Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Koska kaikki ohjelmat(esim. pankki) eivät suostu toimimaan Windowssin Android-emulaattorissa, piti hommata Gigantista käytetty Samsung a04s, jota pyöritän kaapelilla Windowsin ruudulta ApupowerMirrorilla.

Mutta olipahan järkytys kun alkuun katselin suoraan laitteen omaa LCD-ruutua, itselläni on todella herkät silmät ja aloin voida käytännössä välittömästi huonosti kun katselin ruutua. Näin äkillisen voimakasta reaktio tullut viimeksi joskus sädeputki-monitorin aikaan.

Ja kysehän oli juurikin sinisestä valosta, tilanne rauhoittui kun pistin kirkkauden alas, tummatilan päälle ja silmäsuoja-asetuksen päälle. Mutta kyllä sääliksi käy jos joku tenava saa tämän luurin kouraansa. Kahta OLED näytöllä varustettua Samsungin puhelinta olen hiplaillut vuosien aikana eikä niissä ollut tälläistä tilannetta ollenkaan.

1 tykkäys

Aikanaan oli tutkimus, että kaistojen välillä oleva kaide vähentää kohtaamisonnettomuuksia! Olisivat soittaneet minulle, niin olisin kertonut sen ilman tutkimusta, kuka näistä päättää? Sen kuka nämä maksaa, on kyllä tiedossa :cry:

2 tykkäystä

Hyvää iltaa arvon toverit ja kanssasijoittajat! Opiskelen Turun ammattikorkeakoulussa finanssipalveluiden tradenomiksi ja loppupuserrus on vauhdissa opinnäytetyön merkeissä. Olisin äärimmäisen kiitollinen sekä otettu, mikäli ehtisit vastaamaan tähän nopeaan kyselyyn. En tietenkään pahastu mikäli vinkkaat kyselyä eteenpäin mahdollisille vastaajille!

Vastailen mielelläni mikäli aiheen tiimoilta tulee jotakin kysyttävää tai huomioita aiheen tiimoilta. Kiitos jo etukäteen!!

1 tykkäys

Ihan jees

31 tykkäystä

Hyvä saavutus erittäin haastavassa kielessä! Onko sinulla joku maksullinen pro versio appi kun en näe vastaavaa tietoa omista Espanjan opiskeluista? Viimeinen talvi kun palelen :cold_face: täällä…

10 tykkäystä

Jatkoa ketjulle Inderesin kahvihuone (Osa 5):

Rivarin kattoremontti episodi jatkuu.
Taloyhtiön kautta lainalle tulisi koroksi 2% marginaali + 6kk tai 12kk euribor.
Kysyin omaa osuutta varten lainaa toisesta pankista ja siellä tarjottiin 1.8% marginaali + 12kk euribor.
Luulin, että taloyhtiöden lainat olisi huomattavasti kalliimpia, kuin yksityisen. Yllättävän pieni ero. :face_with_monocle::unamused:

2 tykkäystä

Ihmeen arvokas laina. Meillä oli taloyhtiön märkätilarempan lainan marginaali 0,7 pinnaa. Muutamilla muilla pankeilla prosentin pintaan

1 tykkäys

Marginaalit ovat tapauskohtaisia. Taloyhtiö Eirasta saa aivan toisen marginaalin, kuin eläkeläisiä täynnä oleva taloyhtiö Pelkosenniemen sivukylällä. On tapauksia, että taloyhtiön markkina-arvo on ollut pienempi kuin remppaan tarvittava sijoitus ja taloyhtiön arvo ei nousisi siitä senttiäkään, koska asunnoille ei olisi ostajia jos pitäisi vakuutta realisoida. Sijainti on kaikki kaikessa.

Kilpailuttaa toki kannattaa. Muuten maksaa varmasti preemiota.

14 tykkäystä

Olen päätynyt taas epämiellyttävään elämäntilanteeseen, jota yritän parhaani mukaan vältellä. On tullut aika ostaa uudet housut. Mustat kangashousut/reisitaskuhousut, koska ne ovat mukavammat kuin farkut, mutta niillä kehtaa mennä töihin, toisin kuin kollareissa. Prismassa tai tokmannilla ei ollut. Odotin kärsivällisesti kunnes vaimo teki zalandosta tilauksen ja ymppäydyin siihen mukaan. Näin säästyn selvittämästä palautuskäytäntöjä, nerokasta! Nämä molemmat ovat tiukat kuin sukkahousut, vaikka lahkeen pituus ja vyötärö sopivat. Pienet taskut, älkää oikeasti säästäkö taskuissa! Palautukseen (onneksi vaimo hoitaa)! Varustelekan mallissa nappisepalus ja leveät lahkeet (menee kengän alle ikävästi), jää välistä. Mistä saa mielellään kestäviä reisitasku/kangashousuja? Carlson? Hinnalla ei järjen rajoissa ole väliä, räätäli olisi ehkä liian kallis(?). Swing-treidaisin mielummin raaka-ainefutuureilla kuin osallistuisin tähän sirkukseen, mutta nykyisten housujen haaroväli näyttää Mariupolilta kaiken paikkaamisen jäljiltä, niin koetettava on. Tai sitten etsin töitä joihin voi mennä kollareissa.

34 tykkäystä

Just kokeilin 2 viikkoa sitä Duolingon Pro:ta.
On kyllä ihan eri meininki opiskeluun kun sillä ilmaisversiolla missä saa katsella mainoksia koko ajan, en vielä tilannut, mutta varmaan pitäisi. Espanjaa itsekkin opiskelen jos alkaisi talvehtimaan lämpimämmissä keleissä

2 tykkäystä

EMP & cargo pants voisi ehkä olla oikeansuuntainen tuote :thinking: Hintataso vs Zoolandia en osaa sanoa.

edit. eiku Zalando

2 tykkäystä

Itse suosin näitä arkipäivän housuina. Mukavasti joustoa, korkea vyötärö (ei rekkamiehen hymyä) ja erittäin laadukkaat hintaansa nähden. Todellinen Deep Value ostos.

19 tykkäystä

Maanpuolustus on nykyään in. On joustoa, on säätövaraa, on tilaa, on infrapunaestot, on on kertakaikkiaan kaikki mitä tarvit

28 tykkäystä

Jso ruotsissa näin, niin Venäjällä on varmaan wc-tilat vuorattu kullalla ja päälle saa vielä suitsukkeita mirhamia :wink:

3 tykkäystä

– Te ette voi edes ymmärtää, miten epäinhimillistä se oli, Lavrov kauhisteli Moskovan talousfoorumilla.

Jos unisex vessan tarjoaminen miehelle on epäinhimillistä niin milläköhän adjektiivilla venäjän touhua Ukrainassa pitäisi kutsua?

17 tykkäystä

Rukoilen sinun puolesta, että Jumala antaisi kommenttisi anteeksi. Ei ole collegehousujen voittanutta.

20 tykkäystä

Vaatekaupoille meno… Ehkäpä yksi vastenmielisimpiä asioita arjessa. Emäntä onneksi tietää hyvin koon niin ei ole tarvinnut juuri käydä kohta kymmeneen vuoteen kuin yksittäisiä kertoja. Muistelen kauppareissuja joka kerta kauhulla, kun elämänhalu hiipuu ja jaloista katoaa tyystin voimat. Joka hetki sellainen tunne, että ny romahtaa ja voisi tipahtaa elottomana makaamaan lattialle :smile:

Joudun itsekin nyt ostoksille. Lähes kymmenen vuotta ollut jatkuvassa käytössä tuollaiset Haglöfsin kuorihousut, joista haarovälit ruvenneet repeilemään. Kerran paikattu kesällä, mutta ei oikein tahdo pysyä paikallaan. Pitää kyllä kehua laatua, koska käyttö on ollut lähes päivittäistä ympäri vuoden vuosikymmenen ajan

32 tykkäystä

Olen etätöissä ollut jo pitkään, niin laskeskelin ettei tässä kovin usein tarvitse vaatteita ostaa. Jos kerran kuukaudessa käy vähän fiinimmällä vierailulla tai jossain, niin eipä sitä kauheasti tarvitse uusia vaatteita. Ehkä kerran viidessä vuodessa voisi käydä vähän ostoksilla.

Toki jotain sukkia ja alusvaatteita tarvitsee ostella sekä kerran pariin vuoteen jotkut kengät niin hyvin pärjää. Kunhan on siistit ja toimivat vaatteet, niin mulle riittää. Joskus joltain saa vanhoja hyviä vaatteita ja sitten Indereskin on noita paitoja kivasti mulle antanut, niin vaatebudjettinikin on kovin alhainen. :sunglasses:

14 tykkäystä

Sukat jostain Tokmannilta tai vastaavalta ja loput verkosta…kenkiä myöten.

4 tykkäystä

Parempi tämä kuin selällään maaten ja paukuttaa käsiä ja jalkoja kaupan lattiaan :laughing:

Itsellä on myös vaatekauppa vihoviimeinen stressaava paikka olla. Housujen ostoissa on pakko kokeilla, kun sama koko eroaa niin paljon valmistajasta riippuen. Ostan yleensä aina kahdet samanlaiset byysat kerralla, niin menee kaksinkertainen aika seuraavaan kertaan.

Itse suosin stretchejä :metal:

11 tykkäystä