Osakesijoittaminen

Fellow Finance - ketju

Lainavolyymiä on kertynyt tässä kuussa jo 17,26 miljoonaa euroa. Vielä on marraskuuta jäljellä reilu vuorokausi. Inderesin tämän kuun “noin 17m€” ennusteeseen on jo siis päästy. Ennuste on samaa luokkaa myös joulu-tammikuulle, ja sen jälkeen pitäisi sitten alkaa kasvun pikkuhiljaa kiihtymään.

1 tykkäys

Tuli vaan tässä semmoinen mieleen, että ei kai vain veronpalautusten aikaistuminen olisi ollut kulutusluottojen heikomman kysynnän taustalla syyskuusssa? Ihmiset pystyivät maksamaan laskunsa ja hankintansa niillä veronpalautuksilla.

Lainamäärä ei tuosta enää kasva, sillä viikonloppuna ei enää myönnetä.

1 tykkäys

Sijoitus Investin esityksessä mainittiin, että ovat lähiaikoina avaamassa uusia kansainvälisiä markkinoita. Esitys on katsottavissa täältä: https://www.inderes.fi/fi/videot/fellow-finance-sijoituskohteena-27112019

3 tykkäystä

Vielä on hyvin aikaista sanoa, mutta > 20 milj€/kk vauhdissa ollaan menossa tämä kuun alku.

2 tykkäystä

Joo se johtuu siitä että laitoin ittekkin vihdoin 1000e koekaniiniksi kattomaan mitä tuolta voi tulla. Näyttäis nuo kommentit olevan tyyliin “ei mitään/(osake)markkinoita huonompaa” tai " hyvää/(osake)markkinoita parempaa"… kun ei tiedä niin pitää itse ottaa selvää. Tonnin avauksella vähän joka paikkaan allokaattorilla niin kertoo kyllä ainakin mulle aivan tarpeeksi.

2 tykkäystä

Atte jo twitterissä odottelee negaria joululahjaksi omistajille. En kyllä uskalla hypätä tämän kyytiin vieläkään vaikka hieman jo silläsilmällä seuraillut :sweat_smile:

4 tykkäystä

Myyköhän tätä nyt joku väkisin?
Jos ensi viikolla laskee edelleen niin olisi jo oston paikka

Pieni pähkinäkyssäri analyytikko @Atte_Riikola’lle:

Paljonko nähdäksesi osakkeen arvosta muodostaa lainaamo + suomen lainavälitystoiminta? Vaikka konservatiivisella EV/S 2,7 laskien (jos se on järkevä tapa arvioida)?

Haen kyssärillä vain vahvistusta käsitykselleni, että ostamalla < 4€ saa käytännössä kansainvälistymisen kaupan päälle… meneekö metsään?

Kiitos ja mukavat viikonloput kaikille :slightly_smiling_face:

Edit: tässä vielä tilanne reilun vuoden takaa

3 tykkäystä

Mielenkiintoinen kysymys, johon vaikuttaa merkittävästi kulutusluottojen aleneva kulupohjainen kannattavuus ja pitkässä juoksussa heikkenevät perinnän myyntisopimukset. Nämä hintaparametrit ovat aivan keskeisiä näissä laskelmissa.

Mielestäni olet oikeilla jäljillä, että 4 euron hinnoissa kansainvälistymisen saa ikään kuin kaupan päälle. Tässä kuitenkin hyvä muistaa, että jos hommat menevät ulkomailla pahasti pieleen, niin ”kaupanpäällisen” arvo voi olla myös negatiivinen.

Olen yhtiöraporteissa käyttänyt osien summassa Lainaamon arvoksi H1’19 lopun lainakannan arvoa (27,7 MEUR). Käytän seuraavissa laskelmissa tätä arvoa ja lisäksi 10 % alennusta, jolla saadaan hieman lisää turvamarginaalia laskelmiin. Alennus voi olla perusteltu, sillä Lainaamoa käytetään yhä enemmän uusien markkinoiden avauksiin ja ainakin alussa luottotappiot ovat tällöin melko suuria.

Lainaamon oletetulla 25-27,7 MEUR:n arvolla ja 2019 lopun ennustetuilla nettoveloilla (13,6 MEUR) jää nykyisestä 28,5 MEUR:n markkina-arvosta 14,3-17,1 MEUR lainojen välitysliiketoiminnan arvoksi.
Jos käytetään Suomen liiketoimintojen liikevaihtoarvioksi vuoden 2018 lainapalkkioita (9,0 MEUR), niin noin 1,6x-1,9x EV/Liikevaihto-kerroin Suomen liiketoiminnoille riittäisi perustelemaan koko välitysliiketoiminnan arvon. Tämä vaikuttaa melko maltilliselta hinnoittelulta, kun huomioidaan Suomen liiketoimintojen arviolta erittäin hyvä kannattavuus.

Suomen liiketoimintojen arvostusta voi lähestyä myös kannattavuuden kautta. Jos oletetaan, että Suomi tekisi ”vain” noin 20 %:n EBIT-marginaalia, riittäisi noin 8,0-9,5x EV/EBIT-kerroin perustelemaan koko välitysliiketoiminnan arvon. Tästäkin näkökulmasta FF:n arvo noin 4 euron osakekurssilla voidaan perustella pelkällä Lainaamolla ja Suomen toiminnoilla.

Seurannan aloitus -raportista löytyvä laskelma on näin jälkikäteen tarkasteltuna hyvä opetus, että bear-skenaariokin voi näyttää nopeasti optimistiselta, jos liiketoiminnan kehitys poikkeaa merkittävästi ennustetusta. Tällöin sen hetken oletuksiin pohjautuvalta arvonmääritykseltä tippuu nopeasti pohja alta. Karkeasti Fellow Financen tulosennusteet ja sen myötä osakekurssi ovat puolittuneet seurannan aloituksen jälkeen.

10 tykkäystä

Iso kiitos ja hatun nosto. :tophat: ensiluokkaista :+1: :finland:

Mikäs tätä tänään laskee ja suht reippaalla volyymilla? Loppuvuoden veromyyntejä vai voiton rippeitä menneestä noususta :thinking:

Goldman ja Pareto ovat viime viikkoina vähennelleet.

Olen itse toiveissa, että rahastot myyvät turskat pois ennen vuodenvaihdetta mm. raportointisyistä… ja että myyntipaine helpottaisi 2.1. tammirallille :slight_smile:

Tänään:
image

3 tykkäystä

Kyllä nämä on nyt juuri niitä veromyyntejä. Tankki täyteen ja odottamaan tammirallia.

1 tykkäys

Askelmerkit tässä on kyllä kohdallaan tammirallille:

  • Myynnit: Pari instikkaa painaa lappua alas ennen vuodenvaihdetta (tätä on nähty ennenkin).
  • Myynnit: Moni annista ostanut on tehnyt turskaa ja saattaa myös ns. veromyydä näinä päivinä.
  • Funda: Lainavolyymit ovat eheytyneet, tällä hetkellä 17m€ joulukuulle näyttää myös realistiselta.
  • Funda: Ensimmäinen instikka mukana kokeilemassa laina-alustaa, mikä voi avata ketsuppipulloa jo ensi vuonna.
  • Markkinatilanne: Kauppasopimus phase 1 hoidossa, Brexit hoidossa. Selkeys avaa tietä yleiselle nousulle (markkinatrendi).

Oikeastaan ainut kysymys on, miksi johto ei tällä hetkellä osta lisää. Onkohan sellainen ajanjakso käynnissä, että rajoitukset päällä.

Summa summarum: Harkitsen vielä ostavani tällä viikolla lisää, jolloin paino nousisi 7% -> 10%.

3 tykkäystä

Yksi kova juttu tänä vuonna oli yhteistyön alkaminen Talenomin kanssa. Näin ollen Talenomin hurja kasvu tukee myös Fellow Financea. https://www.arvopaperi.fi/porssitiedotteet/fellow-finance-oyj-fellow-finance-alkaa-tarjota-yritysrahoitus-ja-sijoittamispalveluita-talenomin-asiakkaille/e48ecfa7-c93b-4760-858b-94b377a711dc?ref=twitter:6647

1 tykkäys

Täälläkin silmäillään Fellowia, onkohan osakkeeseen vielä leivottu negari riskiä jos ei 20% liikevaihdon kasvu toteudu. Indereshän ennustaa 17,7%

Kirjautumalla Fellow Financen sijoittajatilille näkee ulkomaan operaatioista tarkempaa tietoa. Yleisellä tilastot-sivullahan on mainittu vain Suomen kulutusluottojen ja yrityslainojen tiedot.

Äkkiseltään katsottuna numerot eivät vakuuta, ainakaan jos olet rahan lainaajana Fellow Financen kautta noilla markkinoilla.
Luottotappiot jopa ylittävät korot, ei näytä pitemmän päälle toimivalta yhtälöltä. Onko kyseessä sitten vain kasvukipuja? Muistelen toimarin maininneen jossain haastattelussa että Puolan päähän avattiin vastikään toimisto ja homma lähti sillä lentoon, nuo Puolan numerothan ovat selvästi muita maita parempia.

3 tykkäystä

Tästä en ota kyllä vieläkään selvää minne tämä laiva menee. Ei tämä joulukuu kovinkaan lainavolyymeittäin houkuttele sijoittamaan. Vaihto on niin pientä että negarin tullessa yhden paniikkimyynnit heittää lapulle rumat lukemat vaikka kuinka järkeilisi fundan tukevan kurssia :persevere:

2 tykkäystä