Evolution AB - The King of iGaming

En osaa sanoa olisiko Adobe vastuussa mutta silti heillä on systeemit mitkä estävät tämän kaltaisen toiminnan.

Photoshop CS does indeed include a counterfeit deterrence system (CDS) to prevent the illegal duplication of banknotes. The CDS was created by a consortium of central banks from around the world. We, along with other hardware and software manufacturers, have included CDS in our products at their request to address the threat posed by the use of digital technologies in the counterfeiting of banknotes. There are other software products from other companies that already use this same technology. There are also hardware products that use the same or similar technology. For example, most color copiers sold today will not allow you to copy currency.

6 tykkäystä
8 tykkäystä

Ensimmäinen päivä, kun pääsi ihan ajankanssa ihmettelemään $EVO casea. Harmitti etten ehtinyt tähän junaan mukaan kuin vasta kireillä arvostuskertoimilla (~1200sek), mutta nythän pääsisi parempaan hintaan ostamaan.

Tämän foorumin sentimentti vaikuttaa bullerolta vaikka uutisten sentimentti bearish vivahteista, riippuen lähteestä. Kirjoitan seuraavaksi yhteenvetoa minkälaisen vaikutelman sain 2-3h lueskella. Saa korjata. Saa liputtaa mikäli ei palvele foorumin sisältöä.

Vaikutelma tulee uutisten osalta, että $EVOn alustaa on käytetty huijauksiin(?) Mihin yhtiöllä ole osaa eikä arpaa.

  • firma toimii harmaalla markkinoilla, joka viittaa ei-reguloiduihin markkinoihin. Ei sinänsä big deal
  • Ruotsissa on laki, joka kieltää toiminnan harmaalla markkinoilla. Laki on tullut voimaan ja aikoja sitten.

*itselläni tulee ajatus vetää vivut kaakkoon ja all-in $EVOn sub 1000sek, mutta ajattelin haistella vielä muiden ajatuksia aiheesta.

Edit: “all-in” vipu on n. 20% koko salkun arvosta😅

13 tykkäystä
7 tykkäystä

Pohjois-Amerikan valloitusta johtava Jacob Claesson kertoi Twitterissä ostaneensa marraskuun lopulla 5k osaketta markkinahintaan. Yksi monista avainmiehistä EVOn menestyksen taustalla. Oli aiemmin rakentamassa Georgian operaatioita.

35 tykkäystä

Muitakin ostaneita twitteristien mukaan. KAM = Key Account Management?

”Även Alcur har köpt 30k och Livingstone 15k”

23 tykkäystä

EVO on eilen ostanut ensimmäisen satsin osakkeita. EVO voi vielä ostaa 1864,29MSEK arvosta lisää. :slight_smile:

EDIT: Korjattu luku. Kiitos @Teukka. Meni eurot ja kruunut ihan sekaisin. :smiley:

28 tykkäystä

Kyllä tuo valtuutus oli tietåäkseni ostaa 2000msek edestä ja ostettiin vasta 135msek joten kyllähän tuota ostettavaa vielä riittää

15 tykkäystä

Hyvä, viihdyttävän asiallinen parinkymmenen minuutin analyysi EVOsta ja sen viime aikojen kurimuksesta, tekijänä Dagens Trading, jolla on muitakin mielenkiintoisia analyyseja yhtiöistä.

Loppupäätelmänä Evolutionille lasketaan diskontattu nykyarvo 1584 kruunua, joka perustuu suht konservatiiviseen laskelmaan että tuloskasvu on vuosina 2021-2026 n. 30 prosenttia vuodessa ja vuosina 2026-2031 noin 15 prosenttia vuodessa. Tällä päästään v. 2031 p/e-lukuun 15.

5 tykkäystä

2031? Kuulostaa hieman ristiriitaiselta jos käyttävät laskelmassa 30% tuloskasvua viideksi vuodeksi :thinking:. Marketscreenerin mukaan tänä vuonna P/E jotain 33 paikkeilla ja ennusteilla 2023 P/E 17 tasolla.
30% vuosittaisella tuloskasvulla P/E olisi alle 15 n. 2024

Edit. Nämä siis nykyhinnalla laskettuna

22 tykkäystä

Huom. tuo on varmaan laskettu tuolla 1584 kr diskontatulla hinnalla? :slight_smile:

8 tykkäystä

“After an hour-long call with the company and other conversations with fellow investors and experts in this space, I am perfectly comfortable with Evolution and bought more at just under 1,000 SEK per share.”

49 tykkäystä

laitetaan tännekin talteen

52 tykkäystä

En ole vielä kuunnellut mutta kiinnostavaa varmasti Evoakin ajatellen:

5 tykkäystä

ketju

18 tykkäystä


37 tykkäystä

Ei muutoksia stategiaan. Tämä oli ehkä tärkein viesti tässä Carlesundin chit-chatissa Morgan Stanleyn analyytikoiden kanssa. Koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee jatkossakin (myös Aasiassa).

Päivitetyt pöytämäärätkin saatiin tässä haastettelussa. Evolla oli tämän vuoden alussa 700 pöytää (lähde: vuosikatsaus 2020) ja nyt Carlesundin mukaan sitä on kasvatettu tähän mennessä 250 pöydällä. Vertailun vuoksi Playtechillä on tämän vuoden lopussa yhteensä 250 pöytää (lähde: sijoittajapuhelu 23.9.) ja Pragmatic Playlla mitä todennäköisimmin vielä paljon vähemmän. Kun täälläkin on puhuttu kilpailun kiristymisestä, niin pikemminkin näyttää siltä, että ainakin kapasiteetissä se ero ja kaula kilpailijoihin kasvaa hurjalla vauhdilla, joka tulee vain kiihtymään nyt kun korona ja muut pullonkaulat häviävät ja studioita päästään avaamaan ja kapasiteettia lisäämään Carlesundin mukaan vieläkin nopeammin.

Pöytien määrää kannattaa vertailla, mutta studioidenkin määrässä ja niiden geografisessa peitossa Evo on kirkkaasti edellä. Playtechillä on kuusi studiota (Latvia, Romania, Espanja, Belgia, Hollanti, [joskus Michigan]) plus se Filippiinien varjostudio josta ei puhuta ja he rakentavat Peruun yhtä. Pragmatic Playlla on käsittääkseni kolme studiota (Gibraltar, Malta, Romania). Evolla Michiganin studio oli yhdestoista ja rakenteilla on lisäksi studio Connecticutiin, Kanadaan, Espanjaan ja suunitteilla vielä yksi lisästudio Eurooppaan ja LATAM-studiokin luvattiin. Riippumatta miltä kantilta tätä katsot niin ero kilpailijoihin kasvaa jatkuvasti.

78 tykkäystä

Paljon jo läpikäytyäkin asiaa viimeaikojen tapahtumiin tässä, mutta ajattelin kuitenkin linkata tänne tämän Farrer Wealth Advisorsin lyhyen kirjoituksen.

https://www.farrerwealth.com/blog/the-evolution-of-a-thesis

Loppuun vielä mukavia uutisia Lightning Rouletten puolelta

https://twitter.com/Lakrixx/status/1468843975381594118?s=20

2 tykkäystä

Hyvä uutinen EVO:lle tämäkin eilen läpimennyt päätös. Ohio sports betting bill läpi.

40 tykkäystä

Tin Fonder rahastojen vetäjät kävi eilen läpi markkinaa ja omia sijoituksiaan. Evo on heidän suurimpia sijoituksia. Käyttävät erilaisia ”spidereita” jotka keräävät dataa mm pelaajamääristä. Tässä kuva Evosta - tosiaan nämä ovat yksittäisiä datapointteja, mutta suuntaa antaa kyllä. Evolla näyttää hyvältä kasvu.

Kävivät Evoa muutenkin läpi. Olivat myöskin jutelleet johdon kanssa. Aika linjassa muiden vastaavien kanssa kommentit. Ja ihan lopussa Q&A paljastivat että olivat ostaneet lisää dipistä.

Evo osuus alkaa n 22min kohdalla:

33 tykkäystä