Inderes-tili, uusi kirjautumisprosessi 25.2.2022 alkaen FAQ

@Contrafun Typot korjattu. Kyllä, ymmärsit oikein. Voit aina kirjautua nordnetin tilillä ja jos sulla on Inderes tili olemassa niin voit valita metodin prosessin aikana jolla sä ns. linkität Nordnetin tili ja Inderes tilin yhteen :slight_smile: Se tapahtuu joko kirjoittamalla salasana ja maili oikein tai sitten pyydät maagisen linkin sähköpostiin jota painamalla tilit sitten linkittyvät :slight_smile: Sillä todistat että omistat sen mailin oikeasti.

4 tykkäystä

Kyllä juuri näin. mun pitää varmistaa toi session aika, oiskohan se ollu kuukausi. O.o nyt en muista tarkkaan pitää tarkistaa.

Teknisesti SSO tukee kyllä tätä, mutta se ei laiteta ainakaan day 1 päälle. Mun pitää puhua tiimin kaa mitä kaikki ajattelee tästä :slight_smile:

4 tykkäystä

No lupaudun koekaniiniksi, jos tuota haluatte tuotantodatalla testata :smiley: Ja Nordnetin heikosta 2FA-tuesta on puhuttu vuosia. Ei ole pitkä aika kun 2FA:ta ei ollut lainkaan. Eikä tuo pelkkä mobiilivarmenne ole niitä turvallisimpia. Jos tosiaan saatte jossain vaiheessa muita menetelmiä käyttöön, niin hieno homma! Siitä ei ole kuin hyötyä - poislukien support-tarve jos ja kun joku hukkaa ne 2FA-menetelmät ja tarvitsee uuden tavan kirjautua sisään tai palauttaa tili.

Itse liputan FIDO2:n ja U2F:n puolesta. Ovat loputtomasti turvallisempia kuin muut phishingille alttiit 2FA:t. Käyttäjiä ei varmaan vielä ole paljon mutta noiden suosio on kasvussa. Ja Yubikeyllä on paljon nopeampi loggautua sisään kuin Google Authenticatorilla tai Mobiilivarmenteella, joten käyttäjäkokemuskin paranee samalla :+1:

6 tykkäystä

Nähtävästi inderes.fi-sivuston sisältökin alkaa vaihtaa kieltään englanniksi. Enpä oikein tiedä, mitä ajatella. :worried: :confused:

2 tykkäystä

Inderes.fi sisältöön ei oo tullu muutoksia. Tarkista että oot footerissa valinnut suomen sisällön kieleksi :slight_smile:

2 tykkäystä

Moi ja kiitokset pikaisesta vastauksesta @Yu_Gong1 !

Kieli on valittu suomeksi, enkä ole tässä mitään muutoksia tehnyt, mutta ainakin seuraavat sivustolla esiintyvät käännökset ovat pistäneet silmääni. Aiemmin nämä olivat suomeksi.

image

2 tykkäystä

Tää on nyt korjatttu. Siin oli yks juttu jumissa :slight_smile: eli ei tosiaan liittynyt siihen kielen valintaan vaan oli vaan välimuistissa ongelma, joka on nyt korjattu :slight_smile: @ljkangas pahoitteluni <3

3 tykkäystä

Hei, meidän SSO-palvelu tukee Authenticator 2FA autentikointi. Käy muokkaamassa profiilisi, avaa “Tilin turvallisuus”, “Signing in”, “Two Factor Authentication”, “Set Up Authenticator Application”.

Todennäköisesti emme asettaa tämä pakolliseksi käyttäjille koska emme käsittele arkaluontoisia henkilötietoja.

2 tykkäystä

Jos omistat Nordnetin kautta Inderes Premium lisenssin, niin tässä on ohjeet miten kirjaudut sisään ja linkität tilit yhteen :slight_smile:

3 tykkäystä

Pitääkö tämä tehdä siis vain yhden kerran, ja sen jälkeen pääsee käyttämään Inderesin palvelua kirjautumatta kuten nytkin (koska laitteet muistaa automaattisesti)? Eli eihän jatkossa pidä joka kerta kirjautua sisään, kuten Nordnetiin mennessäni teen, koska en ole antanut laitteilleni lupaa tallentaa salasanaa ja käyttistä?

2 tykkäystä

Se sessio kestää noin kuukauden :slight_smile: Eli kun teet ton niin voit käyttää palvelua kuukauden ennen kun kirjautuminen pitää tehdä uusiksi. Tämä koskee vain Nordnet- tilillä kirjautuneita käyttäjiä. Tämä siksi että saadaan validoitua kirjaumisella että Premium on edelleen voimassa :slight_smile:

2 tykkäystä

kiitos vastauksesta. Ja voi kökkö! Voiko tehdä sitten niin, että kirjautuu kerran ja käyttää kuukauden ja sitten käyttää free-tilinä kunnes tarvitsee jonkun laajan rapsan tms? Kerran kuussa kirjautuminen :-1::-1::-1: vaikka ymmärrän tarpeen varmistaa privatejäsenyyden voimassaolo.

Kirjaudutaanko silloin siis vain Nordnetin tunnareilla, vai pitääkö Inderesinkin tunnarit muistaa?..Ärsyttää kaikki palveluit, joissa joutuu kirjautumaan tilaamalla aina unohtuneen salasanan (koska varmasti on unohtunut :see_no_evil:) ja säätämään sisäänpääsyn kanssa. Ja ylipäätään kaikki kirjautumissäätö. :sob:

Siis se riittää että sä kirjaudut nordnetin kautta , eli valitset kirjaudu Nordnet-tilillä niin sit pääset käyttämään Premium oikeuksia Inderes-tilillä :slight_smile: Eli sun ei tarvitse muistaa kahta salasanaa :slight_smile:

Mutta kerran kuussa pitää siis kirjautua Nordnetin tunnuksilla uudelleen?

Edit: voi höh. En tykkää.

1 tykkäys

Kyllä :slight_smile: juuri näin. Ja sehän riiittää myös että jos oot jo Nordnetilla sisällä, niin riittää et painat sitä nappia niin se päästää sut sisään :wink:

Jotta me voitais pitää Nordnetin kautta tuleva käyttäjän sessio voimassa kokoajan Nordnetin pitää tukea tietynlainen tekniikka. Me jutellaan kyllä heidän kanssa jos me saatais tällainen “refresh token” käyttöön, niin sillä me voisimme varmistaa sun lisenssi ilman että kirjataan käyttäjä ulos. :slight_smile: We are on it :slight_smile:

2 tykkäystä

Juuri tekasin tän linkityksen uunituoreilla spostiin kilahtaneilla ohjeilla. Kysymyksen esittämisestä Verpulle puhelimessa, siihen pisteeseen että Yu oli lähettänyt sähköpostiohjeet panikoivalle yhteisöjäsenelle joka oli tehnyt kaikki jutut kesti 15min (sisältäen kaksi puhelua, matkat kotoa toimistolle, “sähköpostiviive” ja temppujen tekeminen)… voin sanoa että ei ole koskaan tullut missään vastaan yhtä tehokasta “asiakaspalvelua”.

Sitten asia/huomio: Mulla ainaki sano tuossa foorumille kirjautuessa että mulla ei ole foorumitunnusta(/vast) ja pyysi nimimerkkiä. Laitoin tän mikä mulla on ollu käytössä ja sitten se linkitty hienosti tähän. Mietin vaan että mitä ois tapahtunu jos olisin tehny kirjoitusvirheen tai laittanut jonkun toisen nimimerkin?

3 tykkäystä

Tää on mielenkiintoinen. koska mun mielestä sen ei pitäisi kysyä sulta nikkiä jos sulla on jo semmoinen. Mutta todennäköisesti tässä tapauksessa se muuuttaisi vaan sun nimeä ja jos palvelussa on jo yksi Petri, niin sä oisit sitten Petri2. Mut pitää tarkistaa.

2 tykkäystä

“Sinun olemassa oleva Inderes Free- tai Inderes Premium-tilin tiedot tulevat näin ollen siirtymään Inderes-tili konseptin alle, mutta Free- ja Premium-jako pysyvät ennallaan. Toisin sanoen salasanasi ja sähköpostisi, joilla kirjaudut palveluumme toimii kuten ennenkin, mikään ei siis muutu.”

ja

"Merkkittävä muutos: Nordnet kirjautuminen

Inderes-tilin myötä aloitamme uuden ominaisuuden tukemisen, joka mahdollistaa Nordnet-tilillä kirjautumisen. Mikäli siis olet ostanut Nordnetin kautta Inderes Premiumin tai olet Private banking asiakas Nordnetilla, voit 25.2.2022 iltapäivästä lähtien kirjautua palveluun Nordnetin tunnuksila, jolloin järjestelmä automaattisesti tietää että sinulla Premium-oikeudet. Toki voit käyttää myös Free-oikeuksia kirjautumalla Nordnetin tunnuksilla, mikäli et ole ostanut premiumia Nordnetin kautta"

Tiedotteessa sanotaan, että “voit” kirjautua ja mikään ei muutu. Inderes-tilaukseni tulee Nordetin private bankingin kylkiäisenä. Inderes-tilini näyttää muutoksen jälkeen Free. Eli pitääkö Inderes-tilin kirjautuminen korvata nordetin kirjautumisella, jotta palvelu pysyy samana? Vai onko aivoni vaan solmussa Ukrainan seurannan takia?

2 tykkäystä

No selvisihän se ja pahoittelut hätäilystä. Linkitin tilin uudelleen ja kaikki toimii kuten ennenkin.

3 tykkäystä