Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Juurikki ei enää useinkaan lihaa syö, kun on tälläinen tuulella käyvä, mutta edellistä viestiä yhtään morkkaamatta sitä saanee täydentää. Tärkeintä on paistamisessa aika. 100 C-astetta on Juurikin mielestä liikaa. Yön yli 8 - 12 tuntia paistettu vähän ali sadassa, ehkä noin 85 asteessa, on paras. Tuli aikoinaan kokeiltua eri ohjeita.

Nyt on edellisen kinkun paistosta jo vuosia. Pitänee paistaa taas tänä vuonna, sillä 250 - 350 gr/hlö valmiina siipaleina pakastimessa on just sitä, mitä treeneistä tullessa kaipaa. Pitää vaan ottaa sulamaan jo ennen treenejä ja maustaa vinkuintian ihmeillä. Nälkähän tässä tulee.

Kaikesta tärkeintä on, että sitä ylimääräistä paistinnestettä ei kaadeta putkia tukkimaan, vaan laitetaan jääkaappiin, parvekkeelle tms. kylmään paikkaan. Juurikki käyttää 0,5 l. korkeita tuoppeja. Siitä näkee, miten homma kehittyy. Rasva kertyy 6 tunnissa pinnalle valkoisena kerroksena. Siitä se on helppo ottaa pois ja laittaa loput jo kiinteytynyt lihaliemi 0,05 - 0,1 litran annoksina pusseissa pakastimeen. On muuten parempaa ruoanlaitossa, kuin kaupassa tyrkyllä olevat lihaliemet yms. jäljitelmät.

Niin minne ne pinnalle kertyneet rasvat laitetaan? Juurikki ei kiellä ei kehoita. Juurikki vaan miettii, kumpaa nyt enemmän kaivataan, multaa vai energiaa?

4 tykkäystä