Hyzon Motors - Vetyvallankumous raskaalle liikenteelle

Kurssireagointi 10->6$ oli aivan kohtuutonta ylireagointia, erityisesti jenkkituulipukusijoittajilta. Heille kaikki maat Italiasta itään ovat Kiinaa tai Kiinan vaikutuspiirissä. Hyzon sai nyt maistaa tätä hysteriaa ja yliherkkyyttä kansantasavaltaa kohtaan. Perusjenkki ei tiedä edes kaikkia oman maansa osavaltioita niin millaista perehtyneisyyttä voi odottaa pikavoittojen toivossa sijoittavalta. Useampaa jenkkiä jututtanut maantieteestä, yhtä kuutamolla olleet kaikki.

29 tykkäystä

Kyllähän se tuon huhaa shorttirapsan vaikutus oli minusta järkyttävän iso… Ehkä se tapaus Nikola säikäytti ja pari muuta tapausta nyt lyhyen ajan sisällä. Ikävää tässä tosiaan on että jäljet jää ja ottaa aikansa palata taas kympin paremmalle puolen. Vuan on se tuo usa pörssi semmonen että mitä vain voi tapahtua ja korjataan nopeastikin…

Onnea niile jotka nyt vasta laittoi panokset tähön :+1:t2:

33 tykkäystä

Tähän myös vastausta odotan. Joka viidettä ei vakuuttanut, miksi?
Vai onko nämä ne jotka heitti laput laitaan rapsan jälkeen, koska oli ”kusetettu olo”.

5 tykkäystä

Jos suomalaisista vain 20% on tyytymättömiä niin kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin.

33 tykkäystä

Muutama pointti raportista, kun luin ajatuksella läpi.

  1. Vakuuttavin (vaikuttavin?) pointti alla:

Hyzon already has entered into signed agreements with certain entities identified as potential customers in its investor presentations, including the Southern California Gas Company, Ark Energy and the Municipality of Groningen. … Hyzon plans to start supplying trucks to TR Group Ltd. in the first half of 2022, timed to coincide with the availability of hydrogen filling infrastructure in New Zealand.

  1. Toiseksi paras pointti alla:

Hyzon continues to see significant potential in the New Zealand market through its partnership with Hiringa, which already has resulted in a Vehicle Supply Agreement for 20 trucks to be delivered to TR Group Ltd., one of New Zealand’s largest truck and trailer leasing and rental companies. Hyzon plans to start supplying trucks to TR Group Ltd. in the first half of 2022, timed to coincide with the availability of hydrogen filling infrastructure in New Zealand.

  1. Kolmanneksi paras pointti

non-binding memorandum of understanding (“MoU”) under which the parties would negotiate definitive vehicle supply agreements pursuant to which Shanghai HongYun is expected to order 100 trucks in 2021 and an additional 400 trucks in 2022

Johtopäätös. Vastine on mielestäni vakuuttava, ottaen huomioon alkuvaiheessa olevan yhtiön, jolla ei ole vielä paljon toimituksia takana, mutta toimituksia on tehty ja allekirjoitettuja sopimuksia on ja toimitukset jatkuvat.. Luulen että markkinat ottavat tämän vastineen huojentuneena, joskin pienellä suolalla varustettuna. Eli lopullisetkin epäilyt shorttiraportin väittämistä karisevat sitten, kun Hyzon raportoi uusista tehdyistä toimituksista ja uusista allekirjoitetuista sopimuksista. Näitä onkin odotettavissa lähiaikoina (ennen Joulua?) ja lisää vuoden vaihteen jälkeen. Uskon että viime viikolla hankkimani positio Hyzonista on erinomainen sijoitus.

39 tykkäystä

Laskeskelin tänään että jokainen rekka maksaa tällä hetkellä noin 400 000 $ että ootkohan sä nyt ihan tosissas? Että 1.7 miljardin firman pitäis tehdä 160 miljardia liikevaihtoa?

Edit: Laskin myös että tuotannon kasvaessa rekkojen hinnat tulevat pikkuhiljaa laskemaan alaspäin vuoteen 2025 mennessä alle 200 000 $ kpl.

Laskujen pohjana käytin tätä Hyzonin sivuilta löytyvää julkaisua:

34 tykkäystä

Tästähän ei nyt oikein tiedä miten ja millä aikataululla tämä kurssi lähtee etenemään.

Mielenkiintoista sekin, että tää ponkasi lähes 7$ hujakoille uutisen tultua, mutta nyt vajaan 2h jälkeen vajonnut takaisin noin 6,4 $:iin. Kurssi toki heiluu ja aikaväli on lyhyt, mutta kuka tätä oikein myy tässä hetkessä? Eikö tää oikeasti vakuuttanut markkinoita? Vai loppuko tuulipuku-jenkeiltä tililtä pito?

Odotetaanko nyt tosiaan tän lisäksi kuuta taivaalta että päästään ylöspäin?

Ei sillä että kiire olisi mihinkään, päinvastoin. En ollut avauksessa hereillä, joten jos vielä palataan yhtään alemmas, niin nappaan kolmannen satsin lappuja reiluun viikkoon.

15 tykkäystä

Paljon on varmaan ollut pikavoiton hakijoita, jotka myyneet tähän pomppuun. Siitä hieman hyytymistä. Lisäksi kyllähän tämä kaikki tietyn, vaikkakin aiheettoman, leiman jätti ja porukka on aika herkillä tämän kanssa nyt jonkun aikaa.
Ajan kanssa luottamus palautuu. Eikä uutiset uusista tilauksista/kytköksistä haittaisi.

Ja kyllähän pörssi on ollut yleisestikin alamäessä, kurssi olisi valunut alemmas ilmankin.

20 tykkäystä

Eiköhän siellä tosiaan ne $6 tai alle tasoilta ostaneet poimi pikavoittoja. Hyzonin vastine ei ole myöskään tullut läpi esim. Yahoon kaltaisiin palveluihin vielä.

19 tykkäystä

Sen sijaan Yahoon uutiset Hyzonin osalta on tukossa lakifirmojen ”lehdistötiedotteista”.

21 tykkäystä

Jos vähän rumasti saa sanoa niin nyt viimeistään pyyhin persettäni Blue Orcan rapsalla.

Vähän kyllä mietityttää et miten meni vastineen tekemisessä näin pitkään… Toki ymmärrän nämä muiden yritysten kytkökset ja niiden takia yhteistyöt ja selvittelyt jne. Mut silti.

17 tykkäystä

Koskas tuo wsb porukka keksii paukutella shortteja tässä? Eipä sillä, en ole perehtynyt onko tuolla mitään merkitystä… nyt mennään minulle vierailla vesillä

29 tykkäystä

Kieltämättä tuottoisaa puuhaa shorttirapsojen tekeminen, jos yhden miehen nobody-firma saa kurssiin -40% mäjäyksen, jota edes vastine ei näytä kovin nopeasti kääntävän. Jos osaamista ja pääomaa olisi edes vähän enemmän, pitäisi varmaan itsekin pistää joku rapsafirma pystyyn. Huudella vaikka et "hei, toi harvia on ihan schaisse pulju. Pääsis halvemmalla kyytiin.

36 tykkäystä

Sieltä tulee varmaan vielä vastineen vastine. Hyzon tarvitsee nyt jonkun uuden hyvän diilin julkaisun.

8 tykkäystä

En tunne riittävän hyvin jenkkiläistä arvopaperimarkkinalainsäädäntöä arvioidakseni seurauksia, mutta ymmärtääkseni Suomessa vastaava johtaisi kyllä prosessiin. En ole shorttirapsaan varsinaisesti tutustunut, mutta oletan, että siinä on kuitenkin varottu tekemästä ehdottomia johtopäätöksiä ja vastuu on jätetty lukijalle - ikään kuin on syytä epäillä yhtiön toimintaa. Raporttiin tarkemmin tutustuneet voivat korjata tämän, jos näin ei ole.

Jälkeenpäin arvioituna vahinkoa raportilla on osakkeenomistajille kuitenkin aiheutettu, mikäli väittämät eivät pidä paikkaansa. Tätä taustaa vasten tuntuisi, että raportin laatijalla olisi lähtökohtaisesti vastuu lain edessä.

3 tykkäystä

Näkyykö toi vastine vieläkään muualla kuin firnan kotisivuilla ja sähköpostissanne?

4 tykkäystä

Marketwatchissa näytti olevan myös joku linkki, mitä en kyllä avannut
https://www.marketwatch.com/story/hyzon-motors-shares-rise-13-after-defending-against-short-seller-271633445922?mod=mw_quote_news

14 tykkäystä

Samoin Seeking Alphaan tuli tällainen lyhyt tiedote

11 tykkäystä

Minusta raportissa oli aika paljon “emme niin ole väittäneetkään” -henkeä vastauksissa. Ainakin itseä harmittaa, että niin moni näyttävästi julki tuotu yhteistyö on tällä hetkellä pitkälti tasoa “yhteinen ymmärrys” ja “tahtotila”.

Olisi ollut rohkaisevampaa saada luettavaksi vastine, missä on enemmän kappalemääriä ja dollareita. Vaikka toki ymmärrän että yhtiö on tällä hetkellä vielä alkutaipaleella ja osa tulevasta liikevaihdosta on vielä puitesopimusten tasolla.

7 tykkäystä

Olipas tuossa paljon tekstiä. Oli otettu hyvä otanta alkuun ja loppuun shortti rapsan väitteet.

I don’t think this completely refutes the short report but it gives context and shows how Blue Orca presents a worst-case scenario. It takes the MoUs out of context. These aren’t definitive orders. The same happens with the big-name customers. Hyzon removed the names from the presentations but is still in talks with them as shown by the SoCalGas order. Margin projections are tough to predict. Hyzon sounds very confident on the latest earnings call about its margins.

Hyzon comes from a SPAC which always brings increased volatility and uncertainty. It hasn’t generated any revenues yet which leaves a lot open for speculation. These kinds of growth stocks in an early phase come with high risk. I see significant upside if Hyzon achieves its targets.

21 tykkäystä