Harvia-foorumi eli Haarumi - Kansainvälistä kasvua ja hyvinvoinnin megatrendejä

Positiivis sävytteinen uutinen ilmoille!

62 tykkäystä

Tästä on syytä huomata, että uusi tavoite sisältää myös yritysostot, joskin näkevät markkinan kasvavan “yli 5 %” joten orgaanisestikin pitäisi kohtuullista kasvua tulla - tätä on toki odotettukin.

Aamulla tulee enemmän kommenttia ulos ja CEO-haastattelukin jossain vaiheessa kun saadaan editoitua.

33 tykkäystä

Analyytikon kommentit eiliseen pääomamarkkinapäivään liittyen. :point_down:

18 tykkäystä

Tässäpä tuo @Rauli_Juva lupailema Matias Järnefeltin haastattelu. :fire:

23 tykkäystä

Mä en ihan osta tuota että 10% kasvu sisältäisi myös yritysostot. Nimittäin ei tuohon lukuun sovi mitään yritysostoa. Liikevaihto on nyt vajaan 200M€ ja jos siihen ostavat vaikka 20M€ toiminnot lisää, se on jo pelkästään yli 10%. Jos taas ostaisivat 50M€ vaihtoa tekevän “tyttären”, niin pelkkä yritysosto nostaa vaihtoa 30%. Siihen orgaaninen kasvu päälle. Tämä Harvia 10% tarkoittaa käytännössä 15-20%, jos ovat tavoilleen uskollisia.

15 tykkäystä

Se, että tavoite sisältää yritysostot ei varsinaisesti ole mielipidekysymys, kun firma näin itse sanoi. Tavoitehan on siis keskimääräinen kasvu about tulevan 5 vuoden aikana, ei yksittäiselle vuodelle. Siitä olen samaa mieltä että tavoite on aika vaatimaton jos yritysostoja saadaan aikaan, kun orgaanisestikin voisi päästä lähelle 10 % kasvua.

61 tykkäystä

Joo mutta ei yritysostoja oikein voi yläkanttiinkaan arvioida jos ei ole jo käytännössä melkein nimet paperissa. Sehän aina voi olla ettei ne myös toteudu…ainakaan järkevään hintaan.

Mutta taas toisaalta pitää siellä putkessa ostokohteita olla jo jotka kohtuu pitkällä kun tälllaisia tavoitteisiin asettavat.

1 tykkäys

Löytyykö tietoa kuka myi viime perjantaina 460.000 lappua kertaheitolla? Arvo noin 20 miljoonaa €. Silloin kun kurssi lähti 44€ sukeltamaan.

3 tykkäystä

Oisko Eos:n toimari, joka jäämässä eläkkeelle, ja seuraaja aloittaa syksyllä.

2 tykkäystä

EOS:n toimitusjohtaja vaihtuu. Pörssitiedote tänään:

Harvia Oyj on nimittänyt Philipp Krauthin EOS Groupin toimitusjohtajaksi, EOS-brändistä ja -tuotteista vastaavaksi johtajaksi ja Harvian johtoryhmän jäseneksi. Tehtävässään Krauth vastaa EOS Groupin johtamisesta ja varmistaa Harvia-konsernin EOS-brändin alla myytävien premium-ratkaisujen selkeästi erottuvan ja kiehtovan identiteetin.

Philipp Krauth on kokenut globaalien liiketoimintojen johtaja, jolla on vankkaa osaamista asiakas- ja toimittajasuhteista sekä brändinhallinnasta. Tällä hetkellä hän toimii Outdoorchef AG:n toimitusjohtajana, ja aiemmin hän on toiminut Wolf Steel Ltd:n Napoleon-brändin toimitusjohtajana Euroopassa sekä Newell Brands Inc:n toimitusjohtajana Saksassa ja Itävallassa. Lisäksi Krauth on työskennellyt kymmenen vuotta Hansgrohe Groupissa, ja hänellä on myös kokemusta useista eri johtotehtävistä Aasiassa.

Krauth aloittaa tehtävässään 12.8.2024 ja raportoi Harvian toimitusjohtaja Matias Järnefeltille. Aiemmin julkistetun mukaisesti EOS Groupin toimitusjohtaja ja Harvian johtoryhmän jäsen Rainer Kunz on päättänyt jättää tehtävänsä Harviassa. Kunz jatkaa työskentelyä Harviassa täysipäiväisesti elokuun loppuun 2024 saakka ja tukee tehtävien siirtoa sen jälkeen neuvonantajana.

25 tykkäystä

Saatiin lupa jakaa Matias Järnefeltin katsaus Harvian CMD:stä viikon takaa inderesTV:een, niin tässäpä lähes 50 minuuttinen katsaus englanniksi. :smile: Täytyy itsekin kuunnella läpi illemmalla, nyt tähän hätään vain editoin ja julkaisin, niin en osaa sen tarkemmin vielä referoida sisältöä.

38 tykkäystä

CMD:n katsottua ei ole kuin ajan kysymys milloin Harvia tekee yritysoston sopivan kohteen tullessa vastaan ja hinnan ollessa kohdallaan.

9 tykkäystä

Onko toiset Haarumilaiset sattuneet vilkaisemaan Harvia.jp sivuilta tuotteiden hintoja Japanissa. Kannattaa istua ensin tukevasti, koska ensin pyörryttää ja sitten naurattaa makeasti.:joy:

33 tykkäystä

Halvin 2.7kW sähkökiuas maksaa euroissa rapiat 1800 :grin: Harvia on siis selkeästi kermankuorintastrategialla liikkeellä ja tämä on toki mielestäni ainoa oikea tapa toimia näillä ulkomaiden neitseellisillä saunamarkkinoilla, joissa kohdeasiakkaita ovat vielä toistaiseksi varakkaammat henkilöt. Yrityksille hinnat ovat varmasti hieman eri tasoa, mutta eiköhän senkin segmentin katteet ole kohdillaan :sunglasses:

29 tykkäystä

Toisaalta jos saunoa haluaa niin eipä tuo hinta paha ole. Suomessa saunominen on vaan niin arkipäivää ja täällä on totuttu, että kiukaan saa alkaen muutamalla satasella. Eiköhän se sopiva hintapiste löydy maasta kuin maasta :+1: Katteet varmasti nyrkkisääntönä sitä paremmat mitä kauempana Suomesta ollaan. Täällä kun ei ole kuin köyhiä DIY-saunojia.

2 tykkäystä

Hauskinta on 20kg kiuaskivien hinta 160€. Cilindro-malliin näyttäisi menevän 80kg kiviä. Ei tainut olla pöllömpi kauppa ostaa kiuaskivivalmistaja itselle.

32 tykkäystä

Kuulostaa todella mielenkiintoiselta hinnoittelulta kieltämättä!
Kiusaskivien raahaaminen Suomesta Japaniin ei myöskään ole ihan ilmaista. Painavat niin julmetusti.
Yeni on myös liikkunut todella paljon viimeaikoina (lähinnä heikentynyt), mutta en osaa sanoa miten paljon hinnoittelussa näkyy tätäkin.

2 viestiä yhdistettiin ketjuun: Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Jussi Halme on tehnyt videon Harviasta. :slight_smile:

2020-luvun yksi tuottoisimmista osakkeista Helsingin pörssistä on Harvia, jonka osake on tuottanut noin 300 %.

Harvialle vaikein markkina-alue on ollut viime aikoina Pohjois-Eurooppa, jossa matala kuluttajakysyntä ja rakennusalan jatkuva laskusuhdanne ovat haitanneet liiketoimintaa.

Mutta yhdysvaltojen markkinapotentiaali on iso Harvialle.

Mikä on Harvian osakkeen tilanne nyt?

3 tykkäystä

Ei paljoa maksa kivien roudaaminen, maksimissaan 5€ per 20kg.

1 tykkäys