Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Vaikka en ole mielipidetutkimusten asiantuntija niin väittäisin että täyttä roskaa noi luvut.

Hyvinvointivaikutusten rahallista arvoa vastaajat arvioivat kullakin neljällä osa-alueella asteikolla 0–1000 euroa. Näiden osa-alueiden arviot laskettiin yhteen, jolloin koetun hyvinvoinnin arvo oli keskimäärin 864 euroa käyntiä kohti. Summa sisältää arvion vaikutuksesta henkilökohtaiseen hyvinvointiin (käynnin arvo keskimäärin 236,89 €), älylliseen hyvinvointiin (217,46 €), sosiaaliseen hyvinvointiin (205,36 €) ja fyysiseen hyvinvointiin (204,61 €).

Laittamalla asteikon järjettömäksi saa järjettömiä vastauksia. Keskimäärin vastaajat on laittanut 21.6% tuosta asteikosta. Jos asteikkoa ei olisi ollut ollenkaan vaan pelkästään vapaa kenttä niin ihmiset olisivat laittaneet varmaan todenmukaisempia lukuja. Myöskään asteikko ei mennyt negatiiviselle puolelle mikä sekin on jo johdattelevaa.
Keskimääräinen museokävijä on joko museokortilla(74e/vuosi) maksava tai koululainen/opiskelija/eläkeläinen. Näillä tukkualennus/ilmaiskävijöille booststaan kävijämääriä jotta saavat paremmat tuet sitten seuraavana vuonna.
Jos joku museo oikeasti kuvittelisi että keskimäärin arvoa tekee melkein tonnin verran per käynti niin olisihan lippujen hinnatkin aivan toista luokkaa.

Toinen keino millä suhteuttaa tuota raha-arvoa on myös kerrottu tutkimuksessa.

Kävijät arvioivat, että museokäynnin sosiaaliset ja fyysiset hyvinvointivaikutukset kestivät keskimäärin päivän ajan. Vaikutukset henkilökohtaiseen ja älylliseen hyvinvointiin kestivät joidenkin vastaajien mielestä jopa kuukauden ja keskimäärin kahdesta kolmeen päivään.

Eli yhden päivän sosiaalisen ja fyysisen hyvinvointivaikutuksen arvot 205e molemmista.
Henkilökohtaisen ja älyllisen hyvinvoinnin 2-3 päivän vaikutus arvot 237e ja 217e. Kovat tuntihinnat ihan vain hyvällä fiiliksellä.

4 tykkäystä

@Mikael_Rautanen, onko sun työ toimitusjohtajana tavallaan tällaista kuin Markolla?:smiley: Kesto 2 min.

18 tykkäystä

Opsec vuotaa nyt ja pahasti… :shushing_face:

1 tykkäys

Voi olla, että olen vähän kärkkäästi kommentoinut jossain vaiheessa näitä Tecnotree-ketjun sisäpiiriostospekulaatioita, sen määrä on vain turhauttanut jo pitkään. En kiellä, että sisäpiiriostoilla ei olisi signaaliarvoa, kommentointini on enemmänkin liittynyt siihen, että puoli vuotta tämä keskustelu on hallinnut yhtiöketjua ja se on hieman turhauttavaa kun tuntuu että millään muulla yhtiöön liittyvällä ei ole yhtä suurta merkitystä. Ilokseni viime aikoina ketjussa on näkynyt myös hyvää keskustelua mm. uusista tuotejulkistuksista.

Näitä kuvaamiasi “taikaviivoja” on Tecnotree-ketjussa viimeisen puolen vuoden aikana (n. 750 viestiä) käsitelty yhteensä 3 viestissä (joista 2 minun kirjoittamiani), eli ei ketju niistä ainakaan ihan tukkoon ole mennyt. Ymmärtäisin kyllä että teknisestä analyysistäkin joku hermostuisi jos joku olisi esittänyt vaikka sen perusteella jonkun arvauksen seuraavan puolen vuoden kurssikehityksestä ja sitten tätä olisi spekuloitu parin sadan viestin verran tulevina kuukausina. Tekniseen analyysiin verrattuna ketjussa on käsitelty Padman ostojen lisäksi moninkertainen määrä myös mm. K2:sen ja Coeuksen ostoja ja myyntejä ja niiden mahdollisia motiiveja ja heidän sijoitusstrategiaansa jne. (jotka eivät edes ole sisäpiiriä)

26 tykkäystä

Kiitos selvennyksestä. Ihan aidosti kylläkin toivon taikaviivakeskustelun lisääntymistä, ei vähenemistä. Siinä vaiheessa vaihdan osakepoiminnan kokonaan ETF sijoituksiin kun taikaviivoista keskustelu häviää foorumilta tai sitä esiintyy pelkästään meemeissä.

6 tykkäystä

Eipä ole tullut ajateltua asiaa ennen näin :thinking::smile:

Tältäkö se tuntuu olla too big to fail -kokoinen pankki kun osa tappioista sosialisoidaan veronmaksajille :grin::wink:

1 tykkäys

Huumorivaroitus

Itse olen välillä miettinyt että pitäisikö näin vaalien aikoihin lähettää joillekkin puolueille pyyntö että laittasi veromuutoksen vaaliohjelmaan, jolla sijoittajat maksaisivat verot aina kurssihuipun mukaan, ja myyntitappioiden huomioiminen lopetettaisiin tottakai.

Eli jos kuuttisi on noussut 1000->2000e ja verovelan määrä on noussut 300euroon, mutta nyky lainsäädännöllä valtio kantaa osan riskistä tässä vaiheessa, koska jos kuutti putoaa takaisin 1000euroon, menettää sijoittaja vain 700e mutta valtio 300e. Tämän takia olisi järkevää ettei valtiota pakotettaisi tälläiseen riskin ottamiseen mukaan, vaan tuo verovelka lukittuisi tuohon 300euroon.

Kyllähän tuosta saisi kirjoitettua kansalaisille informatiivisen artikkelinkin otsikolla: “Valtio kattaa spekulanttien virheistä jopa kolmanneksen”

9 tykkäystä

Sen verran köyhää logiikkaa että vasemmistoliitto voisi olla kiinnostunut.

7 tykkäystä

Tässä se ongelma onkin. Paljon on laitettu yhden kvartaalin varaan. Tämä on vain minun mielipiteeni, mutta Varelius on myös tarinankertoja. Usko QTn tarinaan on vahvasti koetuksella, jos tuloksessa ei osuta lankulle. Viime vuosi ei ole ollut mikään nappisuoritus ja epäonnistumista on selitelty eri tavoilla. Näin tietysti kuuluukin TJn tehdä. On yhtiön edun mukaista, että osakkeenomistajat saadaan pidettyä rauhallisina. Jos katsoo kurssikehitystä ja erityisesti reaktioita viimeisimpiin kvartaalikatsauksiin, tässä on myös onnistuttu. Kurssi on kyykännyt rumasti tiedotteen tultua julki, mutta konferenssipuhelussa Varelius on saanut osakkeenomistajat rauhoitettua. Nyt viime vuoden viimeisen vuosineljänneksen aikana on varmasti tehty kaikkia mahdolliset toimet tulosvaroituksen välttämiseksi. Minun nähdäkseni tässä on nimittäin myös Vareliuksen uskottavuus pelissä. Jos ohjeistus missataan ja joudutaan antamaan tulosvaroitus, puheet eivät mene enää niin helposti läpi.

Jos tätä samaa on jauhettu QT ketjussa jo viimeiset 3 kuukautta, olkoon tämä sitten kertausta. Minua kuitenkin häiritsee tässä keississä muutama asia:

  1. Raportointi. Miksei lisenssituottoja raportoida läpinäkyvämmin niiden merkityksen ollessa niin suuri. Tarkoitan tällä sitä, että raportoitaisiin erikseen paljonko on tuloutettu 1 vuoden, 3 vuoden yms lisensseistä. Helpottaisi huomattavasti tulosten vertailukelpoisuutta.
  2. Se, miten huomattava henkilöstön määrän kasvu ei ole näkynyt samassa suhteessa liikevaihdon kasvussa viimeisen vuoden aikana. En ole tutkinut rekryjä laadullisesti ja tästä syystä kuulen mielelläni opponointia väitteelleni. Jos kyse on rekryistä tuotekehitykseen, on se täysin eri asia kuin rekryt tukitoimintoihin tai myyntiin.

Tämmöistä tänään. Eihän tässä auta kuin odotella ja katsoa mitä tapahtuu. Siirtäkää QT-ketjuun jos katsotte aiheelliseksi.

2 tykkäystä

Meikällä se oli ihan kunnon kimppakiva 30.5.2016, kun samaan syssyyn sujahti Okmetic (9,00 €), Nordea (8,845 €), Fortum (13,57 €) ja CapMan (0,955 €) :wink:

1 tykkäys

Politiikkanurkkauksessa on keskustelu käynnissä seksuaalikasvatuksesta ja siitä miten sitä pitäisi toteuttaa koulussa. Mitenköhän pahasti tämä boomeri olisi vinoutunut jos joku olisi murrosiässä kertonut että on ihan ok, jos sisimmässä tuntuu siltä, että olisin mielummin tyttö - tuskin mitenkään. Kapitalistisen maailmankatsomuksen omaavana ei tunnu edes pahalta, että leimaudun ajatusteni kanssa vasemmistolaiseksi, sitä en ole. Tässäkin asiassa, ihme ja kumma oma tietoisuus riittää mainiosti. En muuten tajua tätä nykymeininkiä: poliittinen suuntaus on ikäänkuin haukkumasana. Miten joitain kanssaihmisiä voi niin kovin paljon närästää toisen maailmankatsomus. Jokaisella on tässäkin asiassa oikeus mielipiteeseen ja se on ainakin itselleni se ja sama mitä puoluetta tai suuntaa kannattaa. Asioista voi silti keskustella rakentavasti. Joku viisas sanoi joskus, että suurin este vaurastumiselle on keskittyä muiden tekemisiin omien sijaan.

40 tykkäystä

Uhka vai mahdollisuus:

29 tykkäystä

Tämän prosenttilaskun voisi tarkistaa.

36 tykkäystä

Mistä tunnistaa rahamiehen?

Operaattori Elisa nostaa lankaliittymän kuukausihinnan lähes 190 euroon - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Harhaanjohtava klikki-“uutinen”. Kuluttajaliittymä vain 30 €/kk.

2 tykkäystä

:thinking:

image

image

:bear:

50 tykkäystä

Se että markkina tuolla hitusen peruuttaa ei merkitse mitään jos teknologiaa käyttävien laitteiden osuus kaikista kasvaa. Merkitsevä statistiikka on QTn uusien sopimusten määrä.

Tilanne olisi toinen jos leijonanosa tuloista olisi jakelulisenssejä jotka suoraan skaalautuisivat laitteiden myynnin mukaan ja uusia käyttökohteita ei tulisi.

21 tykkäystä

Olet tuossa asiassa täysin oikeassa ja näytön omaavien laitteiden osuus kaikista myydyistä vekottimista varmaan kasvaa vuosi vuodelta, erityisesti kun sirujen hinnat tulevat alas. Silti, koska koko keissihän nojaa niihin jakelulisensseihin niin olisi tietysti hyvä jos kosketusnäytöllisiä laitteitakin ostettaisiin aiempaa enemmän eivätkä kuluttajat sniiduilisi kaupassa ja hankkisi sitä kaikista halvinta Pirkka-vehjettä :smiley:

24 tykkäystä

Qt osakkeenomistajat odottelemassa q4 tuloksia:

53 tykkäystä

Odottamiseen kypsynyt @Verneri_Pulkkinen yrittää lypsätä Vareliukselta tietoja puhelimitse.
Latest Rasputin GIFs | Gfycat

56 tykkäystä

37 tykkäystä