Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Eipä halua kiinalaiset myydä kännyköitä vessapaperia vastaan?

31 tykkäystä

Vähän lisää yksityskohtia noista uusista sanktioista

23 tykkäystä

Ymmärsin saamani yksityisviestin perusteella, että osa ketjun lukijoista on peloissaan tällaisen sarkasmin vaikutuksista suhteisiimme itänaapuriin.

Sanon kokemuksen syvällä rintaäänellä: Jos tällainen ajatus leviää nuorten keskuudessa olemme jälleen hyvin lähellä tilannetta, jossa ennakoimme itänaapurimme liikkeitä etukäteen. Älkää hyvät ihmiset vajotko siihen, vaikka pelottaisi. Suomessa saa edelleen vitsailla ja arvostella Neuvostoliittoa… tai siis Venäjää.

En kirjoittele tänne pelotellakseni ketään, pahoittelut siitä.

86 tykkäystä

Jotain on sentään Venäjälläkin ymmärretty oikein

33 tykkäystä

En kyllä keksi, mitä tuomittavaa tuossa aiemmassa postauksessasi oli. Olen noin 100%:isen varma, että viestilläsi ei ole yhtään mitään vaikutusta suhteisiimme Venäjän kanssa. Itse juttu oli kiinnostava.

10 tykkäystä

Paljon on asiaa ketjussa esimerkiksi mielenkiintoisia linkkejä sekä uutisia. On mukavaa, kun monet ovat jakaneet tänne sellaisia uutisia tai tietoja, joita ei tulisi itselle vastaan. Kiitos vielä niistä! :slight_smile:

Joskus jotkut yksittäiset viestit saattavat sopia paremmin toisiin ketjuihin, joten muistutan vielä muiden ketjujen olemassaolosta:
Inderesin kahvihuone (Osa 4)
Politiikkanurkkaus
Venäjä, Ukraina ja kuluttajan ja sijoittajan valinnat

+Tarvittaessa jotkut keskustelut voi käydä kahdenvälisenä privakeskusteluna.

Asioista voi keskustella aika terävästi ja jopa hieman provokatiivisesti, mutta liika on liikaa ja varmaan parasta olisi pyrkiä lisäarvoa tuottavaan hedelmälliseen keskusteluun. Asiaton ei tietenkään pidä olla eikä trollaava. Eri mieltä saa olla ja kaikkea saa fiksusti kritisoida, mutta turhat asiattomat heitot ovat vain turhia asiattomia heittoja.

Hyvä viesti voi olla lyhytkin, mutta joitain “heittoja” ja huhuja olisi hyvä vähän perustella, jotta liikkeelle ei lähde floodavaa turhanpäiväistä viestittelyä.

Toivottavasti ilmaisin asian selkeästi ja fiksusti - tarkoitus ei ole osoitella sormella ketään ja tarkoitus ei ole olla tässä puheenjohtajana. Suurin osa viesteistä on asiallisia ja mielestäni ihan lisäarvoa tuovia, mutta mielestäni vielä on edelleen parannettavaa. Jokainen ketjuun tuleva viesti omalta osaltaan ohjaa keskustelun suuntaa ja se on hyvä pitää mielessä. :slight_smile: Voimme olla jostain asioista eri mieltä, mutta uskon, että olemme kaikki huolissamme tästä tilanteesta ja toivomme sen päättyvän mahdollisimman hyvin.

Yritetään parhaamme tässäkin ketjussa ja kunnioitetaan toisiamme, kiitos. :pray:

PS Humanitäärinen apu Ukrainalle - täällä voit osallistua

27 tykkäystä

Kohta Venäjän on PAKKO sopia sotansa, muuten maa on kohta myyty pennosilla Kiinalle…

27 tykkäystä

Alkaa kuulostamaan tutulta:

Launaus: Hyökkäys Pearl Harboriin – Wikipedia

Yhdysvallat asetti Japanin kauppasaartoon heinäkuussa 1941 ja laittoi normaalien kauppasuhteiden palauttamisen ehdoksi Japanin vetäytymisen Kiinasta, Mantšuriasta ja Ranskan Indokiinasta. Japanin ylin johto ei voinut mitenkään suostua vaatimuksiin. Syksyllä 1941 Japani päätti toteuttaa hyökkäyksen Yhdysvaltoja vastaan.

1 tykkäys

Mielenkiintoista toimintaa Ranskalta? (lähdekriittisyys toki tässä huomioitava)

6 tykkäystä

Tähän on myös hyvä muistaa se, miten tämän konfliktin kävi.

Kyseinen video kertoo erittäin hyvin Yhdysvaltojen talousmahdista kun se päättää aktiivisesti ryhtyä sotatoimiin.

Sattumalta Eurooppa on erittäin hyvä verrokki yhdysvalloille talousalueensa koon puolesta :wink:
Euroopassakaan tätä aktiivista käännöstä ei olla vielä nähty. Saksa on hieman jalkojaan suoristellut.

5 tykkäystä

Tuo se vasta olisikin, jos globaalista verkosta irtautuvat :smiley: . Hyvin yrittää kyllä tuhota Venäjää tuo Putleri.

10 tykkäystä

Ennustan että pakotteita rukataan nopeasti estämään tuo Rosatom-diili jos ei muuten pysähdy. Todennäköisemmin kauppa pistetään vähäksi aikaa jäihin ja toivotaan että pöly laskeutuu.

7 tykkäystä

Tätä on ihan vahvistettujenkin uutisten mukaan harjoiteltu, mutta kynnys sen toteuttamiseksi lienee aika korkea. Ehkä joku on käynyt ajatusleikin loppuun asti, mutta itse näen tässä pelkästään haittoja Venäjälle ja etenkin venäläisille. Ainoa syy irroittautumiselle voisi olla Venäjän totaalinen kontrolli venäläisistä. Jos maa haluaa seuraavaksi Pohjois-Koreaksi, voiko sitä estää? Emme me ainakaan voi. Paljon jää venäläisten itsensä vastuulle.

Venäläisen verkkorikollisuuden vähetessä “kun piuhat napsaistaan sieltä poikki”, tällä saattaa olla muulle maailmalle positiivisia vaikutuksia. Ja tietääpähän ainakin, että Internetistä irtaantumisen jälkeen Venäjän kaikki verkkorikollisuus on käytännössä valtiotasoista.

15 tykkäystä

Ehkäpä tuo täysi irtaantuminen on myös siitä syystä että pidetään esim. Sotatilassa porukka täysin pimennossa ulkomaailmasta. Yksi propagandaväline muiden joukossa.

8 tykkäystä

Tämän on oltava syy, koska tällä suljetaan esirippu ulkomaailmaan kansalta. En ihmettelisi, että tämän jälkeen kansalaisia laitetaan ruotuun kovemmalla kädellä (mellakat, mielenosoitukset jne)

3 tykkäystä

Näin on tulkittavissa myös entisen presidentin Medvedevin puheista:

Sitten Venäjän johdon ei enää tarvitsisi tehdä salamurhia, vaan antaa pikatuomioita “terroristeille”, jotka osoittavat mieltään.

6 tykkäystä

En voi olla ajattelematta Venäjän sisäistä tilannetta ja monta kertaa esiin nostamaani murentumista.

Voivatko venäläiset oikeasti sopeutua tilanteeseen, jossa heiltä on viety käytännössä kaikki länsimaiset palvelut ja tuotteet? Kaikki se, mikä on ollut Venäjällä arkipäivää viimeiset 30 vuotta. Eikö kansa suuntaa kadulle, kun sen lisäksi viedään vielä internet eikä lennellä kesälomille Eurooppaan? Ja raha on vähitellen samassa arvossa kuin Neuvostoliiton aikoina, joten Suomenkaan rajoille ei muodostu enää turistijonoja.

Nythän Venäjällä eletään vielä tilannetta, jossa kaiken kuvitellaan olevan väliaikaista. Entäs kun tajuavat, että ei olekaan?

En välttämättä usko mihinkään suureen vallankumoukseen, mutta en myöskään siihen, että nykytilanne Venäjällä säilyisi ennallaan. Euroopan turvallisuustilanteen kannalta ylivoimaisesti paras vaihtoehto olisi Venäjän sisäinen muutos. Mielellään enemmän kuin muutama napsu inhimillisyyden, rauhan ja yhteistyön suuntaan.

64 tykkäystä

Samaa mieltä molemmista pointeista.

Minusta paras ratkaisu olisi että sotilaallisesti pysäytetään hyökkääjä ja ajetaan pois maasta ilman enempää siviilien kokemia hirveyksiä ja kolmatta maailmansotaa.

Tämä valitettavasti onnistuu vain mikäli riittävä osa Eurooppaa ja/tai USA päättäisi että nyt **ttu riittää. Koska ydinpelko, niin tähän ei ole kiveksiä, jolloin jäljellä on vain huonoja vaihtoehtoja.

Hutera rauha/tulitauko eli käytännössä taas kerran putinin osavoitto lienee edelleen se paras realistisesti saavutettavissa oleva tulos.

Meidän kannalta ongelmallista tässä on että olemme aina venäjän kiusaamisjonon etupäässä ilman liittolaisia eikä tilanne siitä miksikään muutu.

4 tykkäystä

Kun ruplia ei saa vaihtaa käyväksi valuutaksi, eivätkä luottokortit toimi, niin turistiksi ei ole edellytyksiä kuin NKP’n pomoilla.

3 tykkäystä

Alueella ei siis ole pitkään aikaan ollut toimivaa ydinlaitosta mutta siellä on polttoainetta jota pitää jäähdyttää.

16 tykkäystä