Evolution AB - The King of iGaming

Evotrackerista:

All Time High @6.5.2022
Live Players
52975
All Shows

Oisko Mega Ball:ssa ainesta Crazy Timen tasolle?

40 tykkäystä

Ei kyllä pysty käsittämään Evolutionin arvostusta. Käydäänpä läpi:

:white_check_mark:P/E historiallisen alhaalla
:white_check_mark:Kasvu edelleen aivan järjettömän kovaa ja QoQ kasvu edelleen jatkuu.
:white_check_mark:Anaalien (kovat) odotukset lyötiin jälleen kerran viime kvartaalissa
:white_check_mark:Mikäli globaali taantuma iskee ovat uhkapelit yksi defensiivimmistä toimialoista
:white_check_mark:Evotrackerissä pelaajamäärät ennätyslukemissa (taas)
:white_check_mark:Uusia pelejä tulossa tänä vuonna
:white_check_mark:Koko toimiala kasvaa kaikissa ennusteissa kovaa
:white_check_mark:Jenkkiosavaltioita avautumassa lisää

Rakentakaa nyt herranjestas joku tälle bear case - alkaa tällä herrasmiehellä loppua rahnulit ja roposet joilla ostaa tätä timangia!

75 tykkäystä

Korkea PS. Jos kilpailu alkaa nakertaa nyt huikeana pyörivää käyttökatetta kurssi sukeltaa nopeasti.

9 tykkäystä

Ei kyllä pitäisi mielestäni olla perusteena kurssin alhaisuudelle. Sama riski kaikissa muissakin yhtiöissä. Monissa yhtiöissä kilpaileminen vielä helpompaa kun Evon tapauksessa. Mut mun puolesta mörniköön. Jos vaikka kesällä saa vielä samoilla hinnoilla ni pääsee tankkaan lisää tätä halvalla.

4 tykkäystä

Mielenkiintoista myös ajatella, että yhtiö on linjannut jakavansa 50% net profitista osinkoa. Tähän mennessä net profit on jotakuinkin tuplaantunut muistaakseni vuosittain viime vuodet (toki kasvu hidastuu). Ihan mieletön dividend growth tulossa myös :nerd_face:

11 tykkäystä

Tänään julkaistiin uusi XXXtreme Lightning Roulette. Nämä toki vanhemman Lightning Rouletten kanssa paljolti vaihtoehtoisia pelejä, uudessa siis vielä enemmän volaa sitä haluaville pelaajille. Pelaajamäärät alkuun ihan mukavia:

11 tykkäystä

Lähestytään kovaa vauhtia EV/EBITDAn osalta Evon pörssihistorian alhaisimpia kertoimia. Kuvassa dataa 10.5.2022 asti, jolloin osakkeen hinta oli 908,9 sek. Jos huomioidaan seuraava kvartaali mukaan ilman kasvua q/q, EV/EBITDA olisi 908,9 sek hinnalla tasan 20.
Mikään ainakaan Evon auloissa ei viittaa siihen, että kasvu lässähtäisi nyt.

Mm. tämä pöytä on kasvanut erittäin kivasti ja on jo nyt isompi pelaajamääriltään kuin evotrackerista löytyvä Speed baccarat B.

Korealaiset eivät myöskään näytä pelaavan millään pikku panoksilla. Päivän keskimääräisillä pelaajamäärillä ja omien konservatiivisten laskelmien mukaan jo pelkästään tämä pöytä tuottaa tällä hetkellä evolle voittoa yli 5 Meur per kvartaali. Tämä selittänee osittain kovaa Aasian kasvua. Ylipäätään baccarat pelejä pelataan hyvin korkeilla panoksilla ja näyttävät siis olevan erittäin tuottoisia Evolle.

49 tykkäystä

Onko joku Evolutionia isommin omistava ja niin muodoin (toivottavasti) syvällisemmin syynännyt perehtynyt tarkemmin sen suurimpaan tase-erään, liikearvoon 2,183,203,000 EUR , joka on 55 % taseen aktiivoista 31.3.22. Katselin, että se oli lähes kokonaan syntynyt NetEntin ostosta vuonna 2020… Jossain vuosiraportissa oli mainittu , että sillä on 10 vuoden " useful life". Vuosipoistojahan siitä ei IAS:n säännösten mukaan tehdä, ellei ns. testaus muuta vaadi. Joka tapauksessa tällä erällä on erittäin huomattava vaikutus firman tase- ja tulosasemaan nyt ja jatkossa.

1 tykkäys

Mielestäni en pikasilmäyksellä löytänyt tästä riittäviä selvityksiä liitetiedoista siis sen testauksesta (vaikka käsittääkseni säännökset sitä edellyttävät)

1 tykkäys

Käsittääkseni osareiden yhteydessä ei välttämättä testata, mutta tilinpäätöksestä pitäisi kyllä löytyä oletettavasti?

1 tykkäys

Niin “goodwill” syntyy kun yrityskaupassa ostetaan firma suuremmalla hinnalla mitå ostettavan firman tasearvo on. IFRS:n mukaan tuota arvoa taseessa tarkastellaan ja verrataan sen luomiin diskontattuihin kassavirtoihin näkemällä, onko arvo oikean suuruinen.

Tuohon voidaan siis tehdä poistoja jos nähdään että NetEnt ei tuota kassavirtaa riittävästi. Mutta ei alaskirjaus ole mikään selviö.

Ja eihän tuolla olisi huonossakaan skenaariossa mitään kassavirtavaikutusta.

EDIT: Liikearvon poistot, IFRS-kirjanpito | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

14 tykkäystä

Vuosikertomuksesta:

Value at closing for goodwill amounted to EUR 2,188.5 million (1,834.3). The impairment requirement for the Group’s goodwill arises through comparison of the recoverable value with the goodwill’s carrying value. The recoverable value is produced by means of a current value calculation of forecast cash flows. The discounting rate before tax is used for the calculation and amounts to 7.6 percent (10), which is equivalent to the calculated required return. The future cash flows used are based on the Group’s four-year forecast. Cash flows after forecast period are based on annual growth of 2 percent. The recoverable value exceeds the carrying value and a sensitivity analysis has been conducted where a 30 percent negative change on either discounting rate, growth or margin has been simulated. There was no indication of impaiment in any of the scenarios used for the sensitivity analysis.

11 tykkäystä

Aika roiman stressiskenaarion siis kestää - en olisi kovin huolissani alaskirjauksista :slight_smile:

10 tykkäystä

Miksi livepelien pyörittäminen on niin vaikeaa? EVOn Chief Product Officer Todd Haushalterin eilinen esitys (youtube)

9 tykkäystä
18 tykkäystä

Mielenkiintoinen juttu Dagens industrissa, jossa alla englanninkielinen uutinen. Sustainability-syistä ruotsalaiset instikat ovat myyneet pois suuren osan Swedish Matchin ja Evolutionin omistuksistaan (kuten myös muistakin rahapelifirmoista). Swedish Matchilla ruotsalaisomistusta on enää alle 10 prosenttia. Evolutionilla ruotsalaisomistus on vähentynyt vuoden 2017 lopun 20 prosentista alle 5 prosenttiin. Samassa ajassa amerikkalaisomistus on Evolutionilla lisääntynyt alle 5 prosentista lähes 40 prosenttiin.

Dagens industri pohtii, että tällä hetkellä on vaarana että enemmänkin ruotsalaisia alan firmoja ostetaan pois pörssistä, kun niitä saa tällä hetkellä alennuksella. Kambihan on kolmas hyvä esimerkki firmasta, jonka kohdalla ostohuhut ovat jatkuvia ja osakekin nyt hyvin kohtuullisesti hinnoiteltu ja sustainability-argumentein ruotsalaisinstikat ovat myyneet sitä pois paljon.

"The Stockholm Stock Exchange’s gaming and gambling companies have been dumped by Swedish institutional owners, states Dagens industri, which draws parallels to the current snuff giant Swedish Match, which has also been dumped due to sustainability reasons. In the case of Swedish Match, Swedish ownership accounts for less than 10 percent.

According to Di, there is now a risk that the companies will disappear from the stock market for far too cheap money.

In a review of ownership data from Holdings, Swedish institutional ownership in, for example, Evolution has decreased to below 5 percent from just over 20 percent at the end of 2017. The development is similar for most of the companies in the sector with a few exceptions. At the same time, American ownership has increased in these companies and in the said Evolution the ownership is now close to 40 percent against less than 5 percent at the end of 2017.

The opening of the American market has meant that the Americans have opened their eyes to the sector, Di states."

30 tykkäystä

Evolutionilla on etuna n. 25 prosentin sisäpiiriomistus, jonka pitäisi teoriassa estää kaikenlaiset roskatason ostotarjoukset, mikäli vain yhtiön johdolla on edes alkeellinen käsitys firmansa arvosta pitkällä aikavälillä. Lisäksi löytyy vahvalla osuudella pääomistaja (Capital Group) huolehtimaan, että ihan miten vaan ei kävellä yli osakkeenomistajista. Swedish Matchin johtoryhmän ja hallituksen yhteenlaskettu omistusosuus yhtiöstään oli pikaisella laskulla noin 0,1 % (!!!), mikä kertoo kaiken oleellisen johtoryhmän prioriteeteistä.

(omistan molempia, ja sattuneesta syystä pidän toisesta johtoryhmästä enemmän kuin toisesta.)

28 tykkäystä

Tässähän on hyvä myös muistaa että yhtiön johto katsoi osakkeen olevan liian halpa noin 1000kr tasolla (3.12.2021 tiedote, hinta 935sek) aloittaen omien ostot joten sekin kertoo johdon halusta estää täysin naurettava tarjous.

7 tykkäystä

Nuo 3.12.2021 päätöksen mukaiset ostot taidettiin suorittaa helmikuussa.

Tämän jälkeen muistaakseni haettiin lupa uudelle ja suuremmalle omien osakkeiden osto-ohjelmalle.

Ei ole omiin silmiin osunut tästä tietoa.
Onko omien ostot menossa vai onko niitä vielä edes aloitettu?

Tulipas vaan mieleen kun näin yleisvihreänä päivä vain punertaa :thinking:

Ei ole omia osakkeita ostettu uusimman valtuutuksen jälkeen. Täältä pystyy hyvin seuraamaan päivittäin tilanneta. Helmikuun 18. päivä viimeisin osto.

10 tykkäystä