilla. Toivon fyrkkaa, venäjän romahtamisen ja Ukrainan voiton. Onko liikaa pyydetty?

27 tykkäystä

Kohta on F-16 -aika :cowboy_hat_face:

kuva

Vahvalla mutulla arvaan, että ensimmäiset iskut tapahtuvat etelässä, missä Venäjän ilmapuolustus on olematonta ja voidaan rauhassa harjoitella toimimista tositilanteissa ja koordinointia oman ilmapuolustuksen kanssa.

Tarvetta hävittäjille olisi tietysti enemmän muilla lohkoilla, mutta olisi poliittisesti ja propagandamielessä täysin kestämätöntä menettää länkkärihävittäjiä näyttävästi ensimmäisten viikkojen aikana.

47 tykkäystä

Ukraina vissiin saanut Vovchanskia takaisin vallattua, ja ainakin jonkin verran venäläisiä on antautunut, tuo 60 saattaa olla hihasta tai sitten oikea määrä, kentietää:

https://x.com/NOELreports/status/1797673464628941051

https://x.com/AleksandrX13/status/1797696697557979530

33 tykkäystä

Terroristit vahvistavat joukkojaan :laughing:

3.6. 17:47

Venäjä lähettää aseistakieltäytyjiä rintamalle väkipakolla

Venäläinen tutkivan journalismin projekti Verstka selvitti, kuinka Venäjän sotilasviranomaiset pahoinpitelevät ja lähettävät Ukrainaan mobilisoituja miehiä, jotka ovat kieltäytyneet osallistumasta sotaan.

Aseistakieltäytyjiä pidetään ensin vangittuina kasarmialueella ilman oikeudenkäyntiä kunnes heidät pakkokarkotetaan rintamalle.

Kiinniotetuille tarjottiin ensin mahdollisuutta lähteä Ukrainaan tai kohdata rikossyytteet aseistakieltäytymisestä. Ne ketkä valitsivat joutua oikeuden eteen sullottiin ja lukittiin täyteen ahdettuihin huoneihin viikkokausiksi, kunnes heidät yhtenä päivänä pahoinpideltiin ja vietiin pois.

Verstkan mukaan pahoinpidellyt aseistakieltäytyjät pakotetaan aseella uhaten lentokoneisiin. Heidät kuljetetaan rintamalle asti sidottuina, eikä heidän vammojaan hoideta millään tavalla.

Verstkan mukaan tällaiset pakkokarkotukset alkoivat toukokuussa.

Väkisin mobilisoidut ovat Verstkan tietojen mukaan päätyneet Harkovan alueelle hyökkäysjoukkoihin.

16 tykkäystä

500k on jo kaukana takana ja kuluneen 7 pv tahtia (k/a 1231 / pv) 600k menee rikki n. 71 päivässä eli jotakuinkin 15. elokuuta.

https://twitter.com/DefenceU/status/1797857800309411907

29 tykkäystä

“Saarisella on harvinainen, suomalaisittain lähes ainutlaatuinen tavoite. Hän kiertää Ukrainaa etsien pieniä yrityksiä, joissa on valmisteilla poikkeuksellisia ratkaisuja nykyaikaiselle taistelukentälle. Käytännössä hän pyrkii löytämään parhaat puolustusalan startup-yritykset, joiden keksinnöt testataan vaikeimmissa paikoissa rintamalla.”

30 tykkäystä

Kun postaillaan lukuja nettiin, on syytä pitää mielessä, että ne ovat aina julkaisijansa lähtökohdista annettuja. Arvaan, että vaikka tappioluvut oikeansuuntaisia ovatkin, ovat ne sittenkin vain arvioita eikä jokaista ruumista, karkuun nilkuttavaa haavoittunutta tai pirstaleiksi räjähtänyttä pakettiautoa saada kirjoihin ja kansiin merkityksi. Ukrainalla on altavastaajana myös tarve ylläpitää uskottavuuttaan ja päivittäiset luvut ovat siinä melko hyvä keino.

Jo pitkään on myös vaikuttanut siltä, että sotamoodiin itsensä vetänyt terroristinaapurimme pelaa pitkää peliä eikä toistaiseksi edes pyri mihinkään ratkaisuihin. Sillehän sopii loistavasti nykyisenkaltainen kulutussota, ja arvailen sen voivan ylläpitää sitä ainakin kuluvan vuoden loppuun saakka. Erilaisia koepalloja ja ristiriitaista viestintää on kyllä kuultu, nämä on kuitenkin tarkoitettu vain hämäämään länttä ja lisäämään eripuraa esim. aseavusta. Kun samalla etäännytetään eurooppalaisia äärimielipiteitä toisistaan entisestään sekä ajetaan niiden edustajat toistensa kimppuun ja hyödynnetään harmaa alue kokonaisuudessaan mm. pikku sabotaaseilla, niin vaikutus lienee koko lailla toivottu.

Eniten tässä ihmetyttää ettei kukaan lännessä tee mitään vaikka Eurooppa on ollut vuosikausia ilmiselvän hyökkäyksen kohteena. Ukrainan auttaminen on ensisijainen keino, mutta myös muita vastatoimia on jo alettava miettimään. Terroristivaltion totaalipatoamisessa ollaan jo vuosikausia myöhässä!

17 tykkäystä