Osakesijoittaminen

Incap - tulospohjaisesti Helsingin pörssin halvin yhtiö

Viime viikoilta ulkomuistista muutama positiivinen tulevaan kysyntään vaikuttava ajuri. Corvusin syyskuussa avattu Bergenin tehdas on ylösajossa ja jossain uutisessa oli, että hyvien kysyntänäkymien vuoksi ensi vuoden alkupuolella ollaan jo siirtymässä jo kahteen vuoroon. Sieltä oli nyt ensimmäiset toimitukset lähteneet joitain viikkoja sitten. Toinen positiivinen uutinen, jonka huomasin oli Aidonin 90k kpl tilaus, jota aletaan toimittamaan muistaakseni ensi keväänä. Itse olen edelleen positiivinen tulevan kasvun suhteen, kun Incap investoi kuitenkin voimakkaasti kapasiteetin nostoon ja asiakkaat tuntuvat olevan pääsääntöisesti voimakkaassa kasvuvaiheessa. Nyt hinnoitellaan jo reilua tuloslaskua ensi vuodelle, jos tänä vuonna päästään sinne n. 1.8epsiin, niin nykykurssia voi sanoa liian halvaksi siihen peilaten.

Tässä suora lainaus Q3 -raportista:
“Yhtiö tarkentaa, että arvioitu liikevaihto vuonna 2019 on noin 70-72 miljoonaa euroa ja liikevoitto (EBIT) noin 9,5-10,5 miljoonaa euroa. Konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 59,0 miljoonaa euroa ja liikevoitto (EBIT) 8,6 miljoonaa euroa.”

Jos lasketaan arvion alarajan mukaan eli EBIT 9,5m€, jolloin vuoden 2019 tulos olisi noin 7,2m€ (laskettuna samalla suhteella kuin 1-9/2019: EBIT 8,0m€ ja tulos 6,1m€), niin P/E olisi 9,3 (tämän hetken kurssilla 15,45€). Itse en näiltä tasoilta näe hirveästi laskuvaraa ellei tulevaisuudennäkymät jostain syystä heikkene.

2 tykkäystä

Jos tuloskasvua on luvassa tuleville vuosille, niin on tämä kyllä edullinen. Jos tulos jämähtää paikoilleen, on n. 10% tuottovaatimus jo hinnassa.

3 tykkäystä

Aika outo kombo olisi kapasiteetin iso nosto ja samaan aikaan tuloksen jämähtäminen. Itse asiassa koko tämä dippi jotenkin ei tunnu järkeenkäyvältä. Joko joku tietää jotain ja dumppaa tai tässä on harvinaisen selvä ostopaikka.

Katselen itse juuri mitä muuta voisi pistää lihoiksi jotta tätä voisi tankata lisää ja laskea keskihintaa…

5 tykkäystä

Toisaalta on kyllä helppo ymmärtää miksi kurssi käyttäytyy noin, kun otetaan huomioon Q3 toteutunut tulos ja ohjeistus loppuvuodelle.
Mikäli ohjeistus toteutuisi liikevaihdon osalta ohjeistuksen keskiarvon (71 m€) mukaisesti, niin vuoden 2019 liikevaihdon kehitys näyttäisi tältä:

Q1: +12,1%
Q2: +1,1%
Q3: -4,9%
Q4: -8,0%

2 tykkäystä

Jäin itse vielä miettimään ja spekuloimaan, kun Otto viimeisimmässä Inderesin videossa kommentoi laajennusta: “The Time was now.”

Ihan kuin valmistautuisivat johonkin, jos yrittää rivien välistä lukea. Tai sitten hän oli epätoivoinen tulevan kasvun osalta ja jotain oli keksittävä :grin:
Olisikohan asiakkailta tullut isompia tarpeita ja oli ryhdyttävä hommiin.

2 tykkäystä

Aidonille merkittävä tilaus:
https://www.aidon.com/fi/aidonille-merkittava-tilaus-ruotsista/

Tiedä sitten milloin tuotanto jo aloitettu ja onko Incapilla minkälainen rooli näissä vehkeissä. Ruotsista mahdollista tulla muitakin tällaisia uutisia. Tämäkään ollut ensimmäinen.

Vuosi 2019 kulunut, löytyykö kiiinnostusta yhtiöön paremmin vuodelle 2020? Osinkoa olisi hieman jaettavaksi, vaiko investoiko yritys tuloksen lisäämällä tuotantoa tai jopa yritysostoihin niin kuin on uumoiltu …

1 tykkäys

Eiköhän tuolta jtn osinkoa voi odottaa keväälle. Nyt jo tuotannossa oleva Viron päivitys ja Intian huomattava kapasiteetin laajennus riitä hetkeksi ja tuo H2:lle ainakin volyymikasvua. Toivotaan vaan, että kannattavuus pysyy erinomaisella tasollaan.

Viron tehtaan tietoja on päivittynyt taas https://creditreports.ee/incap-electronics-estonia-ou

Quarterly information

2019 Q IV 2019 Q III 2019 Q II 2019 Q I 2018 Q IV 2018 Q III
State taxes 162 281 86 782 328 107 170 796 35 428 0
Labor taxes 173 214 168 690 167 770 148 582 132 354 116 748
Turnover 6 820 092 5 680 670 6 153 175 7 797 375 5 330 355 5 665 883
No of employees 91 96 89 94 67 72

Vaikka Viron osuus onkin pieni vs. Intia, niin kyllähän tuo volyymin nousu viime kvartterin dipistä vähentää myyntihaluja varsinkin, kun huomioidaan Viron uusien linjastojen tuotantoon tulo Marraskuussa.

8 tykkäystä

Joo ja onhan tossa q4 ihan terve ~30% kasvu yoy

Tervehdys IsoValas!

Näissä Viron kvartaalitason luvuissa on hyvä huomata se, että raportointijakso ei ole ns. puhdas kalenterineljännes, vaan matkassa on aina mukana yksi kuukausi jo konsernitasolla raportoitua neljännestä. Eli tässä esitetty Q4 on todellisuudessa 1.9.-30.11. välisen ajanjakson volyymi (periodi tarkennettu täällä: https://www.e-krediidiinfo.ee/10637036-INCAP%20ELECTRONICS%20ESTONIA%20OÜ). Tästä syystä näistä luvuista ei olekaan mahdollista tehdä täysin luotisuoria johtopäätöksiä Viron tuotantolaitoksen kvartaali- ja vuositason kehityksestä, vaikka luvut tietysti tarttumapintaa sen suunnasta tarjoavatkin.

7 tykkäystä

Yritysostoja mahdollisesti tuotannon kasvun tueksi…jos osinkoja ei makseta ulos. Luvut “kaikilla” mittareilla ilmeisen hyviä. Tietoja odotellessa.

2 tykkäystä

Pitäiskö meidän tulkita tämä epäyhtenäisyys raportointijaksoissa tällä kertaa positiiviseksi, kun mukana ei ole juuri joulukuu, jona uudet linjastot ovat olleet jo ajossa vai onkohan joulukuu kuitenkin lomakuukautena volyymiltaan pienempi? :slightly_smiling_face:

Jokatapauksessa luvut vahvistivat itselle tilanteen, jossa taidan nykyhinnalla odotella nykyisen possan kanssa tilinpäätöstä ja kuluvan vuoden ohjeistusta.

Niin ja Joonakselle kiitokset tuosta jaksotuksen oikaisusta.

4 tykkäystä
1 tykkäys

Nopeasti arvioituna ei nykyluvuilla erityisen halpa kauppa, mutta kasvunäkymät ja mahdolliset synergiat pitäis viellä ottaa jotenkin huomioon.

1 tykkäys

En osaa lukuja arvioida, mutta ilmeisen hyvä asia yhtiön kannalta ostaa valmista tuotantoketjua… Positiivinen vaikutus osakkeen arvoon ilmeinen :thinking:

Onko joku analyytikko tms kommentoinut, miten? Brexit vaikuttaa tuohon kauppaan? Korkiakoski ei kommentissaan maininnut mitään.

Alkureaktio kauppaan oli hiukan kyseenalaistava, kun kannattavuus on heikko ja hintakaan ei mikään erityisen edullinen, mutta pienen pähkäilyn jälkeen kyllä tämä hyvältä vaikuttaa. Logiikkana lieneen uusien asikkaiden hankkiminen ja hyödyntää osittain etenkin Intian erittäin kannattavaa yksikköä.

  1. Asiakasportfolion tasapainotus
  2. Ostokohteen trimmaus kohti Incapin omien tehtaiden kannattavuutta (ottanee aikaa ja työtä)
  3. Tuo uutta kuormaa etenkin Intian huipputehokkaaseen yksikköön, jossa tulossa keväällä reilusti uutta kapasiteettia. Tämähän todettiin jo tiedotteessa.

"Kaupan myötä Incap saavuttaa strategisen jalansijan erityisesti Isossa-Britanniassa ja Keski-Euroopassa sekä vahvistaa edelleen yrityksen asemaa Yhdysvaltain ja Kaakkois-Aasian markkinoilla. AWS Electronicsin tuotantolaitokset Isossa-Britanniassa ja Slovakiassa täydentävät Incapin nykyisiä tuotantolaitoksia Virossa ja Intiassa. Kauppa lisää Incapin liiketoimintamahdollisuuksia etenkin Ison-Britannian ja Intian välillä.

Kauppa myös tasapainottaa Incapin asiakasportfoliota monipuolistaen sitä sekä määrällisesti että toimialoittain."

3 tykkäystä

Hmm. Intia-Englanti kauppasopparit yms vienti/tuontidiilit lienee ensimmäisten joukossa koska Commonwealth

1 tykkäys

Olikos toi kauppahinta jotain 10-11x EBIT(?). Jos näin niin ei nyt mikään halpa, muttei nyt erityisen kalliskaan. Samaa luokkaahan se on incapinkin P/E joten ainakin oikeassa ball parkissa ollaan. Kannattavuus näyttää tosiaan olevan matalahko, mutta siinä varmaan sit sitä mahdollista upsidea synergioista.

Olin itse aikeissa ottaa tätä tänään pienen possan mut Inderes meni jo nostamaan suositustaan ni katotaan nyt jos tää keulii tänään liikaa niin ehkä jää ostot väliin.