Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Eipä mitään! Vedit kuin vanha konkari. :slight_smile:

@Miikka_Laitila, saisiko Tommille vihreän kilven? Kiitos! :slight_smile:

Lisäsin Tommi sulle tittelin:
image

6 tykkäystä

Tuli kaivettua tämä ahtaajien työehtosopimus auki ja onko tosiaan niin että tämän maan kadehdituimpia henkilöitä ovat paperiukot ja ahtaajat kun aina siitä korkeakoulutetut ovat parkumassa kuinka siellä tienataan niin hitosti.

Lisätkin ovat ihan vuosilisiä ja A3 palkkatasoon pääsee kiinni kahden vuoden jälkeen, sen jälkeen liksa ei sitten juuri liikukaan vaikka tuohon maksimaalliseen 20v lisään jossain kohti pääsisikin.
Mitä lisiin tulee niin nehän ovat haittalisiä siitä etteä että joutuu työskentelemään toimistoaikojen ulkopuolella.


Lauantaina ja arkipyhäaaton iltavuorossa työskenteleville maksetaan nk. saunalisää, joka on 20 % A5-tuntipalkasta.

Jos tämä ahtaajien palkkataso on sellainen joka aiheuttaa kateutta niin ei kukaan estä sitä että itse lähtee sinne talvella merituulen armoille ja kesällä sitten porottavan auringon alle liikuttelemaan kontteja.

Mitä sitten kansantalouden näkökulmaan tulee niin työnantajat maksavat työrauhasta ja siitä ei nyt tällä kertaa kannattanut heidän mielestään maksaa tarpeeksi ja näin ollen ei ole työrauhaakaan, tarpeeksi kun alkaa miinusta tulemaan riville niin kyllä sieltä siinä kohtaa löytyy palkanmaksu halukkuutta.
Sen jälkeen voikin sitten laskea että kannattiko siinä kohtaa säästää tällä kertaa vai ei.

36 tykkäystä

Aika harva toimistotyötä tekevä on onnistunut neuvottelemaan itselleen lisät töistä , jotka tehdään toimistoaikojen ulkopuolella ja niitähän on. Tämä työaikojen määrittäminen 8-16 kuuluu mielestäni jo historiaan. Liksa niistä pitää maksaa, mutta sen palkan voisi ilmoittaa keskiansiona ja unohtaa sen peruspalkan. Tiedän monen olevan kanssani eri mieltä.

Ahtaajat eivät ole ahdingossaan yksin, Linja-auton kuljettajat on nyt ahdettu samaan konttiin.
Bussikuskin kuukausiansiot Helsingissä 3700, ei riitä AKT:lle, aivan liian vähän. Ilmankos siellä ei paljon Suomessa syntyneitä näy ruoria pyörittämässä.

Tää on jo aika kaukaa haettu- ilmastoidut kopit on kyllä tätä päivää kaikissa työkoneissa, mitä satamissa pyörii.

12 tykkäystä

Aika monia on puolestaan onnistunut neuvottelemaan joustoja työaikoihin ja mahdollisuuden tehdä töitä etänä, kontit eivät pahemmin etänä liiku.
On paljon mukavampi spämmiä ja lähetellä sähköposteja kotisohvalta munasillaan kun käyttää aikaa kohteiden välillä liikkumiseen ja työvaatteiden vaihtoon.

Sen lisäksi olet varmaan nähnyt että siellä on ahtaajia jotka työskentelevät koneiden ampuna kansilla kun kaikki kuorma ei voi vain purkaa kuin Legopalikat konsanaan.

7 tykkäystä

Hyvin vedetty Tommi :muscle:
Ja kilpi myös lisätty!

2 tykkäystä

Jep, näin tuhottiin lukematon määrä kouluja ja liikuntatiloja 2000 -luvun lopun energiansäästökiimassa, kun rakennukset jotka oli suunniteltu siten että niissä täytyy olla ilmanvaihto käynnissä jatkuvasti säädettiin niin että koulupäivien jälkeen illat, yöt ja viikonloput oli ilmastointi kiinni.

Näin rakenteet keräsivät vuosien saatossa kosteutta, kehittyi hometta ym sädesientä rakenteisiin joka sitten levitettiin sisäilmaan päiväsaikaan ilmastoinnilla.

Yksi hyvä esimerkki mitä käy kun täysin asioista ymmärtämättömät kuntapamput eivät kuuntele asiantuntijoita eivätkä sitten asiat ryssittyään joudu mistään vastuuseen. Uskomattominta on se miten laajalla skaalalla tämäkin sekoilu toteutettiin.

Edit @Sijoittaja-alokas siirtänee jonnekin ketjuun minne tämä ehkä paremmin sopii.

26 tykkäystä

Okei nyt löytyi voittaja Fingerpori.

21 tykkäystä

Ah parasta, sp500 miinuksella 0,2x ja oma salkku plussalla 1,6% :sweat_smile::pray:. Ei ole liikaa näitä ollutkaan tässä vuoden sisällä.

13 tykkäystä

Sveitsin ”puolueettomuus” se pysyy

7 tykkäystä

Nämä Fingerporit saa usein suupielet nousemaan, erittäin oivaltavia strippejä.

5 tykkäystä

Mielenkiintoinen mutta pitkä kirjoitus Googlen ex-työntekijältä miten johtava yritys on vaipunut itsetyytyväisyyteen, unohtanut asiakkaansa ja palvelee lähinnä sisäistä byrokratiaansa. Aikaa palaa loputtomien lupien hakemiseen ja powerpointteihin. Tämän itsetyytyväisyyden mahdollistaa tietysti edelleen rahaa vuolaasti takova mainosbisnes.

Vaikka kirjoitus (jonka todenmukaisuutta en osaa arvioida mutta tuo ei ole ainoa laatuaan) koskee Googlea, pätee samat ilmiöt kaikkiin firmoihin. Mitä isompi firma, sitä vähemmän sillä on ketteryyttä oletettavasti. Joillakin aloilla tästä on vähemmän haittaa, kuin toisista.

Toisaalta tuollaisen kulttuurin muuttaminen (miettikää vaikka Microsoftin nousua Balmerin pöhöttyneisyyden jälkeen) on kyllä vaikeaa ja vaatii johdolta isoa taitoa. Yleensä muutos epäonnistuu.

23 tykkäystä

Vaatii Twitter-tilin, että näkee loistavan klipin. :smiley: Käy sääliksi analyytikoita toimistolla, kun yhteisötiimiläiset häiritsevät joka paikassa. :smiley:

No tuon hauskan tilanteen näkee katsomalla uusimman Jatkoilla Ruoholahdessa -jakson. Arvostin erityisesti @Jeremias_Makkonen toimintaa hissiaulassa odottaen, että joku (Olli) tulee painamaan nappia. :smiley:

P.S. Ollista kyl huokuu, että siltä lähtee varmaan hyvää läppää. :smiley: Jeremiaksen ja Villen on pakko kyl joka jaksoon keksiä jotain tällaista hauskaa alkuun, pidin myös siitä “Eka kerta”-jutusta. :joy:

12 tykkäystä

Huomenna QT:n osari ja Ostin/myin ketjun mukaan kukaan ei ole ollut osto- tai myyntipuuhissa tänään :thinking:?

12 tykkäystä

Jos tulee iso kurssiliike suuntaan tai toiseen ketjuun tulee varmasti klassisia ”ostin/myin itseasiassa jo viime viikolla dipistä”… :joy:

92 tykkäystä

Isoa dippiä voi vielä vähän höystää ammattilaisen otteella: “Onneksi myin nämä vitosella ostetut jo ajoissa 180 €:lla”

54 tykkäystä

Pitäisikö ostot/myynnit ketjusta kieltää menneisyyden muistelu - joko rohkeasti kerrotaan viimeistään päivän päätteeksi peliliikkeet (ne loppuhuutariin osuneet) ennen kuin tiedetään miten käy tai sitten ei tarvitse kertoa… ei noista ole mitään iloa jos niitä raportoi päivän myöhässä varsinkin jos välissä on osari :angry:

(hehkutteluketjussa tai jossain muussa vastaavassa voi sitten hehkutella menneitä kun taivastellaan aamun liikettä mutta se on ihan eri ketju sitten se…)

28 tykkäystä

Tuo olisi kyllä harkinnan arvoinen linjaus, vaikka sen ylläpitäminen olisi varmasti työlästä. :joy: Jokainen lukija voi tietysti nämä jälkiviisaat kaupat jättää omaan arvoonsa. :face_with_peeking_eye:

7 tykkäystä

Siitä säästövinkki foorumilaisille. Jos haluat säästää vielä lisää, niin aina voi skipata myös lounaan

37 tykkäystä

Viikon kysymys: Huomenna F5 QT:n vai Embracerin sivuilla? :smiley:

 • Qt
 • Embracer

0 äänestäjää

Ennustan Qt:n huomisen kurssigraaafin, joka näyttänee jotakuinkin tältä:

Eli graafille muodostuu klassinen “Mt. Kusetusmarkkina”-kuvio.

             (Mountain)
27 tykkäystä

Uutisoinnin helmeä nämä päivän sisäiseen muutoksen perustuvat otsikot (Nordea Investorissa). Kaameassa luisussa mennään.

Näyttökuva 2023-2-15 kello 22.39.31
Näyttökuva 2023-2-15 kello 22.38.20

2 tykkäystä