Osakesijoittaminen

GLASTON-ketju open

“Kirkastuvaa potentiaalia pitkään salkkuun” oli mielestäni hyvin todettu… hodlataan hodlataan rauhassa

1 tykkäys

Luin eka että kirkuvaa potentiaalia… Ostin eilen position täyteen…

1 tykkäys

Älylasin suhteen isken maalitikun 20.10.2020 kohdalle. Silloin alkaa Glasstec 2020 Düsseldorf:issa ja Glastonilla (sekä Heliotropella) on erittäin vahva insentiivi saada showcase-linjasto markkinoinnin veturiksi.

https://www.glasstec-online.com/

2 tykkäystä

Teksti loppuu kesken: "Tämän potentiaalin osatekijöitä ovat toipuva "

Hyvin kirjoitettu ja samaa tuossa aiemmin aprikoin että pitkäksi paperiksi hyvä potentiaali

Ei lopu, katsoppa viereinen palsta :slight_smile:

image
image

2 tykkäystä

Höh, ei näköjään mahtunut samalle läppärin näytölle : )

Koronan vaikutuksista ei hirveästi puhuttu ja miten se levitessään mahdollisesti vaikuttaisi. Itse olen ollut koko ajan velan puolella mutta jossain vaiheessa pitää ennakoida joidenkin yhtiöiden osalta vaikuttaako jatkoon suuremmin vai ei.

Moro sniffer, kysyin Metsäseltä koronasta, mutta ei ollut (yllätys, yllätys) kovinkaan huolissaan. Kiinan tehdas “ei ole vielä saanut paikallishallinnolta lupaa töiden jatkamiseen”. Mielikuvaksi jäi, että vaikutukset eivät vielä ole niin merkittäviä, etteikö niitä ehdittäisi kuroa kiinni. Glastonin onni onnettomuudessa on, että pääkilpailijoiden Northglassin ja Landglassin KAIKKI valmistustoiminta on Kiinassa, joten korona iskee niihin paljon lujemmin. Terv. Eki

11 tykkäystä

vau, toi oli hyvä tieto. Mites sen toisen suuren Lisic jotain?

Lisec on Glastonin kilpailija lähinnä eristyslasissa. Tietääkseni heillä ei ole tehdasta Kiinassa. Glaston/Bystronic tekee eristyslasikoneita Shanghaissa (Saksassa sijaitsevan Neuhausen-Hambergin tehtaan lisäksi), joten sikäli kuin Neuhausenin lisätuotanto ei riitä Shanghain tehtaan tuotantokatkoksen korvaamiseen, on Lisecillä tässä ainakin teoriassa jonkin aikaa kestävä kilpailuetu. Terv. Eki

2 tykkäystä

“2020 voi olla läpimurtovuosi älylasilinjassa”

5 tykkäystä

Eikö yhtiö usko synergia etujen saavuuttamiseen, kun annetaan 2020 ohjeistus niin löysäksi, että osittainenkin toteutuminen saavuttaa ohjeistuksen? :thinking:

Synergiathan ovat tulleet läpi tavoiteltua nopeammin. Hankinnan logiikka oli mielestäni päivänselvä jo kaupantekohetkellä:

  1. Glaston nostettiin uuteen kokoluokkaan
  2. Yrityksen suurempi koko ja laajempi asennettu laitekanta paransi Servicen kilpailukykyä sekä potentiaalia merkittävästi (Globaali huolto on Glastonille tärkeä kilpailuetu)
  3. Bystronicin tuotevalikoima antoi Glastonille vahvan jalansijan eristyslasimarkkinoille, jossa on ilmastonmuutokseen liittyviä voimakkaita positiivisia ajureita (esim. rakentamisen energiatehokkuuteen liittyvät vaatimukset)
5 tykkäystä

Jahas, ei se lähtenyt vieläkään lentoon.
Tuntuu että tähän ehtii hypätä kyytiin vaikkapa vuoden päästä, kurssi samoissa tai alempana silloin.
Sitä odotellessa rahat pois Glastonista ja tekemään tuottoa muualle.

Mutta annan vielä olla, yhden-kaksi osaria kattelen ainakin…

Vai onko parempi olla 1-2 kvartaalia ajoissa, mutta oikeassa? Jos ollaan.

1 tykkäys

Itse päädyin siirtämään rahat pois pienellä tappiolla. Raha näyttää kasvavan puussa kun sen pistää Qt:hen (ei sijoitussuositus).

Samanlaista “kissa ja hiiri”-leikkiä tämä on ollut Metsäsen kanssa aina :slight_smile: Yrittämisen puutteesta ei @erkki.vesola:a voi ainakaan syyttää tilinpäätöshaastattelussa. En omista tällä hetkellä, mutta jos tuo Heliotrope ja älylasi konkretisoituisi jo tänä vuonna, niin kurssi voi toki hypähtää koilliseen aika nopeastikin. Tästä ei kuitenkaan ole mitään takeita. Kukaan ei kiistä Bystronicsin oston synergiaetuja, mutta miten ihmeessä tuntuu siltä, että tulosta ei vaan saada aikaan. Käänteisen splitin, suunnatun ja yleisen osakeannin jälkeen tuntuu siltä, että kurssi luisunut ihan käsittämättömästi, vaikka liikevaihto kaksinkertaistui kaupan myötä. Tosin omistajapohja on aika rajoittunut eli 30 suurinta omistajaa hallitsee 77% osakkeista ja 100 suurinta 84,5%. Hallintarekisterissä “ruhtinaalliset” 0,37%.

2 tykkäystä

Sitkun tää lähtee, niin se lähtee kun hauki kaisliskosta. Glastonissa asioita tehdään oikein ja megatrendit ovat kohdillaan. Tämän kanssa pitää vaan olla kärsivällinen. Parin vuoden päästä kurssi saattaa olla tuplat ja osinkoprosentti nykyisellä osakekurssilla 10 % pinnassa.

3 tykkäystä

Tästä aivan samaa mieltä ja sen takia olen kyydissä. Bystronic-kauppa oli loistava ja kuten siinä tiedotustilaisuudessa (2019 alussa) silloin Metsänen sanoi sivulauseessa, että Glastonin ideana on tehdä lisää yritysostoja, jotta se pystyy tarjoamaan kokonaisen tuotantolinjan eristyksestä lämpökäsittelyyn yms. Arkkitehtuurilasissa esikäsittely tulee muualta (kumppaneilta) ja samoin on ajoneuvolaseissa jalostuksen kanssa. Näitä varmasti tullaan jossain vaiheessa hankkimaan, kun Bystronic on saatu integroitua.

Samaan uskon että kyllä se vielä lähtee. Tosin myin 1/3 pois ja oli tarkoitus ottaa alempaa takas. Menivät vaan QT position avaukseen. Eiköhän tähän vielä kerkeä lisätä position täyteen :sunglasses:

Glastonille jatkotilaus Pohjois-Amerikasta laajan tuotevalikoimansa ansiosta

Glaston Oyj Abp Lehdistötiedote 19.2.2020

Glaston on saanut tilauksen FC Series™ tasokarkaisulinjasta johtavalta lasinjalostajalta Pohjois-Amerikassa. Tilaus sisältyy vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen tilauskertymään. Linja toimitetaan asiakkaalle vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä.

Tilaus on jatkoa vuoden 2019 tilauksille edistyksellisestä TPS®-eristyslasilinjasta sekä korkean teknologian ProL -laminointiuuneista. Saadut tilaukset vahvistavat miten Glastonin laaja tuotevalikoima luo ristiinmyyntimahdollisuuksia, jotka tukevat asiakkaitamme heidän monimuotoisissa lasinjalostustarpeissaan.

“Asiakaskuntamme toimii vaativissa arkkitehtuurilasiprojekteissa, joissa vaaditaan korkeinta mahdollista julkisivulasituksen laatua. Laaja tuotevalikoimamme mahdollistaa ratkaisujen tarjoamisen niin eristyslasi-, tasokarkaisu- kuin laminointiteknologioissa. Tämä asiakassuhde on meille tärkeä ja odotamme innolla sen jatkumista”, sanoo Scott Knisely, Glastonin Amerikan myyntijohtaja.

Glastonin laaja tuote- ja palveluvalikoima, sisältäen lasin lämpökäsittelyteknologiat, eristyslasiteknologiat sekä myös ajoneuvolasi- ja kehittyvät lasiteknologiat, kattaa ison osan lasinjalostuksen arvoketjusta – kaikki saatavilla samasta paikasta.

“Parhaan tietotaitomme ansiosta pystymme vastaamaan asiakkaidemme lasiin liittyviin korkeimpiin ominaisuus- ja laatuvaatimuksiin. Edistyksellisellä suunnittelulla, jossa huomioimme koko arvoketjun, pyrimme muokkaamaan alaamme kohti tehokkaampia ja digitaalisesti integroituja ratkaisuja”, sanoo Scott Knisely.

Ostin samalla eilen myydyt takaisin OST-tilin puolelle. Tämän vuoden tuloksen pettäminen ei näytä todennäköiseltä ja samalla on erittäin hyvä odotella älylasin kaupallistumista nykyisellä valuaatiolla.

9 tykkäystä