Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Hyvä huomio. Vatsalihaksia ei pitäisi koskaan unohtaa vaan keskivartalo pitää olla myös kunnossa.

Harvalla varmaan on tuonne lukuoikeutta niin laitan tänne muutamat lainaukset

Kauppaneuvos Kyösti Kakkonen ei tehnyt vaikeana vuonna tappiota kuten moni muu. Hän kertoo salkkujensa arvon olevan korkeampi kuin vuotta aiemmin.

”Osakepoiminta on onnistunut hyvin. Esimerkiksi teollisuuden alihankkija Incap on noussut hyvin, samoin piirilevyvalmistaja Aspocomp ja kaivosyhtiö Afarak. Capman on pitänyt pintansa, kuten myös konsulttiyhtiö Dovre Group”, Kakkonen summaa.

Sijoitusvuodesta 2023 Kakkonen ei ennusta helppoa. Hän puhuu kustannuspommista, joka iskee alkuvuonna. Kustannusinflaation lisäksi yrityksiä kurittavat kohonneet lainakorot, 8–9 prosenttia nousevat tilavuokrat ja mahdolliset isot palkankorotukset.

Kakkonen pitää tavallista isompaa käteiskassaa. Siten hän voi iskeä markkinoille, jos uusi lasku alkaa.

”Varaudun ostamaan lisää omistamiani yhtiöitä. Niissä olen tehnyt kotiläksyni. Toisaalta tilaisuus voi tehdä varkaan, jos joku iso ulkomaalainen sijoittaja esimerkiksi tyhjentää rivinsä jostain yhtiöstä ilman ilmeistä syytä.”

Hieman ehkä ei-niin-yllättäen näyttää siltä, että sille on syynsä, että joku päätyy suursijoittajaksi.

45 tykkäystä

“Its coming home!”

… toivottavasti.

20 tykkäystä

Iso kiitos Nukelle! Hyvä, että noista on iloa muillekin. Jaksaa taas seuraavallakin tuloskaudella julkaista noita. :blush:

Ainakin oman salkun yhtiöistä ja ehkä myös, jos on jotain Fortumin tapaisia mielenkiintoisia erikoistilanteita.

4 tykkäystä

Ihmeellisesti kannatat vaikeaa palkkaamisen byrokratiaa, mutta pidät vuokratyöfirmoja ja Tokmannien kaltaisia pätkätöitä likimain rikoksena ihmisyyttä kohtaan.

Arvaa vaan miksi niitä on ja hyvä, että on. Vaikka minkänäköstä valittajaa löytyy työnhakijoista, joten ensin on hyvä kokeilla siipiä, kyllä ne töihin ottaa jos henkilöstä on siihen.

1 tykkäys

Pakko mainostaa, Foorumille on tullut uusi blogi, jota pitää @Pohjolan_Eka. Kannattaa käydä lukemassa! :fire: :sunglasses:

44 tykkäystä

2021 Suezin blokannut laiva korjatteilla. On siis jo aikoja sitten korjattu, mutta tuli sattumalta vastaan :slight_smile: ja saa vähän skaalaa sen koosta.

20 tykkäystä

Yllättävää, taas kerran…

26 tykkäystä

Jokohan tänään ois aika nähdä ensimmäinen negari vuodelle. KamuX? :thinking:

Cmon Do Something Original Cmon GIF - Cmon Do Something Original Cmon Something - Discover & Share GIFs

20 tykkäystä

Jos se olisi Kamux, niin olisiko negarin negari posari :thinking:

11 tykkäystä

Niin, onko periaatteessa laissa rajoitusta, jos samana päivänä julkaisisi ensin negarin, sitten posarin, sitten negarin, sitten posarin, sitten osingonjaon ja lopulta YT-neuvottelut 18:29. :thinking:

17 tykkäystä

Tuo olisi mielenkiintoista! Saman päivän negareiden ja posareiden väliin mahtuisi hyvin myös talousjohdon irtisanoutuminen ja uuden valinta.

11 tykkäystä

Näinhän sen pitäisi mennä matematiikan sääntöjenkin mukaan :joy::joy::joy:

Olenko ainut, joka näkee tuossa botskin keulassa ison hilpeän naaman?

1 tykkäys

Varmaankin @Thomas_Westerholm lomilla ja @Matias_Arola tuuraa.(?)

2 tykkäystä

Charlie Munger täytti eilen kunnioitettavat 99 vuotta. Toivottavasti jaksaa ensi kuussa taas vastailla kysymyksiin Daily Journalin yhtiökokouksessa.

64 tykkäystä

Vuosi jo pitkällä ja YTD tukevasti plussalla.

Mukavan helppo ja vaivaton harrastus tämä sijoittaminen :slight_smile:

58 tykkäystä

Surullista

18 tykkäystä

Hauska yksityiskohta tuosta firmasta, maksoivat 40kk:n palkkaa vastaavat boonukset työntekijöille. Näin itse kun suurin bonus on 500 mitä saanut, niin pieni kateus kyllä pääsee iskemään. =P

3 tykkäystä

Yksi asia, mitä en täysin aina ymmärrä sijoittajapiireissä, on se kun vaihdetaan ajatuksia vuodenvaihteen tienoilla, että “millä hevosilla ensi vuoteen”. “Millä hevosilla meinaat mennä ensi vuoteen? mitkä osakkeet pärjää parhaiten ensi vuonna?”. Siis kun ostan osaketta, niin katson sitä johonkin 5 vuoden päähän. Minkä ihmeen takia minun pitäisi luopua siitä osakkeesta kun vuosi vaihtuu? Miten se >vuoden vaihtuminen> käytännössä vaikuttaa sen osakkeen kassavirtoihin tai yhtään mihinkään? Siis se, että heitän vanhan kalenterin paperinkeräykseen ja laitan uuden seinälle? Voihan se asteroidi-impakti tulla vaikka keskellä kesää, eihän se nyt kelloa katso. Selittäkää minulle.

Tällainen maanantai-avautuminen tänään. Hyvää alkavaa viikkoa!

65 tykkäystä