Osakesijoittaminen

Inderesin kahvihuone (Osa 2)

image

Klilkkaamalla tuosta ketjun lopussa voit lisätä ketjun kirjamerkkeihin ja sitten saat seuraamasi ketjut yhteen paikkaan Kirjanmerkkien taakse:

image

8 tykkäystä

Viestittääkö Inderes salaa karhumarkkinaa? Tästäkö lasku nyt lähtee?

48 tykkäystä

:small_red_triangle:konfirmed ja salkku tyhjäksi heti?

(Ei suositus jne.)

6 tykkäystä

Tässä kun on ollut puhetta ketjujen sisällöstä viime aikoina, niin voisiko nuo Nokia veikkaukset olla jollain muulla tapaa, kuin että tulosjulkkarin alla on aina muutama sata xxx -euroa viestejä. @Verneri_Pulkkinen ?

On aika ilkeää luettavaa Nokia näinä aikoina.

Mitä tarkoitat? Nuo Nokia-ennusteet ovat omassa ketjussa, Nokia-keskustelu omassa ketjussaan edelleen.

10 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/nokia-ketju-mita-ajatuksia-teilla-on-nokiasta-osa-2

Tässä Nokia -ketju.

3 tykkäystä

My bad, sorry :face_with_hand_over_mouth:

4 tykkäystä

Tällä kertaa ei heru myötätuntoa Lepikölle. Typerät twiitit painavat vielä liikaa vaakakupissa. :slight_smile:

31 tykkäystä

Vaikka itse olenkin ihan surkea treidaushommissa niin ihmettelin kyllä suuresti silloin kun Lepikkö oli lähtenyt shorttaamaan gamestoppia vaikka kaikki merkit näytti siltä että nyt se osake ostetaan pilviin keinolla millä hyvänsä. Ja olisihan se varmaan ostettukkin jos ei olis laitettu kapuloita rattaisiin. :rofl:

13 tykkäystä

Enemmänkin ajoitus oli pielessä. Shorttaamisessa ei riitä että olet oikeassa, myös ajoituksen pitää osua tai shorttien lainauskulut syövät tuottoja liikaa.

Jos olisi shortannut tuolta 400$ päältä niin hymyilisi nyt kuin hangon keksi. Toisaalta siinä vaiheessa taisi jo olla lisäshorttaus mennyt mahdottomaksi eli sitten olisi jäänyt optioilla pulaamiseksi. Ja niissäkin taisi volatiliteetti olla niin kova että hankala sieltäkään repiä todella kovia tuottoja. GMEn optioiden hinnoittelu kun myös meni sekaisin kun mentiin >200 $ ainakin joksikin aikaa (en ihan niin tarkasti ole seurannut, muistan vain lukeneeni kuinka joku kirosi että vaikka oli isoa kurssiliikettä niin optioiden hinnat eivät juuri liikahtanet mihinkään)

9 tykkäystä

Aika poskettomat tuotot olis tullut jos olis saanut shorttin oikeessa kohtaa kiinni. Premarketissa GME -43%

1 tykkäys

En tiedä onko oikee paikka kysyä mutta kun en äkkiseltää funda ketjua löytänyt. Mitäs multippeleitä, kaikki SAAS -mestarit ja muut kasvumetsästäjät käyttää? EV/S?

Ainakin ev/sales, varsinkin jos tappiolla, mutta paljon liikevaihdon nopeutta ja kannattavuutta ja miten skaalautuu ja missä vaiheessa ollaan, onko joku siirtymä menossa vanhasta vai jo kokonaan saas, jne.

Jos liikevaihto kasvaa, niin miten siihen verrattuna kannattavuus kehittyy? Miten firma kommunikoi tuottojen ja kulujen menevän, tuleeko kulut etukäteen ja maksut jälkeen ja miten jaotellaan, jne…

Esim admicom, saa nopeesti asiakkaat kanattavaksi ja toimii vaan Suomessa ja kypsä ohjelmisto tai efecte, tehnyt siirtymää vanhoista saas versioon ja laajentunut Saksaan, (uusi organisaatio=paljon kuluja).

Eli ei ole oikotietä onneen.

Saitko kiinni ajatuksen.

4 tykkäystä

Mistä löytyy Ruotsin osakkeiden tilinpäätös- ja osavuosikatsaus päivämäärät luettelomuodossa?

Ehkä tämä kysymys sopisi paremmin tuonne Kysy & Vastaa -ketjuun kahvihuoneesta.
Tässä muutamia Ruotsin kalentereita, joita tulee käytettyä.

5 tykkäystä
3 tykkäystä

Valitettavasti en jaksa uskoa että kuolevat sukupuuttoon. Muttuvat ehkä uudeksi alaroduksi joka on piirun verran vähemmän ahne ja osaa paremmin laskea milloin on aika ottaa turskat ja juosta.

2 tykkäystä

Shorttarit on tärkeitä! Nehän syö FOMOa ruuaksi. Ainakin mua helpottaa kummasti muistella, että jollain on varmaan piiiitkässä pidossa 80$ Nikolaa…

16 tykkäystä

Tässä maassa kyllä kaikki menee päin persettä. Stockmann first loungekin suljettiin 2019 syksyllä. Odotan ja odotan, ei tule uutta. Cafe Strindberg vallannut jotkut maalaiset. Voi tätä sielun kärsimystä.

3 tykkäystä

Onko noissa Inderesin tulosennakoissa joku logiikka että mistä yhtiöistä tehdään ja mistä ei? Sauli ja Matias tehneet esim. eQ:sta (osari tulevana perjantaina), mutta esim. Vincitistä ei ole tehty ollenkaan (osari tulevana torstaina)?

Vai olenko liian ”hätäinen” ja @Joni_Gronqvist töräyttää ennakon huomenna eetteriin? :wink:

2 tykkäystä