Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Tässähän alkaa tulla pikkuhiljaa hyvin kriittiseksi EU:ta kohtaan. Tälläistä pikkunättiä puuhastelua vailla mitään oikeita tavoitteita mutta hintalappu saattaa olla paikoittain kohtuuton. Tasapuolisuuden nimissä vaaditaan kaikilta samaa riippumatta millään tavalla alkutilanteesta tai toimien tehokkuudesta.

Tutkitusti tehokkain ja ekologisin tapa on rakentaa mieluummiin tiiviisti. Tämä asetus taas johtaisi juuri päinvastaiseen.

Asetus edellyttäisi siis kuntia kasvattamaan viheralueidensa pinta-alaa viidellä prosentilla suhteessa kunnan pinta-alaan tulevina vuosikymmeninä.

Helsingissä tämä olisi peräti 35,5 neliökilometriä. Mansikka kertoo esimerkin, jolla tähän voitaisiin päästä, koska kunnan pinta-ala ei itsessään kasva.

– Purkamalla talot ja muuttamalla viheralueeksi esimerkiksi nämä neljä kaupunginosaa: Pakila, Haaga, Kaarela ja Tuomarinkylä. Tämä olisi hyvin ongelmallinen asetus kasvaville kaupungeille.

Uudellamaalla artiklan piiriin kuuluisi puolet alueen kunnista: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää, Porvoo, Hanko, Raasepori, Lohja ja Karkkila.

Näin ollen iso osa asuntorakentamisen kasvupaineesta ohjautuisi Mansikan mukaan jatkossa muihin kuntiin, muun muassa Kirkkonummen, Nurmijärven ja Vihdin metsiin.

10 tykkäystä

Jaa, no, ehkä palkintojenjakajilla on sellainen tosi wanhanaicainen boomerimaailmankuva, että hyvä yritys tuottaa voittoa. Noissa disruptoijissa kun tuppaa keskimäärin olemaan sellainen ongelma, vai pitäisikö sanoa ominaisuus, että tosi harva niistä onnistuu tuhoamaan muuta kuin osakkeenomistajiensa pankkitilien saldot.

1 tykkäys

Joku kovasti epäilevä änkyrä voisi kysyä, että millä ihmeen logiikalla vanhojen talojen energiankulutus tai viheralueiden määrä kaupungissa kuuluu vapaakauppaa edistämään perustetulle yhteisölle. Olisiko nyt sitten päässyt käymään niin hassusti, että Väyrynen oli kuin olikin oikeassa, ja tavoitteena on oikeasti Euroopan Liittovaltio.

11 tykkäystä

Poleeminen viestini piti sisällään aimo annoksen huumoria. Se jäi nyt kylläkin erikseen mainitsematta. Pitäisi kenties laittaa jokaiseen kahvihuoneviestini loppuun tämä maininta.

(Keskoa omistan, disruptoijia en.)

Väistämättä tulee mieleen, että onkohan noita kaikkia asetuksia edes tarkoitus noudattaa? Päättää vaan että koska on olemassa ristiriita jo aiemman kanssa, niin nyt mennään vain tämän aiemmin tehdyn asetuksen mukaan ja tuota toista ei tarvitse huomioida jos ei ensin lakkauteta aiempaa.

1 tykkäys

Kannattaa ladata Quartr app, saa nätisti tähän malliin ennusteet esille seuraamistaan firmoista ja muutakin hyvää tietoa luvuista:

18 tykkäystä

Noita EVO:n lukuja/ennusteita katsoessa ei voi kuin ihmetellä miten tuon kokoinen yritys voi kasvaa tuollaista vauhtia ja noin kannattavasti… Eihän tätä enää voi jatkua kovin pitkään…Eihäin ? :smiley:

3 tykkäystä

Tässä todistetaan reaaliajassa Live Casino as Service disruptoijaa joka kasvaa niin kuin kaikkien bumtsi bumien 2021 uskottiin kasvavan.

5 tykkäystä

Kiitos vinkistä, pitääkin ladata.

1 tykkäys

Itse asiassa, pitkällä tähtäimellä voisi kaupunkisuunnittelussa sallia myös korkeampien talojen rakentaminen. Esimerkiksi sallitaan vaikka 10 kerrosta korkean talon rakentaminen 5-kerroksisen sijaan, niin saadaan samalle pinta-alalle tuplamäärä asuntoja. Suuri osa Helsinkiä (ja muita kaupunkeja) on täynnä 3-5 kerroksisia pienkerrostaloja paraatipaikalla, koska rakennusjärjestyksen mukaan uusien talojen on sopeuduttava ympäristöön. Tämä ei sinänsä ole huono vaatimus, mutta se voi tarkoittaa sitä, että alue, johon on 50-luvulla rakennettu 2-kerroksisia taloja, rakennetaan tänäkin päivänä niitä samoja 2-kerroksisia taloja, koska muu rakennuskanta on matalaa. Jos näiden 2-kerroksisten talojen sijaan voitaisiin tehdä niitä 10-kerroksisia taloja, saataisiin tilaa myös niille viheralueille ilman että asuntojen lukumääristä tarvitsee tinkiä.

Ehkä näin jo tehdäänkin ja tämä on tuuleen huutelua, mutta en usko olevani aivan väärässä. Joku kaupunkisuunnittelusta tietävämpi kertokoon, miten asia oikeasti on.

8 tykkäystä

Kyllä näitä virheitä osataan tehdä myös paikallistasolla mutta näihin on helpompi ryhtyä vaikuttamaan.

Juuri samoja asioita olen itsekin pohtinut.

Yhtiö olisi huomattavasti kiinnostavampi, jos tällaista “operaatiota” ei olisi. Joku saattanee yrittää pumpata yhtiön kurssia, mutta tekee ehkä vain enemmän hallaa yhtiölle ja sen osakekurssille. :thinking:

7 tykkäystä

Robitilla taitaa olla vähän samantyylistä, jollain tapaa ahdistusta luovaa kirjoittelua. Vai tuntuuko vain minusta siltä? Joskin joku taisi kahvihuoneella kerran vähän samantapaista pohtia.

3 tykkäystä

Itse en edes tiedä mistä on kyse :thinking: :thinking:. En nyt sanoisi Tulikiveä mitenkään poikkeuksellisen Hypetetyksi ainakaan Inden foorumilla ja muita en seuraa.

Kauppalehden foorumiltakohan se lähti, en muista tarkkaa historiaa. Laajasti jaetun näkemyksen mukaan Indenkin foorumilla on sama henkilö pyörinyt, lukuisilla eri nimimerkeillä. Tästä voi aloittaa kaivelun, tai sitten ihan koko ketjun ensimmäisten 10 viestin joukosta samaa asiaa.

Inderesillähän tietysti luulisi olevan faktatietoakin, että onko samasta IP-osoitteesta nämä jne, mutta ymmärrettävästi eivät voi kommentoida henkilötietosuojan alaisia asioita.

4 tykkäystä

#keskiviikkokartelli
31.1. 1,839
1.2. 2,034

25 tykkäystä

@Victor_Snellman avasi Unelmasalkku-kisan salkkunsa sisältöä tässä alla olevassa jutussa. Ei maksumuuria. :slight_smile:

Salkussa on useita suomalaisten yksityissijoittajien laajasti suosimia osakkeita kuten Sampoa, Nestettä ja Keskoa sekä joitakin mausteita kuten Reveniota.

4 tykkäystä

That Is A Fine Investment Lyle Anderson GIF - That Is A Fine Investment Lyle Anderson Murdoch Mysteries GIFs|262.5x262.5

10 tykkäystä

Satuin katsomaan juuri äsken vahingossa Kauniita ja rohkeita mutta uskomatonta että olen todella katsonut sarjaa viimeksi 90 luvun alkupuolella, eikä tilanne ole edennyt oikeastaan yhtään mihinkään 30 vuodessa. Vaatii sarjan tekijöiltä uskomatonta ammattitaitoa että uudet jaksot ovat käytännössä vanhan toistoa ja silti katsojia riittää koska muutenhan tämä sarja olisi kuollut jo vuosikymmeniä sitten.

20 tykkäystä

Paljon on Unelmasalkussa samoja lappuja kuin omassa salkussa. Kommentoin noita kyseisiä valintoja enemmän KL-palstalla.

Kisavoittoa tuskin tulee, mutta ei pahasti mene mönkään (toivottavasti) :smile:

13 tykkäystä