Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 4)

Kolme pointtia:

1. Kunnioita muita keskustelijoita, ole asiallinen. Älä provosoidu.

2. Ei heittoja, jotka eivät tuo lisäarvoa keskusteluun; mutuheittoja, mielipiteitä jne… Ketjun suosio on tullut alaspäin, mutta ketjua luetaan edelleen paljon; panosta jokaiseen laittaamisi viestiin.

3. Asiat ja perustelut puhuvat tarpeeksi hyvin puolestaan, siihen ei tarvita perusnettiriehumista.

Kiitos!

Edellinen ketju:

5 tykkäystä

Aikajana, kuinka Venäjän johto on kertonut Kurskin tapahtumista kansalleen. Lukemisen arvoinen.

kuva

https://x.com/khodorkovsky_en/status/1824315131708289331

13 tykkäystä

Vaihdon jälkeen terroristivaltio jatkaisi Ukrainan tuhoamista siitä mihin ennen vaihtoa jäi. Kaikenlaiset vaihdot ja myönnytyksiin perustuvat rauhansopimukset on tuon tihulaisen kanssa asioitaessa syytä unohtaa ensimmäisinä. Ukraina voi vain puolustautua tuhoamiselta kaikin käytettävissä olevin keinoin, kaikki muu on hyökkääjän tavoitteiden täyttämistä.

Mitä Kaliningradiin tulee, on se sivujuonne jota pyritään pitämään keskusteluissa lähinnä hämäämistarkoituksessa. Alue on terroristivaltiolle äärimmäisen tärkeä sekä strategisesti että sotilaallisesti eikä se näin ollen siitä tule taisteluitta luopumaan saatika vaihtamaan sitä mihinkään - ellei saa jotain huomattavasti parempaa tilalle. Tällaisia aluevaihdoksia ei sotaa käyvän hyökkääjän kanssa pidä lähteä tekemään.

11 tykkäystä

Alaudinov: RF-asevoimat hallitsevat tilannetta Kurskin suunnassa (tass.ru)

Tassista noita voi lukea ihan reaaliajassa, jutusta lainattu, koneella käännetty:“Kurskin suunnan tilanne on normaali, venäläisten joukkojen hallitsema, intensiivinen työ Ukrainan asevoimien (AFU) yksiköiden tuhoamiseksi on käynnissä. Tämän totesi TASS: lle Venäjän federaation asevoimien sotilaspoliittisen pääosaston varajohtaja, Akhmat-erikoisjoukkojen komentaja, kenraalimajuri Apty Alaudinov.”

6 tykkäystä

Joo lähinnä vitsi oli. Eihän Venäjä kalininkradista tule luopumaan muutenkaan vaikka euroopallehan se varmasti kelpaisikin. Ottakoon ukraina mieluummin maansa takaisin ja avustetaan siinä :+1:

2 tykkäystä

Hodorkovski vaikuttaa ainakin jonkin verran vastustavan Ukrainan sotaa, mutta ei osoita kirjoituksissaan lainkaan siympatiaa tai empatiaa Ukrainalle. Hänen painotuksensa on aina Venäjässä ja venäläisissä sekä Putinin regiimin vastustamisessa. Eipä tuollainen käyttäytyminen paranna mielikuvia venäläisestä oppositiosta ja tilanteen oleellisesta muuttumisesta paremmaksi vaikka Putler saataisiin syrjäytettyä.

17 tykkäystä

kuva on ainakin vuodelta 2017

kuvaa kyllä käytetään aika ajoin todistamaan että Kalingradissa olisi protesteja, viimeksi n. vuosi sitten
https://www.reddit.com/r/EuropeanFederalists/comments/13cond8/many_citizens_of_kaliningrad_want_to_secede_from/

15 tykkäystä

On muuten mielenkiintoista, miksi Ukraina ei maksimaalisesti hyödyntänyt Venäjän rajalinjan romahdusta Kurskin suunnalla. Oliko kyse miehistöpulasta, varovaisuudesta, vai halusta saada siviiliväestö poistumaan ensin alueelta. Ainakin sotavankien suuri määrä tuotti vaikeuksia.

BBC:n juttu Moskovasta:

https://x.com/BBCSteveR/status/1823838152144118068

Sky News rajalla:

Venäjä on julkaissut video missä mahdollisesti yksi, mahdollisesti luukku auki hylätty Challanger 2 räjähtää. Siinä ei ole sellaisia ulospäin räjähtäviä ammusvarastoja mitä esim. Leo2:ssa.


Ukrainalaiset ovat ilmeisesti päässeet Korenevon sivustoille ja osin taakse.

4 tykkäystä

Venäjän narratiivi on siinä mielessä ilkeä että: se joka tulee rajan yli on aina aloittanut sodan. Tämä tosin ei päde Venäjään koska Venäjällä on erikoisoperaatio.
Nyt kyseessä on NATOn erikoisjoukot ja tällä venäjä voi saada etua liikekannallepanossa.
Harmi vaan ettei siitä ole enää hyötyä, rintamalinjoja ei juuri liikutella enää tässä vaiheessa vaikka saataisiin kaikki miehet rintamalle koska kalusto on paskaa ja sitä ei ole.

“Ensimmäinen kerta toisen maailmansodan jälkeen kun Venäjältä otettu alueita”

Tää on kyllä Ukrainalle todellinen voitto! Venäläisiä vankeja otettu Venäjän maaperällä ja rintamaa heikennetty reservien verran. Mennäänkö tällä neuvottelu pöytään?
Ukrainalla on ollut monta päivää aikaa viedä reserviä alueelle ja kaivautua valmiiksi.

https://novayagazeta.eu/articles/2024/08/16/white-house-confirms-russia-redeploying-troops-from-frontline-to-kursk-region-en-news

Siellä on nyt yksi rautatie poikki joten venäjän huolto ainakin tulee takkuamaan pohjoisesta - etelässä varmaan on tekemistä jo ihan tarpeeksi rintamalinjan täydennyksissä

15 tykkäystä

“Taistelut Kurskin alueella jatkuvat jo toista viikkoa, eikä Ukrainan hyökkäys osoita laantumisen merkkejä. Samaa vauhtia kohoaa paniikkimieliala Venäjän eliitin joukossa.

Tankit vyöryvät rajan yli ja alueita menetetään – Kremlin vastaus järkyttää venäläisiä

Viisi tavallista venäläistä kertoo Iltalehdelle mielipiteensä Ukrainan hyökkäyksestä Kurskiin ja Venäjän reaktiosta siihen.

  • Venäläisille ei paljasteta oikeaa tilannekuvaa Ukrainan hyökkäyksestä Kurskiin.
  • Venäjä pakottaa varusmiehiä etulinjaan hyökkäystä torjumaan. Putinin ja Venäjän virallinen linja hyökkäyssodan alusta alkaen ollut, ettei venäläisiä varusmiehiä osallistu taisteluihin Ukrainan kanssa.
  • He eivät koskaan kerro totuutta.
  • Olga sanoo olevansa pettynyt Kremliin Ukrainan hyökkäyksen mahdollistamisesta. Hän on myös väsynyt loputtomalta tuntuvaan sotaan.
  • Sotaväsymys näkyy myös Moskovasta noin 800 kilometriä itään Volga-joen varrella sijaitsevassa Samaran kaupungissa.
  • Aluksi Putinia ei löytynyt mistään , mutta sitten hän sanoi, että tämä on tilanne. Joka päivä sen jälkeen sanotaan, että murskaamme vihollisen, kaikki on hyvin, kaikki menee suunnitelmien mukaan.
  • Kremlin tuki kotinsa jättämään joutuneille on olematonta. Työn ja kodin menetyksen vastineeksi he saavat 10 000 ruplaa (noin 100 euroa). Se on pilkantekoa niille, joilta on viety kaikki, sanoo Dima.
  • He eivät koskaan taistele itse , vaan aina siellä on muita heidän sijassaan. Ja he itse istuvat lämpimässä ja lapioivat rahaa , Tatjana sanoo Venäjän valtaapitävistä.
  • Kaikki meni juuri päinvastoin. Sen sijaan, että Kiova vallataan kolmessa päivässä, sota tuli niiden luokse, jotka äänestivät sen puolesta, sanoo Tatjana.
  • Tulevaisuus huolettaa
44 tykkäystä

A few days ago there was a Ukrainian strike on the bridge over the Seym river, Kursk region, Glushkovo

Yesterday the bridge over the Seym river in Glushkovo, Kursk region was targeted ones again. Two new holes in the middle of the bridge are visible. Light vehicles still can move.

https://x.com/Tendar/status/1824054030164721782

To visualize the situation in the Glushkovo district of the Kursk region of Russia.

Approximately 700km^2 of land are surrounded from all sides: Ukrainian state border from the south and west; Ukrainian controlled territory of the Kursk region from the east; and the 70-100 meter wide Seym river and swamps from the north.

Only three bridges are connecting this bit of land. One in Glushkovo, second in Zbannoe, third in Karyzh.

If to cut of those bridges Russians will end up in a situation similar to what we saw on the right bank of the Kherson region, when Antonovsky bridge and Kakhovka dam bridge were damaged.

Russian logistics will be possible only by ferries or pontoon bridges (which can be challenging less then a dozen pkg from the frontline). Or through Korenevo, which is yet controlled by Russians but Ukrainian forces are getting closer day by day.

Russians report that AFU have started fighting for Kolychevka northwest of Korenevo

22 tykkäystä

Ukrainan Kurskin operaatiolla ja pääsyllä Venäjän rautatieverkon järjestelmiin on ollut … logstisia vaikutuksia. Ilmeisesti kaikki rahtijunaliikenne Valko-Venäjän ja Venäjän välillä on seis, ainakin Smolenskin ja Kurskin suuntaan. Jostakin olen lukenut, että Ukraina mahdollisesti voisi katsoa vallattujen asemien järjestelmistä kaikkien (koko Venäjän?) junien aikataulut, mutten tiedä, pitääkö paikkansa. Jos pitää… sen avulla voi aikatauluttaa hyökkäyksiä junia vastaan.

A breakthrough by the Ukrainian Armed Forces (AFU) in the Kursk region has led to a significant collapse in railway operations across Russia. The central office of Russian Railways (RZhD) has urgently contacted the Belarusian railway operator, demanding a halt to the dispatching of freight trains.

15 tykkäystä

Fake news vai onko aito?

https://x.com/Bricktop_NAFO/status/1824381751218651517

1 tykkäys

Näin homma alkoi Avaamassa suomalaisten rakentamaa koulua Ukrainassa | Kai Mykkänen

Ja näin se tänään päättyi

katsaps today destroyed the first and only “green school” in Ukraine

It was created on the basis of the 21st school in Antonivka, Kherson region with the support of the Finnish government back in 2016.

It was attacked twice in half a day.

The video shows what it was like and what it looks like now.

https://x.com/aborealis940/status/1824406530235515052?t=Am1IAOOYdTVAS13u6t09QA&s=19

26 tykkäystä

Venäjälle lisää huonoja uutisia, kun Kiina vähentää riippuvuutta an hiilestä ja kaasusta vuodessa 5%:

29 tykkäystä

The Seym River Bridge at Glushkovo has been destroyed

The bridge is between Rylsk and Tetkino, connecting the main Russian GLOC between the logistic hub in Rylsk and the defensive node of Tetkino on the 1991 state border of Ukraine and Russia

Roman Alekhin says that the bridge has just been destroyed, and Ukrainian Liberation Forces are implementing the plan to isolate the Glushkovo district.

Location of the Glushkovo bridge

700 Russian soldiers are potentially in a “cauldron” in Glushkovo and Glushkovo district.

52 tykkäystä

Venäjämielisissä lähteissä on jo jonkin aikaa spekuloitua, että nyt kun Venäjän puolustus estää etenemisen pohjoiseen, koilliseen ja itään, niin tuo lännen pullistuma yritetään eliminoida ja sitä kautta helpottaa Ukrainan puolustusta Venäjän maaperällä:

Eiväthän nuo ole hirveän arvokkaita alueita, mutta siellä on helpointa hyödyntää Venäjän heikkoutta ja yrittää motittaa joukkoja, sekä luoda isompi turvavyöhyke Venäjän puolelle.

Vielä on jonkin aikaa tilaa liikkua, ennen kuin sää alkaa häiritä hyökkäystoimintaa:

17 tykkäystä

Footage of the Ukrainian military dropping the Seim river bridge at Glushkovo, Kursk Oblast, earlier today
https://x.com/JimmySecUK/status/1824506783416958996

29 tykkäystä

Putin tarkkailemassa sodan kehitystä.

https://x.com/Bricktop_NAFO/status/1823370927133880762

19 tykkäystä

Ryan O’Leary nostaa hyvin esiin miten heikosti Ukrainan joukot ovat kaivaneet puolustusasemia ja miten tämä vaikeuttaa puolustamista nyt kun vahvimmat vuosien saatossa kaivetut puolustusasemat on menetetty ja mahdollistaa Venäjän nykyisen etenemistahdin, vaikka paperilla edellytyksiä etenemiselle ei ole.


https://x.com/RyanO_ChosenCoy/status/1824485581612568635

Tätä kaivamisen ilosanomaa on yritetty levittää mm. laulujen ja muiden kamppanjoiden avulla, mutta ei voi mitään kun lopen väsyneet henkisesti kipuilevat sotilaat eivät vain suostu käyttämään kaikkea vapaa-aikaansa lapion varressa.

Venäjällä asiat ovat yhtä huonosti jalkaväen osalta, mutta heillä on asialle omistautuneita yksiköitä maansiirtokoneineen ja logistisine organisaatioineen, mikä mahdollistaa puolustuslinjojen luomisen huomattavasti tehokkaammin.

17 tykkäystä