Humanitäärinen apu Ukrainalle - täällä voit osallistua

Minä tilasin tuolta syyskuussa sukkia ja jonkun palapelin.

Ihan hyvin tuli perille, joskin on todettava että kuljetus ei ollut ihan ilmainen ja ukrainasta tulleet tuotteet joutuu tullamaan ( mikä hoitui kyllä ihan kätevästi kuriirin/postin toimesta).

EDIT: toimitusajoista vielä, omalla kohdalla tilaus oli 11.9 ja paketti noudettavissa postista 27.9 (tullauskin hoidettiin tuossa välissä), nyt toki voi olla eri toimitusajat

2 tykkäystä

Kiitos @Hapzu vinkistä. Tuli tehtyä joulun paras ostos.

8 tykkäystä

Lahjoita – Ukrainalaisten yhdistys Suomessa Ry vuodelta 1997 (ukrainians.fi)

2 & 3 meni tämän kk panostus

9 tykkäystä

Tämän kuukauden lahjoitukseni voisi mennä Signmyrocket.comin kautta. Nyt pitäisi keksiä sopiva teksti. Jotain lyhyttä ja ytimekästä. Ideoita?

Sign My Rocket - Send Your Greetings To Russian Occupiers!

1 tykkäys

Ketjun nimi on humanitaarinen apu Ukrainalle. Eikö sota-avulle voisi perustaa oman ketjunsa ja siirtää aseapua koskevat viestit sinne?

2 tykkäystä

Tämä kommentti herätti kiinnostukseni pohtia, mitä humanitaarinen apu oikeastaan on. YK-liiton humanitaarista toimintaa selostavalta sivulta napattu ja sopivasti rajattu lainaus:

Humanitaarisella avustustoiminnalla tarkoitetaan elämää pelastavaa ja suojelevaa toimintaa. Sitä annetaan erilaisten kriisien, kuten luonnonkatastrofien ja konfliktien, aikana ja niiden jälkeen.Toisin kuin kehitysyhteistyö, se on tarkoitettu lyhytaikaiseksi.

Humanitaarisen toiminnan tavoitteena on ihmishenkien pelastaminen, kärsimyksen lievittäminen ja ihmisarvon ylläpitäminen. Sen avulla myös ehkäistään kriisitilanteita ja vahvistetaan varautumista niihin.

Perinteisesti kai ajatellaan, että sotatilanteissa humanitaarinen apu kohdistetaan sotaa pakenevien naisten, lasten ja vanhusten auttamiseen ja sotilaat jäävät avun ulkopuolelle. Mutta ei tässäkään sodassa ole kyse mistään tappelupukareiden välien selvittelystä vaan siitä, että öykkärivaltion tsaari käskyläisineen on päättänyt alistaa naapurikansan, jonka oikeuden olemassa oloon sikäläisiä rotuoppeja sun muuta propagandaa suoltavat tahot kiistävät. Ukrainan aseellisen vastarinnan luhistuminen johtaisi varmuudella hirvittäviin vainoihin ja vähintään kymmenien tuhansien, todennäköisesti satojen tuhansien, ihmisten surmaamiseen. En edes halua ajatella tarkemmin.

Ihmishenkien pelastamisen, kärsimyksen lievittämisen ja ihmisarvon ylläpitämisen tavoite toteutuu minun mielestäni siten, että oikeudetonta hyökkääjää vastaan puolustautuvalle annetaan apua. Nimestään ja asiaa koskevista raflaavista uutisista huolimatta tuo mainitsemani nettisivu ei kanavoi lahjoituksia aseiden ostoon vaan tukee armeijan, aluepuolustuksen ja vapaaehtoisten muodostamien joukkojen materiaalitarpeita. Sivustolla luetellaan mm. suojavarusteita, kuljetuskalustoa, viestintävälineitä, lääkintätarvikkeita, muonaa ym. tarpeistoa, jonka avulla joukot epäilemättä pysyvät paremmin taistelukuntoisina, mutta myös paremmin hengissä.

Olen viime keväästä lähtien lahjoittanut kuukausittain eri tahoille auttaakseni Ukrainan sodasta kärsiviä. En aio suuremmin vääntää peistä siitä, mitkä lahjoituskohteet sopivat humanitaarisen avun alle, joten jos joku perustaa toisen keskustelulangan ja viestini sinne siirretään, olkoon niin.

9 tykkäystä

Tässä kuussa otin vaihtoehdot 2&3 ( Lahjoita – Ukrainalaisten yhdistys Suomessa Ry vuodelta 1997 (ukrainians.fi) )

Joku jääkarusellitempaus tulossa Auta Ukrainaa - Jääkaruselli | Facebook

5 tykkäystä

Ukrainalaisten hätä on koskettanut suomalaisia.Järjestöistä kuvaillaan, että ihmisten ja yritysten lahjoitusinto on ollut poikkeuksellisen tai jopa ennätyksellisen suurta.

Foorumin lahjoitustavoite SPR:n Ukrainan avulle on 75.000 euroa. Eihän jätetä hommaa kesken. :blue_heart::yellow_heart:

Edit. Tässä viela linkki:

11 tykkäystä

Jos haluaa että rahasta isompi osa menee perille, niin kannattaa unohtaa korruptoituneet Amnestyt ja muut raskaat höpöhöpö-organisaatiot ja pistää suoraan Ukrainalle.

6 tykkäystä

Divinesia on oikeassa. Nämä on linkattu tänne jo aiemmin, mutta laitan vielä jos joku ei ole tietoinen. Olen itse käyttänyt ao. kanavia lahjoittamaan suoraan Ukrainan hallituksen tilille tai armeijan tilille.

NBU Opens Special Account to Raise Funds for Ukraine’s Armed Forces Huom! Ei kannata säikähtää tuota previewin kyrillisiä kirjaimia, sivusto on kyllä englanninkielinen.

Lisään vielä sen, että luonnollisesti jokainen on varmasti huolissaan siitä, että rahat menevät todella aiottuun tarkoitukseen, eikä halua lahjoittaa mihinkään vilunkisivulle. Nämä sivut ovat Ukrainan valtion ylläpitämiä sivuja domainissa gov.ua, joten sitä myöten luotettavia. Rahojen oikeasta käytöstä lahjoituksen jälkeen ei varmaan kenelläkään ole takeita, mutta uskoisin että Ukrainan nykyhallinto ymmärtää nykytilanteen existentiaalisen uhan ja ohjaa kaikki mahdolliset varat puolustukseen, eikä Krimin palatseihin, kuten eräät muut valtionpäämiehet. Ainakaan tässä ei rahoiteta minkään ulkopuolisen järjestön ylläpitokuluja vaan tuki menee suoraan “lähteelle”.

6 tykkäystä

Vilkaisepa otsikkoa: Humanitaarinen apu Ukrainalle. Aseapu ei ole humanitaarista apua. Sille voi perustaa oman ketjunsa. Ylläpito hoi! @Sijoittaja-alokas Voisitko ystävällisesti siivota pari yllä olevaa viestiä uuteen ketjuun, kiitos.

Muistetaan, että Ukraina on ollut yksi maailman korruptoituneimmista maista, joten pidän kovin hyväuskoisena laittaa rahaa muille kuin suurille luotettavuutensa jo aiemmin osoittaneille järjestöille.

Tassa viela linkki:

Suomen Punainen Risti auttaa onnettomuuksien ja kriisien sattuessa Suomessa ja…

Team Fundraising Page

Kiitos kaikille ja varsinkin niille, jotka eivat ole turtuneet sodan jatkumiseen, vaan jaksavat muistaa Ukrainaa vielakin.

2 tykkäystä

Ota Juurikki edes selvää ennenkuin alat vaatimaan ylläpitäjiltä poistoja.

Ja edit: tämän viestin voi siis poistaa Juurkin viestin kanssa kun ei turha jänkkääminen kuulu tähän/kään ketjuun.

6 tykkäystä

En usko, että eri keräysten vastakkain asettelu on järkevää. Hallinnollisia kuluja on varmaan kaikissa. Toisilla ne vaan on näkyvillä. Mikael Rautanen käynnisti osinkokampanjan foorumin omalle Punaisen Ristin keräykselle.

Keräys on neljäntenä listassa, mutta muut keräykset ovat jääneet unholaan.

8 tykkäystä

Ambulanssit tapetilla tämän hetken keräyksissä.

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa Ry vuodelta 1997 – Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry (ukrainians.fi)

3 tykkäystä

’Angel of the lord’ myös miinanraivaajiin keräämässä rahaa :innocent:

1 tykkäys

Kuten kaikki tietävät on avustustapoja useita. Tällä kertaa päädyin tällaiseen tapaan.

https://www.yourfinnishfriends.org kautta pystyy jeesaamaan suomalaisia vapaaehtoistaistelijoita. Joko suoraan rahana, tai ostamalla erilaisia tukituotteita. Oli muuten hemmetin komia huppari. Kiva kantaa tuota päällään🙂 39€ Tuolla summalla ei sotaa käännetä voitoksi, mutta jokainen oman maksukykynsä mukaan ja tuleehan tuosta nyt älyttömän hyvä fiilis samalla itelle.

Siviilien raukkamainen pommitus jatkuu ja jatkuu. Mua vituttaa joka ikinen päivä tuo sota ja kaikki siihen liittyvä. En nyt oikein löydä enempää sanoja.

Slava Ukraini!

15 tykkäystä

Kauanko kesti että tuli?

Tilasin öbaut 3 viikkoa sitten pari paitaa.

Eipä se muuten, hyvään tarkoitukseen rahat meni, tuli niitä paitoja tai ei - mutta käyttöpaidat on vähissä enkä tiedä kannattaako vielä mennä kaupasta ostamaan uusia jos ne vielä vaik tuliskin :slightly_smiling_face:

E: Siis jos niitä ei tule ollenkaan, olen varmaan laittanut jotkin tiedot väärin siihen pankkilomakkeelle…

1 tykkäys

Mulla pelasi hyvin. Muutamassa päivässä tuli. Vaimo yritti tilata myös, mutta eivät ole vastanneet takaisin sähköpostiin. Outoa. En tiedä mistä kyse. Kovin kotikutoisen oloista touhua, mutta äärimmäisen hyvällä asialla ovat. Kannattaa varmaan yrittää ottaa yhteyksiä sinne ja kysellä mikä on homman nimi?

1 tykkäys

Moi taas.

Vaimolle tuli tänään sähköpostia tuolta yff-paidat osoitteesta. Pahoittelivat “kesäkiireitään.” Nyt pitäisi tilaaminen taas onnistua ja toivottavasti sinäkin saat omat kledjusi.

1 tykkäys

Jep tänään tuli vastaus että kohta postitetaan, kesäkiireet ohi :+1:

2 tykkäystä