HKScan sijoituskohteena

Viime päivinä HKScan ottanut voimakkaasti ylös viimeisimmän Q3-raportin vuoksi. Ensimmäinen kvartaali pitkään aikaan, kun saavutti voitollisen tuloksen. Tässä ketjussa keskustellaan siitä, mitä HKScanin tulevaisuus tuo tullessaan.

1 tykkäys

Ei tarvitse kun yhden sairaan villisian kävellä rajan yli venäjältä ja koko Suomen sikateollisuus ronahtaa.

Enkä ihmettelisi jos joku eläinaktivisti toisi taudin tänne tahallaan

1 tykkäys

Vastahan nousu on alkutekijöissä. Kuten tulosparannuskin. Se joka uskoo, että tulos kohenee sijoittakoon. Hyvät kuitenkin on merkit. Suomen parannus on kuitenkin alkutekijöissä ja 6€ on vielä osakkeella pitkä matka. Se on raja mihin hk parhaimmillaan pystyy…
Mitä ruttoon tulee niin sairaalla sialla on pitkä matka rajalta sikalalle tai edes rajan yli. Kyllä sen tuo jokin muu jos tuo.

1 tykkäys

Löytyykö Inderesiltä yhtään analyysia yhtiöstä?
Ulkomaiset sijoittajat tankanneet osaketta runsaasti. Omia ostoja Hk: lla vielä jäljellä. Vahva tuntuma, että Hk on tehnyt oikeita asioita.

1 tykkäys

Ei ole seurannassa inderesillä. Itse olen vahvasti mukana, ja lähiaikojen kurssikehitys on kyllä lämmittänyt mieltä. Mielestäni jos käänteeseen uskoo vielä kerkeää mukaan.

3 tykkäystä

Uusimmassa InderesPodissa keskusteltiin yritysten pitkän aikavälin (n. 10v) liiketoiminnan kehitysmahdollisuuksista. Miten täällä porukka näkee HK:n liiketoiminnan kehittymisen pitemmässä juoksussa?

Itse uskon hyvin vahvasti, että lihaa tulee kulumaan 10 vuoden päästäkin ja toisaalta uskon HK:n olevan vahvoilla elintarvikemarkkinoilla ihan vaan sen vuoksi, että suurella yhtiöllä on kuitenkin tällä toimialalla paremmat mahdollisuudet lähteä tekemään myös uusia juttuja. Tätä perustelen sillä, että kyllähän suurten volyymien tuotantolaitokset ovat rahallisesti merkittäviä investointeja ja HK:n kaltaisella yrityksellä löytyy hartioita toteuttaa suuriakin investointeja.

Periaatteessa pitäisin yhtiötä hyvänä ja liiketoimintaa varmahkona, mutta omistajien ristiriitaiset tavoitteet sijoittajien tavoitteihin verrattuna (arvo nähdään pikkusen eri tavalla :D) kyllä aiheuttavat harmaita hiuksia.

1 tykkäys

Taas noustaan :grinning: Uutisia?

Kiitos Kiina. Hk sika kiittää!

Itse jouduin kommenttisi myötä googlailemaan. Helpotan vähän: Sikaa himoitsevalta Kiinalta joululahja HKScanille ja Atrialle – porsaanlihan tullit laskevat vuodenvaihteessa | Kauppalehti

4 tykkäystä

Hkscan odottaa myös broilerin vientilupaa Kiinaan. Avot kun uutinen tulee Kiinan luvasta…mennään kaakkoon. Hk ei voi enää söhlätä. Söhläykset suurimmat tuli Rauman broileritehtaasta aiemmin, kun tuotantolinjat eivät vetäneetkään niin hyvin, jo tehtyihin kasvatus/teuras sopimuksiin. Tappiota tuli kunnolla. Nyt tilanne näyttää olevan toinen. Kiinasta ja muualta Aasiasta saa artikkeleiden mukaan parempaa hintaan. Joskin logistiikka maksaa enemmän. Hk lupas 3milj. kg sianlihaa 2019 vuoden aikana. Viety on kuitenkin huom. enemmän. Ensivuonna 2020 viedään yli 9milj. Kg
Osakkeen hinta on noussut 1.60—2.70€ tänävuonna. Tappiot on pienentynyt jo Q1-Q3 aikana roimasti ja Q4 on odotetusti vahvin kaikilla osa-alueilla.
Osakkeesta maksetaan n.2.70 hintaan tällä hetkellä ja omien ostot loppuneet 12.12 jonka jälkeen otettu pientä lepoa 2.88€aina 2.49€ saakka. Nyt nousua jo samoille mihin jäätiin omien ostojen loppuessa(2.70) Nähdään että osakkeeseen ja tuloskäänteeseen uskoa ilman omia ostoja. Ehkä alle 3€ hintaan saa vielä jokusen aikaan. Yhtiöllä velkaa on vielä paljon. Kaikki pitää nyt onnistua. Odotellen hyviä uutisia käänneyhtiöltä. Yhtiöltä joka oli jo jyrkänteen reunalla, mutta välttänyt putoamisen rotkoon. Kariniemestä toimari antaa suurta ylistystä. Rauman vaikeudet on siten muuttuneet suureksi onnistumiseksi ja tulos tulosmuutos tulee nyt eniten sieltä. Siksi Kiinan vientilupa on nyt broilerin myyntiin erittäin tärkeä onnistuminen HK: n bisneksessä ja siten osakkeen arvossa.

Tääsä vuodenvanha uutinen.

2 tykkäystä

Odottaako sijiittajat jo posaria Hk:lle. Tuntuu että osaketta halutaan nyt. Voihan olla mahdollista, että 2019 osakekohtainen tulos menee jopa nipin napin +

Tänään alkoi hyvin, kunnes tipahti sieltä sitten 5% (alku nousun jälkeen). Itse meinasin hankkia lisää päivällä, mutta oli jo noussut sen verran etten sitten ostanut. Mikä oli syynä päivän käyttäytymiseen?

Nordean rahasto myynyt tiuhaan. Osakeomistaja listan mukaan myytävää riittää enää 2-3pv. Niillä oli osaketta melkopaljon.

Taitaa sitten ottaa pikkasen tiputusta vielä?


Tiistaina viim. loppuu Nordean dynkkaaminen. Toista se on tuolla NoHossa. Siellä laitaanmyyjillä/sisäpiirillä vielä 2.5milj/kpl

3 tykkäystä

Hyvin alkoi tämäkin vuosi. Kuitenki pidetään suurin osa. Eli ei realisoida. Ostettu aikoinaan 2.55 hintaan.

En usko posariin… Olis aika yllätys… Ei voi oikein antaa posaria kun 200 ihmistä heitetty pihalle… ( hk:lla on myös aika kovat irtisanomismaksut) mutta vuoden ensimmäisen neljänneksen lopussa tulee… lisäksi kuulun että lihaa varastoitu aika paljon kiinaa varten ensimmäiselle neljännekselle… siitä tulee varmaan hyvin hilloa…

4 tykkäystä

Mistä tällaistä olet kuulenut? Olen yrittänyt perehtyä yhtiöön, mutta mitään tälläistä en ole huomannut. Kerro toki lisää.:slightly_smiling_face:

Tuossa asiaa käsitellään…

1 tykkäys
1 tykkäys