Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Enpä lähtisi tuomitsemaan tämän videon perusteella. Kaveri vaikuttaa olevan ihan pihalla siitä mitä todellisuudessa tapahtuu. Minusta tuo syö pikemminkin uskoa muiden maiden inhimillisyydestä ja hyväntahtoisuudesta jos tuollaisia päätelmiä tehdään näin herkästi.

5 tykkäystä

Mies tietää videon perusteella täsmälleen, mitä tekee. Usko pois, olen nähnyt vuosikymmenten varrella monenlaista kiemurtelua edessäni.

Ei nämä mitään lapsia ole. Joka ikinen Venäjän joukkueen jamppa tietää täsmälleen, mitä Euroopassa on käynnissä: Suurin turvallisuuskriisi sitten toisen maailmansodan ja Venäjän käynnistämä sota Ukrainaa vastaan.

Älkää olko sinisilmäisiä. Tämän jampan joukkuekaveri esitteli Venäjän lippua ja vaakunaa, jota on vaikea kuvailla miksikään muuksi kuin provosoinniksi sen jälkeen, kun joukkue on ollut tietoinen olympialaisten kaltaisesta vaatimuksesta tunnuksettomuuteen.

Aina on vaihtoehtona sanoa kysyttäessä “en kommentoi” tai vaikka “toivon rauhaa”. Niiden jättäminen sanomatta on AINA kannanotto, puhumattakaan siitä, että toistaa hyökkääjän ja sotarikollisen valhetta.

42 tykkäystä

Tietenkin Putinkin pyrkii edistämään tavoitteitaan kriisin varjolla siinä missä muutkin. Putinhan tässä juuri on suurennuslasin alla kun taas vähemmälle huomiolle jää se, miten länsimaat edistävät omia sisä- ja ulkopoliittisia tavoitteitaan. Esim. EU on läpi historiansa ajanut integraatiota eteenpäin hieman kyseenalaisinkin keinoin milloin minkäkin kriisin varjolla. Kansalle vaan ilmoitetaan että nyt päätettiinkin näin.

2 tykkäystä

Vaikea sanoa, ehkä ainakin lyhyellä tähtäimellä, mutta jos laskeekin vaikkapa sen varaan ettei meillä ole varaa pitkällä tähtäimellä jäädä esim. ilman venäläistä energiaa ja raaka-aineita, varsinkaan sen jälkeen kun nämä kyhätyt kaulaa myöten velkaisiin valtioihin kytketyt pankkisektorin korttitalot romahtaa.

Mä ehdotan, että salaliittoteoriat EU:n sisäisistä peliliikkeistä sodan varjolla keskustellaan jossain muussa ketjussa kuin tässä.

13 tykkäystä

Foorumin ylläpidolta terveisiä,

Kiitos keskustelijoille!

Tämä on hyvin aktiivinen ketju rankasta aiheesta, joka herättää valtavasti ajatuksia ja tunteita. Nämä asiat huomioiden sanon, että keskustelu on tuohon nähden pysynyt hyvänä. Käyttäjiä tällä Foorumilla on aika paljon:
image

Moderaattoreilla on ollut toki paljon tekemistä eikä meitä haittaa töiden teko, mutta keskusteluaiheen ja viestien määrän huomioiden, niin keskustelu on pysynyt asiallisena, mutta silti haluan muutamia asioita esille, jotta keskustelu olisi täällä vieläkin laadukkaampaa.

Pääosin viestit pysyvät oikeissa ketjuissaan, mutta muistutan edelleen muutamista jutuista. Tietyt viestit kannattaa laittaa sopivampiin ketjuihin esimerkiksi:

  1. Politiikkanurkkaus
  2. Inderesin kahvihuone (Osa 4)
  3. Venäjä, Ukraina ja kuluttajan ja sijoittajan valinnat
    +Lisäksi jos haluat käydä keskustelua jonkun kanssa ja se ei sovi mihinkään ketjuun, niin asiasta voi keskustella yksityisviesteillä.

Helposti viesti joutuu aiheestakin liputetuksi, jos viesti sisältää sopimattomia sanoja tai kommentteja, eli aika pienillä viilauksilla useimmiten viesti jäisi useimmiten liputtamatta ja siten poistamatta/piilottamatta. Muita keskustelukumppaneita tulee kunnioittaa eikä kannata turhaan lähteä provoihin mukaan. Yksittäisiä heittoja ei useimmiten kannattane laittaa, jos “heitto” ei tuo lisäarvoa keskusteluun.

Kiitoksia keskustelijoille ja pyritään pitämään laatu vieläkin korkeampana! :slight_smile:

55 tykkäystä

En esittänyt mitään salaliittoteoriaa ja mielestäni EU:n reaktiot ja toimet liittyen tähän kriisiin ovat hyvinkin tämän aiheen piirissä.

Modet toki päättää ja siirtää sitten viestit minne siirtää.

1 tykkäys

Itse jossain vaiheessa odottelin, että EU ryhtyisi rakentamaan yhtenäistä puolustusjärjestelmää. Mutta NATOon jo kuuluvien EU-maiden näkökulmasta sellainen on tietysti hölmöläisen hommaa. Eli jos liittolaista haetaan, ei muita vaihtoehtoja ole.

On myös selvää, ettei Venäjä pidä Suomea puolueettomana. Siitä syystä se pitää erityisen tärkeänä, ettei Suomi valu myös muodollisesti osaksi NATOa. Ja on jo todennut virallisesti, että se johtaisi sotilaallisiin toimenpiteisiin.

Jos NATOon halutaan, pitää se tehdä nyt heti kun Putleri joutuu kohdistamaan rajalliset sotilaalliset resurssinsa muualle. Edellinen mahdollisuus oli Boris Jeltsinin kauden alkupuolella, eli yli 20 vuotta sitten.

14 tykkäystä

Tätä ei tainnut olla vielä täällä: Dinamo Riika lähtee KHL:stä

64 tykkäystä

Pari päivää sitten Saksa oli tekemässä itsestään pellen tämän kriisin kanssa. Nyt on ääni kellossa muuttunut ja ajattelu omasta navasta siirretty Eurooppaan. Kolmannen maailmansodan uhka saa kummasti liikettä aikaan.

85 tykkäystä

Yksittäisen siviilihenkilön reaktioihin täytyy suhtautua ymmärryksellä. Virallista totuutta vastaan puhuva urheilija menettää välittömästi ammattinsa, pääsee mahdollisesti kuulusteluihin ja syytetyn penkille.

Vaihtoehtona loikata länteen. Tällöinkin ura luultavasti ohi.

Jos elämä Venäjällä on siedettävää, siellä kaikki omaiset ja ystävät jne. kynnys asettua julkisesti Putinia vastaan vaatii älytöntä rohkeutta.

Ei diktatuurit ihan pienestä kaadu, koska niitä hallitaan pelolla.

13 tykkäystä

Silti tuon urheilijan vastauksista paistoi totaalinen ylimielisyys ja halveksunta.

38 tykkäystä

Tämä oli hyvä ja auttoi avaamaan Venäläistä ajattelumaailmaa.

23 tykkäystä

Täällä on jaettu jo muutamia kommentaareja tuosta Venäjän rahareservien suoranaisesta tuhoamisesta.

Tämä ketju on kuitenkin näkemistäni ketjuista paras.

43 tykkäystä

Tällaisia massiivisia videoita voisi vähän referoida. Mitä videolla on? Millä tavalla se auttoi avaamaan sitä ajattelumaailmaa?

18 tykkäystä

En tiedä pitääkö paikkansa, mutta joka tapauksessa tätä Venäjän painostusta iha joka tuutista on kyllä uskomatonta seurata…

”Anonymous shuts down a gas supply provided by Tvingo Telecom”

(https://twitter.com/xxnb65/status/1497825651004485634?s=21)

25 tykkäystä

Tuo Venäjän infran sotkeminen on hyvä asia, kyberhyökkäyksillähän Venäjä on jo vuosikaudet Ukrainassa sotkenut.

9 tykkäystä

Nuo kyberiskut ja pakotteet ovat tottakai jepa jee ja konkreettinen isku Venäjää päin lännestä.

Toisaalta täydellinen eristys ja propaganda voi kääntää tämän jopa lujittamaan käsitystä siitä, että NATO ”piirittää” Venäjää ja tämä on jälleen osoitus minkälaisia kehveleitä ja fasisteja lännessä on.

Tai, rahan arvon romahdus lamauttaa yhteiskunnan ja ruokkii entisestään oppositiota. Näiden ääripäiden välillä nähdään mittelöä ensi viikolla.

56 tykkäystä

Näyttää olevan eversti evp Martti Kari joka käy läpi Venäjän historiaa. Aika provosoivalla ja viihdyttävällä tavalla. Vuodelta 2018? Joka tapauksessa hyvin kiinnostavaa kuunnella tämän päivän näkökulmasta. Täysin paikkansa pitävää analyysiä Venäjän omille kansalaisilleen luomasta me-ne -asetelmasta.

2 tykkäystä

Ei se voi tästä enää huonommaksi mennä. Kun katsoi aiemmin ketjussa esitettyjä prosenttilukuja venäläisten mielipiteistä on selvää, että käytännössä kaikki, jotka ovat syystä tai toisesta taipuvaisia tällaiseen propagandaan ovat jo tätä mieltä.

Pakotteilla on ainoastaan nimensä mukainen pakotevaikutus Venäjän kohdalla. Jossain vaiheessa on todennäköisesti pakko luovuttaa ja edes hakea kompromissia. Hyvä lähtökohta tällöin on vetäytyminen miehitetystä maasta.

27 tykkäystä