Inderesin kahvihuone (Osa 6)

On Karhu-Raulilla Harvian kanssa säätämistä. Olihan Q4/22 synkkää aikaa verrattuna nykynäkymiin.
Ja kyllä, Harvia on Spa-markkinan Tesla !
Sähkö on muuten ilmaista, Harviat illasta kuumiksi!
Vai miten on @Sijoittaja-alokas

4 tykkäystä

Jes hyvä Harvia. Pyyhekin on ollut ihan kelpo pyyhe. Omat Harviat vielä kokonaisuudessaan 24% tappiolla, mutta luottoa löytyy, että plussalle vielä päästään jossain vaiheessa.

ps. Seuraavaksi varmaan Kamux nousee tuhkasta kuin Fenixin lintu

8 tykkäystä

No itse asiassa, en ole pitkään aikaan käynyt saunomassa. :harviaraketti:

Harvian Pohjois-Amerikan meno lämmittää melkoisesti ja varsinkin, jos trendi pysyy tuollaisena ja vahvistuu. :slight_smile:

8 tykkäystä

Näin Harvian tulospäivän kunniaksi pieni hippu sijoitusviisautta, suoraan Tapio Pajuharjun suusta. Aika monelle meistä tekisi hyvää lähestyä sijoituksiaan kuin harvia yritysostoja:

“But when the time is right, when the valuation is right, there will be a matching valuation for both parties, then Harvia is ready to address the cases. Currently I think we are not there as of yet, but I think time will help us in that respect.”

Koko ajan ei ole pakko tehdä jotain. Voit vain odottaa, että intressisi ja Mr. Markkinan tarjoama hinta kohtaavat! Harvian lähestymistapa on hyvää vastalääkettä fomon tunteille.

41 tykkäystä

En viitsi tuonne energiaketjuun tästä aloittaa, mutta minulla on todella suuria vaikeuksia hahmottaa mitkä on meidän kilpailuedut tässä asiassa. Meillä on tuulivoimaa ja tulee lisää, mutta talvella ei tuule tai muutenkaan siinä mitään etua. Ollaan kaukana pohjolassa jne…

Euroopassa on tuulivoimaa paljon otollisemmilla paikoilla, Norjassa lisäksi vesivoimaa jonka ylijäämää voidaan ja työnnetään jo vetyyn yms.

En toki ole sitä vastaan, päinvastoin, se olisi aivan mahtavaa että saataisiin 10% osuus vihreästä vedystä 2030 mennessä. Sen eteen kannattaa tehdäkin kaikkensa.

On vaan todella vaikea ymmärtää tätä yhtälöä. :thinking:

Tein ohjeet kyselyn/äänestyksen tekoa varten.

Eivät parhaat mahdolliset, koska en ole niitä itse hirveästi tehnyt, mutta ehkä sellaiset ohjeet joiden avulla ensikertalainen onnistuu tekemään normaalin kyselyn/äänestyksen.

Linkin takana on muitakin hyödyllisiä ohjeita joiden avulla Foorumi pysyy laadukkaampana. :slight_smile:

Rentoa torstaita tänne Kahvihuoneeseen! :coffee:

1 tykkäys

Pakko tarttua tähän, kun aiemmin vastaavaan väitteeseen tämän lähteen kaivoin esiin.

Mutta siihen, miten paljon täällä tulee vs muut Euroopan alueet en osaa ottaa kantaa. Mutta tuuliakin on erilaisia, liian voimakkaatkin tuulet on ongelma tuulivoimalle, pitää olla ns.“kultakutri” tuuli jotta tuotanto on tehokasta.

13 tykkäystä

Nyt kun listautumisanteja ei ole näkynyt ja ei tule paljon näkymänkään todennäköisesti syklin jatkuessa mollivoittoisena varmaan vielä ainakin tämän vuoden, ajattelin aloittaa yhden miehen analyysitehtaan ihan perus yritysanalyysityyliin - yhdellä isolla erolla - pyrin välttämään numeroista puhumista paitsi jos pakko.

Ideana siis aloittaa blogissa yritysanalyysi-sarja, jossa käyn ennen kaikkea yhtiöiden liiketoiminnon laatua läpi. Aloitan todennäköisesti itse omistamistani yhtiöistä ja jatkan siitä suomalaisiin/yhdysvaltalaisiin yhtiöihin yleisön toiveiden mukaisesti. Jos haluaa vaikuttaa siihen, mitä firmoja analysoin, voi laittaa kommenttia täällä, tai blogissa tai äänestää vaikka päivän blogikirjoituksessani.

Ideana yritysanalyyseilla on etenkin parantaa ihmisten tuntemusta yritysten liiketoiminnasta, ei niinkään niiden osakkeen arvostuksesta. Teksteistä löytyy siis vähän numeroita ja enemmän laadullista analyysiä mahdollisuuksineen ja riskeineen yhtiöiden liiketoiminnasta sekä niiden tulevaisuudennäkymistä ja trendeistä. Sekä tietenkin kilpailueduista ja muista asioista, jotka yleensä yhdistetään ”laatuyhtiöihin”.

Haluan myös puhua tavallista enemmän yhtiöihin liittyvistä riskeistä, koska vaikka sijoittaminen mahdollisuuksien tiedettä ja taidetta onkin, auttaa riskeistä puhuminen tekemään huomattavasti parempia päätöksiä. Ja välttämään huonoja.

Tällä hetkellä ideana on käyttää seuraavia alaotsikkoja yhtiön analysoinnissa ja pyytäisinkin apua, onko jotain, mitä olen unohtanut tai mielestänne pitäisi analyysin osaksi lisätä?

Yrityksen liiketoiminta ja toimiala
Markkina, Brändin ja markkina-aseman vahvuus
Kasvumahdollisuudet
Liiketoiminnan heikkoudet ja uhat
Pitkän aikavälin megatrendit puolesta ja vastaan
Arvonluontistrategia osakkeenomistajille

62 tykkäystä

Oma lehmä ojassa pari ehdotusta: Boreo ja Aspocomp. Jokerina Optomed.

1 tykkäys

Missäköhän opinahjossa opetetaan, että talvella ei tuule? :tornado:

Kun tähän väitteeseen usein törmää.

19 tykkäystä

Tulee varmaan siitä että kovina paukkupakkasina on myös tyyntä. Siinä vaan unohdetaan se koko loppu talvi.

4 tykkäystä

Onko tämä mielestäsi siis hyvä vai huono tilanne, ja kenen näkökulmasta (ostaja, myyjä vai hodlaaja)?

Niin ja omakohtainen kokemus tyynellä säällä voi olla eri kuin mitä hivenen korkeammalla

Tuossa siis miten tuulen nopeus maanpinnalta ylöspäin mennessä muuttuu

4 tykkäystä

Ilmeisesti et pystynyt tulkitsemaan emojiani, tuolla suhteella holdarina on kyllä pelko perssiissä notta halpuuttaminen alkaa, toisaalta jos katsoo tuota epätasapainoa vaikkapa Kyösti Kakkosen tai jonkun vastaavan syvätaskun silmin niin näkymä voi näyttäytyä aivan toiselta kun voi ostaa nuo niput parempaan talteen tai olla ostamatta, minä taas rahattomana pelkään omistukseni arvon puolesta.

Annan konkreettisen esimerkin SSH:sta viime (tai toissa)vuodelta: Alimpaan myyntilaitaan napsahti 100-kiloinen tai enemmän ja muutama hetki sen jälkeen alkoi raju hyökkäys (=dumppaus) useamman tahon kautta (siis ne kusetusmarkkinat) osakkeen arvoa selväst laskien. Kaltaisesi neropatti huomauttaa heti että no sait halvalla mutta minulle se on osakekeinottelua ja osakekurssin manipulointia laittomin keinoin.
Disclaimeriksi se että en väitä että tässä on sellainen mielessä mutta minulle tuo em episodi joka tapahtui vielä useammin kuin kerran jäi kummittelemaan. :ghost:

1 tykkäys

Näinkö Stockan omistajat viettävät päivänsä? Pitäisiköhän liittyä joukkoon?

26 tykkäystä

Medpacesta olisi kiva lukea tarkempaa analyysiä suomeksi! Sulta taitaa edelleen Medpacen lappuja löytyä salkusta, niin varmasti palvelisi myös sinua :slight_smile:

2 tykkäystä

Lähinnä mietin, että jos mielestäsi osake on tällä hetkellä halpa ja uskot että se nousisi jos siellä ei olisi joku kauhean possansa kanssa myyntilaidalla, niin silloinhan tuossa saattaisi olla TAsta tuttu vastustaso, jonka läpäistyä (kun tältä myyjältä loppuu myytävä/halu myydä) kurssi saattaa raketoida. Eli kai tuollainen single seller tilanne on ihan kiva kaikille muille paitsi niille ketkä itsekin haluaisivat myydä. Vaikka toki vihreitä numeroita olisikin kiva katsella joka päivä.

Jonkun keinotteluista yms. en tiedä joten paha niistä on mutuillakkaan.

2 tykkäystä

Ai että huomenna Sampo kahvit. Eiköhän oteta pulla hillon kanssa, vanhaan hyvään tyyliin (Tietäjät tietää).

Epäilen huomisen tuovan erittäin iloisen yllätyksen koskien Sampoa ja Mandatumia. Pitää muistaa, että Nalle on jättämässä tänä keväänä Sammon. Showmies, ei lähde ilman näkyvää exittiä ja mikä sen hienompo paikka kuin huomenna. Omistan, isosti.

28 tykkäystä

Jaa’a :man_shrugging:

12 tykkäystä

31 tykkäystä