Osakesijoittaminen

Fodelia (Real Snacks & Feelia) -ketju

Hyviä pointteja keskustelussa. Isossa kuvassahan mikään ei ole muuttunut ajatellen Fodelian markkinaa ja erityisesti Feelian osuutta siitä. Jos ei väki käy töissä ja lounaalla niin lounaspaikoissa on hiljaista tai jos toinen ja kolmas aste on etöopinnoissa niin oppilaitosruokalassa ei ole kävijöitä. Tämähän ei suinkaan voi jatkua loputtomiin näin.

Julkisen ruokahuollon osalta kustannuspaineet kasvavat päivä päivältä ja tietoisuus oman ruoantuotannon tehottomuudesta kasvaa pikkuhiljaa. Investoimme harkiten mutta aika isostikin siihen, että jatkossa me pystymme tuottamaan jopa 240.000 ateriaa vuorokaudessa nykyisen noin 80.000 aterian asemesta (noin nykyinen valmistettava määrä). Erityisruokavaliotehtaan osalta näemme mielenkiintoisen markkinan (vrt. case Palmia).

23 tykkäystä

Ilmaisia vinkkejä mulla ei ole tapana antaa liiketoiminnassa, mutta tehtäkööt kerrankin poikkeus, kun ihmisten terveydestä ja jopa hengestä on kysymys. Noissa erityisruokavaliotuotteissa tulisi olla selvät värikoodit eri jutuille, jolloin ne on helppo erottaa esimerkiksi gluteiiniton,kala, äyriäinen, mansikka yms. jolloin kiireessä virheiden mahdollisuus pienenee, koskaanhan se ei poistu.

6 tykkäystä

Kunhan sitä ei tehdä niin kuin monissa etelä-euroopan maissa tuppaa allergeenit olemaan merkattuna: jokin ei-standardoitu väri-kuva-yhdistelmä. Sininen oli viime paikassa kala, seuraavassa laktoosi. Ja mikä kala? Ja mikä laktoosi, olisko kuitenkin maidoton? :grinning:

Kyseltiin parhaita oikian tuotteita.
Kaurasnackseista ehdottomasti rosemary. Kuulosti ällöltä, maistu parhaalta. Seuraavaksi se arabiata ja merisuolakin ansaitsee maininnan.
Perunoista pirteä brita, vaikka seuraavana päivänä maistuukin kuolema suussa :smiley:

1 tykkäys

Itse katson EV/S vain tappiollisesta potenttiaalisesta (kasvavasta) yhtiöstä (kuten QT oli). Kannattavasta kasvuyhtiöstä katson PEG:tä :wink: Toki osinkopainotteisissa huomioin myös osingon osittain

Ja samoilla linjoilla, en erityisemmin pidä alasta…toki en anna sen häiritä kun 2021 PEG on näinkin kohillaan :sunglasses: Kannattavan kasvun hinnoittelu on vaikeaa, se kun pitää sisällään “riskiä” verrattuna “mörnijään”. Jos mitään ei tapahdu niin voitat, jos tapahtuu positiivisia asioita niin voitat. Jos negatiivisia niin häviät.

Oispa hieno kun ois tuo PEG ilmoitettu tuossa inderesin PE alapuolella joka yhtiöstä niin ois osakevertailussa nopeampi haarukoida potentiaalisia ostokohteita :wink:

ps. Riskiosiota on käsitelty sivuten myös titanium -ketjussa, ei suoraan mutta rivien välistä lukien.

4 tykkäystä

Sinne vaan foorumilaisten CV:t sisään!

13 tykkäystä

Styroxin korvaaminen on osoittautunut yllättävän vaikeaksi. Pk seutuhan toimii nykyään kylmäkuljetuksessa joten siellä ollaan jo päästy niistä eroon. Korvaava ratkaisu on ollut jo testissä ja näyttää siltä että ratkaisu on löytynyt. Eli vielä ehtii kerätä kylmäboxeja tulevan kesän helteisiin😄

16 tykkäystä

Ensimmäinen miljoona toimitettu :tada::muscle::slightly_smiling_face:

18 tykkäystä

Hyvältä näyttää ja latu on auki. Itse viime viikolla tein ensimmäisen tilauksen ja pääsin maistelemaan Feelian tuotteita. Toistaiseksi kokemus positiivinen. Ei mitään tajuntaa räjäyttävää, mutta varsin maukasta ja ennen kaikkea helppoa arkiruokaa. Itse osun varsin hyvin kohderyhmään eli kiireiseen perheelliseen nuoreen aikuiseen ja koen että näillä tuotteilla saan omaa arkea helpotettua huomattavasti.

Miinusta pakko kyllä antaa tuosta styroksilaatikosta, mutta hienoa kuulla että asia ollaan tiedostettu ja parannusta on luvassa.

Näiden kokemusten perusteella on mukava olla omistajana ja tankata Fodeliaa sekä salkkuun, että jääkaappiin! En tiedä onko muut huomannut, mutta itselle ainakin osunut Feelian mainoksia silmiin ja toivottavasti myös jatkossa mainontaan panostetaan vahvasti.

11 tykkäystä

Oletetaan, että myytyjen annosten keskihinta on luokkaa 1,3 € alv0%. 9kk aikana myyty 1 000 000 kpl jolloin kuukausittainen liikevaihto luokkaa 140-150t. Jo tuolla vauhdilla tekee lähes 2milj. vaihtoa per vuosi, mutta kun suunta todennäköisesti kasvava on liikevaihto ensi vuonna varmasti merkittävästi suurempi. Tämän rooli voi siis olla aika merkittävä jatkossa.

3 tykkäystä

Inderesin seurannan aloitus raportissa arvioidaan Feelian ruokakaupan osuudeksi liikevaihdosta 3-4%, liikevaihto 2019 12,9m€, josta

2019 verkkokaupan liikevaihto n. 400 000€.
2020 verkkokaupan liikevaihto n .1,8-2m€.
Kasvua 350-400% yoy.

Mielenkiintoiselta näyttää ja markkinaa riittää napattavaksi.

Edit: Laskekaapa siitä PEG-kerrointa… :partying_face:

10 tykkäystä

Olen nyt kuukauden päivät käynyt tsekkaamassa Fodelian eri brändien someseuraajia.

Ei näistä ehkä mahdottoman pitkälle vietyjä johtopäätöksiä voi vetää, mutta sen voin teille tyytyväisenä kertoa, että esimerkiksi Feelian Instagram-seuraajat ovat kasvaneet palttiarallaa 10 % kuukaudessa:

En itse ole niin some-ihminen niin piti etsiä väline, jolla käydä kommentteja kurkkimassa. Fiilistelin erityisesti tuon tuoreimman arvonnan komenttikenttää täältä käsin: https://www.picuki.com/media/2426247998532064341 (se jolla IG voi toki mennä ihan sitä normaalia kautta, Insta pyytää kirjautumaan jos koitan siellä katsoa minkään kuvan kommentteja).

Olisikohan tässä Koronassa nyt sellainen hopeareunus Fodelian osalta, että aika moni etätyöläinen on löytänyt itsensä tilanteesta, jossa pitäisi kokata entistä enemmän ja useammalle ihmiselle. Feelian tuotteet jelppaa kummasti tuossa!

Tässä on huikea potentiaali. Kiirettää pukkaa Pyhännällä kun tämän löytää jatkossa yhä useampi. Olen tilaamassa ekaa satsia itse alkuvuodesta. Toivotaan, että pystyy suosittelemaan monelle jatkossa näitä sitten!

7 tykkäystä

Tuosta 1m annosta postauksesta ei voi mielestäni aukottomasti päätellä, että ne olisi toimitettu kaikki edellisen 9kk aikana. Kallistuisin itse siihen, että kaikkinensa tähän mennessä on toimitettu tuon verran annoksia vanhan ja uuden verkkokaupan aikana.

Joka tapauksessa hyvä momentum ja mielenkiinnolla seuraan miten liiketoiminta kehittyy.

2 tykkäystä


Fodelia ponkaisi aamusta kovaan nousuun ja sen jälkeen lyötiin homma jäihin. Mistähän mahtaa johtua?

1 tykkäys

https://www.nasdaq.com/docs/2020/10/14/Nasdaq%20Nordic%20Market%20Model%202020_09_0.pdf (appendix M)

image

image

Itse en myöskään ymmärrä, miten tuo 7,20€ on liian suuri hyppäys verrattuna avaushintaan 7,07€. Eiköhän sen joku pörssin paremmin tunteva osaa kertoa.

3 tykkäystä

Rovaniemen uudessa minimanissa sipsit tarjouksessa ja pari lajia loppunu

Näin se sijoitustutkimus etenee. Osaltani edesautoin kuvan matildan myyntiä :smiley:

9 tykkäystä

Fodbarille saatu näemmä sivut auki. :+1:

5 tykkäystä

Ota yhteyttä näytti toimivan valikon kautta eli etusivu kaipaa päivitystä.

3 tykkäystä

me ollaan omalla perheellä nyt tilattu 4 kertaa isompi satsi feeliaa, eli on ihan päässyt jollain lailla vakio tuotteeksi (käyttö mulla etäpäivät = gulassikeitto) ja sitten kun ei oikein jaksa kokata. Jos olisi ihan Lockdown, niin toisen lämpimän ruuan päivässä varmaan vois laittaa Feelialla.

3 tykkäystä

Kiitos vinkistä - välitän tiedon eteenpäin.

5 tykkäystä

Uusia ruokia maisteltu. Kasvislasagnette ja kasviskiusaus oli oikeasti pahan makuisia. Todella omituinen sama sivumaku molemmissa. En tiedä oliko kyseiset ruuat jotenkin pilalla tai väärin valmistettu, sillä ainesosien perusteella mitään erikoista maustetta ei pitäisi olla mukana.

2 tykkäystä