Exel Composites

Vai kävikö tässä niin että kauniista puheista huolimatta syy tähän merkkariantiin on se että ei isoille pojille kelvannut edes isommalla alennuksella :thinking:

1 tykkäys

Onko tässä olemassa vielä riski, että koko anti epäonnistuu, kun merkkarien ja osakkeen arvo on mennyt niin alas? Vai on heidän, joilla nyt on merkkareita pakko merkitä vaikka exelin osakekurssi laskisi alle merkintähinnan?

On varmasti edelleen se(kin) riski olemassa. Omistajapohja on hyvin hajautunut ja siitä seuraten kiinnilyötyjä merkintöjä on vähän.

Mutta. Hiukan kun haistelen pöhinää tämän ympärillä, vaikuttaa mielestäni siltä että anti onnistuu. Kuten vaikkapa Finnairin tapauksessa lyödään hinnat kylläkin alas, mutta toisaalta jokunen hyvinkin fiksu sijoittaja on jo lähtenyt ostamaan merkkareita. Epäilen etteivät heidän ostot ole tapahtuneet treidausmielessä.

Merkkareiden omistaminen ei pakota merkitsemään. Mutta kun omistat merkkereita, kannattaa joko myydä ne pois tai merkitä.

Tässäkin Exelin tapauksessa dilluutiovaikutus on hyvin suuri, ja se ohjaa osaltaan merkittävästi.

9 tykkäystä

Juuri merkkasin täysimääräisesti ja ostin vähän merkkareitakin, koska lapsuudesta on niin pitkä aika :wink: Näen edelleen vahvaa potentiaalia yhtiössä. Aika näyttää, että päästäänkö sanoista tekoihin.

6 tykkäystä

Oliko niin, että maanantai oli viimeinen päivä merkitä? Yleensä omistajalistat päivittyvät kuun ensimmäinen pörssipäivä, muttei kuitenkaan aina. Tällä kertaa asialla vähän tavallista suurempi merkitys…

1 tykkäys

Merkkasin itsekin kun on pikkurahaa. Johto on ollut tosi kahvilla. Ensin tehdasverkoston laajentaminen oli kova juttu ja sitten sen leikkaaminen oli vielä parempi idea. Samaa tuulimyllyjen kanssa. Amatöörien touhua kuten tässä kokoluokassa usein. Aika koomista touhua.

1 tykkäys

No eipähän merkatut ole vielä osakkeenomistajalistalla näkyvillä.
Varmaan sitten rahalla tämänkin tiedon voi saada?
https://x.com/zijoittaja/status/1795104894061338624?t=m3SY-cHJmsb0KUORjifIDQ&s=19

1 tykkäys

Uudet on nyt merkattu, pohjana kympin pinnasta hankitut osakkeet. Nyt korjataan edellisen johdon ja hallituksen tekemiä virheitä uudella kokoonpanolla ja annilla nollataan tilanne. Vaikea nähdä tulevaisuutta pitemmälle enään itsenäisenä yrityksenä, pitkäänhän tässä onkin sinnitelty. Tehokkuutta on vaan pakko löytää lisää mm. aasian bulkkikilpailua vastaan.

5 tykkäystä

Maanantai on viimeinen päivä kun merkkarit on kaupankäynnin kohteena, eli silloin pitää viimeistään myydä jos ei halua merkata (tai ei ole pakko, mutta ellei halua ottaa tyhmää tappiota). Merkintäaikaa oli muistaakseni perjantaille asti.
Merkkaan omillani, ei iso määrä.

3 tykkäystä

Kuvattiin myös antiin liittyen video Exelin toimitusjohtaja Paul Sohlbergin kanssa. Videolla käytiin läpi mm. annin taustoja ja nykyistä strategiaa ja sen toteutusta.

8 tykkäystä

Jussi Halme on tehnyt pätevän videon Exelistä. :slight_smile:

Exel Compositesille vuosi 2023 oli heikko ja yritys velkaantui huomattavasti, ja hakee nyt omistajilta rahaa.

Exel Composites on yksi suurimmista pultruusio- ja pullwindingmenetelmällä valmistettujen komposiittiprofiilien ja putkien valmistajista ja yrityksessä on potentiaalia, vai onko?

9 tykkäystä

Näin annista taas omistajaksi, niini tuli luettua Oldenburgin kirjoituksia firmasta vuosien varrelta. Joskus 15% liikevoittoa tehnyt yhtiö. (Vko 12/23: Exel Composites / ”osinkosade” – Seligson) Oli aikanaan Phoebus rahaston suurin sijoitus, nyt pienin. Samoin Mika Heikkilän Mikromarkan suurin sijoitus aikanaan tai onhan ne osakkeet vieläkin olemassa Aktian rahastossa. Hyvään aikaan häipyi sieltä :laughing:

7 tykkäystä

Do diin, anti meni komeasti läpi mutta entäs sitte?

Oman karkean arvion mukaan kiinteät kustannukset ovat nykyisin sellaiset, että kvartaaliliikevaihdon kassavirtavesiraja on noin 30M luokkaa. Kun joskus aiemmin riitti joku 22M-24M. Esmes Q1 kassavirta oli vielä noin 3M pakkasella eikä sellaisiin varmaankaan enää varaa.

Muistin mukaan vain noin 6M:lla lyhennetään velkaa ja muu antiraha menee sitten vähän hämärästi dokumentoituihin kohteisiin.

Eniten nähdäkseni painotettu “tuulivoimatehtaan” aloitusta Intiassa. Missä ainakin itseäni on häirinnyt se, että Exelin omistusosuus tässä yrityksessä on vain se 51%. Kuinka se vaatii Exeliltä yli 10M “aloituspääomaa” - näin olen about ymmärtänyt - kun näitä vahvikkeita on tehty muilla tehtailla jo vuosikymmenen verran. Ja millä katteilla Intian tehdas sitten toimii kun muistaakseni 10% alennustakin luvattu jo joskus pari vuotta sitten.

Ja mitä maksaa sitten mahdollisesti euroopan &usa tehtaiden uudelleenjärjestelyt? Onko eläkevastuita, irtisanomiskorvauksia, sopimusrikkomuksia liittyen näihin kaikkiin vuonna nakit ja muusi hankittuihin tehtaisiin.

Nyt voisi odottaa, että uutista junan kulkemisesta pukkaisi jatkuvalla syötöllä niin, että annin aikana äksöneitä olisi kertynyt jo ns. kasaan. Joko niin että kauppa käy - tai sitten niin että kirves heiluu myös toimiston puolella. Näihin -3M kvartaaleihin kun ei tosiaan liene varaa enää.

Ulkoinen rahoitus varmaan nyt tässä.

2 tykkäystä

Varaston arvoa piti varmaan kasvattaa Q1 ja sehän syö kassaa. Mutta ilman suurempaa varastoa ei ole sitä isompaa liikevaihtoa… Eli ehkäpä 3M pakkasella Q1 ollut kassavirta onkin lopulta hyvä asia :slight_smile: Viime vuonna myös Q1 oli selvästi negat, mutta koko vuosi positiivinen.

Antiin sinänsä kannatti osallistua jo toissijaisten merkintöjen takia, eli 0,23 hinnalla saa nyt ihan ok määrän , vaikka sitten heti myisi ne pois…

Osakkeiden markkina-arvo, miljoonaa
euroa vuoden lopussa.
30,1miljoonaa/ v. 2023, 64,2m/2022, 95,9m/2021, 87,3m/2020, 76m/2019
Karu on pudotus, kun nyt markkina-arvo on 30 milliä, vaikka juuri saatiin kassaan 20milliä…

10 tykkäystä

@Aapeli_Pursimo on tehnyt analyysin Exelistä. :slight_smile: :gem:

Exelin osakeanti ylimerkittiin alustavan tuloksen mukaan selvästi. Olimme jo sisällyttäneet annin ennusteisiimme, eikä lopputulos aiheuttanut siten muutospaineita ennusteisiimme. Sen sijaan näemme lopputuloksen laskevan Exelin riskiprofiilia rahoitusasemaan liittyneen epävarmuuden poistumisen myötä ja kerättyjen pääomien tuovan vapausasteita strategian toteutukseen. Tätä, pidemmän aikavälin potentiaalia ja osakeannin myötä paineessa ollutta osakekurssia heijastellen nostamme suosituksemme lisää-tasolle (aik. vähennä) ja toistamme 0,38 euron tavoitehintamme. Huomautamme samalla, että ennen osakesarjojen yhdistämistä yhtiöstä kiinnostuneen sijoittajan kannattaa tarkkailla osakesarjojen mahdollisia kurssieroja.

12 tykkäystä

Sijoitustiedon foorumilla on porukka jo saanut antiosakkeitaan ja useampi kertoo saaneensa 20,8% toissijaisesti merkitsemistään. Nämä siis ilmeisesti henkilöitä, jotka ovat merkanneet myös merkkareilla. Löytyy myös nimimerkki, jolle on palautettu kaikki rahat eli ilmeisesti toissijaisia ainoastaan merkanneet eivät ole saaneet osakkeen osaketta.

Sinällään anti meni siis reilusti.

Itselle ei ole tullut vielä rahoja takaisin eikä toissijaisia, mutta Nordean kautta näitä on yleensäkin saanut odotella.

8 tykkäystä

Aki Pyysing kirjoitteli kolumnissaan Exelin annista ja anneista muutenkin. :slight_smile:

10 tykkäystä

Onko kellään vielä kirjautunut nuo toissijaiset osakkeet arvo-osuustilille?

Nyt on. Kurssia tämä ehkä nyt vähän painaakin, kun pikavoitot ollee joidenkin mielessä. Myin myös vähän heti aamusta, kun sain toissijaisia hieman odotettua enemmän, ja suosin tasaeriä (ensimmäisen numeron jälkeen nollia). Myin tosin jo perjantaina hieman, mutta kaikkia ei silloin saanut myytyä min. 0,30 hinnalla.

Exel:n strategiset hankkeet Intiassa ja Belgiassa etenevät aikatauluissaan antirahojen turvin. Iso-Britanian Runcorn tehdaskiinteistöalueesta on saatu ostotarjous ja kaupan odotetaan toteutuvan H2 2024 aikana.

7 tykkäystä