Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Joo, nykyaikana vielä joku edes semivakavalla naamalla heittää tuollaista. Ennemmin pitää pyrkiä kohti sitä Marinin ajamaa nelipäiväistä työviikkoa. Se on kehittyvän yhteiskunnan merkki ja elämässä on muutakin kuin työnteko.

34 tykkäystä

Tähän voin todeta että jos tuosta maksetaan kunnolla vastaavasti ja elämäntilanne sallii ja pää kestää niin siitä vaan. Yleensä vain johtoportaasta heti kun mennään alaspäin niin korvaus ei vastaa ponnisteluja. Lisäksi on se tosiasiallinen ongelma että tietyn pisteen jälkeen lisätyötunnit viikossa valuvat harakoille, eli todellinen tuottavuus ei enää hirveästi kasva vaikka tunteja tulee lisää. Jos vaihtoehtona on palkata kaksi jamppaa tekemään 40h/vko tai yks tekemään 80h/vko ja oletettavasti kokonaiskulu on sama niin kahdella jampalla taatusti tulee enemmän tulosta.

Omasta työpaikasta kokemusta itseasiassa vähän tämäntapaisesta, pari eri tilannetta/työtehtävää joissa oli yksi (ylityöllistetty, jatkuvasti ylityötunteja nakuttava) henkilö. Palkattiin molempiin toinen ja ylitöistä päästiin eroon ja tehokkuus nousi varmasti enemmän kuin tuplaksi vs. aikaisempi tilanne ja sen päälle ei ole enää mitään huolia jos jostain syystä toinen on poissa (sairaana tai :scream: lomalla) ja taitaa aiemmin yksin hommat tehneen pääkin kestää paremmin. Kulut nousivat luonnollisesti parista rekrystä, mutta tulostakin tulee siihen malliin että väitän molemman tapauksen olleen selvä win-win sekä työntekijälle että firmalle.

26 tykkäystä

Jos tämä ei kuulu Qt-ketjuun niin ihmettelen vain. Kuka tulee Qt:n liittyvää asiaa etsimään kahvihuoneesta?

10 tykkäystä

Tuollaisilla lausunnoilla saadaan varmasti muodostettua houkuttelevaa työnantajakuvaa.

3 tykkäystä

Joskus kauuuuan sitten oli bändi nimeltä INXS. Joten tämä tyttölapsissa hysteeristä kirkumista aiheuttava poikabändi voisi olla INDRS. :yum:

4 tykkäystä

Vielä vähemmän sieltä kukaan vastaa jos kysyn, onko tullut muita kuin Inderesin analyyseja eilisen posarin jälkeen. Mutta antaa olla.

:grin:

Tämän INDRS:in keikalla olisivat kirkumassa varmaan enimmäkseen nuoria, varhaiskeski-ikäisiä ja keski-ikäisiä miehiä. :thinking: Mä olisin ainakin eturivis hysteerisenä! :sunglasses:

5 tykkäystä

Olen huolissani, eri syistä. :grimacing: 996icu

2 tykkäystä

image

80 tykkäystä

Kesäterveisin,
Mika, 29v.

47 tykkäystä

Sehän olis kuin J-pop keikalla :joy:

2 tykkäystä

En oo koskaan pitänyt lomaa, koska mulla on PERHE ja KESÄMÖKKI😆

11 tykkäystä

Sitä ihmettelen, kuinka pystyisin olemaan isä ja puoliso ja pitämään itseni kunnossa, jos tekisin 80 tuntia viikossa? Eihän tuossa jää perheelle eikä itselle aikaa ollenkaan.

Aivan järjetöntä tuubaa. Hakatkoon Mika sitä Exceliä toimistossaan hautaan saakka. Minä ajattelin myös nauttia elämästä.

19 tykkäystä

Loparit heti semmoselle joka on niin tehoton että pitää asua töissä. :slight_smile:

9 tykkäystä

Niin paljon vitsejä. Mutta koska kyseessä on Kiina, niitä ei kannata kertoa että foorumi on jatkossakin olemassa.

Cyberturvallisuus/työkulttuuri/uudelleenkoulutus vientituottei…

2 tykkäystä

Vien tämän kahvihuoneen puolelle, ettei palkkakeskustelu ajaudu uomistaan

Eikös tässä ole kaikilla aloilla sama, että parhaat saa kilpaillummat duunit ja osa joutuu hakeutumaan muualle. Jos rahoituksen KTM ei pääse Goldman Sachsille töihin, niin hänhän hakeutuu sitten muualle. Ja jos ei pääse Inderesille töihin, niin sitten voi hakeutua Goldman Sachsille :smiley: Elon Musk on tainnut sanoa, että on iso ongelma, että suuri osa kyvykkäimmistä henkilöistä ei ole kiinnostunut yrittäjyydestä ja päätyvät näihin investointipankkeihin ym. töihin. Kaupallisella alalla joku kyvykäs henkilö voi päätyä perustamaan yrityksen siksi, että urakehitys tyssää tai ovet eivät avaudu niihin omasta mielestä kiinnostavimpiin hommiin. Jos lääkäreiden halutuimmista työpaikoista olisi kovempi kilpailu, niin saisimmeko kenties enemmän yrityksiä ja innovaatioita lääketieteen alalta :thinking: Lisäksi kilpailu tunnetusti kehittää, ehkä halutuimpien positioiden kohdalla lääkärimme kehittyisivät entistä paremmiksi?

Ja ymmärrän toki, että lääkäreiden koulutus on kalliimpaa kuin kauppislaisten, olikohan se luokkaa 4 kertaa kalliimpaa. Ehkä olisi kuitenkin löydettävissä taso, jossa lisäkoulutuksen ulkoisvaikutukset olisivat kustannuksia suuremmat.

3 tykkäystä

Tästä voidaan keskustella mutta liittyykö tuo viesti jota kommentoin palkkakeskusteluun jotenkin enemmän?

@JK-32 :n rytmi tuntuu yrittäjänä kovin tutulta. Ja kyllä palkkaisin heti osaavan jantterin lisää , jos sellainen vain jossain majailisi. Ongelmana täällä erikoisemmassa käsityössä on ammattitaitoisen työvoiman puute. Joku tuossa jossain lehdessä mainitsi, että Pohjanmaalla se alkaa jo jarruttamaan yritysten kasvua. No itselläni se on jarruttanut jo useita vuosia. Herkästi pähkäillään vaan softa puolen osaajista ja niiden puutteesta. Mutta tällä hetkellä jalostusasteen nostoa, ja täten katteen nostoa, jarruttaa monessa valmistavissa kioskissa ammattitaitoisen työvoiman puute. Jokainen kynnelle kykenevä koulutetaan jonkin sortin insinööriksi, mutta vanha hyvä työhön osallistuva teknikko olisi poikaa. Jokaista insinööriä kohden pitäisi olla vähintään 5 kpl osaavaa käsityöläistä. Tämä noin hatusta repästynä ja pätee valmistavassa teollisuudessa.

Edit : Korjataan kyseessä oli ilmeisesti lainauksen lainaus, eikä niinkään @JK-32 henkilökohtainen tilanne.

5 tykkäystä

Ehkä tässä on syy miksi suomalaiset on maailman onnellisimpia. Kuulostaahan toi 80h töitä viikkoon ilman lomia aika sairaalta oravanpyörältä.

26 tykkäystä

Joo tossa kyllä näkee että on painettu ilman lomia, pieni vanhentuminen 6 vuodessa.

Hieman negatiivinen kommentti minulta, mutta terveiset täältäkin mikäli Huawein kyberturvallisuusjohtaja on palstalainen :slight_smile:

6 tykkäystä