Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Saksa jatkaa hyväksi havaitulla tiellä. Ensin myytiin satama ja sitten tietoliikenneverkot. Mikä voisi mennä pieleen? Eiväthän nämä diilit autoritaaristen valtioiden kanssa ole menneet metsään aiemminkaan, eikös niin?

29 tykkäystä
44 tykkäystä

Kyllähän elämässä on aina huolia ja murheita oli ikä mikä hyvänsä,samoin tulevaisuuden suunnitelmia varmasti kuoleman hetkeen saakka.Suhtautuminen kyllä muuttuu siihen miten kokee asiat joihin ei loppupeleissä voi itse vaikuttaa eli,so what tyyliin.Ajan kuluminen tuntuu aina vain nopeutuvan ja vuosi tuntuu paljon lyhyemmältä kuin nuorempana,taas on justiinsa joulu,mihin vuosi vierähti niin nopeasti.Lasten kasvamisessa huomaa parhaiten ja riipaisevimmin vuosien vierimisen,niistä pikkulapsi vuosista jos osaisi ja ehtisi nauttia vanhemman roolissa,tahtoo vain olla silloin aina kiire ja väsy.Pian huomaa että ne pikku pallerot on ekaluokkalaisia,muutama vuosi ja huomaa että jaa se meidän pienimmäinenkin on jo yläasteella,viimeistään silloin kun aletaan puhumaan kotoa pois muutosta huomaa oman parasta ennen päivän lähestyvän.Hirveästi en mielestäni ole ikinä stressannut mutta silti iski masennuksen kunnolla keväällä -21,syytä siihen en itsekään osaa sanoa,vuodesta 2012 alkaen kuitenkin jo oireita,avun hakemista turhaan kyllä pitkitin.Eipä sitä elämää kyllä auta pelätä,kaikki otetaan vastaan mitä annetaan.Ehkei sitä oman elämänsä rimaa kannata asettaa liian korkealle niin on helpompi ylittää se ja saada onnistumisia,pitää myös opetella sanomaan ei,siinä minulla meni liian pitkään että ajattelin liikaa muita ennen itseäni.

37 tykkäystä

Se on just näin.

Itsensä vertailu naapuriin, kolleegaan ja osakesalkun vertailu indekseihin sun muihin mallisalkkuihin → tällaiset asiat roskiin ja vertailee itseään itseensä :metal:

Aina on joku muu komeampi, rikkaampi ja sillä on vieläpä nätimpi rouva/herra/tai-mitä-näitä-nyt-onkaan.

Tsemppiä vaan kaikille. Itseään ei pidä ottaa niin tosissaan ja vanha sanonta on hyvä elämän motto: “Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä”. :heart:

61 tykkäystä

Nämä sinun pohdintasi ovat kyllä aivan ytimessä, kun pohditaan elämän tarkoitusta.

Kirjoituksesi sai minut pohtimaan omaa elämäntilannettani nyt ja muistelemaan tuota vaihetta, kun tuntui, että mikään ei riitä - ellei siirtänyt omia haaveitaan vähän tuonnemmaksi.

Tämänhetkinen elämänvaiheesi; kiirettä ja huolia, riittämättömyyden tunnetta ja tunnetta siitä, että ei saa tai ehdi toteuttaa omia unelmiaan.

Niin tuttu tunne pikkulapsiarkea parhaillaan eläville ja eläneille.

Ainainen kiire - ei aikaa omille harrastuksille, ei aikaa omille unelmille, ei aikaa omille ajatuksille.

Ei aikaa nukkumiselle. Ei aikaa tehdä sitä mitä haluaisi. Tuntuu kuin oikea elämä olisi muualla ja vain suorittaisi omaa elämäänsä.

Asiat eivät useinkaan mene juuri niin kuin toivoisit. Tulee niin monia muuttujia matkalle. Menevätkö asiat kuitenkin edes useimmiten parhain päin?

Tästä saa ehkä jonkinlaisen varmuuden, kun vuodet kertyvät. Tulee niitä selviytymisen hetkiä ja oivalluksia siitä, että onnistua voi monien eri polkujen kautta.

Oman tekemisen aika tulee vielä, sitten, kun lapset alkavat olla riittävästi omillaan. Vaikkakin, kun nuorimmaisesi on ylittänyt 15 vuoden iän, hän ei enää tarvitse koko ajan aktiivista läsnäoloa, mutta varuillaan oloa kuitenkin.

Ja sittenkin, kun jälkikasvu alkaa pärjäillä kokonaan omillaan, alkavat toisenlaiset huolet - heistä, heidän lapsistaan ja ihan kaikesta. Mistä kaikesta sitä voikaan olla huolissaan? Ihminen on aina ihminen, inhimillinen kuolemaansa saakka.

Minä olen oppinut ajattelemaan, että nyt kun lapset alkavat olla omillaan, on tärkeintä, että koen, että olen ollut heidän arjessaan riittävästi läsnä.

Tyytyväisyyttä tässä iässä, kun lapset alkavat olla omillaan, lisää se, että kokee oman elämänsä merkitykselliseksi.

Tekee merkityksellistä työtä.
Saa edelleen elää lastensa rinnalla ja auttaa heitä heidän ehdoillaan.

Opettelee nauttimaan siitä, että vihdoin on työpäivien jälkeen aikaa itselleen. Opettelee nauttimaan siitä, että kukaan ei tarvitse. Opettelee nauttimaan joutilaisuudesta. Opettelee täyttämään vapaa-aikansa mielekkäällä tekemisellä. Haaveilee edelleen riittävän suuresti, niin voi saavuttaa pieniä unelmia.

Opettelee luottamaan siihen, että omien läheisten elämä soljuu omillaan. Opettelee hyväksymään sen, että kaikkeen ei voi vaikuttaa.

Ehkä iän myötä on oppinut sen, että kukaan ei voi olla täydellinen vanhempana, puolisona, ystävänä, työntekijänä eikä missään muussakaan roolissa. Myöntää itselleen sen, että näin on riittävän hyvä.

42 tykkäystä

Muistutetaanpa kertaalleen tännekin Inderesin jo perinteeksi (onhan tämä jo ainakin toinen vuosi) muodostuneesta Joulupata -keräyksestä. Viime vuonna saatiin mukava summa, yli 20 000 € hyvään tarkoitukseen. Päästäisiinköhän tänä vuonna samaan tai parempaan tulokseen?

Keräyslinkki:

https://oma.pelastusarmeija.fi/participant/inderesin-foorumi

31 tykkäystä

Noin minä ainakin olen ikääntymisen kokenut. Kaikesta ei enää ota niin paljon stressiä ja kokemus kaikenlaisista vastoinkäymisistä ja niistä selvityminen rauhoittaa myös.

Henkilökohtainen kokemus on pelkkä anekdootti, mutta tutkimus tukee myös:

https://www.stat.fi/artikkelit/2011/art_2011-02-15_007.html?s=0

3 tykkäystä

Yleensä ydinvoimaloissa halkeaa uraani, mutta olki kolmosella vain juoksupyörä halkeaa. Se ei tuota lamppuun valkeaa. Peace :v:

26 tykkäystä

Venäjän suurlähetystö Yhdysvalloissa kritisoi öljyn hintakattoa. Telegram-viestissään suurlähetystö kirjoitti päätöksen olevan vapaiden markkinoiden periaatteiden vastainen.

On ne vekkuleita

7 tykkäystä

Kiitokset keräyksen perustajalle!

Osallistuttu ja jätetty terveiset kommentteihin. :slight_smile:

Eiköhän me tänä vuonnakin päästä yli 20 000 euroon. Jokaisella eurolla on varmasti vaikutusta ja vähäosaiselle pienikin apu merkkaa jo tosi paljon. :heart:

Käykääpä lähettämässä terveisiä Joulupata -keräyksemme seinällä!

EDIT:
Joku “mystinen” P1 on käynyt lahjoittamassa:
image

25 tykkäystä

Voisi tämän laittaa tuonne asianmukaiseen keskustelunavaukseen niin löytäisi useamman henkilön. Vielä parempi jos sen saisi kiinnitettyä tuonne sivun yläosaan

4 tykkäystä

:+1:t3:
Minustakin olisin kiva, jos saisi kiinnitettyä tämän joulukeräyksen tuonne sivun yläosaan.

Laitan toiveen inderesiläisille. :slight_smile:

4 tykkäystä
3 tykkäystä

Onneksi tämä yli 10 vuotta vanha kuvaus yhteiskunnasta muuttunut merkittävästi ja esim Facebookkia, Applea, Googlea tai Twitteriä ei enää kiinnosta mitä ihminen tekee päivittäin tai mitä pitäisi tehdä seuraavaksi . :thinking:

Toivottavasti moni osallistuu Joulupata-keräykseen, sillä joulumieltä ja apua tarvitaan myös meillä maailman onnellisimmassa maassa Suomessa. Joulumieltä ja apua tarvitaan valitettavasti vielä myös Ukrainassa. Eivät nämä keräykset kilpaile, vaan täydentävät toisiaan. Ainakin Juurikki osallistuu molempiin.

Suomen Punainen Risti auttaa onnettomuuksien ja kriisien sattuessa Suomessa ja…

Team Fundraising Page

19 tykkäystä

Oletko puhunut näistä tuntemuksista jollekin ammattilaiselle? Elämän ei kuuluisi tuntua tuolta ainakaan usein tai jatkuvasti.

Ratkaiseeko vanheminen nämä ongelmat? Ehkä tai sitten ongelmat muuttavat muotoa. Kaikenlaista terveysongelmaa alkaa vuosien kertyessä ilmestyä. Alkavat pikkuhiljaa niillä hujakoilla kun ammattilaisurheilijat lopettavat uraansa eli 35stä eteenpäin. Joistain jutuista pitää luopua kun ikää tulee lisää. Esim lumi on taas satanut maahan ja kaihoten katson varastossa olevaa lumilautaa. En ole uskaltanut sillä neljään talveen laskea. Tiedän että riskit on liian korkeat. Myydä se pitäisi mutta tekee kipeää myöntää itselleen että tämän elämän lautailut oli tässä. Kannattaa nauttia siitä mitä nyt on eikä maalata vanhenemisesta pako paikkaa joka ratkaisee kaikki ongelmat.

23 tykkäystä

Hyvä muistutus, osallistuttiin!

Tuohon pitää jatkaa näin kahvihuoneen puolella, vuonna 2018 joku keksi laittaa botin katsomaan Trumpin mediatapahtumia ja sen jälkeen käsikirjoittamaan uuden tapahtuman. Täytyy sanoa, että vaikea erottaa oikeasta…

19 tykkäystä

:face_with_peeking_eye:

5 tykkäystä

Ylipäätään tulee mieleen, miksi Suomessa edes pitää olla jatkuvasti vaihtuva hallitus. Järkevämpää olisi pitää keskeinen hallitus virkamiehinä, jotka toimivat asiantuntijoiden lausuntojen mukaan. Sitten äänestetty eduskunta voisi tehdä tai valita painopisteitä tyyliin: “Selvittäkää paras tapa korjata hoitajien työmalli”, jos ei nyt haluta että kansa äänestäisi koko ajan erilaisista asioista.

Sitten kansa äänestäisi kyllä/ei.

6 tykkäystä