Gofore - Go for vai No go?

Analyytikon aamukatsauskommentit Goforen Q1-tuloksen jäljiltä. :point_down:

:gem: Tuotto/riski-suhde parantunut näkymien myötä - Inderes

22 tykkäystä

Danske Bankin aamukatsauksen 22.4.2024 osakkeena Gofore:

“Johdon hieman optimistisemmaksi muuttuneet kommentit kysynnän suhteen sekä vahva kustannusten hallinta tekee meihin vaikutuksen, ja toistamme “Osta” suosituksen korotetulla 12 kuukauden tavoitehinnalla 27,5 euroa (aiemmin 27 euroa).”

“Gofore treidaa n. 20-25% keskeisten verrokkien alapuolella mikä on mielestämme perusteetonta”.

25 tykkäystä

Tuoreita ostoksia. :slight_smile:

Hallituksen jäsen Piia-Noora Kauppi:
Volyymi: 4280 Keskihinta: 23.43584 EUR

Kaupin lähipiiriin kuuluva henkilö:
Volyymi: 180 Keskihinta: 23.6 EUR

24 tykkäystä

Tampereella rillataan pian! :hamburger: Toimitusjohtajamme Mikael Nylund esiintyy Tampereen Sijoitusmessuilla pe 3.5. kello 15.45 Karo Hämäläisen Karon Grillin nauhoituksissa Pienen Salin lavalla.

Tulkaahan kuuntelemaan paikan päälle tai tilatkaa Grillin Youtube-kanava ja katsokaa nauhoite kun se ilmestyy! :ok_hand:

Messut: https://www.sijoitusmessut.fi/schedule
Karon Grilli: https://www.youtube.com/@Karongrilli

34 tykkäystä

Toimitusjohtaja Mikael Nylund Karon Grillissä :+1:

33 tykkäystä

@Karo_Hamalainen tivasit @MIkael_Nylund :lta oikeaoppisesti mistä tuo hyvä kannattavuus johtuu ja vähän epäselväksi se jäi vastauksissa mielestäni. Oma käsitys, miksi Gofore tekee hyvää kannattavuutta julkisella sektorilla toisin kuin muut:

Goforen julkkarihankintojen menestyksen (näiden voittaminen hyvällä katteella) ymmärtämisessä pitää miettiä sitä dynamiikkaa mitä tapahtuu kun julkisen sektorin kilpailutuksia tehdään. Kilpailutukset ovat avoimia ja hinta on vain yksi valintatekijä. Goforen hinta ei ole käsittääkseni käytännössä ikinä se halvin, mutta silti Gofore valitaan usein toimittajaksi, koska Goforella on esim. paremmat osaajat ja parempi kokemus vastaavista projekteista. On olemassa siis useita valintatekijöitä, joita katsotaan ja muissa kategorioissa Gofore pärjää erinomaisesti. Eri osa-alueet hankinnoissa siis pisteytetään ja Gofore on korkeammasta hintapyynnistä huolimatta tämän dynamiikan vuoksi voittanut kilpailuja. Ja siksi katteet pysyneet kunnossa.

Tottakai sitten nämä muutkin alan perusasiat merkitsee (mitkä on laskutusasteet jne), mutta tuo yllä oleva on käsittääkseni olennainen asia.

Yksityisellä sektorilla sitten tuo hankintadynamiikka käsittääkseni erilaista on johtuen puhtaasti julkisen sektorin luonteestakin.

Korjaa @MIkael_Nylund jos meni pieleen :slight_smile: Mielellään kuulisin kyllä CEO:n osaltakin, että mitä kaikkia kriteereitä näissä julkisen sektorin kipailutuksissa yleensä/usein on ja miten Gofore kussakin valintakriteerissä sijoittuu suhteessa muihin.

Kiitos @Karo_Hamalainen ja @MIkael_Nylund videosta! Hieno haastattelu, sekä Karon että Mikaelin osalta.

34 tykkäystä

Ootko kurkannut HILMAsta miten siellä avataan kilpailutusten pisteytyskriteerejä? Sieltä näkee käsittääkseni ko. hankinnan hankinta-asiakirjoista kriteerit ja niiden painotukset.

10 tykkäystä

Ymmärsin tuosta Mikaelin kertomasta, että palvelutarjonnan laajuus IT-palveluiden sisällä on heidän vahvuus. Ja tämä olisi keskeistä, kun haetaan suurempia strategisia kumppanuuksia (puitesopimukset).

En tiedä ulkopuolelta, miten isoa eroa eri IT-talojen kärkiosaamisissa on, mutta näyttää heillä taktiikka toimivan. Oletettavasti siis pitkää kokemusta ja kilpailukykyistä osaamista on heittää kehään leveällä otannalla.

On ihan ymmärrettävää, että julkisella puolella halutaan ostaa mahdollisimman paljon yhdeltä luukulta, ettei tarvitse järjestää 7 eri kilpailutusta yhden kokonaisuuden aikaan saamiseksi.

(Samaa kyllä nähdään mielestäni muillakin toimialoilla)

7 tykkäystä

Tämä on myös tapa saada valituksi “sopivin” toimija tai rajoittaa läpikäytävien tarjousten määrää. Joskus perusteltua, joskus ei.

Kilpailutuksia voidaan yrittää räätälöidä etenkin katkoskohdissa (vanha diili loppuu) sellaisiksi, että saadaan pidettyä vanhat tutut konsultit riveissä. Liikevaihtorajat ja konsulttien kokemusvaatimukset ovat yksi tapa blokata pienempiä pois. Siksikin putiikin kannattaa pitää kiinni seniorikonsulteista, koska (liiketoiminnan alueesta riippuen) kielivaatimuksiin sopivasti yhdistettynä mitat täyttäviä konsultteja ei edes löydy kovin montaa.

Hyvänä puolena on, ettei lähdetä uuden toimijan kanssa alusta liikkeelle, mutta joskus se vanha toimittaja halutaan vain oman vaivan säästämiseksi. Eikä tämä ole Goforelta pois. Näin se bisnes toimii.

Joskus tulee hutejakin, ja jatkostaan varma putiikki ylihinnoittelee itsensä, eikä julkisella ole markkinaoikeuden pelossa (viiveet, kustannukset) mahdollisuutta ottaa pitkin hampain kuin se voittajaksi tullut tarjoaja.

6 tykkäystä
22 tykkäystä

Tässä on Jonin kommentit Goforen huhtikuusta. :slight_smile:

Goforen huhtikuun liikevaihto laski odotetusti orgaanisesti ja oli käytännössä linjassa odotuksiimme. Laskutusasteet paranivat ennustetusti edellisestä kuukaudesta. Kokonaiskapasiteetin ollessa myös linjassa odotuksiimme pidimme ennusteet ennallaan. Markkinakommenteissa ei myöskään ollut mitään muutoksia Q1-raportin jälkeen.

8 tykkäystä

@Isa_Hudd ja @Joni_Gronqvist juttelivat Goforesta ruotsiksi. :slight_smile:

00:00 Inledning 00:24 Kvalitetsbolag 01:44 Höga marginaler, lönsamhetskontroll och visibilitet 03:25 Senaste kvartalen omsättningen ngt ner, lönsamheten på topp 04:20 Senaste översatta analysen från februari:länk nedan 04:35 Stort ägande bland personal och nyckelpersoner 07:17 Tydlig rapportering, god insyn


Inderes Nordic -kanavalla on myös sijoitusaiheisia englaninkielisiä videoita:

3 tykkäystä

Teemu Liila ja @Heikki_Keskivali keskustelivat Goforesta ja TietoEvrystä. :slight_smile:

Ensimmäinen tietokone koskaan painoi 30 tonnia, eli noin viideontoista katumaasturin verran. Jaksossa kisaamassa IT-talo Gofore ja Suomen suurin IT-palvelualan toimija TietoEvry.

Aiheet:

00:00 Intro 00:52 Goforen ja Tietoevryn vertailua 06:41 Liiketoiminta ja näkymät 15:31 Arvostukset 20:59 Löytyykö yhtiöitä Teemun ja Heikin salkuista? 22:46 Kumpaa Heikki ja Teemu valitsevat kisasalkkuihinsa?

PS. @Emmi_Berlin1, Tietoevryllä on jotain, mitä teillä ei ole… tarkoitan tätä. (tää kyl oli ennen aikaa, kun Tiedosta tuli TietoEvry)

10 tykkäystä

Tuon videon takia myyn TietoEvryt huomenna :face_with_spiral_eyes:

Ettei menisi ihan offtopiciksi niin Goforet lähti toissapäivänä ainakin väliaikaisesti. Goforeen hinnoiteltu sen verran enemmän kasvua kuin esim. Tietoon tai Vincitiin enkä osaa arvioida kuinka tuo kasvu realisoituu.

4 tykkäystä

Goforen arvostustasohan on maltillistunut vuosi vuodelta. Ei nuihin Inderesin ennustuksiin kovin paljon kasvua vaadita. Se on totta, että Suomessa on paljon it-yrityksiä alhaisemmilla P/S-kertoimilla, mutta ulkomaisiin isoihin pelureihin nähden Goforen kertoimet ovat maltilliset.

Toisaalta mielestäni on ihan käyvät syyt että miksi Goforeakin pitää arvostaa jo vähän maltillisemmin. Suomessa on ns. “löysät otettu pois” ja Suomessa samanlainen suhteellinen kasvu vaikeutuu koko ajan kun kokoluokka kasvaa. Ulkomaiden osalta taas ei ole vielä mitään näyttöä että homma rokkaa siellä kuten Suomessa. Musta on ihan oikein, että ulkomaan potentiaalisesta kasvusta ei joudu nyt oikein maksamaan mitään.

20 tykkäystä

Hyvä kommentti @JNivala !

Luoko suomalaisten IT-osaajien matalampi palkka rokkauspotentiaalia? Voisi ajatella, että ainakin osa työtehtävistä voitaisiin tehdä Suomesta käsin. E. Tai vaikka Espanjasta, jossa Goforella taitaa olla myös (suomalaisia) työntekijöitä.

Toisaalta, jos se olis niin helppoa, olisivat esimerkiksi Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa toimivat yritykset jo siellä rokanneet. :metal:

5 tykkäystä

Samaisen tutkimuksen mukaan Suomi ei ole kuitenkaan erityisen matalapalkkainen alue. Monessa Euroopan maassa on koodarin keskipalkka alle puolet Suomen tasosta. Puola ja Unkari ovat merkittäviä tekijöitä tällä työmarkkinalla.

Intia on sitten vielä omaa luokkaansa, ja siellä tehdään käsittääkseni suurin osa kaikesta maailman ohjelmakoodista.

8 tykkäystä

Joo, jätämme laulu- ja räppihommat jatkossakin omiin karaokeiltoihimme :grin:

5 tykkäystä

Goforen asiakastyytyväisyys pomppasi tänä keväänä all-time high -lukemiin :muscle:

27 tykkäystä