Inderesin kahvihuone (Osa 6)

2-0 :open_mouth:

Ranska pelaa laiskasti.

1 tykkäys

Laitoin tulosvedon 2-2. Nyt on jo puolet oikein!

17 tykkäystä

Ranskalta paras terä poissa. Mikä lie kamelikuume tai tiukat kisat vienyt voimat.

2 tykkäystä

Tänään on Ranskan teurastus. Huomenna paluu arkeen…osakesalkut verellä.

5 tykkäystä

Ihan älytön ylijuoksu kentällä meneillään. Argentiina pelaa täydellisesti tällä hetkellä. Heti kun menettävät niin voittavat sen suurella prosentilla saman tien takaisin. Kaunista katottavaa!

Nyt vielä Messille hieno maali, niin kelpaa siihen maajoukkueura lopettaa. :heart_eyes:

1 tykkäys

Juurikki ei enää useinkaan lihaa syö, kun on tälläinen tuulella käyvä, mutta edellistä viestiä yhtään morkkaamatta sitä saanee täydentää. Tärkeintä on paistamisessa aika. 100 C-astetta on Juurikin mielestä liikaa. Yön yli 8 - 12 tuntia paistettu vähän ali sadassa, ehkä noin 85 asteessa, on paras. Tuli aikoinaan kokeiltua eri ohjeita.

Nyt on edellisen kinkun paistosta jo vuosia. Pitänee paistaa taas tänä vuonna, sillä 250 - 350 gr/hlö valmiina siipaleina pakastimessa on just sitä, mitä treeneistä tullessa kaipaa. Pitää vaan ottaa sulamaan jo ennen treenejä ja maustaa vinkuintian ihmeillä. Nälkähän tässä tulee.

Kaikesta tärkeintä on, että sitä ylimääräistä paistinnestettä ei kaadeta putkia tukkimaan, vaan laitetaan jääkaappiin, parvekkeelle tms. kylmään paikkaan. Juurikki käyttää 0,5 l. korkeita tuoppeja. Siitä näkee, miten homma kehittyy. Rasva kertyy 6 tunnissa pinnalle valkoisena kerroksena. Siitä se on helppo ottaa pois ja laittaa loput jo kiinteytynyt lihaliemi 0,05 - 0,1 litran annoksina pusseissa pakastimeen. On muuten parempaa ruoanlaitossa, kuin kaupassa tyrkyllä olevat lihaliemet yms. jäljitelmät.

Niin minne ne pinnalle kertyneet rasvat laitetaan? Juurikki ei kiellä ei kehoita. Juurikki vaan miettii, kumpaa nyt enemmän kaivataan, multaa vai energiaa?

4 tykkäystä

Jep kyllä. Itselle tuo 100 on hyvä astemäärä niin kypsyykin joskus, mutta harvemmin “käynnistän” sitä paistamista vetämällä lämmön eka kahteensataan, niin kuin jotkut tekee, kuivuu äkkiä, tai sitten ei. Mutta vois joskus kokeilla tota sunkin tyyliä, matalaks vaan lämmöt. Ja erittäin hyvä pointti toi kinkkurasvan käyttö. Ite kans toisinaan otan liemet talteen ja teen siitä kastikkeen ynm, himo hyvän makuista se on. Rasvat oon vienyt lähikauppaan kiertoon.

2 tykkäystä

Nyt alkaa jännät minuutit. Argentiinalla alkaa jalka painaa, kovaa prässätty koko matsi. Jännä loppu tulee veikkaisin.

E: kauan ei kerennyt vanhentua tämä posti.

EE: missä vaihdot?

3 tykkäystä

Whooa, rankkarista Ranskan maali!

EI JUMA, JA TOINEN KOHTA PERÄÄN!

3 tykkäystä

sehä eskaloitu nopeesti

2 tykkäystä

Tää on niin jännää, että sydän ei meinaa kestää. :smiley:

4 tykkäystä

No niin!
Ihan oikein pelattu.

15 tykkäystä

Kivaa viihdettä. Juurikkikin jo innostuu, vaikka toivoo että molemmat häviäisivät tämän pelin. Syy? Argentiinan epäurheilullinen feikki itkupillitoiminta aiemmissa peleissä. Ranskan osalta presidentin jutut, että möisi Suomen Venäjälle (lupaus ettei Nato laajene Venäjän naarurissa).

1 tykkäys

Juurikki oli itse (työmatkalla) Montpellierissä silloin, kun Ranska viimeksi mestaruuden voitti. Olihan pippalot. Ei päässyt Juurikki kuppilaan peliä katsomaan, kuten ei päässyt suurin osa paikallisistakaan. Mutta joka kadunkulmassa oli musiikki yms. menossa ja torilla iso näyttö. Voi sitä piknikkiä varsinkin seuraavat 5 tuntia voiton jälkeen! Nyt Juurikki on jo Ranskan puolella. Juurikki käy tuulella.

1 tykkäys

Toivon, että peliin saataisiin kunniakas ratkaisu peliajalla. Mieluiten messin upea suoritus. Kannu kainaloo ja eläkkeelle kesken seurajoukkuenauden. Ikävä sivumaku tulee kun kisat tullaa muistamaan kuolemista, ihmisoikeusrikkomuksista ja typeristä olosuhteista.

3 tykkäystä

Kävi miten kävi niin minä muistan kisat jalkapallosta.

Ja Messi maalaa!

2 tykkäystä

MESSI! <3

perun kaikki pahat puheeni VAR:ista.

E: ei tämä ole todellista. Viimeinen maali oli jo Messin. Sinne meni 3-2 tulosveto.

3 tykkäystä

Viimeksi kun Argentiina voitti -86, finaalissa se meni 2-0-johtoon, Saksa tuli 2-2:een, ja lopussa Maradonan läpisyötöstä 3-2.

Argentiina ollut parempi, tuli alusta asti pelaamaan aktiivisesti. Messi sementoi tässä asemansa historian parhaana.

Tai sitten Argentiina lopettaa pelaamisen kuten Brasilia, ja Ranska vielä tasoittaa jostain löysästä tilanteesta :grinning:

Edit: ja sieltähän se perseily heti tulikin.

12 tykkäystä

Upeaa! Loistava peli.

Nyt jo tuntuu, että molempien tulisi voittaa.

1 tykkäys

Ja tasan. On kyllä melkonen pallotrilleri!