Osakesijoittaminen

Fellow Finance - ketju

Itsellä ~90k€ salkku kyseisen palvelun kautta sijoitettuna ja tuotto on kaikkinensa jotain 5-6% luokkaa luottotappioiden ja luottotappiovarausten jälkeen. Omasta mielestäni todella hyvä tuotto.

4 tykkäystä

Ok. Eli riippuu tuottovaateesta, onko sijoittaja tyytyväinen vai ei. Minulle tuo tuotto ei pikavippiriskeistä riitä. Olen käsittänyt, että kilpailevilla alustoilla pääsee parempiin prosentteihin. Oletan riskin olevan kutakuinkin samalla tasolla.

Pääsee kyllä. Itse pidän suomalaisten, saksalaisten ja ruotsalaisten maksukykyä hyvänä vrt Mintos ja itä- Eurooppa. Oma Mintoksen salkku on tuottanut luokkaa 12%

1 tykkäys

Itselläni sivuston ilmoittama toteutunut tuotto % on 10,5

"
Toteutunut tuotto% kertoo sijoitetun pääoman vuotuisen tuoton lainasijoituksille (Internal Rate of Return, IRR). Tuoton laskennassa huomiodaan saadut korot, realisoituneet luottotappiot sekä nykyinen lainapääoma vähennettynä luottotappiovarauksella maksuviiveellisille lainoille.
"

Pari kolme vuotta touhussa mukana ja pääosin pelkästään kotimaisia kuluttajaluottoja + muutama käsin valkattu yrityslaina

1 tykkäys

Joku koodaa about suoraan release versioon :smiley:

@Atte_Riikola Onko sinulla tietoa onko muilla vertaislainafirmoilla instituutioita takana?
Avasiko Jouni yhtään sijoitus investillä muitten markkinoitten lainavolyymia tai avauksia?

Käsittääkseni käytännössä kaikki isommat alustat esimerkiksi Briteissä pyörii instituutiorahalla. FF:n saksalainen kilpailija Auxmoney on käsitykseni mukaan onnistunut myös houkuttelemaan alustalleen vakuutusyhtiöitä, joiden avulla korkotasot ovat painuneet alaspäin ja volyymit ylöspäin. Brittiläisen Funding Circlen H1’19 presiksessä mainittu, että 25% tulisi yksityissijoittajilta.

image

Muista markkinoista oli sen verran puhetta, että Saksassa mennään vielä kevyellä pintakaasulla ja luottoriskimallia hiotaan kuntoon. Ruotsissa kuluttajalainoissa kilpailutilanne kireä ja volyymit vielä hyvin pieniä. FF avasi vastikään yritysrahoituksen Ruotsissa ja sen näkymät ovat lähivuosille käsitykseni mukaan selvästi paremmat kuin kuluttajalainoissa. Tanskassa ollaan vielä myös hyvin alkuvaiheessa, kun vasta vuoden alussa saatu markkina auki. Käsittääkseni Tanska on profiililtaan hyvin Suomen tyyppinen markkina, joten potentiaalia on, jos yhtiö saa homman siellä toimimaan. Kuten videolla totesin, niin Puolassa on asiat lähteneet rullaamaan parempaan suuntaan toimiston avaamisen ja paikallisen vetäjän palkkaamisen jälkeen.

Tässä casessa kyllä riittää sekä potentiaalia että riskejä. Niin kuin nyt on nähty, yhtiön valuaatio voi venyä molempiin suuntiin aika rajusti lyhyellä tähtäimellä ja vaatii sijoittajalta kovaa vatsaa istua kyydissä. Jäädään seurailemaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. :sweat_smile:

3 tykkäystä

Iso kiitos ajantasaisista tiedoista :+1: löytyykö Atelta vielä salkusta? :slightly_smiling_face:

1 tykkäys

Kyllä löytyy. Pikkuisen ehdin myös keskihintaakin alentamaan tuossa sen jälkeen, kun käännyttiin taas positiiviseksi. :slight_smile:

5 tykkäystä

@Atte_Riikola Oliko muuten puhetta miksei johto ole enempää ostanut osakkeita kun kerran tuntuu olevan hyvä drive päällä?

Nyt löytyi FF:n analyysiosiosta oma kohta tshekkiläisille lainoille. Tästä voi johtaa vähän sisäpiirin tietoa: FF laajentuu Tshekkiin.

e. Eiköhän ne vois jo tehdä julkaisun. Vai onko multa mennyt jotain ohi?

3 tykkäystä

Tässä ketjussa taidettiin ihmetellä, miksi johto ei ole ostanut lisää “kerran kurssi oli alhaalla”… noh Aston teki (jälleen) tutkivaa journalismia:

indereksen sisäpiirin kaupat: blanko

Fellowin sivusto:Ping @Yu_Gong , kävikö nyt niin että löysin bugin teidän alustalta? Jos kävi niin kuukausi preemiumia lisää Astonille? ;D

9 tykkäystä

@Aston_Livingstone korjattu <3 kiitos! Laitoin sulle 2 kuukautta lisää ilmaista premium-aikaa sun nykyisen lisenssin päälle :)! Nyt löytyy ne Fellow Financet.

21 tykkäystä

Huikeeta! Kiitos ja kumarrus teille nopeasta ASPAsta ja palkitsemisesta :+1::+1:

7 tykkäystä

Lainavolyymiä on kertynyt tässä kuussa jo 17,26 miljoonaa euroa. Vielä on marraskuuta jäljellä reilu vuorokausi. Inderesin tämän kuun “noin 17m€” ennusteeseen on jo siis päästy. Ennuste on samaa luokkaa myös joulu-tammikuulle, ja sen jälkeen pitäisi sitten alkaa kasvun pikkuhiljaa kiihtymään.

1 tykkäys

Tuli vaan tässä semmoinen mieleen, että ei kai vain veronpalautusten aikaistuminen olisi ollut kulutusluottojen heikomman kysynnän taustalla syyskuusssa? Ihmiset pystyivät maksamaan laskunsa ja hankintansa niillä veronpalautuksilla.

Lainamäärä ei tuosta enää kasva, sillä viikonloppuna ei enää myönnetä.

1 tykkäys

Sijoitus Investin esityksessä mainittiin, että ovat lähiaikoina avaamassa uusia kansainvälisiä markkinoita. Esitys on katsottavissa täältä: https://www.inderes.fi/fi/videot/fellow-finance-sijoituskohteena-27112019

2 tykkäystä

Vielä on hyvin aikaista sanoa, mutta > 20 milj€/kk vauhdissa ollaan menossa tämä kuun alku.

2 tykkäystä

Joo se johtuu siitä että laitoin ittekkin vihdoin 1000e koekaniiniksi kattomaan mitä tuolta voi tulla. Näyttäis nuo kommentit olevan tyyliin “ei mitään/(osake)markkinoita huonompaa” tai " hyvää/(osake)markkinoita parempaa"… kun ei tiedä niin pitää itse ottaa selvää. Tonnin avauksella vähän joka paikkaan allokaattorilla niin kertoo kyllä ainakin mulle aivan tarpeeksi.

2 tykkäystä